• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

nişanlın ayrılmadan öncede kabul etmişti bunu diye hatırlıyorum ve seni düğünde rahat bırakacaklarına inanmıyorum o zaman en başında her şeyin normal gitmesi gerekirdi nişanlın hep aynı nişanlı sonuçta o zaman neden bunları yaşadın sen kararını vermişssin biz ne desek boş başını kapatıp gitmeyi kişiliğine yedirebiliyosan git ama benim mantığım almıyor alamıyor ki değişen hiç bir sey olmuycak

Bugün senin gelinliğine karışanlar üzgünüm ama ileride de evliliğine karışacaklar.
Ben senin yerinde olsam ne hediye alırdım ne de barışırdım inceldiği yerden kopsun daha iyi.

Kız evi naz evi. Önce kv ve kp gelmesi lazımdı. ve bluz eşarp hediye nedir. sen ne alcanı bilmiyomuşsun gibi sipariş veriyo sana.. kimse için kapamamalısın. biraz ağırlığını koymalısın. seni kabul eden olduğun gibi kabul etmeli bence...

Artık ok yaydan çıktı.. Abisi ve ablası evimize geldiği için (anne babasını ben özellikle istemedim yine tatsızlık çıkarırlar diye) ben de gidiyorum onlara. Annemin gönlü de oldu. Abisi ablası vekaleten geldiler zaten babalarının onayını alarak.. Ne gelinliğim türbanlı olacak ne de evlendikten sonra ben.. Nişanlım bunu kabul etti ve abisi ablası da.. Sadece anne babalarının yaşlı inadı için yapıyorlar. Hani bakın biz bu kadar uğraşıyoruz siz de bu yaşlıları cocuk gibi düşünüp yapıver kızım evlenene kadar sıkıntınız sonra kımse sizi rahatsız etmez dedi abisi (45 yasında adam) Çok haklısınız hepinizin yorumlarını dikkatle okuyorum. ve hak da veriyorum.
Sen kararını vermişsin insallah mutlu olursun canım en azından nişanlın bu kadar da olsa sahıp cıkmıs benımkisi hic cıkmadı :) Bu arada kesinlikle taviz verme

Cok hata edersin cook sonra her gotmenizde kapan diyecek sonra boyle kalsin diyecek cocuk oyuncagimi ya bu deseydinya ben Allah rizasi icin kapanirim sadece aileni ikna et diye

gurur meselesi bu. seni yola getırmışler. dıyecekler kı kv kp yola geldı gelın. yapmaman söz vermemen lazımdı. evlendıkten sonra çok konu açacaksın. daha çok gıdersın kv ve kp e başın kapalı hedıyelerle. size inanamıyorum cidden. göremıyor musunuz? bu kadar kör müsünüz?

yorumların hemen hemen hepsinde,hediye götürme, denilmiş ama ben buna katılmıyorum.
hediye, tabiki de götürülmelidir.komşuya bile giderken,eli boş gitmeyi,ayıp gören bir milletiz.kaldı ki,eşiniz olacak insanın,ailesini ziyarete gidiyorsunuz.
burada takılınması gereken asıl konu,sizi zorla tesettüre girmeye zorlamaları,bunu da halletmişsiniz anladığım kadarıyla.size mutluluklar dilerim.ama eli boş gitmeyin,lütfen.en azından,bi çiçek,bi tatlı götürmelisiniz.

"Onlar utansın" mı? Valla canım kusura bakma da ben ömrü hayatımda kendimden başka böyle bir çakal görmemiştim.
Hiç bir şey alma, kimse utanmasın bir akıllı bunlar herhalde. "Nasıl elinde hediyelerle geldi el öpmeye, başını ört dedik örterek geldi." diyecekler, ne diye bu hazzı yaşatacaksın onca şeyden sonra?

Nişanlın ailesine gelip senin annenin gönlünü yapmaları için bir takım vaatlerde bulunmuş senin adına. Hatta belki yeniden nişan takılması için. Çünkü bunca olaydan sonra hala ısrarla "el öpmeye gelirken başını kapatsın" demek, aslında olayın çözüldüğünü değil rafa kalktığını gösterir. Gerçekten hatanın farkında olsalardı hala bunu demek yerine "zamanla olur" diyerek sizi kendi hallerine bırakırlardı.

Açıkcası ben nişanlının ikili oynadığını, aslında senin yanında falan değilde düpedüz ailesinden taraf olduğunu ve köprüyü geçene kadar sana "dayı" dediğini düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun.

Arkadaslar, nişanlimla 1 bucuk yıl kadar anlaştık. Nişanlımın ileride tesettüre girmem gibi bir isteği vardı ve ben de kabul ettim. Bu konuyu kendi aramızda hallettik ve iki tarafta özveri ile hareket etti. Ancak düğüne 2 buçuk ay kala nişanlımın ailesi gelinliğin türbanlı olmasını istedi ve bunu isterken de bizim evimizde, bizi kıracak derece sert davrandılar. Başka türlü olmayacağını üstüne basa basa söyleyip çekip gittiler. Nişanlım, ailesini sakinleştirmek yerine benim gönlümü yapmaya çalıştı ancak ben kendi aileme yapılanı sindiremediğim için nişanı bozdum. aradan 8 ay geçti. Bu sürede eski nişanlımla ara sıra konuşmaya devam ettik. Bizim aramızda en ufak bir tartışma yaşanmamıştı ve çok saygılıydık. Nişanlım hata ettiğini ve beni savunması gerektiğini kabul etti ve tekrar barışmak için elinden geleni yaptı.. 2 hafta önce abisi ve ablası ile bize gelip annemin (babam vefat etti) gönlünü aldılar. (kayınvalidem ve kayınpederim gelmedi) . Gönül alındı, gelinliğe karışılmamak üzere yola devam kararı aldık ve yüzüklerimizi taktık.
Şimdi bu haftasonu ben de onun ailesine el öpmeye gideceğim ancak, ailesinin özel isteği başıma bir eşarp takmamdı. Kabul ettim ve tatsızlık çıkmasın diye takacağım. Buraya kadar tamam. Lütfen dini kısmını geçip, nişanlım için bir fedakarlık olarak görün bunu. Çünkü asıl sorum şu olacak sizlere; Nişanlım, onlara giderken birer de bluz eşarp gibi hediyeler almamı istiyor. Bunca zaman sonra, arada böyle bir soğukluk varken onlara gideceğim, üstelik istedikleri kılıkla.. Nişanlım, onlar utansın sen iyi olduğunu göster filan diyor ama ben gururuma yediremiyorum. Sizce gururumu bir kenara bırakıp hediye de almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım? Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden

Nasılsan şimdi de öyle git. Kalkıp sana demesinler kapandın gelinliğin kapalı olsun diye hiç doğru gelmedi yaptığın bana nişanlın için fedakarlık olsada. Nişanlın ailesine başka sana başka konuşuyor sanki ? Hediye konusuna da gelince içinden ne geliyorsa onu yap. Ben olsam almazdım ama tatlı falan götürebilirsin:KK66:

Bunu herkes için söylemiyorum ama bu zamanda erkek tarafları ne kadar da kendini bişey sanıyor ya Allah için biride şurda kocamla ve kocamın ailesiyle çok mutluyum paylaşmak istedim die konu açsın yok mu koca sitede. Şimdiki kızlar gelin olmuo gelin alıo sanki sövücem şimdi olmicak ne bu kabadayı tavırlar , ya hep ya hiççi takılmalar falan. Sanki oğullarını gelin ediolar bi nazlar bi kurallar kız tarafını köpek ediyorlar ya ulan sen erkek tarafısın kızı alıncaya kadar ter akıcak be ter akıcak bi tarafından.. Şimdikiler hem bedava gelin istio hemde her dediğimize eyvallah desin istio nerde kaldı kadının kızın kıymeti sanki sokaktan buluolar biz mantar gibi bitiyoruz. bİzi seven kıymet veren arlı namuslu akıllı terbiyeli yetiştiren anamız babamız dedemiz ninemiz yok sanki. Ayıya dayı meseleside var tabi bide. Ağız tadıyla nazda yapamıyoruz artık hemen vazgeçiliosun işine gelirse bizde böle oluo. Anamız ak sütü gibi helal olan mehirden bile korkuyorlar bizde öle bişey yok deyip çıkıyorlar işin içinden mehir senedini bile korkmadan imzalicak bi delikanlı kaldı mı şu dünyada . Bu erkek tarafları sanıoki bu kız tarafının işi gücü onları zora sokmak maddi olarak kazık atmak. Bazen böle haberler çıkıo gelin dolandırdı kaçtı die o zaman diorum ki Allah ın sopası yok kimn canını yaktılar zamanında acaba die

Bu kadar taviz verme, evlenince seni daha da ezerler. Kapan dedik kapandi, biz ailesine gitmedik kiz bize geldi hem de hediyeyle derler..
Abla_abi kim ki, evin reisi onlar mi?
Sen nasil tamam bu da kabulum dersin?
Annen seni cok seviyor belli ki.
Gururunu da hiçe saymış yeter ki kizim mutlu olsun diye.

GELIP ,DÜNÜR ARADAKI KIRGINLIGIMIZI UNUTALIM, BARISALIM DEMEK bu kadar mi zor? Siz ona anne diyeceksiniz, o size kizim diyecek ama barismak icin bir tanecik annenizin evine gelmeye tenezzul bile etmeyecek!
Hatta, birak gitsin adamı ailenden onemli mi? Daha ailesine laf geciremiyor senin ki, ileride ne olacak boyle?

AILENI SAKIN EZDIRME, YOKSA ILERIDE SEN DE EZILIRSIN. (Yakin cevremde cok gordum)
Hic oyle iyi niyet ayaklarina girme,ne munasebet. Bir de hediye istiyorlar. Onlar napti size?
Kiz tarafi nazlı olur,kendini saydır ki kiymetin bilinsin. Ogullari hint kumasi mi? Sacmaliga bak
Sinir oldum erkek tarafina, aileni ezmeye calisiyorlar baban yok diye!

Bu arada benm babam ben 7yaşındayken vefat etti, ayni sey anneme yapilsa hayatta gozum gormezdi o nişanli denen adamı!

Son düzenleme:
annenin gönlünü almaya geldi mi o kp kv? 8 aydan sonra sen tıpış tıpış gideceksin, ustune kv nin özel istegini gercekleştireceksin, kv anneni muhatap dahi almayacak.. nedir bu fedakarlık adı altında ezilip büzülmek? üstelik bana hiç de yaranabileceksin gibi gelmedi..
(artı, nişanı bozan sensin, bi de sen gidiyorsun yeniden onlar gelmeden)

anlamıyorum ki neden sizi sokmak istedikleri kalıba giriyorsunuz
yerinizde olsam başkaları memnun olacak diye eşarp falan takmam
evimde kavga çıkartan,gönlümü almaya gelmeyen kv ye hediye almam
nişanlım istiyor diye de kapanmam...
daha yolun başında kendinizden bu kadar çok taviz verirseniz;
dayatılan hayat sizi yoracak...

Back