Başım Belada! Bu Nasıl Bir Adammış???

canım ya 6yıl evliyken ağzını açmamış şimdi mi aklına gelmiş normalde ailene söyleyemez elindeki tek kozuda kaybetmez söylersede yalanla ona söylememişsin de anlamışmı kıymetini zaten ailende evlenince kabul etmeseydin şimdi ne oluyor diye buna inanacaklarını sanmam sana sorarlarsada yok oyle bişeyde iftira atıyo diyip geçiştir açıklama yapma bile kaç yıl once olmuş 1şey
ama oğlun küçük babasıda olsa anne apayrı ve onunla ilgilenen oynayan dayı dede bırakamaz ama yinede Allah korusun ne adamlar da duyuyoruz sen yinede bakabilecekmisin bak çocuğu ziyan etme diye bi uyar sonra annen istemedi diye küçücük çocuğunda psikolojısını bozmasın

Artık telefonda bile dikkatli konuşacağım. Olur da sesimi filan kaydeder. Bekaretle ilgili konuda telefonda bile yalanlayacağım. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş...

Bu adamın oğluma söyleyebileceği en güzel doğru bile, benim söyleyeceğim en kötü yalandan daha güzel olamaz. Psikolojisini bozabilecek kudrete bile sahip değil ben varken. O kadar ciddi bir kültür farkı var ki aramızda. İstediği kadar gizlesin yine de fire veriyor. 10 yerinden zarar verse ruhuna, tek hareketimle çözerim. O kadar güveniyorum kendime...

artık telefonda bile dikkatli konuşacağım. Olur da sesimi filan kaydeder. Bekaretle ilgili konuda telefonda bile yalanlayacağım. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş...

Bu adamın oğluma söyleyebileceği en güzel doğru bile, benim söyleyeceğim en kötü yalandan daha güzel olamaz. Psikolojisini bozabilecek kudrete bile sahip değil ben varken. O kadar ciddi bir kültür farkı var ki aramızda. Istediği kadar gizlesin yine de fire veriyor. 10 yerinden zarar verse ruhuna, tek hareketimle çözerim. O kadar güveniyorum kendime...

işte budur...sen böyle dik,sağlam durdukça hiçbirşey yapamaz o adam!!!!!!!!

Erkekler işte bu kadar sığ düşünceli aile demiyecekmi evlenirken sesini çıkartmadın şimdimi aklına geldi diye bir eksikliğini bulamamış bunla seni karalıyor.Ayrıca çocuğu alacak ama nasıl bakacak çocuğa kreşe filan mı gidiyor

Ben de sizin gibiyim, tepkilerim çok ölçülüdür, ama bu yaşadıklarınız karşısında hâlâ böyle davranabiliyorsanız, önünüzde saygıyla eğilmek lazım. "öküz çatlatan" derler bizim gibilere. İstediği gergin tepkileri alamadığı için hırsından çatlayan çok öküz tanıdım, o adam da önce çatlayıp patlayacak, sonra sizi rahat bırakacak, emin olun.

O'nsuz hayatınızda, şimdiden mutluluklar dilerim, oğlunuz ve ailenizle.

Rica ederim, ama sizin tabirinizle "önümde saygıyla eğilinebilecek" öyle şeyler yaptım ki inanın anlatsam kulaklarınız şaşar. Yapı meselesi, ben çirkef, kendini dağıtan bir kadın olmadım hiç. Aksi gibi zaman zaman imrenirim böyle tiplere, hayatla ne güzel başa çıkıyorlar, dert etmiyorlar, dert yaratıyorlar diye. Ben de size ve güzel dileklerde bulunan, yazmasa bile yüreğinden geçiren herkese huzur diliyorum. Allah hiç birimizi böyle insanlarla karşılaştırmasın...

Erkekler işte bu kadar sığ düşünceli aile demiyecekmi evlenirken sesini çıkartmadın şimdimi aklına geldi diye bir eksikliğini bulamamış bunla seni karalıyor.Ayrıca çocuğu alacak ama nasıl bakacak çocuğa kreşe filan mı gidiyor

Yine de mide bulandırır inanmasalar bile. Bunu yaşamama inşallah gerek kalmaz.
Nasıl bakacağını inanın bilmiyorum. Oğlum kendiliğinden gelmezse 4 gün süre verdim kendimce. Sonrasında polisle dayanırım kapılarına. Daha fazla sabredemem. Kreşe gitmiyor şu an. Aklınca kendi annesi bakacak ama babası (yani oğlumun dedesi) evde sürekli terör estiriyor. Zaten tahminim o adam oğlumu istemeyecek, geri gönderecek. Ders olsun ki bir daha bunu öne süremesin.

eşin konuşunca verdiğin cevaplar ve sakinliğin çok hoşuma gitti, sakın bu çizginden bişey kaybatma

Her zaman bu kadar sakin olamıyorum. Dediğim gibi başka sorunlarla boğuşmanın son derece yorgun bıraktığı bir zamana denk geldi bu diyalog. Ama sanırım gerçekten işe yarayacak. Böyle olmak için elimden geleni yapacağım artık. Bazen sessizliktir, sükunettir en güzel cevap...

neden onun blofune boyun egdiniz ki? gelsin ailenize soylesin; ya yalanlarsiniz ki insanlar ona inanmamayi tercih eder. ya da evet degildim dersiniz en fazla aileniz size tavir yapar bir sure. ama kimse de bu konu yillar sonra gundeme getirdigi icin eski esinize hak vermez. bunun ona bir kazanc getircek durumu yok. ben olsam tamam oglunu al demek yerine gel soyle bundan kim karli cikacak sence diye sorardim. benim ailem beni atmaz satmaz bakire degildim diye. sen bundan ne fayda elde ediceksin derdim. hic de oglumu vermezdim. siz korktugunuzu belli ederek eline koz vermissiniz. allah askina bu kadar dert atlatmissiniz bir bakire olmayisinizin sikintisini mi cekiyorsunuz. degmez bunun icin o erkek bozuntusuna koz vermeye. gecmisi deserek ancak kendini kucultur. korkmayin lutfen. oglunuzu da vermeyin. yoksa bu konuyu surekli acarak sizi sindirir her isine geldiginde. bir kere karsisinda durmazsaniz arkasi gelir.

neden onun blofune boyun egdiniz ki? gelsin ailenize soylesin; ya yalanlarsiniz ki insanlar ona inanmamayi tercih eder. ya da evet degildim dersiniz en fazla aileniz size tavir yapar bir sure. ama kimse de bu konu yillar sonra gundeme getirdigi icin eski esinize hak vermez. bunun ona bir kazanc getircek durumu yok. ben olsam tamam oglunu al demek yerine gel soyle bundan kim karli cikacak sence diye sorardim. benim ailem beni atmaz satmaz bakire degildim diye. sen bundan ne fayda elde ediceksin derdim. hic de oglumu vermezdim. siz korktugunuzu belli ederek eline koz vermissiniz. allah askina bu kadar dert atlatmissiniz bir bakire olmayisinizin sikintisini mi cekiyorsunuz. degmez bunun icin o erkek bozuntusuna koz vermeye. gecmisi deserek ancak kendini kucultur. korkmayin lutfen. oglunuzu da vermeyin. yoksa bu konuyu surekli acarak sizi sindirir her isine geldiginde. bir kere karsisinda durmazsaniz arkasi gelir.

Blöfüne boyun eğmedim. Aksine umurumda bile değil demeye getirdim. Bekaret konusundaki blöfünde "tamam gel anlat" dedim. Beni ordan vuramayınca oğlumu benden alacağını söyledi. Ona da "tamam al" dedim. Büyük ihtimalle bakamayacak. Zaten son derece gereksiz bir babayla aynı evde yaşıyorlar. Eski eşim babasıyla hiç anlaşamaz ve sürekli tartışırlar. Adam eski eşimin herşeyine bir kulp takar ve kavga çıkarır. Biraz da buna güvenerek, "kendin geldin yetmedi bir de oğlunu mu sardın başımıza" diyeceğini düşünüyorum ve kendiliğinden geri getirmek zorunda kalacak. Bir daha da beni böyle tehdit edemeyecek. Anlatabildim mi? Yoksa ben ona pabuç bırakacak bir kadın değilim. Bütün polis teşkilatını kapısına dizer öyle alırım oğlumu. Ama gerek kalmayacak ve akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş deyip tıpış tıpış geri getirecek bana kuzumu. Yani inşallah...

Sakinliğinize hayran olmamak mümkün değil
Böyle devam edin
Kazanan siz olacaksınız eminim....
Allah yardımcınız olsun...:71:

hiç takma kafana
hepsi kuru tehdit
eski eşin istiyor ki
ondan ayrıldın diye yas tut, karalar bağla , evden çıkma , depresyona gir.
kaç yaşında insansın hesap mı vericen 11 de eve girdin diye .
cocugunu evde tek basına bırakmıs da degilsin.
evli olsanız cocugunuzu 1 gece 2 gece belki ananesine bırakıp bir yere gitmicek miydiniz?
diyelim tehditle almaya calıstı zaten mahkeme cocugu anneye verir o konuyu dert etme.
bekaret konusunu ortaya atması ayrı bir cirkinlik
bırak istiyorsa konussun
annen baban demez mi
madem bizim kızımızın bakire olmaması senin icin problemdi
sen niye önce onu eş sectin , onu gectik cocuguna anne yaptın demezler mi
bosuna keyifsizlik yaratmaya calısıyor
cekemiyor senin onsuz mutlu oldugunu cok belli.

Son düzenleme:
Blöfüne boyun eğmedim. Aksine umurumda bile değil demeye getirdim. Bekaret konusundaki blöfünde "tamam gel anlat" dedim. Beni ordan vuramayınca oğlumu benden alacağını söyledi. Ona da "tamam al" dedim. Büyük ihtimalle bakamayacak. Zaten son derece gereksiz bir babayla aynı evde yaşıyorlar. Eski eşim babasıyla hiç anlaşamaz ve sürekli tartışırlar. Adam eski eşimin herşeyine bir kulp takar ve kavga çıkarır. Biraz da buna güvenerek, "kendin geldin yetmedi bir de oğlunu mu sardın başımıza" diyeceğini düşünüyorum ve kendiliğinden geri getirmek zorunda kalacak. Bir daha da beni böyle tehdit edemeyecek. Anlatabildim mi? Yoksa ben ona pabuç bırakacak bir kadın değilim. Bütün polis teşkilatını kapısına dizer öyle alırım oğlumu. Ama gerek kalmayacak ve akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş deyip tıpış tıpış geri getirecek bana kuzumu. Yani inşallah...

Tutumun yerinde olmuş böylesi daha iyi zaten iki gün sonra bakamayıp getirir. Eski eşinin derdi seninle çocuk bahane önceki olaylarınızı bilmiyorum ama sanki senden kopamamış gibi görünüyor.Boşanmış olmanıza rağmen sana karışıyor ve seni bekaret konusunda tehdit ediyor senden umudunu kesmiş olsa bunu koz olarak kullanma gereğini duymazdı.Zaten söylese ailene ne olacak ki 6 yıl önce yaşanmış bir olay için ailen sana cephe alacak değil ya geçmiş bir olay. Kendi iradenle kendi isteğinle yaptığın bişey için ailen bunca yıldan sonra sana hesap sormazlar.

Canım neden korkuyorsun, oğlunun velayeti sende, o ancak boş konuşur..
Kanuni hakkı ne ise o kadar görebilir, nedir bu erkeklerin boşandıktan sonraki zırvalıkları ya...:47:

Bakirelik mevzusunda da aman zaman kaybetmesin, söylesin..
Madem çok önemliydi de, nasıl sineye çekti, sormazlar mı bunu adama..

Merak etme canım asla söyleyemez, önce kendisini düşünerek söyleyemez..

hiç takma kafana
hepsi kuru tehdit
eski eşin istiyor ki
ondan ayrıldın diye yas tut, karalar bağla , evden çıkma , depresyona gir.
kaç yaşında insansın hesap mı vericen 11 de eve girdin diye .
cocugunu evde tek basına bırakmıs da degilsin.
evli olsanız cocugunuzu 1 gece 2 gece belki ananesine bırakıp bir yere gitmicek miydiniz?
diyelim tehditle almaya calıstı zaten mahkeme cocugu anneye verir o konuyu dert etme.
bekaret konusunu ortaya atması ayrı bir cirkinlik
bırak istiyorsa konussun
annen baban demez mi
madem bizim kızımızın bakire olmaması senin icin problemdi
sen niye önce onu eş sectin , onu gectik cocuguna anne yaptın demezler mi
bosuna keyifsizlik yaratmaya calısıyor
cekemiyor senin onsuz mutlu oldugunu cok belli.

Zaten oğlumun velayeti bende. Sadece tatsızlık çıksın istemiyorum, polisle mahkemeyle filan uğraşmak zor geliyor. Yoksa dediğiniz gibi hak hukuk benden yana. Ne ahlaka mugayyir bir yaşantım var ne yalnız başımayım. Ailem dağ gibi arkamda. Torunlarını o kadar seviyorlar ki, oğlum da her birini ayrı ayrı. Babam deseniz ben sabah işe gitmek için oğlumun yanından kalktığımda, torunu yalnız uyumayı sevmiyor diye kendi yatağından kalkıp onun yanına yatar. Anneannesi deseniz yemeğini peşinde koşturur neredeyse, oğlum yemek yese annem kilo alır. Dayıları deseniz türlü oyunlarla, çocukluklarla oğlumu eğlendirir. Benim gerçekten çok iyi bir ailem var şükürler olsun. Allah hiç birini başımızdan eksik etmesin inşallah. Böyle bir aileden bir çocuğu çekip çıkarabilmek kimsenin harcı değil, hele bu babanın hiç değil.

Ayrıca çok haklısın. Hayatımı düzene oturtabilmiş olmama, onsuzluğa çoktan alışmış olmama deliriyor. Delirsin. Gerçekten umrumda değil.

Sağol arkadaşım. Sevgiler...

Zaten oğlumun velayeti bende. Sadece tatsızlık çıksın istemiyorum, polisle mahkemeyle filan uğraşmak zor geliyor. Yoksa dediğiniz gibi hak hukuk benden yana. Ne ahlaka mugayyir bir yaşantım var ne yalnız başımayım. Ailem dağ gibi arkamda. Torunlarını o kadar seviyorlar ki, oğlum da her birini ayrı ayrı. Babam deseniz ben sabah işe gitmek için oğlumun yanından kalktığımda, torunu yalnız uyumayı sevmiyor diye kendi yatağından kalkıp onun yanına yatar. Anneannesi deseniz yemeğini peşinde koşturur neredeyse, oğlum yemek yese annem kilo alır. Dayıları deseniz türlü oyunlarla, çocukluklarla oğlumu eğlendirir. Benim gerçekten çok iyi bir ailem var şükürler olsun. Allah hiç birini başımızdan eksik etmesin inşallah. Böyle bir aileden bir çocuğu çekip çıkarabilmek kimsenin harcı değil, hele bu babanın hiç değil.

Ayrıca çok haklısın. Hayatımı düzene oturtabilmiş olmama, onsuzluğa çoktan alışmış olmama deliriyor. Delirsin. Gerçekten umrumda değil.

Sağol arkadaşım. Sevgiler...

Bir de Türk erkekleri tuhaf bir şekilde boşandıkları eşleri üzerinde bile sorumlulukları olduğunu düşünüyorlar, çok garip..

canım içinde bulunduğun çok stresli ama eğer başka pencereden bakmak istersen diye yorumumu yazıyorum.
kesinlikle oğlunu verme eğer verirsen sırf senin kolaylıkla oğlundan vazgeçtiğini düşünür
yerinde olsaydım geliş saatlerini biraz daha öne çeker hatta evede oğluyla rahat konuşması için bir telefon ayarlardım.
ailenle olan geçmişteki hatan yüzünden yüzleşmekten çekinmeni anlıyorum ama her kul gibi sende güzel işlere vesile olsun diye yalan söyleyebilirsin ailenin sana olan güveni sarsılacak diye düşünüyorsan annene git de ki: anne eski eşim beni tehdit ediyor olur olmaz şeyler uyduruyor aklım hayalim almıyor benim bekaretimin olmadığını dahi uydurup sizlere beni kötüleyecekmiş diye annene karşı bu bilgiyi ver ve emin sağlam şekilde oğluna sahip çık.ne olursa olsun vermeeeeeee.
4 yaşında bir çok bir gün ağlar iki gün ağlar bir hafta geçince biraz üstüne düşseler seni unutucak seviyede çocukluğunu yapar ondaki anne profilini şimdiden çiz ondan asla vazgeçmeyeceğini söyle.
sen gurur yapıp asla o bunu kullanır falan yapma çünkü bir kere alırsa ikinci kere alır bilmiyorum bunlar benim acizane düşüncelerim aileni kendine inandır ve oğlundan vazgeçmeyip karşısında duracağını söyle.

Tutumun yerinde olmuş böylesi daha iyi zaten iki gün sonra bakamayıp getirir. Eski eşinin derdi seninle çocuk bahane önceki olaylarınızı bilmiyorum ama sanki senden kopamamış gibi görünüyor.Boşanmış olmanıza rağmen sana karışıyor ve seni bekaret konusunda tehdit ediyor senden umudunu kesmiş olsa bunu koz olarak kullanma gereğini duymazdı.Zaten söylese ailene ne olacak ki 6 yıl önce yaşanmış bir olay için ailen sana cephe alacak değil ya geçmiş bir olay. Kendi iradenle kendi isteğinle yaptığın bişey için ailen bunca yıldan sonra sana hesap sormazlar.

Hiç işte. Klasik bir alt kültür erkeği. Bu evlense de bana musallat olur. Öyle bir zihin yapısı var. Neymiş efendim ben onun "eski karısı"ymışım. E eski işte, adı üstünde. Ama yook, tekeline girmişim sanki bir kere, totomla manda yakalasam ne fayda, benim adım eski eş. Şükür ki o kadar sadık, o kadar yalansız, o kadar vefalı bir eş oldum ki, başka da hiç birşeyle tehdit edemez beni. Ancak o geçmiş olayla edebliir. Ona da prim vermeyeceğim. Yolu açık olsun, Allah ıslah etsin ne diyim ki...

Allah sana da en kısa zamanda bebişini kucağına almayı nasip etsin...

Back
X