- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
Bende sana küfredebilirmiyim barış,ama sonra özür dileyeceğim söz
Hayır hür iradesiyle mini şort giyip popo kıvrımlarını göstermeyi tercih edeni aklınız mantığınız alıyorda,inancı adına yüzünü göstermemeyi tercih edeni o aynı mantık neden almıyor acaba ?
hen bu aradakı şöylede bır durum var peceyle kapananlar cemaatlere karşı olanlar ve hıc bır cemaate baglı olmayan kımselerdır mısal cubbelı ahmet hocanın tarıkatı kesınlıkle peceyle kapanmama yasagı var bayanlar araba kullanamaz o cemaate gore ama pecelı bayanların ıtıkatı farklıdır ve bayanlar araba kullanabılır bu yasak degıldır ve peceyle kapanmanın sebebı ıse kuranı kerımde gecen bu ayettır "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir."(Ahzab, 33/59).
Evet bunu yok sayılmak olarak görmek senin görüşünyok sayılmak istiyorsa yanlış.buda benim görüşüm
yok sayılmak istiyorsan yanlışsın .
valla analık öyle olmamalı. doğuran ananın yeri orada olmamalı. bana göre. size göre değilse buda sizin görüşünüzBir fotoğraf karesinde kenarda yüzü kapalı oturmayı "yok sayılmak " olarak nitelendirmiyordur belki ? Ayrıca kime göre yok,neye göre yok.O hala bebeğinin annesi,fotoğrafın merkezinde olsa ne olur olmasa ne olur,bu onun var yada yok olduğunu belirlemez.
Ben Barış Atay I'n tepkilerden ürkecek bir adam olduğunu düşünmüyorum.Bu kadar ürkek bir adam olsa idi hapse girmekten korkar, bazı yalaka sanatçılar gibi güçlünün yanında olurdu.siz birşey demişseniz hatta bunun üzerine espri düşünüp paylaşmışsanız bu sizin gerçek fikrinizdir tepkiden ürkerek değişmek benim gözümdede bu kişinin kişiliğindeki eksikliği gösteriyor.
kesinlikle dediğiyle kalsa idi daha samimiydi :)
valla analık öyle olmamalı. doğuran ananın yeri orada olmamalı. bana göre. size göre değilse buda sizin görüşünüz
ha yüze girmiyorum bu arada.
çarşafada.. konuyu oraya çekmezsen sevinirim
bak sen mini etek giyene yanlış diyormusun. evet. diyorsundur. yada dekolteye. ama kalkıp saygı gösteriyorsan ok bitmiştir olay.Hah işte ona göre onun doğrusuda o.Bize "ama yanlııış" demek yerine,seçimine saygı duymak düşer.
Bende resmin merkezinde olmayı tercih ederdim muhtemelen,ama o öyle istiyor diyede anneliğine laf söylemem hoş olmaz değilmi.
Hah işte ona göre onun doğrusuda o.Bize "ama yanlııış" demek yerine,seçimine saygı duymak düşer.
Bende resmin merkezinde olmayı tercih ederdim muhtemelen,ama o öyle istiyor diyede anneliğine laf söylemem hoş olmaz değilmi.
canım benım kaynımla esıde bu cemaate baglı ordan bılıyorum ama dedıgın gıbı degısmısde olabılır bana oyle soylendı
Yanlışlık olmasın, bir akrabam Cübbeli Ahmet Hocanın cemaatine bağlı, hatta bulunduğu yerdeki en büyük hocalardan birinin gelini, çarşaflı ve şu an ehliyet alıyor, yani araba kullanamaz demeyelim. Belki de eskiden öyleydi bilmiyorum, hiç duymadığım için söylemek istedim bunu.. :)
Siz de biliyorsunuz orada aslında neyi eleştirdiğini..Ne başörtüsü ne çarşaf..Bırakalım safa yatmayı.
Orada eleştirdiği baskı, ezilmişlik, zorlama..
Yanlış şekilde eleştirmiş evet.
Ama bunu farkedip özrünü de dilemiş.
Şuraya tangalı iki fotomu koyayım, bakalım sizler hangi dilde eleştiriyorsunuz.
Çifte standart canımı sıkıyor.
Barış atay hapis cezasından korktuğu için tükürdüğünü yaladı. Ama işe yaramadı maalesef mahkeme yolları göründüBen Barış Atay I'n tepkilerden maalesefek bir adam olduğunu düşünmüyorum.Bu kadar ürkek bir adam olsa idi hapse girmekten korkar, bazı yalaka sanatçılar gibi güçlünün yanında olurdu.
Özür dilemesi benim gözümde bir erdemdir.Hatasız kul olmaz, hatasını anlayabilecek insanlarla dolu olsa keşke güzel ülkem, o zaman çok daha yaşanılası bir yer olurdu.
Şunuda belirteyim, bir kadının çarşaflı veya bikinili diye aşşağılanmasını asla kabul etmem.Ama fotoğrafa bakıldığında gerçektende yok sayılan bir anne görüyorum bende.Bu onun tercihi diyenler olmuş . Yok sayılmayı kimsenin tercih edeceğini sanmıyorum .ben inancım gereği bebeğimle fotoğraf çektirmiyorsam, bebeğiminde fotoğrafının çekilmesine müsaade etmem.
bende aynı şekilde düşündüm..ailesiyle sarmaş dolaş poz verseydi bu şekilde düşünmezdim..dikkat et. giyimi değil beni rahatsız eden. o fotoğraftaki konumu
fotoğrafa göre yorum yapmamı istiyorsan o fotoğraf benim fikrime göre hoş değil.
o çocuğu doğuran anne.
9 ay karnında taşıyan anne.
istediği .şekilde giyinsin ama o bir anne. o karede kenarda olmamalıydı. o çocuk onun kucağında olmalıydı. babanın değil. anne ön planda olmalıydı
Koyabilirsin. Senin tercihin._MedceziR_ .!.:Siz de biliyorsunuz orada aslında neyi eleştirdiğini..Ne başörtüsü ne çarşaf..Bırakalım safa yatmayı.
din üzerinden iyi para kazanan hacı hocalar vs de var..dikkat edersen dindar demiyorum,dinci diyorum.yani genellemiyorum
zorla kapatıldığını düşünmemiz ilk etapta normal..rte nin eşi 16 yaşında abisinin zoru ile kapandığını ve intiharı bile düşündüğünü röpörtajını yapmıştı..şimdi bu şeklde bir kesimde var..Siz de biliyorsunuz orada aslında neyi eleştirdiğini..Ne başörtüsü ne çarşaf..Bırakalım safa yatmayı.
bak sen mini etek giyene yanlış diyormusun. evet. diyorsundur. yada dekolteye. ama kalkıp saygı gösteriyorsan ok bitmiştir olay.
aynı benim gibi. yanlış geldiğinde, derim.
ama terbiyesizce konuşmam. fikrimi belitrtirim.rencide etmem,saygı sınırını aşmam