• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakan'dan Din Dersi Açıklaması

Ahlak ve hatta görgü kuralları (yok ama olması gerektğini düşünoyorum ) zorunlu
Din dersinin isee mutlaka olması gerekli ama seçmeli olması gerektiğini düşünüyorum ben.

Bedeli ne olursa olsun çocuklarımızı din dersine göndermeyeceğiz'

İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek bir açıklama yapan Alevi dernekleri, binaya siyah çelenk bıraktı. Açıklamada, "Bu eylemlerimiz çoğaltarak büyüteceğiz. İktidarınızı rahatsız etmeye devam edeceğiz" denildi.

İSTANBULAlevi Dernekleri Federasyonu üyesi bir grup, zorunlu din derslerini protesto etmek ve yeni öğretim yılındaki sorunları dile getirmek için Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Saat 11.00 sıralarında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, "Mezhepçi eğitime karşı demokratik mücadele" yazılı pankart açtı. "Zorunlu din dersi istemiyoruz" sloganları da atan grup, daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü girişine siyah çelenk bıraktı.

TEKÇİ YAKLAŞIMLARIN KARŞISINDA TAVİZSİZ DURACAĞIZ
Basın açıklamasını okuyan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu, yeni öğretim yılının birtakım dayatmalarla toplumu rahatsız ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Eğitim emekçilerinin çağ dışı yaşam koşullarını çağa uydurmak, okullarımızın fiziki yapısını düzeltmek, bilimsel eğitim önündeki engelleri kaldırmak ve daha bir dizi öncelikli sorunlar varken, iktidarın tüm bu sorumluluklardan kaçıp, yeni bir ötekileştirici politikası hepimizin bilgisi dahilindedir. İktidar, zorunlu din derslerinin ardından, 4+4+4 sistemini uygulamaya sokan ve adım adım, bu ülkenin değişik inançlarını bitirmeye çalışan bir politikayı bize reva görmektedir. Ancak, tekçi eğitimi okul müfredatına yerleştirmekle tatmin olmayan AKP iktidarı, giderek orta öğretimin tümünü imam hatip okulları haline getirmeye çalışmak gibi bir tehlikeli ortamın yaratılmasına ve ayrıca Alevi-Sünni kardeşliğine de ciddi bir biçimde balta vurmaktadır. Biz Alevi kurumları ve bireyleri olarak, bu tekçi, ırkçı, mezhepçi yaklaşımların karşısında tavizsiz duracağımızı bildirmek için burada toplandık."

ÇOCUKLARIMIZI ZORUNLU DİN DERSİNE GÖNDERMEYECEĞİZ
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Alevilere yönelik ihlali belirtmesinin kendilerinin haklılığını ortaya koyduğunu belirten Eroğlu şöyle devam etti:

"Her şeyden önce 'Hiç kimse inancını değiştirmeye zorlanamaz' hakkının ihlali, Anayasal suçtur. Bu nedenle iktidara çağrımızdır: Öncelikle zorunlu din dersleri eğitimden derhal kaldırılmalıdır. Orta öğrenim, imam hatiplere indirgenmekten vazgeçilmelidir. Alevi çocuklarını, inançlarından şüpheye düşüren, Sünni müfredata mahkûm etmekten vazgeçilmelidir. Bugün burada çocuklarımızı okula göndermeyerek tepkimizi dile getirmenin yanı sıra şunu da söylemek istiyoruz ki, bu eylemlerimiz çoğaltarak büyüteceğiz. İktidarınızı rahatsız etmeye devam edeceğiz ve bedeli ne olursa olsun çocuklarımızı din dersleri eğitimine göndermeyeceğiz."
Radikal

Alevi çocuklarını, inançlarından şüpheye düşüren, Sünni müfredata mahkûm etmekten vazgeçilmelidir.

Ben bu açıdan hiç düşünmemiştim.:KK51:
Türkiyede 20 milyon alevi,500 bin caferi,23 bin yahudi ve 65 bin ortodoks yaşıyormuş.Bu rakamlara birde deistleri,ateistleri ve sayamadığımız küçük azınlıklarıda eklersek,Türkiyenin dörtte birinden fazlasına zorla sünni mezhebinin inançlarının öğretildiği ortaya çıkıyor .
Sabah okunan Andımız da TÜRKÜM denmesini diğer ırklara zorlama olarak gören arkadaşlarım din dersi zorlamasına neden ses çıkartmıyor????

Din Allah'la kul arasında kalmadığı sürece sorun. Herkes bunu anlamak zorunda. Anlamadığı sürece bu tip gerginlikler hep yaşanacak.

din dersinin seçmeli olmasını isteyen ama okulda katiyen başörtülü olmasını istemeyen kişiler var, ne ilginç...

neresi ilginç açıklar mısınız? kaç yaşındaki çocuğun başörtülü okula gelmesinden söz ediyorsunuz?

9 yaşındaki bir çocuk, bu başörtüyü kendi isteğiyle mi takıyor, buna gerçekten inanıyor musunuz?

ateist neden namaz kılmayı öğrenmek, sureleri ezberlemek zorunda olsun yaw, dinler tarihi, dünya dinleri gibi bi ders olsa, dinler tanıtılsa tamam, genel kültür derim

başbakanın kurnazlığı burda işte "din kültürü"nden bahsediyor. din kültürü dediğimizde tüm dinleri ve kültürü öğretir fakat bizde müfredat sünni bilgiyi ve inancı dayatır.

Diğer dinlere dair doğru düzgün bir bilgi yok bu kitaplarda.Olan bilgilerde 3-5 sayfa bir şey.Dersin adı İslam Bilgisi falan olmalı.Bir de öğretmene göre de değişiyor iş.Derste oturup saatlerce siyaset konuşanı da var :KK53:

neresi ilginç açıklar mısınız? kaç yaşındaki çocuğun başörtülü okula gelmesinden söz ediyorsunuz?

9 yaşındaki bir çocuk, bu başörtüyü kendi isteğiyle mi takıyor, buna gerçekten inanıyor musunuz?

9 yaş ? pardon ? bence siz haberleri iyi takip edin sonra gelip buraya yorum yapın :KK14:

Yaşı örnek olarak verdim. Habere göre ortaöğretim. Ortaöğretime giden çocuk kaç yaşındadır? 18 mi?

O zaman yanlış örnek vermişsiniz.Ortaöğretim değince siz ortaokul anladınız herhalde.Ortaöğretim yaşı lise dönemidir.Yani Türkiye dahil bir çok ülkede,cezai ehliyetin bile başladığı dönemdir.Hoş 18 ini geçmiş,başörtülü üniversite öğrencisine tahammül edilemezken,biz neyin sınırını tartışıyoruzki...

Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız.Alıntıladığınız ilk mesajımda demek istediğim tam olarak buydu.

O zaman yanlış örnek vermişsiniz.Ortaöğretim değince siz ortaokul anladınız herhalde.Ortaöğretim yaşı lise dönemidir.Yani Türkiye dahil bir çok ülkede,cezai ehliyetin bile başladığı dönemdir.Hoş 18 ini geçmiş,başörtülü üniversite öğrencisine tahammül edilemezken,biz neyin sınırını tartışıyoruzki...

Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız.Alıntıladığınız ilk mesajımda demek istediğim tam olarak buydu.

Ortaöğretim ortaokul ve liseleri kapsar bildiğim kadarıyla.

18 yaşında liseden mezun olunur.

Demek ki, 18 yaş altına bu serbestlik ve siz de laf kalabalığı yapıyorsunuz.

Şimdi siz bana 18 yaş altı için başörtüsü serbestliğine karşı mısınız değil misiniz onu söylerseniz görüşünüzü öğrenmiş olacağım, ona göre yazarım.

Bu basörtü ile takinti ne, birisi bana anlatabilirmi? Cünkü artik evet, takinti. Her tartismaya, her konuya basörtü demagojisi yapiliyor. Ben sahsen biktim. Bu ülkede halen insan alevi oldugunu söyliyemiyorken, millet dininden, siyasi görüsünden dolayi, yakilip, öldürülürken, bu basörtü isitip istip önümüze sunuluyor.

Yeter be artik, cidden yeter. Bu takinti artik basörtü ile, din ile bile alakasi kalmadi. Tamamen demagoji yaparak hakli çikma çabasi.

Sana birsey anlatayim mi? Ben yurtdisinda kaliyorum ve burda birçok lisede basörtüyü ilk basta serbest birakmislardi, fakat sonradan yasaklamak zorunda kaldilar. Niye biliyormusun? O okula giden "müslüman" erkek ögrenciler artik basörtü takmayan kizlara fahise, oruspu demeye basladi. O basörtü takan kizlarda tabiki kendi aralarinda gruplastilar ve baska kizlara baski yapiyorlardi basörtü takilmasi için.

Lise ortami kisacasi böyle seyleri kaldiramiyor. Bu konulara gelince lise toksik bir ortam oluyor. Üniversite öyle olmuyor, üniversite ortami farkli, ülkenin her yerinden farkli insanlar geliyor. Ayrica o dönemde resit oluyorsun ve elbette her yerde istedigin sekilde giyinebilirsin. Yani üniversitede basörtü elbette takilir ve ben bunu yillardir savunuyorum.

Sana artik birsey soracagim, (daha önceki mesajlarini okumadim) Sen diyorsun ya " Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız."

Peki sen samimimisin? Yani sen din dersin yasaklanmali yada en azindan seçmeli olmasini destekliyormusun?

Ortaöğretim ortaokul ve liseleri kapsar bildiğim kadarıyla.

18 yaşında liseden mezun olunur.

Demek ki, 18 yaş altına bu serbestlik ve siz de laf kalabalığı yapıyorsunuz.

Şimdi siz bana 18 yaş altı için başörtüsü serbestliğine karşı mısınız değil misiniz onu söylerseniz görüşünüzü öğrenmiş olacağım, ona göre yazarım.

Hanımefendi 9 yaş diyen sizsiniz,ayrıca bildiğinizi zannettiğiniz şeyde yanlış,orta öğretim lisedir.Mesajlarımdan bu konudaki görüşümü anlayamayıp hala bunu bana soruyorsanız ,laf kalabalığı tamda bu olur sanki.

Bu basörtü ile takinti ne, birisi bana anlatabilirmi? Cünkü artik evet, takinti. Her tartismaya, her konuya basörtü demagojisi yapiliyor. Ben sahsen biktim. Bu ülkede halen insan alevi oldugunu söyliyemiyorken, millet dininden, siyasi görüsünden dolayi, yakilip, öldürülürken, bu basörtü isitip istip önümüze sunuluyor.

Yeter be artik, cidden yeter. Bu takinti artik basörtü ile, din ile bile alakasi kalmadi. Tamamen demagoji yaparak hakli çikma çabasi.

Sana birsey anlatayim mi? Ben yurtdisinda kaliyorum ve burda birçok lisede basörtüyü ilk basta serbest birakmislardi, fakat sonradan yasaklamak zorunda kaldilar. Niye biliyormusun? O okula giden "müslüman" erkek ögrenciler artik basörtü takmayan kizlara fahise, oruspu demeye basladi. O basörtü takan kizlarda tabiki kendi aralarinda gruplastilar ve baska kizlara baski yapiyorlardi basörtü takilmasi için.

Lise ortami kisacasi böyle seyleri kaldiramiyor. Bu konulara gelince lise toksik bir ortam oluyor. Üniversite öyle olmuyor, üniversite ortami farkli, ülkenin her yerinden farkli insanlar geliyor. Ayrica o dönemde resit oluyorsun ve elbette her yerde istedigin sekilde giyinebilirsin. Yani üniversitede basörtü elbette takilir ve ben bunu yillardir savunuyorum.

Sana artik birsey soracagim, (daha önceki mesajlarini okumadim) Sen diyorsun ya " Bir tarafa seçme hakkı isteyip,öteki tarafa seçme hakkı tanımazsanız,samimi olamazsınız."

Peki sen samimimisin? Yani sen din dersin yasaklanmali yada en azindan seçmeli olmasini destekliyormusun?

seçmeli olması gerektiğini ilgili konuda belirtmiştim,demekki samimiyim :KK66:

daha ortaöğretimin sadece liseden ibaret olduğunu zanneden arkadaşlar da var,hıhı çocuklar ilkokuldan mezun olup direk liseden başlıyorlar:KK48:

ahh be yamukprenses, keşke dalga geçeyim diye atlamadan önce google'ye sorup öğrenseydinde böyle gülünç duruma düşmeseydin.ilahi :KK70::KK70:
Keşke sende gazete okuyup bu kadar kesin yorum yapsaydın dusduru.
Kahkaha atmakla olmuyor o işler.Sende google a SOR BAK NE DİYOR?

Bakan Nabi Avcı, "5. sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikteki başı açık ibaresinin kaldırılmasına ile ilgili olarak, "Öğrenci ve öğrenci velilerinden gelen yoğun talep üzerine bu uygulama isteyen öğrenciler için kapsamı genişletilmiş oldu. Tabi ana okulunda bu söz konusu değil. Bazı medya organlarında öyle şeyler de vardı. Ortaokul ve liselerde zaten bazı okullarda uygulanıyordu. 5.sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir, baş örtüsü takabilir " dedi.

www.evrensel.net

yoo dalga geçmedim,kendi kişiliği öyle olan insanlar masus karşısındaki insanlar öyleymiş gibi empoze etmeye çalışırlar,sizin gibi mesela.bakın mesela ben hep siz diye hitap ediyorum,sizde hep sen diye,işte aramızdaki fark bu.

google'ye açıp bakmama gerek yok,ortaöğrenim lise demek değildir,öyle olsaydı ortaöğrenim diye bir isim olmazdı,direk lise denirdi.kendiniz gözlerinizi kapatıp gerçeği olmayan birşey ortaya atıp birde körü körüne ona inanıp savunuyorsunuz,gerçekten trajikomiksiniz.

o lise diye savunduğunuz ortaöğretim açılımı google de nasılmış bir açıklayıverin bir zahmet,linkini de atıverin de aydınlanalım.

Back