• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

Arkadaşlar, ileride kapanabileceğimin sözünü verdim evet ama b, 1 yıl iki yıl sonra kendşmş hazır hissettiğimde.. Nişanlım kabul etti bunu. Ama ailesi, açık olmama birşey demiyor. eş dosta kapalı gelinim var diyecek. dertleri bu ve çok yaşlılar inat ediyorlar.. evet onlara giderken (farklı şehirdeler) kapanmayı kabul ettim ve gerçekte kendimi hazır hissedince de kapanacaktım ileride.. Ama gelinlik de türbanlı olacak denince koptuk.. Olay bu yani..
bak
büyük ihtimal kızıyorsun ama bugün bunun için yarın başkabişey için sen kendi kararlarını veremeyecek hale geleceksin...
sadece kapanmak değil bu, kv canı ne isterse sen onu yapacaksın kapıdan hamuda kalk ellerinin üzerinde yürüyerek gir dese yapacaksın ....
bu kötü mü diyeceksin ama evet kötü.. bak bir kere elini kaptırınca gerisini düzeltmek o kadar çok zor ve zahmetli ki....
ilk sorunda kv diyecek ben istedim diye sen nişanlını affettin örtündün mü ben istedim diye de herşeyi yapacaksın ...
bir yapacaksın iki yapacaksın sen iyi niyetli yaklaşırsın aman yaşlı gönlü olsun diye , ama öyle değil işte...
gözünü aç diye uyarıyoruz seni. bırak bir kapanma mevsuzu yüzünden evlilik olmayacaksa olmasın ya.
seni olduğun gibi kabul etmeyenlere kendini şirin göstermeye çalışma ..yaranamayacaksın ...

• Beğen
Reactions: anu
Arkadaslar, nişanlimla 1 bucuk yıl kadar anlaştık. Nişanlımın ileride tesettüre girmem gibi bir isteği vardı ve ben de kabul ettim. Bu konuyu kendi aramızda hallettik ve iki tarafta özveri ile hareket etti. Ancak düğüne 2 buçuk ay kala nişanlımın ailesi gelinliğin türbanlı olmasını istedi ve bunu isterken de bizim evimizde, bizi kıracak derece sert davrandılar. Başka türlü olmayacağını üstüne basa basa söyleyip çekip gittiler. Nişanlım, ailesini sakinleştirmek yerine benim gönlümü yapmaya çalıştı ancak ben kendi aileme yapılanı sindiremediğim için nişanı bozdum. aradan 8 ay geçti. Bu sürede eski nişanlımla ara sıra konuşmaya devam ettik. Bizim aramızda en ufak bir tartışma yaşanmamıştı ve çok saygılıydık. Nişanlım hata ettiğini ve beni savunması gerektiğini kabul etti ve tekrar barışmak için elinden geleni yaptı.. 2 hafta önce abisi ve ablası ile bize gelip annemin (babam vefat etti) gönlünü aldılar. (kayınvalidem ve kayınpederim gelmedi) . Gönül alındı, gelinliğe karışılmamak üzere yola devam kararı aldık ve yüzüklerimizi taktık.
Şimdi bu haftasonu ben de onun ailesine el öpmeye gideceğim ancak, ailesinin özel isteği başıma bir eşarp takmamdı. Kabul ettim ve tatsızlık çıkmasın diye takacağım. Buraya kadar tamam. Lütfen dini kısmını geçip, nişanlım için bir fedakarlık olarak görün bunu. Çünkü asıl sorum şu olacak sizlere; Nişanlım, onlara giderken birer de bluz eşarp gibi hediyeler almamı istiyor. Bunca zaman sonra, arada böyle bir soğukluk varken onlara gideceğim, üstelik istedikleri kılıkla.. Nişanlım, onlar utansın sen iyi olduğunu göster filan diyor ama ben gururuma yediremiyorum. Sizce gururumu bir kenara bırakıp hediye de almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım? Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden

alma...babanın vefatı gibi bi durumda gelmiyolar sen bi de hediye mi alacaksın .. alma ya... sonra yaranmaya calısıyosun sanacaklar. kendini hafife aldırma . nişanlın cok istiyosa kendisi alsın götürsün . sen muhattap olma.

Arkadaşlar, ileride kapanabileceğimin sözünü verdim evet ama b, 1 yıl iki yıl sonra kendşmş hazır hissettiğimde.. Nişanlım kabul etti bunu. Ama ailesi, açık olmama birşey demiyor. eş dosta kapalı gelinim var diyecek. dertleri bu ve çok yaşlılar inat ediyorlar.. evet onlara giderken (farklı şehirdeler) kapanmayı kabul ettim ve gerçekte kendimi hazır hissedince de kapanacaktım ileride.. Ama gelinlik de türbanlı olacak denince koptuk.. Olay bu yani..
Papatya bizi olayı anladık, senin anlaman gereken kısım şu. O eve girerken seni kapalı olarak konu komşuya göstermek isteyen insanlar düğün için de yine aynı şeyde ısrar edecekler. El öpmeye gittiğine kaç kişi şahid olacak, düğününde de kaç kişi?
Her aileyi ziyarete gittiğinde de mi kapalı olacaksın peki?

Nişanlın uyanık. Yaşım 30 daha iyisini bulurmuyum endişelerin olabilir. Ama gönlü alınması gereken sen ve annendi.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Aynen birde o var.... Bir de baba vefatında gelmeme durumu varsa ohhoooooo o zaman sana geçmiş olsun canım. Artık ilerde kayınvalide için buraya konular açarsın...

Ne kadar dargin olursan ol ölümde yanında olmayan insanin merhameti yoktur bence gelininede anlayis göstermez...

burda bir kız vardı hemşirelik 2. sınıf
kp okumasına müsade etmiyordu torun yapacaksın diye diretmiş okulunu dondurtmuş,
ismini hatırlamıyorum ama bir oku onun konularını ...

akrabaya kapalı diye hava atacak kaynana düğünde açık olmana müsade edecek mi bunun garantisi var mı ? onlar zaten hala seni istemiyorlar isteseler gelirlerdi sen şuan onların gönlünü almak için gidiyorsun farkında değilsin insana sırf yaşı için saygı gösterilmez buna inanmıyorum

ya bir de kapalı diye hava atma olayını anlayan varsa beri gelsin diyorum.
ama kapattırdım kafasını gelinin ne öyle ben almam kendime saçı açık gelin :KK53:
benim kendi halam gelinini kapattırmaya çalıştı nişanda kuaförden geldi gelin yaşlı bi misafir yüzük takmaya çalışıyor halam arkadan gelinin başına yazma örtmeye çalışıyor epey güldük komik ve rezil edici bir nişan dı halam için güzel rezil etti kendini
her fırsatta oğlunu doldurur oğlum bizim ailemizi bilirsin açık gelin bize yakışmaz örtsün artık kafasını hem hevesini almıştır bu yaşa gelmiş bak ( 26-28 yaşında)
ehhh belki 8-10 yıllık evliler yengem hala açık :KK70::KK70::KK70:

Eee sen niye ayrıldın neden barıştın.Ne dememiZi bekliyorsun.Ne deseler kabul etmişsin gelinliği de kabul ettirirler Son anda.Burnun sürtmüs barismissin .Erkek tarafı bunu dusunecek

O kısmı bırak demişsin de esas kısım orası zaten. Böyle bir fedakarlık mı olur? Ha sen kendin düşünüyodum zaten evlendikten sonra kapanmayı desen bi nebze...
Şimdi sırf nişanlın kaçmasın biyere diye başına eşarp takıp gideceksen emin ol düğünde türbanlı olacaksın! Aç kapa dolap mı bu? Madem açıksın ne diye göstermelik takacaksın???
Kendini bu kadar değersizleştirme! Sen kendine değer veremezsen kimse vermez!!!
Daha ailesi gelip annenin gönlünü almamış sen şak diye takmışsın yüzüğü.
Bırak şimdi hediyeyi. Hediyeye gelene kadar senin çok derdin var farkında değilsin

yüzük takmaya gelmeyen anne babaya el öpmeye bile olsa hayatta gitmezdim ben.
benim bildiğim gelin kız nazlandırılır, kaynana kayınbaba değil
siz hem gidiyosunuz, hem sırf onlar istedi diye başınızı kapatıyosunuz, üstüne bi de hediye alcaksınız.
oldu başka istekleri varmıymış acaba

Artık ok yaydan çıktı.. Abisi ve ablası evimize geldiği için (anne babasını ben özellikle istemedim yine tatsızlık çıkarırlar diye) ben de gidiyorum onlara. Annemin gönlü de oldu. Abisi ablası vekaleten geldiler zaten babalarının onayını alarak.. Ne gelinliğim türbanlı olacak ne de evlendikten sonra ben.. Nişanlım bunu kabul etti ve abisi ablası da.. Sadece anne babalarının yaşlı inadı için yapıyorlar. Hani bakın biz bu kadar uğraşıyoruz siz de bu yaşlıları cocuk gibi düşünüp yapıver kızım evlenene kadar sıkıntınız sonra kımse sizi rahatsız etmez dedi abisi (45 yasında adam) Çok haklısınız hepinizin yorumlarını dikkatle okuyorum. ve hak da veriyorum.

Asla böyle bir fedakarlık yapmazdım.
Sen nişanlınla huzurlu olacaksın diye kendi benliğinden nasıl vazgeçebilirsin ki?
Hediye almak neden miş..
Ne münasebet neden alayım..
Bence biraz mantıklı düşünün
İleride daha da zorlanıcaksınız gibi

Artık ok yaydan çıktı.. Abisi ve ablası evimize geldiği için (anne babasını ben özellikle istemedim yine tatsızlık çıkarırlar diye) ben de gidiyorum onlara. Annemin gönlü de oldu. Abisi ablası vekaleten geldiler zaten babalarının onayını alarak.. Ne gelinliğim türbanlı olacak ne de evlendikten sonra ben.. Nişanlım bunu kabul etti ve abisi ablası da.. Sadece anne babalarının yaşlı inadı için yapıyorlar. Hani bakın biz bu kadar uğraşıyoruz siz de bu yaşlıları cocuk gibi düşünüp yapıver kızım evlenene kadar sıkıntınız sonra kımse sizi rahatsız etmez dedi abisi (45 yasında adam) Çok haklısınız hepinizin yorumlarını dikkatle okuyorum. ve hak da veriyorum.

Evlendigin hafta zorla kapatildiginda slim demisti dersin.
Baban da yok, hepten tepeleyecekler seni.
Dunyadaki son adam elindeki baskici ve ikili oynayan nisanli mi?
Hayatini sokakta mi buldun sen?

Bu bir kerelik olay da değil ki..
Şimdi eşarp takıp gidersin. Her ziyaretinde bunu mu yapacaksın?

Ayrıca kapalılık konusu bu kadar takıntı madem düğünde de bir şeyler olur demedi deme.
En güzel günün rezil olur.

Bir kere eşarp takıp gittin diye hep beklerler. İyi iyi bu yola gelir yavaştan diye düşünürler.

Kesin olarak eğer kapanmak gibi bir niyetin yoksa bir kerelik bile öyle gösterme kendini derim.

Haa ilerde belli olmaz çok da sert ve net değilim bu konuda diyorsan bilemem.

Bir de şimdi nişanlın güzelce rica eder bitecek korkusu ile.
Kocanken öyle korkular olmuyor rica gidecek dayatma gelecek..:KK14:

Kesinlikle bu olayda saygı yok sevgi olsa ne olur saygı olmazsa sevgi süründürür kimse kusura bakmasın.

Back