Barış Atay; biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma!'

ikisine de karsı cıkmak da yetmez ki mune,
insanların tercihlerinin ve kisilik haklarına saldırı kabul edilebilecek eylemlerin, sucların da önüne gecilmesi, meydanlarda hedef gosterilmemesi ve düsünce farklılıkları olsa dahi şahısa yonelik saygının toplumsallasması gerekiyor... bunda bile eksigiz.

ayrıca bir mesajında cok guzel yazmıssın,
insanların ne giyindikleriyle ugrasana kadar bilim icin, insanlık icin ne yapabiliriz,
ve basta yasam hakkı olmak uzere barınma, beslenme, egitim, saglık gibi temel hakların sorunsuz saglanması icin nasıl bir yontem izlenilmeli buna daha cok kafa yorup,
ahlaksızlıgı da bunların olmadıgı kosulların nedenlerini sorgularken yapılan cıkarımlar uzerinden tanımlamak gerek.

devlet dedigin oylar ile belirlenen iktidar anlamına gelmiyor ki.
senin yazdıgın gibi insanlar nasıl gecinecegini dusunuyorken, yıl olmus 2015 teleferikle canını tehlikeye atarak okula gitmesi beklenen cocuklar varken nasıl bir gelecekten bahsediyoruz tekrar düşünmek gerek.

athenenoctua,

biz yıllar yılı öyle bir hale geldik ki sanki etrafımızda görünmez bir çember var ve biz hep o çember içinde dönüp duruyoruz, sürekli aynı şeyler irdeleniyor, bizde demek en büyük sorunlar bunlarmış deyip ötesini berisini sorgulamıyoruz.

Halbuki biz ilerlemeliyiz, üretmeliyiz, sorgulamalıyız, hep verilen kadarıyle yetinmişiz, maaşlarımıza 3 kuruş zam yapıldığında çocuklar gibi sevinip bunu lütfedilmiş gibi görüyoruz veya bir sınıfa akıllı tahta konduğunda, oysa ne kadar çok mağdur öğrenci var, teleferikle geçen çocuklar örneklerden yalnızca bir tanesi.

Ya da ne bileyim bu çağda bir köyde işi çocuklara eğitim vermek olan gencecik bir öğretmenin sınıfta soba yaktığını, sınıfı temizlediğini görünce o bir kanatsız melek, eğitim neferi diye gurur duyuyoruz, aslında o gencecik öğretmenin soba yakıyor olmasından yüzümüzün kızarması gerekirken.

Petrol $ bazında tüm Dünya'da düşüş yaşarken, fiyatı düşmesi gerekirken bizde hala zamlanmaya devam edip benzini yüksek bedellerle alınca arabamız olmasının dayanılmaz mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilim, valla oralara gelemedik bile çünkü döndolaş sokak çıkmaz sokak gibi hep aynı kelamlar dolaşıyor etrafta.
Çok şey yapabilirdik, yapabiliriz fakat kendimizi geliştirmedikçe, anlayıp dinlemeyi ve dahi sorgulamayı ve beklentilerimizin çıtasını yükseltip bu beklentileri bireysel değil topluma yararlı bir forma sokmadığımız sürece 30 yıl daha geçse aynı şeyleri sorgular bulacağız kendimizi.

bir mesaj oncesinde cıplaklık icin hayvan diyip ve bunu hakaret amaclı kullanırken simdi saygı duyma aşamasına gelmenizi ve bu kadar hızlı yol katetmenizi tebrik ederim,
keske tum benzer dusuncedeki insanlar sizin gibi olsam diyecegim :KK54:

tabi ki istersem hicbir sey de giymem. fakat ne yazık ki ulkemiz yasalarında hangi maddeye dayanılarak uygulandıgını bilmiyorum ancak maalesef yasak.

insanların giyimiyle ugrasana kadar -hangi birey icin olursa olsun- baskıcı zihniyetle ugrasılsaydı belki bilim dunyasında adı ilk sırada anılan bir ulke olurduk.

ahaha :KK70:"cok fantastik bir hayatım var, bilemezsiniz" diye bosuna yazmamısım herhalde :cool:

cumleye gore hayatım hakkındaki somut gercekliklerin ne kadarı dogru, o da bana kalsın :KK66:
sadece şu kadarını soyleyebilirim ki savunamayacagım bir dusunceyi ortaya atmam, yanlısım varsa da ozelestiri yapmasını bilirim.

fantastik dunyamın kapılarını acmaya bu sefer %100 gercek bir bilgiyle devam edeyim, 90D'ye gore küçük :KK53:
fakat büyükse gezilmez, kucukse gezilir diye bir yasak mı var? kim, neye gore belirliyor?

mesela afrikalı yerlilerin memeleri gozuktugunde ordaki halk agzı acık mı bakıyor?
demek ki tamamen alışmayla ve düsünce yapısıyla alakalı.

ayrıca tacizcinin, tecavüzcünün caydırıcı cezalar aldıgı, daha dogrusu ceza alabildigi bir ulkede yaşasaydık, bu gögüs hususunda öncü olmaktan da cekinmezdim :KK53::KK53:
Kucuk yastan ıtıbaren kulturel degerlelre,toplumsal degerlerle vs. buyutuluyoruz!Ama sız oncu olmaktan bahsettınız mesela evınızde tecavuzcu yok yada yasalar yok evde ıstedıgın kıyafetı gıyebılıyorsun ama cıplak gezdıgını dusunmuyorum genede cunku almıs oldugun degerler buna ızın vermez ve emın ol evlımısın bılmıyorum belkı evletlarında vardır ama hıc bır anne evledına evde ıstersen cıplak gezebılırsın demez.Yanlıs anlamayın benı kımsenın naaaptıda benı ılgılendırmez ama evde coluk cocuk cıplak gezıoz dıyen varmı yada gezebılırız dıyen????

Bazı seyler gızlı kalmalı dıye dusunuyorum hanı ınsanlara ozgu olmalı ve tekrar soyluyorum hayvanlardan farkımız olmalı!Şimdı gene bırı çıkıp ınsan da bı hayvandır demsın lütfen,ne demek ıstedıgım gayet acık... Dusunsenıze ınsanların yolda cıftlestıgını heryerde cınsel ılıskıye gıren ınsanlar!Sızce guzel olurmuydu?Bukadarda deıl demeyın! boyle bı uygulamadan sonra emın olun buda olur du...ınsanı ınsan yapan degerlerımız var...

Kucuk yastan ıtıbaren kulturel degerlelre,toplumsal degerlerle vs. buyutuluyoruz!Ama sız oncu olmaktan bahsettınız mesela evınızde tecavuzcu yok yada yasalar yok evde ıstedıgın kıyafetı gıyebılıyorsun ama cıplak gezdıgını dusunmuyorum genede cunku almıs oldugun degerler buna ızın vermez ve emın ol evlımısın bılmıyorum belkı evletlarında vardır ama hıc bır anne evledına evde ıstersen cıplak gezebılırsın demez.Yanlıs anlamayın benı kımsenın naaaptıda benı ılgılendırmez ama evde coluk cocuk cıplak gezıoz dıyen varmı yada gezebılırız dıyen????

:-) bu kadar guzel cevap verilir....

Bazı seyler gızlı kalmalı dıye dusunuyorum hanı ınsanlara ozgu olmalı ve tekrar soyluyorum hayvanlardan farkımız olmalı!Şimdı gene bırı çıkıp ınsan da bı hayvandır demsın lütfen,ne demek ıstedıgım gayet acık... Dusunsenıze ınsanların yolda cıftlestıgını heryerde cınsel ılıskıye gıren ınsanlar!Sızce guzel olurmuydu?Bukadarda deıl demeyın! boyle bı uygulamadan sonra emın olun buda olur du...ınsanı ınsan yapan degerlerımız var...

Evet zaten dünyayı kirleten de sözde o çok önemli 'değerlerimiz'.

Evet zaten dünyayı kirleten de sözde o çok önemli 'değerlerimiz'.
Dunyamızı kırleten degerler deıl,bu degerlerden yoksun olan bızlerız!!!
Tartışmalarımızın, ayrılıklarımızın, bencilliklerimizin, yalanlarımızın, egolarımızın, vicdansızlıklarımızın, merhametsizliklerimizin, onursuzluklarımızın, erdemsizliklerimizn, vefasızlığımızın, samimiyetsizliklerimizin, kabalığımızın, nezaketsizliğimizin, sevgisizliğimizin ve iftiralarımızın temeline baktığımızda, karşımıza hep manevi değerlerin yoksunluğu çıkar.

Evde çoluk çocuk çıplak gezen var canım. Bizzat Pelin Batudan duymuştum. Kardeşiyle çıplak geziyorlarmış rahatça..

E tabiki, rahatlıkla, alınan terbiyeyle ilgili. annesi ve babasıyla da çok rahatlarmış . Böyle görmüş yani..
pelin batuyla ilgili söylediğiniz şeyi çok merak edip araştırdım. şöyle bir röportaj buldum. http://www.medya262.com/pelin-batu-atesit-oldugunu-acikladi/ son soruda o çıplaklık mevzusuna açıklama getirmiş. tamamen basının çarpıtması yani.

“Evde çırılçıplak yürürüm. Arda da öyle, hiç utancımız yoktur. Türk normlarında belki garip geliyor ama bizim kadar yakın bir aile ve kardeşlik görmedim”… Çıplaklık konusunda ne düşünüyorsun?
Gerçekten öyle bir cümle kurmadım. Bu soruyu sorduğun için çok müteşekkirim. Beni bir tarafa bırak bu konuda en çok Arda’yı üzdüğü için çok üzgünüm. Birbirimize karşı çıplak davranabiliyoruz. O kadar açık ve yakınız ki dedim. Ama bu o cümle olarak çıktı ve kaldı. Gazetede mikroskobik boyutta bir tekzip yayımlandı, kimsenin ruhu duymadı.

pelin batuyla ilgili söylediğiniz şeyi çok merak edip araştırdım. şöyle bir röportaj buldum. http://www.medya262.com/pelin-batu-atesit-oldugunu-acikladi/ son soruda o çıplaklık mevzusuna açıklama getirmiş. tamamen basının çarpıtması yani.

“Evde çırılçıplak yürürüm. Arda da öyle, hiç utancımız yoktur. Türk normlarında belki garip geliyor ama bizim kadar yakın bir aile ve kardeşlik görmedim”… Çıplaklık konusunda ne düşünüyorsun?
Gerçekten öyle bir cümle kurmadım. Bu soruyu sorduğun için çok müteşekkirim. Beni bir tarafa bırak bu konuda en çok Arda’yı üzdüğü için çok üzgünüm. Birbirimize karşı çıplak davranabiliyoruz. O kadar açık ve yakınız ki dedim. Ama bu o cümle olarak çıktı ve kaldı. Gazetede mikroskobik boyutta bir tekzip yayımlandı, kimsenin ruhu duymadı.
oo birşey bu kadar saptırılabilinir..

Adam ne hakaret etmiş ne de döneklik etmiş, düşüncesini açik bir şekilde ifade edip yine de alınan hanımlardan özür dilemiş, bu fotoğrafın üzerine daha neler yazılır neler aslında...

ben bir kadının kendi iradesi ile şu kılıkta gezdiğine inanmıyorum, inanmam asla. şimdi birileri çıkıp komşusunu, bacısını, bacısının 10 yaşındaki kızının çarşafla gezme isteğinin hikayesini falan anlatacaktır. boşuna yorulmasın. bakın ben türban, örtünme vs. karşıtı bir insan kesinlikle değilim.isteyen herkesin istediği gibi giyinmesini destekleyen biriyim. amma velakin hiçbir kadın yüzüne kadar böylesine örtüp, gözlerini dahi görünmeyecek biçimlere girip gezmek istemez yahu. istemez... şayet islamsa bu kadının dini, islamda yüzünü gözünüzü örtün diye bir şey yoktur. her neyse... belli ki çevre, aile ya da koca baskısıyla böyle kapanmıştır bu kadın. benim fikrim bu yönde. o yüzden barış atay özgürlüğe karışmıştır falan filan lafları da bana doğru gelmiyor ya hadi o da neyse...yine de barış bir hata yapmış, özür dilemiş. tweeti silmiş, dönek olmuş, arkasında durmadı olmuş -ki bu adam her daim fikirlerini açıkça beyan edip korkusuzca arkasında duran bir adamdır- ve özrünü dilemiş, erdemi kabul görmemiş. yanı sıra şu köşe yazısının çirkinliğine bir bakın. adamın ne alkolikliği kalmış, ne korkak sosyalistliği, ne de ülkenin yarısındaki kadınların bu tip örtündüğü. hadi ordan yani.yok öyle bi şey.

Adama bak yaaa... "Anneyi fotoda bulamadik" lafi ustune ve bir de adam bu kadarcik lafa ozur diledigi halde ne kin kusmus Barisa... Demedigi laf kalmamis... Kac para kazandigindan, set arkadaslarinin surundugunden tut da ickiye verdigi paraya kadar... Hem de ozur diledi diye.. Zaten bu dincilerin hepsi boyle... Sabahtan aksama dek insanlari birbirinin ustune kiskirtmak ve hedef gostermekten baska yaptiklari birsey yok... Dinin geregini yerine getiriyorlarmis... Dinlerini koruyorlarmis... Kadinin ozgur giyinmesine saygiyi (tabi ozgur derken mini etek, pantolon veya bikini degil, turban+pardesu veya carsaf olacak) koruyorlarmis... Bir kahkaha eden kadina saldirirlar, bir normal kiyafet giyinene evlerinize donene dek butun meleklersize nalet edecekler diye hutbeler verir, butun acik kadinlari zina yapmakla suclarlar, bir yandan spiker kadin olmasin, ote yandan kadin calismasin evde otursun, durmadan birilerini kadinlarin ustune saldirtiyor tahrik ediyorlar.. Bir yandan da carsafi ille de kadina giydirecekler.. Ozgurlukmus...:KK57: Kadinlar da buna inaniyor ya, en cok da ona hayret ediyorum iste...
Yav orda oturan carsafli kadinin kendi istedigi icin kapandigini nerden biliyorsunuz cok merak ediyorum. Kocasinin kiyafete dikiz... Boyle bir adam kiyafet secimini sana birakir mi acaba?:rolleyes::rolleyes: Allahaskina bir ciksin desin ki "evet kardesim, bu adam karisi acik giyinmek istese agzini acip tek kelime laf etmez, "tamam karicigim, nasil istersen onu giyin" der, asla karismaz karisinin ozgur kiyafet secimine diye... Allah askina dedim bak...

Aynen katılıyorum size.

Bu gazetecilerden korkulur valla. Nerden nereye getirmişler...

X