Merhaba,
Size kisaca kendi hikayemi anlatayim.
ABD de cok sevdigim alanda master yapma hakkini kazandim sizin gibi. NY da dunyanin en iyi universitelerinden birinde, bebegim 4 aylikken basladigim masterimi bebegimi hicbir bakiciya/krese vermeksizin ve de yardimcim olmaksizin (esim haric) 1 senede bitirdim. Bir senede bebegime baktim, masterimi basariyla yaptim, PhD icin basvrularima ve sinavlarima devam ettim (GRE vs) ve de tatillerde Florida, Chicago, West coast vs gezdim, ayrica PhD kabul de aldim. Ayrica surekli gezmelerime, alisverisime, pikniklerime, arkadas bulusmalarima da katildim, oyle bir seneydi yani.
PhD ye baska bir universitede basladim, kayinvalidem bebegime bakmaya geldi, bebek bakimi, yemek vs hep o yapiyordu ama PhD de ilk donemden sonra o kadar basarisiz oldum ki, ve bir turlu toparlayamadim. Basarisizlik, yetersizlik hissi, psikolojik bunalimlar, sikintilar, ben yapamiyorumlar pesimi birakmadi. Oyle kotu gecti ki hersey anlatamam, battikca battim, battikca battim, inanin danisman hocam cok iyi ve cok guclu birisi olmasaydi (kendisi school of education da director idi) belki de universiteden atilmistim. Ve ben danismanimla konustum, 3. donem sonunda master derecemi alip, PhD yi biraktim. Aslinda hicbirsey kaybetmedim cok sukur ama danismanimla son konusmamda cok ozur dilerim dedim, bana olan o kadar desteginizi ve guveninizi bosa cikardigim icin cok uzgunum dedim. Hic uzulme dedi, phd yi birakan o kadar cok ogrenci var ki, sen ilk degilsin, ustelik senin kaybettigin birsey yok, yillarca phd ye devam edip son dk da birakan cok kisi var dedi.
Size tavsiye vermeyecegim, kendi hikayemi paylastim. PhD yi biraktigim icin cok mutluyum. Oyle kotu etkiledi ki beni, hala dogru duzgun birsey yapamayacagima, is bulamayacagima, bulsam iyi calisamayacagima vs inaniyorum hala. Biraz kendimi toparlamaya ihtiyacim var. Cok sukur PhD den atilmadan masterdan birakip cikmisim, yoksa daha neler olurdu bilemiyorum.