• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarmıştım,başarıyorum,başaracağım...bihter hız kesmeden ilerliyor :)

selam can günlük şükür kavuşturana yahuuuu :)

çok yoğun ve telaşlı bir hafta sonu geçirdim yaaa değil nete girebilmek teknoloji ile bağlantım neredeyse hiç yoktu

arkadaşlarla hafta sonu kaçamağı yaptık alaçatıya gittik çok eğlenceliydi valla survıvor daki o ada görüntüleri halt etmiş beee daha güzeli var burnumuzun dibinde :)

herkes anlaştı laptoplar evde bırakıldı işi gücü olan herkes pazartesiye erteledi ama günlüğüm var olmaaaaaaazzzzz 2 satır çiziktireyim bari çabalarımı hhhiiiiiiçççç umursamadılar :) aslında iyi oldu kendimiz için kocaman 2 gün geçirdik çocuk çombalak kuzen eş dost arkadaş onların arkadaşı onların arkadaşlarının arkadaşları derken çin ordusu gibiydik valla :) çok güzeldi yorucu ama bir o kadarda eğlenceliydi...üniversiteden arkadaşlarımda vardı çocukluk arkadaşlarımda...

neyse işte öyle güzel bir haftasonuydu

kahvaltılık dışında bişe yemedim desem yeridir gündüz denizde üşüttüm sanırım midem ağrıdı ondan bişe yiyemedim kendimi çavdar ekmeği domates peynire vurdum ve bol soda içtim haaa bide türkiş kahve

tartılmadım çünkü tartı günüm çarşamba ilan ettim :)

hafta başı itibari ile kaldığım yerden tam gaz devam edeceğim inşallah:46:

selam can günlük şükür kavuşturana yahuuuu :)

çok yoğun ve telaşlı bir hafta sonu geçirdim yaaa değil nete girebilmek teknoloji ile bağlantım neredeyse hiç yoktu

arkadaşlarla hafta sonu kaçamağı yaptık alaçatıya gittik çok eğlenceliydi valla survıvor daki o ada görüntüleri halt etmiş beee daha güzeli var burnumuzun dibinde :)

herkes anlaştı laptoplar evde bırakıldı işi gücü olan herkes pazartesiye erteledi ama günlüğüm var olmaaaaaaazzzzz 2 satır çiziktireyim bari çabalarımı hhhiiiiiiçççç umursamadılar :) aslında iyi oldu kendimiz için kocaman 2 gün geçirdik çocuk çombalak kuzen eş dost arkadaş onların arkadaşı onların arkadaşlarının arkadaşları derken çin ordusu gibiydik valla :) çok güzeldi yorucu ama bir o kadarda eğlenceliydi...üniversiteden arkadaşlarımda vardı çocukluk arkadaşlarımda...

neyse işte öyle güzel bir haftasonuydu

kahvaltılık dışında bişe yemedim desem yeridir gündüz denizde üşüttüm sanırım midem ağrıdı ondan bişe yiyemedim kendimi çavdar ekmeği domates peynire vurdum ve bol soda içtim haaa bide türkiş kahve

tartılmadım çünkü tartı günüm çarşamba ilan ettim :)

hafta başı itibari ile kaldığım yerden tam gaz devam edeceğim inşallah:46:

yaaaaaaaaaaaa olmaskı ama ben evde 6 saat temıslık yaptım kızz:))))deıl dısarı balkona bılem cıkamadım:))))))ohhhhhh yakısır valla sana........sefan olsunn kızzz.....

ya benım hastalık dewam edıyoya valla korkmaya basladım heee nıye bole olduysa bu ay normalmısır sence kız 27sınde baslamaıstı.....66ya dogru gdıyorum kızzz bu sabah wcden sonra tartıldım 67den bırazdaha az gosterıyodu....su hastalık bıtse tam bellı olcak ne kadar oldugu.....anlasılan vucudumda progestron hormonu tavan yapmıs durumda:)))))))))))))

Son düzenleme:
yaaaaaaaaaaaa olmaskı ama ben evde 6 saat temıslık yaptım kızz:))))deıl dısarı balkona bılem cıkamadım:))))))ohhhhhh yakısır valla sana........sefan olsunn kızzz.....

ya benım hastalık dewam edıyoya valla korkmaya basladım heee nıye bole olduysa bu ay normalmısır sence kız 27sınde baslamaıstı.....66ya dogru gdıyorum kızzz bu sabah wcden sonra tartıldım 67den bırazdaha az gosterıyodu....su hastalık bıtse tam bellı olcak ne kadar oldugu.....anlasılan vucudumda progestron hormonu tavan yapmıs durumda:)))))))))))))

günaydın canım naber nasılsın kendini temizliğe vurmuşun ama sanırım vur deyince öldürmüşsün be güzelim.neden bu kadar yüklendin kendine madem hastasın ah be kızım yaaa.senin genelde adet dönemin kaç gün sürüyor birde şu anki şiddeti önemli tabi.eğer hala sürüyor ve ilk günlerdeki gibiyse bence acilen doktora git canım. 27 sinden beri 9 gün olmuş normalde azalarak bitmesi lazım ama dediğim gibi farklı bir durumdaysan mutlaka doktora git ve bugün spor falan yapma sakın dinlen iyice tamammı kuzu?
haber ver banada merak ederim bak ok?

günaydın canım naber nasılsın kendini temizliğe vurmuşun ama sanırım vur deyince öldürmüşsün be güzelim.neden bu kadar yüklendin kendine madem hastasın ah be kızım yaaa.senin genelde adet dönemin kaç gün sürüyor birde şu anki şiddeti önemli tabi.eğer hala sürüyor ve ilk günlerdeki gibiyse bence acilen doktora git canım. 27 sinden beri 9 gün olmuş normalde azalarak bitmesi lazım ama dediğim gibi farklı bir durumdaysan mutlaka doktora git ve bugün spor falan yapma sakın dinlen iyice tamammı kuzu?
haber ver banada merak ederim bak ok?

ya aslında bıtmıstı dun..gece baktım azcıkta daha vardı......yogun deıl yani..gecen ay lekelenme seklınde olduya belkıde ondandır..spor falanda yaptımya.normalde 7 gun falan suruyo...yuruyusten sımdı geldım cnm yemek ıstemedı..1 kucuk dılım cavdarın ustune peynır surdum yedım.....aksama taze fasulye var....

öğle menüm

2 dilim tam buğday ekmeği üzerine peynir sürüp yedim
2 küçük domates
1 küçük acı yeşil biber

yarım muz üzeri kakolu

1 ceviz

sıcaklar bastırdı benim iştah kapandı iyice :)

dün pazardan meyve almışım sürekli sebze almadığımı param bitince fark ettim
sabah-öğle-akşam karpuz çilek kiraz yeriz artık :) ama napim yaaa meyveleri görünce gözüm döndü :)

öğle menüm

2 dilim tam buğday ekmeği üzerine peynir sürüp yedim
2 küçük domates
1 küçük acı yeşil biber

yarım muz üzeri kakolu

1 ceviz

sıcaklar bastırdı benim iştah kapandı iyice :)

dün pazardan meyve almışım sürekli sebze almadığımı param bitince fark ettim
sabah-öğle-akşam karpuz çilek kiraz yeriz artık :) ama napim yaaa meyveleri görünce gözüm döndü :)

benımde aynı canım ya bende 1dılım ekmegın ustune peynır surup yedım arkasından 3tane petıborle 3tane kuru kayısı yedım sımdıde kahve ıccıcem ıne 3 tane kuru kayısı yedım yenı uyandık kızımla.....hastalıgım bıttı bu arada...

Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen.. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler.

Evdeki tüm tamirat, tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan hayatlarını devam ettirebilirler. Faturalarını kendileri yatırırlar.

Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler, dik durmayı da, güçlüdürler çünkü!

Aşık olduklarında hissederek yaşarlar! Aşklarına kurallar koymadıkları gibi büyük beklentilere de girmezler. Sevdiklerine problem çıkarmazlar.

Bütün gün çalışıp durduktan sonra, akşam yorgun da olsalar sevgilileri buluşalım dediğinde, hemencecik hazırlanıp sevgililerinin onları evden almalarına gerek kalmadan, o her nerdeyse onun olduğu yere giderler!

Çoğu zaman sevgililerinin ya da kocalarının haberi bile olmaz yaşadıkları sıkıntıdan, yansıtmazlar çünkü.

Para var mı, işyerinde sıkıntı mı oldu, birine canı mı sıkıldı, hiç bunlarla yormazlar birlikte olduğu erkeği. Çünkü istemezler kimse onlara acısın!

Sonra da bir bakarlar ki, bu kadar dik durmanın ve sorun çıkarmamanın karşılığında gerçekten de kimse onlara acımaz.

Bu durum zamanla gelenekselleşir ve acınmama ve sorun çıkarmama hali yaşam tarzına dönüşür.

Eskaza dayanamayıp paylaşmaya kalksalar, bu sefer de sorunlu kadın, kaprisli kadın, tahammül edilemez kadın damgasını yerler.

Bu yüzden de terk edildiklerinde bile hiç seslerini çıkarmaz bu güçlü kadınlar! Terk eden erkek de bilir onun ne kadar güçlü olduğunu ve onsuz da yaşayabileceğini.. ''içindeki fırtınalardan bi haber''

Sonra bir dosttan, eşten ya da tanıdıktan duyarlar ki onu terk eden adam gitmiş erkeğe muhtaç yaşamak zorunda olan biriyle beraber olmaya başlamış.

Erkekler çok severler böyle kadınları. Birinin onlara muhtaç olduğunu görmek birçok duygusunu okşar erkeğin.

Onlara kendini erkek gibi hissettirir! Bu zayıf kadınlar erkeklere bağımlıdır.

Mesela fatura falan yatıramazlar, anlamazlar çünkü. Nerden yatırılır onu da bilmezler. Ev ya da yemek alışverişi de yapmazlar, çünkü taşıyamazlar onca yükü torbayı.

Hep yorgun olurlar, bütün gün spor salonları, kuaför, o mağaza, bu mağaza gezerler.

Akşama da yemek yapmaya fırsat bulamazlar. Akşam eşleri eve geldiğinde bugün nereye yemeğe gidelim, diye sorarlar. En kötü ihtimal dışardan yemek söylerler.

Zayıf kadınlar doğurdukları çocuğa bakacak gücü de bulamazlar, pamuklar içinde yaşamaya alışmışlardır bir kere. Kendilerini hep altın tepsi içinde sunarlar.

Huysuzluk da ederler, ama bu erkeğin hoşuna gider, çünkü kadın ona muhtaçtır, söylenmeyen güçlü kadının aksine.

Hiçbir şeyi beğenmedikleri gibi devamlı da mutsuzdurlar. Pek teşekkür etmezler, kıskançlık krizlerini de severler.

Kocasının ya da sevgilisi olan adamın hayatlarını karartırlar. Çünkü o güçsüz kadın kırılgan bir kadındır, ayrılırsa kurda kuzuya yem olur. Oysa bilmezler ki güçlü kadınlar kurdların ilgisini çeker..

Onlar için sadece, zayıf kadın koruyup kollanmalıdır her an !

Zayıf kadınlar hiç çökmez, buruşmaz ve yıpranmazlar. Ancak işin ilginç yanı her zaman daha değerli olanlar da onlardır. Ve geride kalan güçlü kadınlar içlerin de kopan fırtınalarla tüm bunların nasıl gerçekleşebildiğine sadece bakakalırlar !

benımde aynı canım ya bende 1dılım ekmegın ustune peynır surup yedım arkasından 3tane petıborle 3tane kuru kayısı yedım sımdıde kahve ıccıcem ıne 3 tane kuru kayısı yedım yenı uyandık kızımla.....hastalıgım bıttı bu arada...

bende ara öğleden önceki ara öğünde 3 kuru kayısı ve türkiş kahve içtim

az öncede yarım dilim karpuz yedim

dün spor yapamadım kızım biraz geç uyudu o saatte de yürüyüş yapamadım

spor yapmayınca benim kilo takılıyor malesef yani yediklerime dikkat etsem bile öyle pis bi metabolizma varki bende sporsuz gram oynamaz yani.bunu bi çok kere test ettim onayladım.

o yüzden geçen hafta çok verimli geçmedği için muhtemelen yarın tartıda eksileri göremeyeceğim galiba...

ama olsun en azından sıkılaşma baya bi fark ediyor iyi bari burdan gülelim biraz:)

ama şu son dönemde iştahım çok kapandı az yediğim içinde kilo verememe durumum olabilir bugünkü sabah kahvaltısını bile zor yaptım sanki uyandığımda burnuma kadar toktum

Karnımızda oluşan şişkinliği ve yağlanmaları azaltmak için nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Pantolonlarınızın içinde sıkışmaktan, ancak birkaç düğmeyi açınca rahat bir nefes alabilmekten sıkıldınız mı? O zaman kolayca şişen, yağ tutabilen, yumuşamaya oldukça müsait olan ‘hassas’ karın bölgemizi nasıl daha ince ve sıkı hale getirebileceğimize bakalım…
Şişmeyi engelleyin
Sindirim sistemin barınağı olan karından sindirimle ilgili herhangi bir problemin işaretini alabilmemiz mümkün. Mayalanma, gazlı içecekler, yemek yerken yutulan havalar, kabızlık, stres gibi birçok etken hem ağrılara hem de karnın şişkinliğine neden olur. Alacağımız birkaç önlemle bu şişkinlikleri önlememiz mümkün…
Yemek yerken acele etmeyin
Alelacele yenmiş ağır bir yemek veya toplantı öncesi hızla yutulmuş bir sandviç, karnınızı şişirmekten ve karnınızın bolca havayla dolmasından başka bir işe yaramayacaktır. Dolayısıyla öncelikle yemek yerken sakim olmanız gerektiğini unutmayın. Bir öğünü bitirmeniz yaklaşık yarım saati bulsun, her lokmanızı iyice çiğneyin.
Liflerin dozunu ayarlayın
Tam tahıllı besinlerden, meyve ve sebzelerden alabileceğiniz liflerin günde 25 – 30 gram arasında değişmesine özen gösterin. Çünkü bu dozda lif bağırsakların çalışmasını sağladığından, iyi bir sindirim için şarttır. Böylece karında şişlikler de oluşmamış olur.
Et ve sebze tüketin
Sebzeler iyi sindirildiğinden ve hazmı kolaylaştırdığından karın şişkinliğini önlemek için ideal besinlerdendir. Kuru sebzelerin yanı sıra, et, balık ve yumurta gibi gıdalar da enerjiye dönüştükleri için midedeki hacmi artırırlar.
Tuzu ölçülü kullanın

Tuzun şişirici etkisini çoğumuz biliriz; çünkü vücuttaki su miktarını tuz fazlasıyla belirler. Dolayısıyla tuz yerine taze otlar ve limonları yemeklerimizde tercih etmek karnımızdaki şişkinlik seviyesini azaltmaya yardımcı olacaktır. Doğru nefes alıp verin

Doğru bir şekilde nefes alıp vermek vücudumuzdan toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Dolayısıyla gün içerisinde mutlaka birkaç kez nefes egzersizi yapın. Yavaş yavaş aldığınız nefesi tüm vücudunuzda hissedin.
Yağlanmayı önleyin
Çok fazla ve ağır yemek yendiğinde yağ vücudumuzda birikir ve o da şişkinliğe neden olur. Bu durumu önlemek için de dikkat edeceğimiz birkaç nokta var.
Hareket edin
Özellikle karın çevremizde biriken yağları önlemek için en etkili yöntem spor yapmak, hareket etmektir. Haftada 3 gün düzenli olarak egzersiz yapmaya ve 30 dakikadan fazla oturmuş pozisyonda olmamaya özen gösterirseniz yağları yakabilirsiniz.
Şekeri azaltın
Özellikle tatlılarda, şekerlerde ve sodalı içeceklerde bulunan şekerler, aynı rafine şekerler gibi kandaki insülin seviyesini artıracak ve vücutta yağ seviyesinin yükselmesine neden olacaktır. Dolayısıyla şekeri mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarmanız gerekli.
Size göre olanı bulun
Kimi insanda yenilen yiyecekler nedeniyle yağlanma kalça kısmında, kimi insanda ise göbek kısmında oluşur. Siz de kendi anatominizi keşfedip ona göre bir egzersiz ve beslenme programı oluşturursanız uyguladıklarınız daha etkili olacaktır.
Kreminizi sürün
Bazı bölgesel zayıflama kremleri de etkili olmaktadır. İçeriğine ve doktor tavsiyesine göre kullanacağınız bakım kremleri bazen, uyguladığınız tüm beslenme ve spor programının daha etkili sonuç vermesine yardımcı olabilir.

alıntıdır...

hava sıcak ben kendimi bu aralar buzlu elma suyu soda üçlüsüne vurdum

tavsiye ederim yarım bardak elma suyu yarım bardak soda ve bol buzzzzzzzzzzzz

Siz siz olun metabolizmanızın hızını düşürmeyin. Eğer metabolizma hızınız 2 bin ise yemeyi kısarak onu 1500'e düşürebilirsiniz. Bu noktadan sonra metabolizmayı hızlandırmak sanıldığı gibi kolay değil.

Metabolizmayı öğün sayısını artırarak hızlandırın. Kuru kayısı, erik, dut, üzüm ve vişne bağırsakları çalıştırır. Meyveleri ara öğünde ve kabuğuyla tüketin. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yemeye çalışın.
Meyve sınırsız yenebilir mi?
Meyvenin kalorisiz olduğu düşünülerek sınırsız tüketilebileceği sanılıyor ama kalorisiz değil. Günde en azından iki porsiyon tüketilmesini istiyoruz. Normal büyüklükteki bir elma, bir muz iki porsiyon meyvedir. İki-üç bardak portakal suyu içmek diyet yaptığınız anlamına gelmez. Suyu yerine meyvenin kendisini yiyin.

Meyvelerden bizim için olmazsa olmaz hangileri?
Meyve adından çok miktar önemli. Hemen hemen hepsinde posa vardır. Özel durumlarda potasyum açısından zengin olanlar (muz) alınabilir. Karpuz çok yenir, çok kalorisi olmasa da çok aşırıya kaçılmamalı. Kuru meyveler çok önemli. Örneğin kuru kayısıyı her zaman her yerde yemek mümkün.

Neden kuru kayısı?
Bağırsak hareketlerini düzenliyor. Ama kayısı olmazsa kuru erik, kuru üzüm, vişne veya dut da yenebilir.

Meyveler ne zaman yenmeli?
Aslında A vitamini içeren gruplar için yemekle arayı çok açmamak gerekebilir. Çünkü vitaminin vücutta emilimi düşüyor. Meyve istendiği zaman yenebilir, ara öğün olarak iyidir. Kesinlikle kabuğuyla yenmeli. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yiyin Portakalın beyazı bile soyulmamalı.

Unutma!

• Kilo vermek için öğün atlama.
• Kilo vermek için hareket et.
• Metabolizmanı canlı tut.
• Su, doğal detokstur.
• Doğal vitamin, mineral ve antioksidanlardan vazgeçme.

Mutlaka yap!

• Günde en az beş öğün tüket.
• Her gün 10 bardak su iç.
• Haftada üç gün yürüyüş yap.
• Kalsiyum ve posa tüket.

Bir dene!

• Bir şey içmek istersen asitli içecek yerine acı soslu domates suyunun tadını dene.
• Salatayı yağ yerine yoğurtla lezzetlendirmeyi dene.
• Sevdiğin sebzeleri baharat ve az yağ ile fırın torbasında pişir.
• Canın tatlı istediğinde iki-üç tane doğal kayısıyı dene.

Uzak dur!

• Yağı tamamen kesme ama aşırı yağlı yiyeceklerden de uzak dur
• Tek çeşit yiyecekle diyet yapma, zarar görürsün.
• Çok az yemek yemeye çalışma, aç kalmak zayıflamak değildir.

Ekmek değişim listesi

(Bu grupta yer alan besinlerin karşısında yazan miktarlar 1 dilim ekmeğe eşittir)
Kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya): 4 yemek kaşığı Mercimek çorba: 1 kâse.
Un çorbası: 1 kâse.
Şehriye çorbası: 1 kâse.
Pirinç çorbası: 1 kâse.
Domates çorbası: 1 kâse.
Tarhana çorbası: 1 kâse.
Pirinç pilavı: 2 yemek kaşığı.
Bulgur pilavı: 2 yemek kaşığı.
Kuskus: 2 yemek kaşığı.
Makarna: 2 yemek kaşığı.
Yufka: 1/4 adet.
Patates (haşlama): 1 küçük boy.
Grissini: 2 adet.
Galeta: 1 adet.
Etimek: 2 adet.
Beyaz leblebi: 1 çay bardağı.
Sarı leblebi: 1 çay bardağı.

alıntıdır...

sabahki ara öğünümü yazmayı unuttum

türkiş kahve

1 hurma

arkadaş umreden getirmiş mübarek ne kadar lezzetli geldi yaaaa psikolojik yada bilemicem ama daha önce böyle güzel hurma yememiştim :)

Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.
Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.

250 gr mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

200 gr ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.

Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Bir kuru erikte 8 kalori var.

Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır.

Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır.

Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.

Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır. Portakal ve 50 gr ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın.

alıntıdır...

Back