• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

Ya kusura bakma ama yanlış anlama beni yaşında küçük değilmiş özellikle baktım 30 yaşındasın ama 20 yaşında gibi davranıyosun onlar seni gelin olarak istediklerinde kapalımıydın değildin sonradan bu dayatma ne demek nişanı atmakla iyi yapmışsın sonrdan barışmak niye? Evlendikten sonra o insanlarla içli dışlı olacaksın her onlara gittiğinde eşarp mı takacaksın dışarda gören seni ne diyecek çok saçma geldi evlilik bu değil kaldı ki nişanlın senin yanında değil aşk mantığını götürmüş bak pişman olma bence iyi düşün

Ilerde olucaklari gize aliyosan basinida kapat hediyede al ama ileridi icin iyi seyler olucagini dusunmuorum onlar kapan dedi diye kapaniyosun icinden geliosa yap kimse icin bir sey yapma nisanlinda seni seviosa seni boyle kabul etsin

Arkadaslar, nişanlimla 1 bucuk yıl kadar anlaştık. Nişanlımın ileride tesettüre girmem gibi bir isteği vardı ve ben de kabul ettim. Bu konuyu kendi aramızda hallettik ve iki tarafta özveri ile hareket etti. Ancak düğüne 2 buçuk ay kala nişanlımın ailesi gelinliğin türbanlı olmasını istedi ve bunu isterken de bizim evimizde, bizi kıracak derece sert davrandılar. Başka türlü olmayacağını üstüne basa basa söyleyip çekip gittiler. Nişanlım, ailesini sakinleştirmek yerine benim gönlümü yapmaya çalıştı ancak ben kendi aileme yapılanı sindiremediğim için nişanı bozdum. aradan 8 ay geçti. Bu sürede eski nişanlımla ara sıra konuşmaya devam ettik. Bizim aramızda en ufak bir tartışma yaşanmamıştı ve çok saygılıydık. Nişanlım hata ettiğini ve beni savunması gerektiğini kabul etti ve tekrar barışmak için elinden geleni yaptı.. 2 hafta önce abisi ve ablası ile bize gelip annemin (babam vefat etti) gönlünü aldılar. (kayınvalidem ve kayınpederim gelmedi) . Gönül alındı, gelinliğe karışılmamak üzere yola devam kararı aldık ve yüzüklerimizi taktık.
Şimdi bu haftasonu ben de onun ailesine el öpmeye gideceğim ancak, ailesinin özel isteği başıma bir eşarp takmamdı. Kabul ettim ve tatsızlık çıkmasın diye takacağım. Buraya kadar tamam. Lütfen dini kısmını geçip, nişanlım için bir fedakarlık olarak görün bunu. Çünkü asıl sorum şu olacak sizlere; Nişanlım, onlara giderken birer de bluz eşarp gibi hediyeler almamı istiyor. Bunca zaman sonra, arada böyle bir soğukluk varken onlara gideceğim, üstelik istedikleri kılıkla.. Nişanlım, onlar utansın sen iyi olduğunu göster filan diyor ama ben gururuma yediremiyorum. Sizce gururumu bir kenara bırakıp hediye de almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım? Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden
Başörtüsune aslaaa karşı değilim.
Amaaa size kardeş tavsiyesi başkası için bunuu yapmayın.

Bence evlen baskıyada maruz kal
hep büyüklerinde dediği istediği olsun , sen kırıl ama onlar kırılmasın sen onların istediği şekle gir , sonuçta aşıksın tabi ki gururunu istediklerini ayaklar altına alacaksın ,

Gönlü kırılan sensin canım Ailene karşıda kırgınlığı onlar çıkarmış. Anneni kırmış. Kız evi naz evi. Onlar gelip (kv kp ) annenin gönlünü yapmadan hediyeyle gitmeyi bırak senin kalkıp gitmen bile kendinden verdiğin ödün demek. Şimdiden böyle olursa ilerde isteklerinin önünü alamazsın. Tıpış tıpış geldi diyecekler..

Arkadaş fedakarlık yapacak başka konu mu kalmadı? Nişanlı istiyor diye kapanmak ne demek? İnsanları gerçekten anlamıyorum, seni beğenen seni beğendiği haliyle kendine eş olarak alsın yani, saçları açıktı, çok beğendim ama kapanmalı. Öyle saçma şey mi olur?

Olan size olmuş. Hayallerin umutların ailenin onuru gururu 8 ay akıllarına gelmemiş. Fedakarlık olarak ne eşarplı giderdim ne de hediye alırdım. Onların yaptığı terbiyesizlikten sonra gelmeleri gerekirdi. İlk giden senken bir de hem istedikleri kılıkla hem de hediye alıp gidersen senin ne karakterin kalır ne de onurun. Bundan sonra da o şekilde muamele görürsün.

başörtüyü kabul ettin hediye mi almak zoruna gidiyo yaptığın fedakarlığın yanında hediye devede kulak ! içine sinmeyen şeye bak

Yaa kusurabakma ama dusuncelerimi soylemek istiyorum.

Sizin gibi kizlari anlamiyorum ben ya. Kim bana karisabilir ya? Nisanlin seni nasil sevdi neden degismeni istedi..
Kapaniyosan allah icin kapan ailesi icin degil.
Nisan atmissin falan ama oraya giderken bir esarp at nedir ya. Kimse kimsenin kolesi degil. Ben sana soyliyim sana daha cok uzulursun bunlar cok baskici.
Hediye al demeler falan esinde onlarin agzina bakiyooo amaaan.. pff..

Kendinden bu kadar ödün vermene anlam veremedim. Hiç kimse sana eşarp takmayı dayatamaz sen kölesi misin onların ya sinirlendim okurken. Fedakarlık değil bunun adı bence ya kişiliğinden bişiyler götürüyor bu adam.

Ne munasebet hediye aliyosun bu tükürdügünü yalamak olur ustelikmben senin yerinde olsam ilk el opmede sırf onlar istedigi icin esarp bile takmam eger kendin isteyerk severek takacaksan saygim sonsuz ama onlar istedigi icin takmis olursan kisiligini saydirmamis olursun

Konu sahibi neye karar verdin tekrar yüzüğü atacak mısın ?
Yoksa nişanlına olan aşkından dolayı her istediğini yerine getirecekmisin ? Evlilik zor , boşanmak daha zor , çok iyi düşün baban yok diye kendini ve kişiliğini ezdirme !dik dur ve doğru karar ver

Yorum için teşekkür ederim. Babam çok önceden vefat etti yeni değil onu belirtmek isterim. Bana ben alayım sen ver hediyeleri dedi ama bunu da yapmak istemiyorum. >Evet çok tatlı dilli nişanlım beni yönlendiriyor. Güzel olsun herşey istiyor ama yanlış yöntemlerle.. Ego mu bu benim düşündüğüm yoksa doğru olan mı bilemiyorum.. insanlık bende kalsın dedim zaten evlerine giderken eşarp takmayı kabul ederek.. Bu bile benim için çok büyük bir fedakarlık..

Seni yönlendirmiyor
Seni kukla gibi oynatıyor
Aslında çok kurnaz
İlerleyebilelim yalanıyla senin ailesinin isteğini yapmanı sağlıyor
Evlenince de "annem bunu istedi yap ki ilerleyelim yap ki sorun olmasın" diyecek
Neden sen ?

Yani ne bileyim.. Bitirmiştim. Ben vazgeçmiştim. Gurur yapmadı, pes etmedi.. vazgeçmedi.. bilmiyorum

Eh senin gibi ezebilcegi bir insani nereden bulacakti? Sen kapali olup senden annesi icin acilmani isteseydi yaparmiydin? Bu da iste ayni seydir. Bügün esarptir, yarin baska birseydir. Adam olan sevdigini kimseye ezdirmez, buna anne baba dahildir. Sen belli ki cok gencsin ve yasindan dolayi cok toy ve cahilsin. Kesinlikle ama kesinlikle evlenme bu cocuk ile. Hayatinin yalnisini yaparsin, hayatin kararir. Biraz bekle, büyü ve ufkunu genislet. Seni ve aileni tamamen oldugunuz gibi kabul eden biri ile evlen.

Back