Başım Belada! Bu Nasıl Bir Adammış???

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.629
986
248
Artık eski eşimle ilgili konu açmaktan bıktım usandım! Ama bu kez çok farklı. Anlatayım....

Yaklaşık 6 yıl süren evliliğimi 4 ay kadar önce bitirdim, boşandık. 4 yaşında bir oğlum var ve ailemle yaşıyorum. Eski eşim oğlumla konuşmak için ben işten eve döndüğümde arar, telefonu direk oğluma veririm konuşurlar. Dün akşam iş çıkışı arkadaşlarımla görüştüm. Ben dışardayken aradı oğlumu istedi, dışarda olduğumu, eve gidince arayıp onları konuşturacağımı söyledim. Kaçta döneceğimi sordu "11'e doğru dönerim" dedim. Bir süre ortamı dinleyip "tamam" dedi ve kapattı. 2 dk.geçmedi ki tekrar aradı. "Ben elden düşme bir telefon alıp sana vereyim, sen o telefonu evde bırak ki ben istediğim zaman oğlumla konuşabileyim. Sen de istediğin gibi gez toz, gece bile gitme eve" diye zırvaladı ters ters. Gayri ihtiyari, bunun çok iyi bir fikir olduğunu, en kısa zamanda bunu uygulamamız gerektiğini söyledim ben de. Yüzüme kapattı!

Saat 11 olmadan eve geldim. Daha apartmandan girerken aradı yine ve "kapıdayım, bekle şimdi geldim, merdivenleri çıkıyorum çağırayım oğlumu konuşun" dedim. Bağırıp çağırmaya başladı. Ben ne biçim anneymişim, bu saate kadar nerede "sürtüyormuşum", ne biçim bir kadınmışım, saydı da saydı. Öyle sakince karşıladım ki, çünkü artık yoruldum onunla tartışmaktan, kendimi anlatmaya çalışmaktan. Bu defa beni tehdit etmeye başladı. Sakinliğim onu çıldırttı sanırım. Evlenmeden önce bakire değildim ve bunu ona dürüstçe söylemiştim daha ilişkimizin başında. Çok mu zordu kandırmak? Bu ülkede 400 TL.'ye bekaret satın alabiliyorsunuz. Ama ben işin vicdani yükünü düşündüğümden dolayı bunu tercih etmeden, dürüst olmayı seçtim. Bunun da bedeli varmış demek, ne kadar yazık! 6 yıllık evliliğim boyunca bana bu konuda tek laf etmemiş bu adam müsvettesi, şimdi beni bu gerçeği aileme anlatmakla tehdit ediyor. 6 yıl boyunca benim tek bir yanlışımı, tek bir ahlaksızlığımı, güven konusunda bir an bile problem yaşadığını görmemiş olmasına rağmen. Üstelik kendisinin onlarca yalan söylemesine, sorumsuzluklarına ve büyük bir ihanet yaşatmasına rağmen! Yüzsüzce yargılıyor beni! "Tamam gel ne istiyorsan anlat, umurumda bile değil" dedim yine sakince. Bu kez de bana "ne o sen alkol mü aldın da bu kadar sakinsin" diye sordu. "Hayır, sadece artık seni kaale almıyor, önemsemiyorum, canın ne istiyorsa onu yap" dedim. Ama korkmuyor da değilim. Ne yaparım öyle bir durumda bilmiyorum. Düşünmek bile istemiyorum!!!

Daha bitmedi! Ardından bana söylediği şey ise şu : "Ben yarın oğlumu ordan alıyorum ve o artık benimle kalıyor. Ben kendi istediğim gibi büyüteceğim. Senin gibi anne olmaz olsun. Yarın hazırla eşyalarını gelip alacağım" dedi. Ona da tamam dedim. Çünkü oğlumun onunla kalacağına inanmıyorum. Daha doğrusu inanmak istemiyorum. Ama bu konuda zıtlaşsaydım, bunu sürekli bana karşı kullanacak, en ufak şeyde bununla da tehdit edecekti. Oğlumun bir kaç eşyasını hazırladım, "eğer seninle kalırsa diğerlerini de veririm" dedim ama içim kan ağlıyor. Oğlum bana, dedesine, anneannesine ve dayılarına çok düşkündür. Evde herkes, bütün ailem oğluma resmen tapıyor. Buna güvenerek şu an bir kumar oynuyorum. Doğduğundan beri oğlumdan bir gece bile ayrı yatmadım. Bu gece nasıl geçecek bilmiyorum ve çok korkuyorum. Hem aileme geçmişte yaşadığım olayı anlatmasından, hem oğlumun orada kalmasından!!!

Ne önerirsiniz? Bu durumda ne yapılmalı şimdi? Allah'tan başka kimse bana efendi olamaz, efendilik taslayamaz, buna izin vermem. Beni köleleştirmeye çalışıyor ve boşanmış olmamıza rağmen hala kocam sanıyor kendini bu hadsiz!!! Korktuğumu asla belli etmem, hiç adetim değildir. Hele bu kadar onur ve şeref yoksunu bir "adam" müsvettesine karşı. Ama çaresiz kaldım. Benim için dua eder misiniz???

Hic korkma yanlısları olmus ki ayrılmıssınız aileniz de onun ne oldugunu biliyordur.
İnanmayacaklardır.
Cocugunuz yanında durmadıgı zaman ben annemle kalıcam derse alıp size getirir mi?

Son düzenleme:
barışmamakla ne kadar doğru bi karar almışsın bi kez daha anladım.
bırak kalsın oğlun onda, zaten uzun süre bakabileceğini sanmam, anneanne, dede, dayılar gibi çocuk için cazip bi ortam varken sadece babasıyla kalmak oğuna çok cazip gelmez
ama bence mutlaka babasında da kalmalı ki, baba olduğunu sormluluklarını unutmasın, çocuğuna emek versin, ne kadar emek verse o kadar iyi
ne bileyim haftanın yarısı bende yarısı onda gibi bi durum yaratabilirsiniz sonra
bekaret konusuna gelince, bence rahat ve sakin olmaya yani ona karşı öyle görünmeye devam et, anlatırsada, yalan iftira olduğunu söylersin, yalan söylemek sıkıcı olsada ona boyun eğmekten kat kat iyidir

Hic korkma yanlısları olmus ki ayrılmıssınız aileniz de onun ne oldugunu biliyordur.
İnanmayacaklardır.
Cocugunuz yanında durmadıgı zaman ben annemle kalıcam derse alıp size getirir mi?

İnşallah. Ailem bana gerçekten çok güvenir. Elbette geçmişte hatalarım oldu ama neyse ki onlar bilmiyorlar. Yalan da söylediğim oldu elbet ama hiç ortaya çıkmadı. O yüzden çok güvenirler...

Eşek değilse getirir elbet oğlum beni tutturursa. Ama artık onun insan olduğundan da şüpheliyim...

Son düzenleme:
arkadaşım bence hiç korkma..
Ailen onun nasıl bir insan olduğunu öğrenmiş nasıl olsa...
Sana inanacaktır kesinlikle ...

Oğluna gelince...erkek çocukları anneye düşkündür,seni ister eminim..
Ama olurda babasına giderse yasal yoldan alırsın..

Sükûnetiniz hayranlık verici, bana kalırsa da en doğru şeyi yapmışsınız, sizi üzmek yıpratmak istemiş ama kaale almamışsınız, o da kudurmuş.

Oğlunuzu da sırf sizin canınızı yakmak istediği için kullandığı ortada. Böyle bir adamın dört yaşındaki bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabileceğini sanmıyorum, zaten tıpış tıpış gelecektir oğlunuz size, o istese de istemese de.

Eski konularınızı bilmiyorum, çocuğun velayeti konusunda bilgim yok. Ama siz onun annesisiniz, hiçbir eski koca müsveddesi, hiçbir hukuk sistemi onu sizden alamaz. Oynadığınız kumarı kazanacaksınız, ve bu sakin tavırlarınız onun bir daha sizinle uğraşmamasını sağlayacak, çünkü ne yapsa sizi yoramayacağını öğrenecek o adam.

Diğer konuyu gündeme getirmekle de bayağılığını konuşturmaktan öteye gidemez. O konudaki çekincenizi belli etseydiniz denerdi, ama onu da sallamaz görünmüşsünüz, inandırıcı olmuşsanız bence söylemez. Ama söylese bile, bence siz geçmişte verdiğiniz kararların ve yaptıklarınızın da arkasında durabilecek, güçlü bir kadınsınız. Bunları düşünüp kendinizi yıpratmayın. Sakin kalmaya, ve o adamı yok saymaya devam edin. Biraz daha çabalar, sonra bıkar.

Ailenin sana güveneceğini düşünüyorum. Ailenin karşına çıkıp bu yalanı söylerse bile ailenin inanacağını düşünmüyorum. Sonuçta boşandınız iftira attığını düşünürler. O yönden kafanı yorma. Ben olsam çocuğumu göndermezdim. Oğlunla konuştun mu?. O ne düşünüyor?.

barışmamakla ne kadar doğru bi karar almışsın bi kez daha anladım.
bırak kalsın oğlun onda, zaten uzun süre bakabileceğini sanmam, anneanne, dede, dayılar gibi çocuk için cazip bi ortam varken sadece babasıyla kalmak oğuna çok cazip gelmez
ama bence mutlaka babasında da kalmalı ki, baba olduğunu sormluluklarını unutmasın, çocuğuna emek versin, ne kadar emek verse o kadar iyi
ne bileyim haftanın yarısı bende yarısı onda gibi bi durum yaratabilirsiniz sonra
bekaret konusuna gelince, bence rahat ve sakin olmaya yani ona karşı öyle görünmeye devam et, anlatırsada, yalan iftira olduğunu söylersin, yalan söylemek sıkıcı olsada ona boyun eğmekten kat kat iyidir

Aynen öyle. İyi ki barışmamışım. Söylediğim gibi son derece dengesiz biri.

Sadece babasıyla değil babaannesi ve vicdansız, çocuk sevmeyen, kimseyi sevmeyen dedesiyle kalacak. Eski eşim de ailesiyle yaşıyor çünkü. Ama şükür ki oğlum anne tarafından çok şanslı. Öyle bir seviliyor ki! Babasında da kalmalı elbet. Zaten 4 aylık ayrılığımızdan bu yana haftada 3 gün alıyor gündüzleri. Sadece pazar gününü daha uzun yaşıyorlar beraberce.

Evet yalan ve iftira olduğunu söylemek zorunda kalırım, yalnız şöyle bir şey var ki bu adam bana "çocuğunun üzerine yemin et, ya da kuran-ı kerim'e el bas" gibi bir yaptırıma giderse ne yapacağım? Diyaneti mi arasam bu durumda nasıl davranılması gerektiğini sormak için?

arkadaşım bence hiç korkma..
Ailen onun nasıl bir insan olduğunu öğrenmiş nasıl olsa...
Sana inanacaktır kesinlikle ...

Oğluna gelince...erkek çocukları anneye düşkündür,seni ister eminim..
Ama olurda babasına giderse yasal yoldan alırsın..

Uffff. Dua ediyorum ki bu ikisine de gerek kalmasın...

İnşallah. Ailem bana gerçekten çok güvenir. Elbette geçmişte hatalarım oldu ama neyse ki onlar bilmiyorlar. Yalan da söylediğim oldu elbet ama hiç ortaya çıkmadı. O yüzden çok güvenirler...

Eşek değilse getirir elbet oğlum beni tutturursa. Ama artık onun insan olduğundan da şüpheliyim...

Cocugunun mutlulugunu düsünür insallah..

bir de benim anlamadığım bir nokta var;

erkekler nasıl oluyorda ayrıldıkları "eski eşleri"nin hayatına müdahale etme

cürretinde bulunabiliyorlar???

ne yemini canım neden yemin edecek kadar geri basasın
zaten gelipte sizin evinizde rezalet çıakaracak hali yok ya
ailende evet patafix yemin et de bizde duyalım diyecek halleri yok
bence çıkar bu düşünceyi kafandan

Sükûnetiniz hayranlık verici, bana kalırsa da en doğru şeyi yapmışsınız, sizi üzmek yıpratmak istemiş ama kaale almamışsınız, o da kudurmuş.

Oğlunuzu da sırf sizin canınızı yakmak istediği için kullandığı ortada. Böyle bir adamın dört yaşındaki bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabileceğini sanmıyorum, zaten tıpış tıpış gelecektir oğlunuz size, o istese de istemese de.

Eski konularınızı bilmiyorum, çocuğun velayeti konusunda bilgim yok. Ama siz onun annesisiniz, hiçbir eski koca müsveddesi, hiçbir hukuk sistemi onu sizden alamaz. Oynadığınız kumarı kazanacaksınız, ve bu sakin tavırlarınız onun bir daha sizinle uğraşmamasını sağlayacak, çünkü ne yapsa sizi yoramayacağını öğrenecek o adam.

Diğer konuyu gündeme getirmekle de bayağılığını konuşturmaktan öteye gidemez. O konudaki çekincenizi belli etseydiniz denerdi, ama onu da sallamaz görünmüşsünüz, inandırıcı olmuşsanız bence söylemez. Ama söylese bile, bence siz geçmişte verdiğiniz kararların ve yaptıklarınızın da arkasında durabilecek, güçlü bir kadınsınız. Bunları düşünüp kendinizi yıpratmayın. Sakin kalmaya, ve o adamı yok saymaya devam edin. Biraz daha çabalar, sonra bıkar.

Başka başka bir sürü problemim var bu aralar. İnanın o yüzden hiç halim yoktu onunla tartışmaya. Sükunetimin sebeplerinden biri de buydu. Ama sinirlendiğinde o kadar mantıksız şeyler söylüyor ki, gerçekten de artık onunla hep bu şekilde konuşmayı düşünüyorum. Ne yaparsa yapsın sinirlerime hakim olmaya çalışacağım. Motive ettiğiniz için çok teşekkürler. İyi geldi...

canım ya 6yıl evliyken ağzını açmamış şimdi mi aklına gelmiş normalde ailene söyleyemez elindeki tek kozuda kaybetmez söylersede yalanla ona söylememişsin de anlamışmı kıymetini zaten ailende evlenince kabul etmeseydin şimdi ne oluyor diye buna inanacaklarını sanmam sana sorarlarsada yok oyle bişeyde iftira atıyo diyip geçiştir açıklama yapma bile kaç yıl once olmuş 1şey
ama oğlun küçük babasıda olsa anne apayrı ve onunla ilgilenen oynayan dayı dede bırakamaz ama yinede Allah korusun ne adamlar da duyuyoruz sen yinede bakabilecekmisin bak çocuğu ziyan etme diye bi uyar sonra annen istemedi diye küçücük çocuğunda psikolojısını bozmasın

Ailenin sana güveneceğini düşünüyorum. Ailenin karşına çıkıp bu yalanı söylerse bile ailenin inanacağını düşünmüyorum. Sonuçta boşandınız iftira attığını düşünürler. O yönden kafanı yorma. Ben olsam çocuğumu göndermezdim. Oğlunla konuştun mu?. O ne düşünüyor?.

Bana inanacakları kesin ama "sinek küçük olsa da mide bulandırır" derler ya, o hesap olsun istemiyorum. Dün gece oğlumla konuştu babası ve bu gün için onu alacağını, beraber yatacaklarını söylemiş. Oğluma da gece bana sarılırken "istersen kal babanla, onunla uyumak istemez misin?" diye sordum. "Yok anne ben, babama yalan söyledim, gece kalkar senin yanına gelirim, kalmam orda" dedi :1: :27:

ne yemini canım neden yemin edecek kadar geri basasın
zaten gelipte sizin evinizde rezalet çıakaracak hali yok ya
ailende evet patafix yemin et de bizde duyalım diyecek halleri yok
bence çıkar bu düşünceyi kafandan

Haklısın galiba. Umarım öyle olur. Bir zamanlar uğruna herşeyden vazgeçebileceğim adam şimdi gözümde sinek kadar küçüldü. Ne acı değil mi! İçimde koca bir boşluk var...

Başka başka bir sürü problemim var bu aralar. İnanın o yüzden hiç halim yoktu onunla tartışmaya. Sükunetimin sebeplerinden biri de buydu. Ama sinirlendiğinde o kadar mantıksız şeyler söylüyor ki, gerçekten de artık onunla hep bu şekilde konuşmayı düşünüyorum. Ne yaparsa yapsın sinirlerime hakim olmaya çalışacağım. Motive ettiğiniz için çok teşekkürler. İyi geldi...

Ben de sizin gibiyim, tepkilerim çok ölçülüdür, ama bu yaşadıklarınız karşısında hâlâ böyle davranabiliyorsanız, önünüzde saygıyla eğilmek lazım. "öküz çatlatan" derler bizim gibilere. İstediği gergin tepkileri alamadığı için hırsından çatlayan çok öküz tanıdım, o adam da önce çatlayıp patlayacak, sonra sizi rahat bırakacak, emin olun.

O'nsuz hayatınızda, şimdiden mutluluklar dilerim, oğlunuz ve ailenizle.

Aynen öyle. İyi ki barışmamışım. Söylediğim gibi son derece dengesiz biri.

Sadece babasıyla değil babaannesi ve vicdansız, çocuk sevmeyen, kimseyi sevmeyen dedesiyle kalacak. Eski eşim de ailesiyle yaşıyor çünkü. Ama şükür ki oğlum anne tarafından çok şanslı. Öyle bir seviliyor ki! Babasında da kalmalı elbet. Zaten 4 aylık ayrılığımızdan bu yana haftada 3 gün alıyor gündüzleri. Sadece pazar gününü daha uzun yaşıyorlar beraberce.

Evet yalan ve iftira olduğunu söylemek zorunda kalırım, yalnız şöyle bir şey var ki bu adam bana "çocuğunun üzerine yemin et, ya da kuran-ı kerim'e el bas" gibi bir yaptırıma giderse ne yapacağım? Diyaneti mi arasam bu durumda nasıl davranılması gerektiğini sormak için?

bu saatten sonra ailene gelip kızınız bakire değildi dese bile, annen baban bunu terbiyesiz, boşandı diye çamur atıyor gibi görür.

seni kaybetmenin kıskançlığıyla yapıyor bunları. sen ona yalvarıp yakarman için sakın boyun eğme. bekarete gelince sen iyisini yapıp ona yalan söylememişsin. diyelimki ailene söyledi ne çıkar bunda gelmiş geçmiş bir durum sonuçta kendisi kabullenmiş madem öyle hiç kabul etmeseymiş. karı koca arasında yaşanan orada aklır biter gider önce kendi ahlakına baksın. böyle yaparakmı oğlunu mutlu edecekmiş önce kendi babalığına baksın. boşver yinede sen sabret mutlaka mükafatını alacaksın

Back
X