Barış Atay; biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma!'

athenenoctua,

biz yıllar yılı öyle bir hale geldik ki sanki etrafımızda görünmez bir çember var ve biz hep o çember içinde dönüp duruyoruz, sürekli aynı şeyler irdeleniyor, bizde demek en büyük sorunlar bunlarmış deyip ötesini berisini sorgulamıyoruz.

Halbuki biz ilerlemeliyiz, üretmeliyiz, sorgulamalıyız, hep verilen kadarıyle yetinmişiz, maaşlarımıza 3 kuruş zam yapıldığında çocuklar gibi sevinip bunu lütfedilmiş gibi görüyoruz veya bir sınıfa akıllı tahta konduğunda, oysa ne kadar çok mağdur öğrenci var, teleferikle geçen çocuklar örneklerden yalnızca bir tanesi.

Ya da ne bileyim bu çağda bir köyde işi çocuklara eğitim vermek olan gencecik bir öğretmenin sınıfta soba yaktığını, sınıfı temizlediğini görünce o bir kanatsız melek, eğitim neferi diye gurur duyuyoruz, aslında o gencecik öğretmenin soba yakıyor olmasından yüzümüzün kızarması gerekirken.

Petrol $ bazında tüm Dünya'da düşüş yaşarken, fiyatı düşmesi gerekirken bizde hala zamlanmaya devam edip benzini yüksek bedellerle alınca arabamız olmasının dayanılmaz mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilim, valla oralara gelemedik bile çünkü döndolaş sokak çıkmaz sokak gibi hep aynı kelamlar dolaşıyor etrafta.
Çok şey yapabilirdik, yapabiliriz fakat kendimizi geliştirmedikçe, anlayıp dinlemeyi ve dahi sorgulamayı ve beklentilerimizin çıtasını yükseltip bu beklentileri bireysel değil topluma yararlı bir forma sokmadığımız sürece 30 yıl daha geçse aynı şeyleri sorgular bulacağız kendimizi.

Kucuk yastan ıtıbaren kulturel degerlelre,toplumsal degerlerle vs. buyutuluyoruz!Ama sız oncu olmaktan bahsettınız mesela evınızde tecavuzcu yok yada yasalar yok evde ıstedıgın kıyafetı gıyebılıyorsun ama cıplak gezdıgını dusunmuyorum genede cunku almıs oldugun degerler buna ızın vermez ve emın ol evlımısın bılmıyorum belkı evletlarında vardır ama hıc bır anne evledına evde ıstersen cıplak gezebılırsın demez.Yanlıs anlamayın benı kımsenın naaaptıda benı ılgılendırmez ama evde coluk cocuk cıplak gezıoz dıyen varmı yada gezebılırız dıyen????

Bazı seyler gızlı kalmalı dıye dusunuyorum hanı ınsanlara ozgu olmalı ve tekrar soyluyorum hayvanlardan farkımız olmalı!Şimdı gene bırı çıkıp ınsan da bı hayvandır demsın lütfen,ne demek ıstedıgım gayet acık... Dusunsenıze ınsanların yolda cıftlestıgını heryerde cınsel ılıskıye gıren ınsanlar!Sızce guzel olurmuydu?Bukadarda deıl demeyın! boyle bı uygulamadan sonra emın olun buda olur du...ınsanı ınsan yapan degerlerımız var...

bu kadar guzel cevap verilir....

Evet zaten dünyayı kirleten de sözde o çok önemli 'değerlerimiz'.

Evet zaten dünyayı kirleten de sözde o çok önemli 'değerlerimiz'.
Dunyamızı kırleten degerler deıl,bu degerlerden yoksun olan bızlerız!!!
Tartışmalarımızın, ayrılıklarımızın, bencilliklerimizin, yalanlarımızın, egolarımızın, vicdansızlıklarımızın, merhametsizliklerimizin, onursuzluklarımızın, erdemsizliklerimizn, vefasızlığımızın, samimiyetsizliklerimizin, kabalığımızın, nezaketsizliğimizin, sevgisizliğimizin ve iftiralarımızın temeline baktığımızda, karşımıza hep manevi değerlerin yoksunluğu çıkar.

Evde çoluk çocuk çıplak gezen var canım. Bizzat Pelin Batudan duymuştum. Kardeşiyle çıplak geziyorlarmış rahatça..

E tabiki, rahatlıkla, alınan terbiyeyle ilgili. annesi ve babasıyla da çok rahatlarmış . Böyle görmüş yani..
pelin batuyla ilgili söylediğiniz şeyi çok merak edip araştırdım. şöyle bir röportaj buldum. http://www.medya262.com/pelin-batu-atesit-oldugunu-acikladi/ son soruda o çıplaklık mevzusuna açıklama getirmiş. tamamen basının çarpıtması yani.

“Evde çırılçıplak yürürüm. Arda da öyle, hiç utancımız yoktur. Türk normlarında belki garip geliyor ama bizim kadar yakın bir aile ve kardeşlik görmedim”… Çıplaklık konusunda ne düşünüyorsun?
Gerçekten öyle bir cümle kurmadım. Bu soruyu sorduğun için çok müteşekkirim. Beni bir tarafa bırak bu konuda en çok Arda’yı üzdüğü için çok üzgünüm. Birbirimize karşı çıplak davranabiliyoruz. O kadar açık ve yakınız ki dedim. Ama bu o cümle olarak çıktı ve kaldı. Gazetede mikroskobik boyutta bir tekzip yayımlandı, kimsenin ruhu duymadı.

oo birşey bu kadar saptırılabilinir..

Adam ne hakaret etmiş ne de döneklik etmiş, düşüncesini açik bir şekilde ifade edip yine de alınan hanımlardan özür dilemiş, bu fotoğrafın üzerine daha neler yazılır neler aslında...

Aynen katılıyorum size.

Bu gazetecilerden korkulur valla. Nerden nereye getirmişler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…