Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alevi çocuklarını, inançlarından şüpheye düşüren, Sünni müfredata mahkûm etmekten vazgeçilmelidir.
din dersinin seçmeli olmasını isteyen ama okulda katiyen başörtülü olmasını istemeyen kişiler var, ne ilginç...
ateist neden namaz kılmayı öğrenmek, sureleri ezberlemek zorunda olsun yaw, dinler tarihi, dünya dinleri gibi bi ders olsa, dinler tanıtılsa tamam, genel kültür derim
neresi ilginç açıklar mısınız? kaç yaşındaki çocuğun başörtülü okula gelmesinden söz ediyorsunuz?
9 yaşındaki bir çocuk, bu başörtüyü kendi isteğiyle mi takıyor, buna gerçekten inanıyor musunuz?
9 yaş ? pardon ? bence siz haberleri iyi takip edin sonra gelip buraya yorum yapın
Yaşı örnek olarak verdim. Habere göre ortaöğretim. Ortaöğretime giden çocuk kaç yaşındadır? 18 mi?
İslam dini Allah ile kul arasındadır ve İslam dininde ruhban sınıfı yoktur.Din Allah'la kul arasında kalmadığı sürece sorun. Herkes bunu anlamak zorunda. Anlamadığı sürece bu tip gerginlikler hep yaşanacak.
O zaman yanlış örnek vermişsiniz.Ortaöğretim değince siz ortaokul anladınız herhalde.Ortaöğretim yaşı lise dönemidir.Yani Türkiye dahil bir çok ülkede,cezai ehliyetin bile başladığı dönemdir.Hoş 18 ini geçmiş,başörtülü üniversite öğrencisine tahammül edilemezken,biz neyin sınırını tartışıyoruzki...
Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız.Alıntıladığınız ilk mesajımda demek istediğim tam olarak buydu.
İslam dini Allah ile kul arasındadır ve İslam dininde ruhban sınıfı yoktur.
O zaman yanlış örnek vermişsiniz.Ortaöğretim değince siz ortaokul anladınız herhalde.Ortaöğretim yaşı lise dönemidir.Yani Türkiye dahil bir çok ülkede,cezai ehliyetin bile başladığı dönemdir.Hoş 18 ini geçmiş,başörtülü üniversite öğrencisine tahammül edilemezken,biz neyin sınırını tartışıyoruzki...
Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız.Alıntıladığınız ilk mesajımda demek istediğim tam olarak buydu.
Ortaöğretim ortaokul ve liseleri kapsar bildiğim kadarıyla.
18 yaşında liseden mezun olunur.
Demek ki, 18 yaş altına bu serbestlik ve siz de laf kalabalığı yapıyorsunuz.
Şimdi siz bana 18 yaş altı için başörtüsü serbestliğine karşı mısınız değil misiniz onu söylerseniz görüşünüzü öğrenmiş olacağım, ona göre yazarım.
Bu basörtü ile takinti ne, birisi bana anlatabilirmi? Cünkü artik evet, takinti. Her tartismaya, her konuya basörtü demagojisi yapiliyor. Ben sahsen biktim. Bu ülkede halen insan alevi oldugunu söyliyemiyorken, millet dininden, siyasi görüsünden dolayi, yakilip, öldürülürken, bu basörtü isitip istip önümüze sunuluyor.
Yeter be artik, cidden yeter. Bu takinti artik basörtü ile, din ile bile alakasi kalmadi. Tamamen demagoji yaparak hakli çikma çabasi.
Sana birsey anlatayim mi? Ben yurtdisinda kaliyorum ve burda birçok lisede basörtüyü ilk basta serbest birakmislardi, fakat sonradan yasaklamak zorunda kaldilar. Niye biliyormusun? O okula giden "müslüman" erkek ögrenciler artik basörtü takmayan kizlara fahise, oruspu demeye basladi. O basörtü takan kizlarda tabiki kendi aralarinda gruplastilar ve baska kizlara baski yapiyorlardi basörtü takilmasi için.
Lise ortami kisacasi böyle seyleri kaldiramiyor. Bu konulara gelince lise toksik bir ortam oluyor. Üniversite öyle olmuyor, üniversite ortami farkli, ülkenin her yerinden farkli insanlar geliyor. Ayrica o dönemde resit oluyorsun ve elbette her yerde istedigin sekilde giyinebilirsin. Yani üniversitede basörtü elbette takilir ve ben bunu yillardir savunuyorum.
Sana artik birsey soracagim, (daha önceki mesajlarini okumadim) Sen diyorsun ya " Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız."
Peki sen samimimisin? Yani sen din dersin yasaklanmali yada en azindan seçmeli olmasini destekliyormusun?
daha ortaöğretimin sadece liseden ibaret olduğunu zanneden arkadaşlar da var,hıhı çocuklar ilkokuldan mezun olup direk liseden başlıyorlar
Keşke sende gazete okuyup bu kadar kesin yorum yapsaydın dusduru.ahh be yamukprenses, keşke dalga geçeyim diye atlamadan önce google'ye sorup öğrenseydinde böyle gülünç duruma düşmeseydin.ilahi