- 8 Kasım 2014
- 4.973
- 7.240
- 38
islamın gerektirdiği bir örtünme şekli vardır. bunu hepimiz biliriz. sizce bu islamın gerektirdiği şekle uygun bir örtünme midir? bakın ben çarşaf karşıtı da değilim. siz kendiniz türbanla veya çarşafla kendi iradenizle örtünebilirsiniz. fakat bu kadın gibi gözünüzü dahi kapatmak kendi tercihiniz olamaz. buna da beni kimse inandıramaz. çok çok beyni yıkanmış ve dini saptırılmış şekilde anlatılmış olmanız lazım bunu yapmanız için. umarım anlatabilmişimdir.
Hangi kadinlar Mune? Turkiyedeki kadinlari yuzde doksani musluman, kacinda carsaf var sence? Onlar musluman degil mi, yoksa Kuran'in bu emrinden haberdar degiller mi? Yoksa Kuran'a inanmiyorlar mi?nickim'in yerine ben cevap vereyim buna:
AHZAP 59: Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.
Bu ayet açıktır ve tüm meallerde varılan sonuç aynıdır, bu sebeple kadınlar çarşaf giyer.
mune abla sizce burada kadınların yüzlerini gözlerini örtmesini mi söylüyor yani?
Saraylım,Hangi kadinlar Mune? Turkiyedeki kadinlari yuzde doksani musluman, kacinda carsaf var sence? Onlar musluman degil mi, yoksa Kuran'in bu emrinden haberdar degiller mi? Yoksa Kuran'a inanmiyorlar mi?
bir ayette de el, yüz ve ayaklar açıkta kalacak şekilde örtünmek gerektiği yazıyor. şu an hangi ayet olduğunu hatırlayamadım, belki sen biliyorsundur abla.Ablacım,
tanınmamak için fiili işin içine girince yüzün tanındığı düşünüldüğü için yüzü örtende var, açıkta bırakanda, çarşaf giyen çok kadın biliyorum, kimi bu ayetle yüzünü kapatmayı uygun bulur kapatır, kimi yüz görünmesi sakıncalı değil der kapatmaz, kimi eldiven takar kimi takmaz, hatta bilmiyorum hiç çevrende gördün mü veya duydun mu?
Çarşafı siyah giyende vardır Peygamberimiz siyah rengi sever diyerek, gri, kahverengi tonlarda giyende vardır.
Misal baş örtüsüyle ilgili de der ki örtünüzü göğüs yırtmacınıza vurun ama baş örtüsünü takma şekli de farklıdır, tek tip takmıyorlar.
ilk yazdığım yoruma dönecek olursak etraftan örnek verenler boşa yorulmasınlar, inanmıyorum dedim. mesele çarşaf değil ayrıca.Siz inanmak istemeseniz de bu kadinlar kendi isteyebilir ki etrafimda ornekleri var. Neyi nasil nicin yaptigi hic kimseyi ilgilendirmez. İslam örtünün demiştir ama çarşaf giymeyin anlami cikmaz bundan. Kisi tercih ediyorsa carsaf da giyebilir.
İyi de ayette tanınmamaları için demiyor ki tanınmaları için diyor,buna dayanarak yüzünü örten varsa ayeti yanlış okumuş demektir zaten.Ablacım,
tanınmamak için fiili işin içine girince yüzün tanındığı düşünüldüğü için yüzü örtende var, açıkta bırakanda, çarşaf giyen çok kadın biliyorum, kimi bu ayetle yüzünü kapatmayı uygun bulur kapatır, kimi yüz görünmesi sakıncalı değil der kapatmaz, kimi eldiven takar kimi takmaz, hatta bilmiyorum hiç çevrende gördün mü veya duydun mu?
Çarşafı siyah giyende vardır Peygamberimiz siyah rengi sever diyerek, gri, kahverengi tonlarda giyende vardır.
Misal baş örtüsüyle ilgili de der ki örtünüzü göğüs yırtmacınıza vurun ama baş örtüsünü takma şekli de farklıdır, tek tip takmıyorlar.
Neden örnek vermeyelim arkadasim? Sen tahmini konusuyorsun ben örneklerle somutlaştiriyorum...ilk yazdığım yoruma dönecek olursak etraftan örnek verenler boşa yorulmasınlar, inanmıyorum dedim. mesele çarşaf değil ayrıca.
bu duruma inanmadığımı kesin ve net bir şekilde dillendiriyorum. siz ne derseniz diyin. buyrun örnekleri sıralayın. ben altına yine inanmıyorum buna yazacağım.Neden örnek vermeyelim arkadasim? Sen tahmini konusuyorsun ben örneklerle somutlaştiriyorum...
Sizin fikriniz. Saygi duyuyorum.bu duruma inanmadığımı kesin ve net bir şekilde dillendiriyorum. siz ne derseniz diyin. buyrun örnekleri sıralayın. ben altına yine inanmıyorum buna yazacağım.
teşekkür ederim. ben de size saygı duyuyorum elbette.Sizin fikriniz. Saygi duyuyorum.
Teşekkur ederim ;-)teşekkür ederim. ben de size saygı duyuyorum elbette.
Iyi de Nancy senin inanip inanmaman degistirmiyor ki gercegi. Zorla giyen oldugu kadar severek bu sekilde dolasan cok. Ben Fatih'te bizzat iclerindeyim. En basinda halam gayet acikken carsafa girdi. Ne kocasi ne cevresi ne colugu cocugu istedi karsi cikan bile oldu. Ben bunu istiyorum inandigim bu diye diretince karsi cikanlar da vazgecti. Kimin zorla kimin severek giydigini bilemeyiz.ilk yazdığım yoruma dönecek olursak etraftan örnek verenler boşa yorulmasınlar, inanmıyorum dedim. mesele çarşaf değil ayrıca.