• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıma Durduk Yere Dert Aldım :(

Kardeşimle aram mükemmel değil ama iyi. Yani görüşmemizde sorun yok, bunu sorun eden birisi de yok.

Görüşmek istemiyorum demiyor ama mesela birlikte tatile gidelim dediğim zaman hayır diyor. Onun saçma sapan yalan dolan hikayelerini dinlemek istemiyorum diyor. Haricinde aynı ortama girmekte falan sorun çıkarmıyor.
Niye enişteşi ile tatil yapsın ki adam ya ? Kendinizi toparlayın. Eşinizi seviyorsanız , evliliğiniz değerli ise tabi.

Kardeşimle aram mükemmel değil ama iyi. Yani görüşmemizde sorun yok, bunu sorun eden birisi de yok.

Görüşmek istemiyorum demiyor ama mesela birlikte tatile gidelim dediğim zaman hayır diyor. Onun saçma sapan yalan dolan hikayelerini dinlemek istemiyorum diyor. Haricinde aynı ortama girmekte falan sorun çıkarmıyor.
Ay birde birlikte tatlile mi gitmek istiyorsunuz?

Neden??

Siz bence eşinizle birlikte bir şey yapmak istemiyorsunuz. Madem öyle evlenip adamın başını niye yaktınız?

Evlenmez, eniştenizle, ailenizle bol bol tatil yapardınız..

Sosyal bir deney falan mı yapılıyor?Cevaplar üzerinden birileri sosyal davranış analizi falan mı yapıyor? Bazı konularda cevap o kadar net ve konu sahibi o kadar haksız ki. Bu konuda onlardan biri. Evet , eşiniz sonuna kadar haklı. Hoşlanmadığı bir insanla zoraki bir samimiyete zorluyorsunuz? Niye kendini övmeli ya da gereksiz insanlarla gereksiz sohbetlere girmeli? Eşiniz gayet efendi, düzgün ve normal bir insan.Tepkileri de hakeza...Ama siz ve aileniz? İşte o konuda şüphelerim var...

Saçmaladığınızın farkında mısınız? Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Bir gün başınıza geldiğinde sizde anlarsınız

Benim başıma gelmez😍
Çünkü eniştemi eşimden daha çok sevmem
Enişteme eşimden daha çok değer vermem
Hödük olan eniştem için eşimin kalbini kırmam
Benim kocam eniştem değil, eşimdir bunun farkındayım
Enişte enişte diye kendimi duvardan duvara çarpacak kadar kaybetmem
Eşimin rahatsız olduğunu bile bile ENİŞTEEEEMMMM ENİŞTEEEE diye eşimin başının etini ha bire yemem

Bu sebeple benim başıma gelmez

Hayata bakış açımız aslında aynı. O biraz daha mütevazi bir yaşam sürme taraftarı. Yani nasıl anlatılır böyle pek gösterişte işi yoktur. Mülayim birisidir. İnsanlar için canını verir derecesinde yardımcı olmaya çalışır. Ben ise biraz daha bu konularda gaddarım. Yani çok zorda kalana yardım edilebilir ama herkese edilemez düşüncesindeyim.

Yani bizim içsel olarak hiçbir sorunumuz yok, olmadı da. Bana en ufak bir bağırması, terslemesi olmamıştır. 4 yıldır evliyiz daha 1 gün küs kalmamıştır. Yani ne yazık ki sorunlar enişte konusu açıldıktan sonra çıkmaya başladı.

Aynen tam olarak durum bu. O da aynısını yapıyor. Çıkıyor sigara içiyor, telefonu çıkarıyor haberleri okuyor, çocuk varsa gidip çocuklarla oynuyor. Ama böyle olunca da Yani seni takmıyorum gibi hava geliyor ortama.
Allah tan belani mi istiyorsun

Aynen tam olarak durum bu. O da aynısını yapıyor. Çıkıyor sigara içiyor, telefonu çıkarıyor haberleri okuyor, çocuk varsa gidip çocuklarla oynuyor. Ama böyle olunca da Yani seni takmıyorum gibi hava geliyor ortama.
e gelsin ne olacak? adam sevmiyorsa sevmiyor yani hic gitmem de diyebilirdi. sahsen ben nisanlima tesekkur bile ediyorum cunku kuzenime ben bile zor katlaniyorum. siz de zaten enistenizin hoduk oldugunu soylemissiniz. hani eniste dunya iyisi olsa da esiniz giciklik yapsa neyse. zaten sevilmeyecek bir adama minimum duzeyde tolerans gosteriyor esiniz onemli olan bu.

Sağolun ya çok iyi moral veriyorsunuz. Ya herkes benim üzerime gelmiş.

Evet eşim çevresi tarafından çok sevilen, saygı duyulan birisi. Hatta hangi ortama girerse girsin, insanlar gözünün içine bakar. Konuşurken hayranlıkla dinlerler. Ama bu onu her anlamda haklı mı yapıyor? Yani öyle bir üzerime geliyorsunuz ki sanki tüm suç bende.

Eşim kitap hastasıdır. Sevmediği bir muhabbet döndüğünde çıkar o ortamdan ve kitap okur. Eğer kitap yoksa yanında ve ortamda çocuklar varsa oturur onlarla oynar, onlarla eğlenir. Ya bu işte bana ters geliyor. Sevmediğin bir muhabbette dönse, neden ortamdaki muhabbete katılmıyorsun? Yani sende onların ettiği muhabbete dahil ol ne olur ki?

Yani oda övsün kendini ne olur? Yahu düşünün ki Bilgisayar mühendisi olduğunu dahi söylemiyor. Soran olursa bilgisayarcıyım diyor. Yönetici olarak çalışıyor, soran olursa ameleyiz işte diyor. Yani sende öv ya kendini nolur övünce? Onlar övüyorsa sende öv, sende katıl muhabbete.

İş arkadaşları ve eşleriyle de oturup kalkıyoruz, kendi arkadaş ortamıyla da ailecek görüşüyoruz. Hepsiyle gayet iyi anlaşıyor ve saatlerce muhabbet ediyorlar. Ya bunu benim tarafımla da yapmasını istemem suç mu? Evet bir saygısızlık edepsizlik yapmıyor ama iki gün sonra ya bana deseler senin eşin bizim muhabbetlere neden hiç katılmıyor diye?

Ya birazda benim tarafımdan bakın olaylara
Pess hanımefendi gerçekten Pess!. Eşiniz güzel bir mesleği olan, toplum içinde değer verilen, sosyal, sevilen sayılan ve sırf size olan saygısı nedeniyle haz etmediği aile bireylerinizle de bir araya gelebilen elit bir eş. Derdini çok güzel ifade edip size aktarması da artı bonusu.
Bizler eşinizin aile bireyleri ya da özel olarak tuttuğu kişiler değiliz ve doğal olarak onun açısından filan değil tarafsız bakıyoruz olaya. Üstelik sizin aktardığınız haliyle!!..
Ve eşiniz sizin "kendini öv, muhabbet et, enişteyi sev, aileme hava at, sırf ben istiyorum diye benimkilere reklamını yap diye komutlar vereceğiniz bir robot ya da iplerini çekiştirince aslından farklı hareketler yaptırabileceğiniz kuklanız değil. Sizin hatırınız için yapması gerekeni siz söylemeden zaten yapıp hoşlanmadığı insana sessizce katlanmış. Sizin taleplerinizse olmadığı bir kişilik ve yapıya bürünmesi
Eşinizin çok elit ve kaliteli bir insan olduğunu düşünüyorum. Sizinse kendisinin değerini ve seviyesini yeteri kadar algılayamamış olduğunuzu..
Daha fazla yazmayacağım çünkü çok yanlış algı ve beklentilerinize sımsıkı sarılmış durumdasınız

Hem farklılar hemde konu sahibi, eşiyle, eşinin mesleği, toplumdaki yeri ile var olmaya çalışıyor. O yüzden de herşeyi kendi istediği gibi davransın, ben söyleyim, böyleyim desin daha çok parlasın istiyor. Çünkü onun eşi olarak bundan kendine pay çıkartıp mutlu olacak. Ama eşi buna izin vermiyor😪
Birinci tekil agizdan soylemenin yakisik almadigi cumleler bunlar. Ne diyecek merhaba ben bilgisayar muhendisiyim mi. Bu arada bilgisayar muhendisligi gibi bi kavram tamamen bizim toplumun görgüsüzlugunden turemistir. Avrupada bilgisayar mühendisiyim dersen seni elektronik mühendisliğinin alt kolunda calisan donanimci biri sanarlar. Kod yazan bilgisayarcinin bölümü avrupada "computer science" tir yani bilgisayar bilimleri olmasi gerekir bizdeki bilgisayar muhendisliginin adi.

Ama toplumumuz o kadar ben muhendisim oglum muhendis kocam muhendis deme meraklisi oldugu icin adi bilgisayar bilimleri yerine bilgisayar muhendisligine evrilmistir. Sen linkedinde cv ne bilgisayar bilimleri yazmazsan senin coder oldugunu anlamazlar bile velhasili.

Görgüsüzlukten başımıza ülkecek çok şey gelmektedir. Şu görgüsüzlugu bi birakin.

Sevilmeyen bacanakla iyi olmak zorundasin baskısı kurmak da ayni avamlik seviyesinde hic kusura bakmayin. Ailem ailen kardesim bacanağım gecin bunlari kendi cekirdek huzurunuza bakin.

Bu ne böyle ya eşini sadece ailenden değil kendinden de soğutacaksın bu gidişle..
Siz haksız değil çok çok haksızsınız..
Eşinizin kararına saygı duymalı, saygınizi ve desteğinizi hissettirmelisiniz

Evet eşim çevresi tarafından çok sevilen, saygı duyulan birisi. Hatta hangi ortama girerse girsin, insanlar gözünün içine bakar. Konuşurken hayranlıkla dinlerler. Ama bu onu her anlamda haklı mı yapıyor? Yani öyle bir üzerime geliyorsunuz ki sanki tüm suç bende.

Eşim kitap hastasıdır. Sevmediği bir muhabbet döndüğünde çıkar o ortamdan ve kitap okur. Eğer kitap yoksa yanında ve ortamda çocuklar varsa oturur onlarla oynar, onlarla eğlenir. Ya bu işte bana ters geliyor. Sevmediğin bir muhabbette dönse, neden ortamdaki muhabbete katılmıyorsun? Yani sende onların ettiği muhabbete dahil ol ne olur ki?

Yani oda övsün kendini ne olur? Yahu düşünün ki Bilgisayar mühendisi olduğunu dahi söylemiyor. Soran olursa bilgisayarcıyım diyor. Yönetici olarak çalışıyor, soran olursa ameleyiz işte diyor. Yani sende öv ya kendini nolur övünce? Onlar övüyorsa sende öv, sende katıl mabbete.

İş arkadaşları ve eşleriyle de oturup kalkıyoruz, kendi arkadaş ortamıyla da ailecek görüşüyoruz. Hepsiyle gayet iyi anlaşıyor ve saatlerce muhabbet ediyorlar. Ya bunu benim tarafımla da yapmasını istemem suç mu? Evet bir saygısızlık edepsizlik yapmıyor ama iki gün sonra ya bana deseler senin eşin bizim muhabbetlere neden hiç katılmıyor diye?

Eşiniz ne yapsın düşük seviye ile muhatap olmuyor işte kaliteli adam . Niye övsün kendini , bu kadar yaranamadiysa boşanın adam da layık olduğu kişiyle evlenip kaliteli bir hayat sürsün

Yani oda övsün kendini ne olur? Yahu düşünün ki Bilgisayar mühendisi olduğunu dahi söylemiyor. Soran olursa bilgisayarcıyım diyor. Yönetici olarak çalışıyor, soran olursa ameleyiz işte diyor. Yani sende öv ya kendini nolur övünce? Onlar övüyorsa sende öv, sende katıl muhabbete.

Senin tarafından bakıyorum
Eşin hala haklı.
Adamın karakteri size uymuyor
Eniştenizin karakteri size daha çok uyuyormuş
Kendini sürekli öven, hödük biri ile evlenseymişsiniz keşke

Son derece hatalısınız. Aynı durumun tersi sizin başınıza gelseydi ne olurdu acaba? Gerçi buna değinen üyeler olmuş zaten. Hangimiz arkadaşlarımızla yakaladığımız samimiyetin aynısını eş ailesiyle de yakalıyoruz ki? Arkadaşlarıyla ortak noktaları var ve onlarla eğleniyor, sizin ailenizle kafası tutmuyor çünkü onlar bir imzayla hayatına girmiş insanlar, kendi seçmedi. Bu anlattıklarınızdan yaptığım çıkarımla hayata bakışınız da sizin dediğiniz gibi aynı görünmüyor. Ayrıca övünmek ne ya? Ne basit şeyler. Kendini bilen ve kendi itibarını özümsemiş insanlar övünmez çünkü insanlar zaten farkı görür gerek yok yani. Ama görgüsüz ve hazımsız kişiler sever övünmeyi. Kendinde varsa onu övünür, kendinde azsa abartır, kendinde yoksa etrafının kazanımlarıyla övünür, ne faydası var Allah aşkına övünmenin? Adama resmen övünmüyor diye laf söylüyorsunuz şaka gibi.

Senin tarafından bakıyorum
Eşin hala haklı.
Adamın karakteri size uymuyor
Eniştenizin karakteri size daha çok uyuyormuş
Kendini sürekli öven, hödük biri ile evlenseymişsiniz keşke

Ben onun bu özelliklerini bilerek evlendim. Bu özellikleriyle ilgili de bir sorunum yok. Sadece kız kardeşimin kocası övünüyor diye sevmiyor buna istinaden diyorum o övünüyorsa sende övün diyorum. Anlatmaya çalıştığım bu.

Ay birde birlikte tatlile mi gitmek istiyorsunuz?

Neden??

Siz bence eşinizle birlikte bir şey yapmak istemiyorsunuz. Madem öyle evlenip adamın başını niye yaktınız?

Evlenmez, eniştenizle, ailenizle bol bol tatil yapardınız..

Ya dürüst olun, bunu kim istemez? Kim kardeşiyle tatile gitmek istemez ki? Bende bunu istedim. Tabi ki eşimle de birlikte bir şey yapmak istiyorum, ki onunla da zaten tatile gidiyoruz. 10 gün onunla tatil yapıyoruz, 4-5 gün de kız kardeşlerimle yapmayı istememin neresi suç gerçekten?

Siz neden böyle bir gereksiz çabanın içine girdiniz ki?
Eşiniz size aynı şeyi yapmış olsa ne düşünürdünüz?
Cidden anlamıyorum bu zorlanmaları.
3 yıl bunun için uğraşıp huzur kaçırır mi insan?
O an ki bazı söylemlerden dolayı gereksiz gibi görmüyorsunuz. Ama zaman geçince artik uğraşmak istemiyorsunuz veya boşuna uğraşmamak gerektigini anlıyorsunuz. 3 yılda sadece bir araya geldiğimiz zamanlar öncesi veya sonrasında tartışmisizdir. oturup kalkip her yemekte kocamla enistemi tartışmıyorum elbette 🤣 eşimin de bazi kişiler için beni zorlayıcı durumları olmuştu. Yani ne düşünüldüğünü cok iyi biliyorum. ❤ esime de zatenbak sen bana bunu diyorsun ama sende boyle boyle yapiyorsun diyerek söylüyordum 😊 kacan bir huzurumuz da olmadi cok şükür. 😘

Back