Başbakan'dan Din Dersi Açıklaması

Allah size hidayet etsin arkadaşım emin olun bundan sonra size dua edeceğim. hepimizin aslında din dersine ihtiyacı var çünkü biz o dinin sahibine döndürüleceğiz. bizde namaz yok diyorsun namaz Allah a itattir aslında namaz sizde de var ama siz kabul etmemişsiniz. keşke bu kadar nefret ettirilmiş olmasaydınız. inanıyorum ki çevrenizdeki olaylar vs size bu kadar nefret yükledi.aslında çok iyi araştırmış olsaydınız mutlaka bi ışık görürdünüz ve aslında ben ne kadar konuşursam konuşayım kalpler Allah ın elinde o dilediğini doğru yola iletir.bedeniniz nefesiniz hayatınız kısacası her şeyiniz O nun.. en ufak birisi elimizden gidecek olsa yine Allah a yalvarırız lütfen bana bağışla diye. umarım hakikati çok geç olmadan fark edersiniz.Annenizin o iyi yüreğinin hatırı için inşaAllah Allah sizi doğru yola iletir.

O kismi seni ilgilendirmez ki. Ben cok mutluyum. Ben vicdanimla hesaplasiyorum. Kimseye kotulugum dokunmamistir. Benim ailem bana iyi insan olma bilinci verdi cok sukur.

Ben size desem ki umarim beyniniz acilir inancinizdan kurtulursunuz cok terbitesizce olmaz mi?? Ki asla demem kimseye. Siz su an bana terbiyesizlik yaptiniz iste. Hem ailemin hem de benim inanclarima.

irandaki gençler ünüversiteliler bir klibin benzerini çektiler diye tutuklanmıştı yakın zamanda..klip çok sevimliydi..bu insanlar genç..tutuklanmaları utanç verici..lanet olsun böyle din altında zulm yapıp her haltı yiyenlere..
irandaki din şia yani batıni bir dine mensup... iran ehli sünnet değil o yüzden iranın islam anlayışını kabul etmiyorum.

Allah size hidayet etsin arkadaşım emin olun bundan sonra size dua edeceğim. hepimizin aslında din dersine ihtiyacı var çünkü biz o dinin sahibine döndürüleceğiz. bizde namaz yok diyorsun namaz Allah a itattir aslında namaz sizde de var ama siz kabul etmemişsiniz. keşke bu kadar nefret ettirilmiş olmasaydınız. inanıyorum ki çevrenizdeki olaylar vs size bu kadar nefret yükledi.aslında çok iyi araştırmış olsaydınız mutlaka bi ışık görürdünüz ve aslında ben ne kadar konuşursam konuşayım kalpler Allah ın elinde o dilediğini doğru yola iletir.bedeniniz nefesiniz hayatınız kısacası her şeyiniz O nun.. en ufak birisi elimizden gidecek olsa yine Allah a yalvarırız lütfen bana bağışla diye. umarım hakikati çok geç olmadan fark edersiniz.Annenizin o iyi yüreğinin hatırı için inşaAllah Allah sizi doğru yola iletir.
o arkadaşı uzun süredir tanıyorum emin olun çoğu inanıyorum diyen ve ibadetlerini yapandan dah temiz biri..kimin ne olcağını kimse bilemez..insanları dinine göre ayırmamak gerek..dinsizden korkma imansızdan kork demişler..

evet eğitim ailede başlar ve orada yerleşir ama hiç din eğitimi vermeyen bir ailenin çocuğu en aznından okulda öğrendikleri kadarıyla biraz olsun tanıyacak dini.şöyleki dini kim anlatırsa anlatsın din tektir ve aynı kitabı anllatır herkes. şurayı anlayamdım ama tam olarak (örneğin dua ve kuranda şu kadar sayıca okunursa...tarzında şeylere karşıyım..biride binide bana göre aynı..çok farklılaştı bu olaylar)

Şu kadar okursan bu kadar tarzı şeyler; soytarıların marifetidir. Allah ile kul arasına da kimse giremez. (Hacı, hoca, şıh şeyh, molla...)

O kismi seni ilgilendirmez ki. Ben cok mutluyum. Ben vicdanimla hesaplasiyorum. Kimseye kotulugum dokunmamistir. Benim ailem bana iyi insan olma bilinci verdi cok sukur.

Ben size desem ki umarim beyniniz acilir inancinizdan kurtulursunuz cok terbitesizce olmaz mi?? Ki asla demem kimseye. Siz su an bana terbiyesizlik yaptiniz iste. Hem ailemin hem de benim inanclarima.
ben sizin inançlarınıza terbiyesizlik ettiğimi sanmıyorum peygamber efendimizde (s.a.v) tebliğ ederken dua ederdi ki size yazdığım yazıda bu şekilde anlamanızı gerektirecek bi şey yazmadım emin olabilirsiniz her neyse ben yazmam gerekenleri yazmalıyım çünkü her müslümanın görevi emri bil mağruf nehyi anil münker.üzerimdeki hakkınız için enazından bunu yapmak zorundaydım

irandaki din şia yani batıni bir dine mensup... iran ehli sünnet değil o yüzden iranın islam anlayışını kabul etmiyorum.
bence okulda kurban bayramını bahane edip hayvancıklara eziyet etmemelri gerektiğini öğretmeliler..hayvanları insanları sevmeyi saygılı olmayı..çevreyi kirletmemek gerektiğini öğretmeliler..toplum içinde yaşamın kuralları..doğaya insana ve hayvana saygı dersi bizde olmalı..gidişatımız iyi değil..

bazı hovalara göre..bir sureyi bin kere okursan misal daha sevap deniliyor..işte şöyle cennet sevabı tarzında..ben böyle şeylere inanmıyorum örneğin..
o şöyle mesela bi ilaç verdi doktor sana günde öğün alacaksın sen doktorun sözüne uymaz bu ilaç nasılsa bir kez alsamda şifa bulurum dersen olmaz. bu tip şeyler Kur'an da da var yani ihlas bir fatiha mesela neden ihlas tane çünkü onun ecri o şekilde daha fazla

Bence seçmeli olmalı.Ama Amerikada'ki sistem gibi..Din hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler isterlerse 5 saat ders alabilmeliler kariyerlerini o yönde yönlendirmek istiyorlarsa..İstemeyenler ise almaz,bu kadar basit.Bu ülkede azınlık da olsa hristiyan,yahudi veya başka dinden insanlar,ateistler,deistler,agnostikler var.Bu insanlara zorla ders verip sınava sokmak hoş değil bence.Yani dindar arkadaşlarım düşünün hristiyanların çoğunlukta olduğu bir ülkedesiniz ve sürekli müslümanlığın olmadığı,uydurma olduğu,kuran'ın insan yazımı olduğu anlatılıyor,hoş mu olur bu? Rahatsız olmaz mısınız? Mesela hatırlıyorum lisede hristiyanlığın bozulmasının nedenleri sorulmuştu bize,ve allah'ın varlığını gösteren şeyler doğanın düzeni vs..Yani şimdi bir ateist ve hristiyanı bu sınava sokunca bir şey kazanılamaz,öğrenciyi bir dine inandırmak ya da vazgeçirmek öğretmenin işi değil sonuçta.Yani kısacası dinde zorlama olmamalı,bırakın kim neye istiyorsa ona inansın..

o şöyle mesela bi ilaç verdi doktor sana günde öğün alacaksın sen doktorun sözüne uymaz bu ilaç nasılsa bir kez alsamda şifa bulurum dersen olmaz. bu tip şeyler Kur'an da da var yani ihlas bir fatiha mesela neden ihlas tane çünkü onun ecri o şekilde daha fazla
size bir şey soracağım..laik düzene karşımısınız?

Şu kadar okursan bu kadar tarzı şeyler; soytarıların marifetidir. Allah ile kul arasına da kimse giremez. (Hacı, hoca, şıh şeyh, molla...)
ALLAH ile kul arasına giren hacı hoca şeyhler sadce vesiledir yani Allah la arandaki muhabbete bir aracıdır yani insan şeyhi mollası vs olmadanda Allah a fevkalade ulaşır ama o mesela yüryerek arasına aracı koyan uçarak misali vardır ve yine böyle bir muhabber bi Allah dostuyla birisi arasında vapurda geçer ve Allah dostu ona karşıya neden vapurla geçiyorsun yüzerek geçebilirsin diyerek Allah a ulaşmada sadece bir aracı olduğunu vurgular.

size bir şey soracağım..laik düzene karşımısınız?
din kimliktir osmanlıda nasıl hukuk din ile yürütülüyordu ve çok başarılıda olundysa aynı şekilde laiklik olmadanda bu başarı elde edilebilir.laikliği savunmuyorum.

ilkokuldayım sene 96.. öğretmen "din dersinden muaf olmak isteyenler dışarı çıkabilir" demişti..
anlamadım ne demek istediğini ama annem müslüman değildi herhalde beni kastediyor diye çıkıvermişim bahçeye :)
bahçede oturdum, 40 dakika sıkıldım.. düşünüyorum "niye çıktım şimdi?" geri de dönemiyorum..
evdekilere söyleyemedim, öğretmenime soramadım çekindim.. öyle haftalarca çıktım dersten şaşkın şaşkın..
sonra babam duymuş sağolsun "salak mısın sen ne muafı gir dersine" dedi de girdim..
5.sınıfın sonunda anadolu lisesi sınavına girdim.. yine sordular muaf olan var mı?
atladım hemen -babama kızgınım ya aptal dedi bana-

ailemden dini eğitim almadım.. kuran kursuna da gitmedim.. okuldaki din dersim hep 5 idi.. ama hiçbirşey öğrenmedim.. sureyi yanlış okuyunca dayak yedim.. oruç tutmuyorum diye sözlüme sıfır verildi.. hep bi şanssızdım sanki.. hep bir "muaf" durumu kaldı ben de..

din öyle kişisel öyle içsel bir durum ki.. ekilen biçilmiyor.. çok ruhani..

ders olarak hiç verilmese de çok iyi öğrenmek uygulamak isteyeni de istemeyeni de kimse engelleyemez..

seçmeli olabilir.. ama türkiyede seçmeli dersler bi süre sonra "zorunlu seçmeliye" döner zaten..

lisede 2 tane seçmeli ders var dediler.. trafik ve bilgisayar.. herkes bilgisayarı seçince "yarınız trafik dersine hadi bakalım o hoca boş mu oturacak" dendi.. aldık trafiği "seçerek"..

zor işler..

ALLAH ile kul arasına giren hacı hoca şeyhler sadce vesiledir yani Allah la arandaki muhabbete bir aracıdır yani insan şeyhi mollası vs olmadanda Allah a fevkalade ulaşır ama o mesela yüryerek arasına aracı koyan uçarak misali vardır ve yine böyle bir muhabber bi Allah dostuyla birisi arasında vapurda geçer ve Allah dostu ona karşıya neden vapurla geçiyorsun yüzerek geçebilirsin diyerek Allah a ulaşmada sadece bir aracı olduğunu vurgular.

Mekke'nin cahiliye döneminde de Mekkeliler Allah'a inanırdı. Ama putları Allah ile kendileri arasında aracı kabul ederlerdi. Peygamber Efendimize karşı çıkanlar ise Mekke'nin zenginleri idi. Demişledir ki; ''Biz putlardan para kazanıyoruz. Senin dinin gelirse biz para kazanamayız.''
Ama bilgili insanlarla sohbet etmeye bayılırım. Ama Allah ile kula arasına gireni ruhban sınıfı veya put olarak kabul ederim.

din kimliktir osmanlıda nasıl hukuk din ile yürütülüyordu ve çok başarılıda olundysa aynı şekilde laiklik olmadanda bu başarı elde edilebilir.laikliği savunmuyorum.
kim yapacak bunu dinini yaşadığını ve savunduğunu idda edip tüm sülalesi zenginlik ve lüxün en dibinde yaşayanşlarmı..söyleyin kim yönetebilir bizi adil bir şekilde..

Mekke'nin cahiliye döneminde de Mekkeliler Allah'a inanırdı. Ama putları Allah ile kendileri arasında aracı kabul ederlerdi. Peygamber Efendimize karşı çıkanlar ise Mekke'nin zenginleri idi. Demişledir ki; ''Biz putlardan para kazanıyoruz. Senin dinin gelirse biz para kazanamayız.''
Ama bilgili insanlarla sohbet etmeye bayılırım. Ama Allah ile kula arasına gireni ruhban sınıfı veya put olarak kabul ederim.
evet bunu çok iyi biliyorum zaten mekkeliler burada yanlış yaptı onlar Allah ile arasına koydukları aracıya taptı.o yüzden vurgulayarak aracı dedim.bakın Allah dostu insanlarla aynı ortamda bulunmak bile Allah ı hatırlatıyor bu bile Allah a yaklaşmakta bir adımdır

başı açık öğretmenleri o..diye taşlamaya kalkan kesim olmasa laik düzen gelmek zorunda kalmazdı..

ama şöyle düşünün gayrimüslimler,ateistler agnostikler....bu insanları şeriatle yönetemezsiniz,zaten osmanlıda da şeriat mantığı zaman geçtikçe çöktü yıkılmasının sebeplerinden biri bu zaten..

evet bunu çok iyi biliyorum zaten mekkeliler burada yanlış yaptı onlar Allah ile arasına koydukları aracıya taptı.o yüzden vurgulayarak aracı dedim.bakın Allah dostu insanlarla aynı ortamda bulunmak bile Allah ı hatırlatıyor bu bile Allah a yaklaşmakta bir adımdır
siz iyi yönetileceyinizi düşündüğünüz o insanların allah dostu olduğuna nasıl emin oldunuz..sağladıkları örtü özgürlüğü sadece çıkarları için kullandıkları bir aracı olduysa?

her toplumda aşırıya giden insanlar olmuştur başı açık öğretmenlieri taşlayanlar nasıl haddini aşmışsa başı kapalı diyerek okula alınmayan örümcek kafalı sayan insanlarda haddini aşmıştır ben bunları savunmuyorum. İslam dini ne iran ne ışid nede başı açık öğretmenleri taşlayanlar ve ne de sözde Allah ın dinini savunan adaletsiz lüksiyata düşkün yöneticiler. bu konu çok daha başka bunun içinhep olumsuz örnekleri göreceğinize biraz olsun olumlu ve gerçek örneklere bakailirsiniz

ama şöyle düşünün gayrimüslimler,ateistler agnostikler....bu insanları şeriatle yönetemezsiniz,zaten osmanlıda da şeriat mantığı zaman geçtikçe çöktü yıkılmasının sebeplerinden biri bu zaten..
osmanlı şeriatle yönetiliyordu ama gayrimüslimlere ve ateislere vs haklarınıda veriyordu. onlara haksızlık yapılmıyorduki

Back