Barış Atay; biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma!'

Siz inanmak istemeseniz de bu kadinlar kendi isteyebilir ki etrafimda ornekleri var. Neyi nasil nicin yaptigi hic kimseyi ilgilendirmez. İslam örtünün demiştir ama çarşaf giymeyin anlami cikmaz bundan. Kisi tercih ediyorsa carsaf da giyebilir.

Hangi kadinlar Mune? Turkiyedeki kadinlari yuzde doksani musluman, kacinda carsaf var sence? Onlar musluman degil mi, yoksa Kuran'in bu emrinden haberdar degiller mi? Yoksa Kuran'a inanmiyorlar mi?

mune abla sizce burada kadınların yüzlerini gözlerini örtmesini mi söylüyor yani?

Ablacım,
tanınmamak için fiili işin içine girince yüzün tanındığı düşünüldüğü için yüzü örtende var, açıkta bırakanda, çarşaf giyen çok kadın biliyorum, kimi bu ayetle yüzünü kapatmayı uygun bulur kapatır, kimi yüz görünmesi sakıncalı değil der kapatmaz, kimi eldiven takar kimi takmaz, hatta bilmiyorum hiç çevrende gördün mü veya duydun mu?
Çarşafı siyah giyende vardır Peygamberimiz siyah rengi sever diyerek, gri, kahverengi tonlarda giyende vardır.

Misal baş örtüsüyle ilgili de der ki örtünüzü göğüs yırtmacınıza vurun ama baş örtüsünü takma şekli de farklıdır, tek tip takmıyorlar.

Hangi kadinlar Mune? Turkiyedeki kadinlari yuzde doksani musluman, kacinda carsaf var sence? Onlar musluman degil mi, yoksa Kuran'in bu emrinden haberdar degiller mi? Yoksa Kuran'a inanmiyorlar mi?
Saraylım,
müslümanlığın tek kıstası örtü değildir ki, üstelik örtünmek veya örtünmemek insanı cennetlik ya da cehennemlik yapmaz.
Dönüyorum bu konuya yazdığım ilk mesaja biz maalesef nerdeyse yüzyıllardır birkaç ayet dışına çıkamadık, Kuran'da o kadar çok bilgi var ki hiçbiri araştırılmaz, araştıranlar var ama onlarda yabancılar, biz işin bilim kısmıyla değil hep kadın üzerinden din konuşup durmuşuz.
Misal mümin erkeklere söyleyin başlarını öne eğsinler, iffetlerini korusunlar yazar ayette, iffet nedir namus, siz hiç başını öne eğip yürüyen bir erkek gördünüz mü? He başlarını eğmemeleri onları müslümanlıktan çıkarır mı? Hayır.

bir ayette de el, yüz ve ayaklar açıkta kalacak şekilde örtünmek gerektiği yazıyor. şu an hangi ayet olduğunu hatırlayamadım, belki sen biliyorsundur abla.

ilk yazdığım yoruma dönecek olursak etraftan örnek verenler boşa yorulmasınlar, inanmıyorum dedim. mesele çarşaf değil ayrıca.

İyi de ayette tanınmamaları için demiyor ki tanınmaları için diyor,buna dayanarak yüzünü örten varsa ayeti yanlış okumuş demektir zaten.

Ben sadece fotoğraf üzerinde yorum yapmak istiyorum
hanımefendinin kılık kıyafeti beni ilgilendirmez...
baba ve dünya güzeli bebek bir kenarda
anne bir kenarda ...üstelik anne komple kapalı...fotoğraf anıdır...
o hanımefendi fotoğrafa birşey katmıyor
keşke hiç karede yer almasaydı...

ilk yazdığım yoruma dönecek olursak etraftan örnek verenler boşa yorulmasınlar, inanmıyorum dedim. mesele çarşaf değil ayrıca.
Neden örnek vermeyelim arkadasim? Sen tahmini konusuyorsun ben örneklerle somutlaştiriyorum...

Neden örnek vermeyelim arkadasim? Sen tahmini konusuyorsun ben örneklerle somutlaştiriyorum...
bu duruma inanmadığımı kesin ve net bir şekilde dillendiriyorum. siz ne derseniz diyin. buyrun örnekleri sıralayın. ben altına yine inanmıyorum buna yazacağım.

Allah onca günahlarına rağmen af dileyenleri affediyorken özür dilemiş bir adamı linç etmeye çalışmanın ne anlamı var.saki dinciler kadınları el üstünde tutuyor.kadını ne halde gördükleri gayet ortada

Barış Atay'ı severim ama yanlıştı maalesef.Ben özgürlüğün iki taraf için de olması gerektiğini düşünüyorum.
Hee bu kadının da kendi iradesiyle böyle kapandığına inanmıyorum.Eğer bu yönden söylediyse haklı.

Iyi de Nancy senin inanip inanmaman degistirmiyor ki gercegi. Zorla giyen oldugu kadar severek bu sekilde dolasan cok. Ben Fatih'te bizzat iclerindeyim. En basinda halam gayet acikken carsafa girdi. Ne kocasi ne cevresi ne colugu cocugu istedi karsi cikan bile oldu. Ben bunu istiyorum inandigim bu diye diretince karsi cikanlar da vazgecti. Kimin zorla kimin severek giydigini bilemeyiz.

Meseka rahibelerin de kendilerini her zevkten mahrum birakmalari cok inanilmaz geliyor bana. Bana inanilmaz bir sey gibi gelmesi kadinlarin rahibe olmayi yurekten istemesi gerçeğini degistirmiyor.

ben yüzü görünmeyen çarşaflılardan ürküyorum.bir kaç sene önce erkekler çarşaf giyip hırsızlık yapmışlardı.şimdi çarşaflı gördüğümde ilk önce ayaklarına bakıyorum.gerçi çocuk yaşta olurlarsa o da anlaşılamaz her halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…