Allahım midem bulandıBirgün kaynana dedi ki çamaşırın var mı yıkanacak diye. O zaman yeni evliyim bilmiyorum raconu tabi. Var dedim attim makineye, sanıyorum ki ben bilemem o yüzden dedi calistiriverecek makineyi. Meğer eşimle benim beyazlardan baska görümcemin, goruncemin kocasının, çocuklarının, kayinpederle kendi donlarini da atmış. Bir baktım hepimizin donu dönüyor makinede. O arada ativermis onları faketmedim. Bir daha da orada çamaşır yikatmadim biriktirip annemde yıkadım.
Okuyunca bir fenalık geldi mi?
bu yüzden kimsenin evinde havlu kullanmam kağıt havlu isterimAyak havlusu dediği bizim evde el havlusu pislenince yere atılıyorannem babam abdest alırlar,onlar basıyorlar. Sonra da makinaya gidiyor. Cümbür cemaat diğer havlularla bornozlarla yikaniyor
Yarabbim daha neleri duyacağız?bu yüzden kimsenin evinde havlu kullanmam kağıt havlu isterimbence çok pis bi şey bu mesela
Bir arkadaşım vardı
Bulaşık deterjanına
Yerleri sildiği suya sabuna şapuana çamaşır suyu koyardı
onu getirdin aklıma
MEsele temiz olmaksa dök içelim dostum
YesilYoo ben kirlenince atıyorum
Sarı bez değil mi?
Mahalle olarak birlikte mi biriktirip yikiyosunuz donlarihergun 8 tane dön degismiyosaniz o makina nası dolar ki? Neyse du ben de lincini yiyim donlar çamaşırların ayrı yikanircilardan ayrıca demet Akalın'ın geçtim imla konusunda
Ama var ve çamaşırları çok düşük ve kısa programda çalıştırıyor çoğu...... ben havluları 60 derece altı yıkamam ama diğer çamaşırları mı çok narinse 40 genelde yüksek ayar çalışır makinem beyaz sirke ve çamaşır sodası kullanıyorum deterjana ek olarak ............. hiç kimse kendini kandırmasın 30 derecede 15 dk yıkanan kıyafet temiz olamaz dışarda oturulan yerler ve makinenin içinde bile artık suda milyon tane bakteri var zaten (iç çamaşırımı ayrı ve kaynayan suda elde yıkıyorum ve ütülerim ) banyo ve tuvalette basbas kullanmıyorum ....Her okuduğumuza inanmamız gereken bir konu daha olduğuna inaniyorum.
Ayrı yıkancak şeyler belli birde ayrı yıkanmayacaklar belli
İç çamaşırı ayrı yıkarım, yok çorapları ayrı yıkarım yok eşiminkini ayrı yıkarım falan filan
Hiç inandırıcı değil ayrıca sayı olarak geçtim kimin okadar vakti var? Tek tek onlar birikcekte yıkandackta, he he aynen.
Ya evde 5 tane çamaşır makinası var yada atmasyon.
Valla sen pissen ben de pisim, aynen ben de bu rutini uyguluyorum. Makinayi boş calistirmam. Direkt denizlere,doğaya salınan pis kimyasal atikli su, gereksiz su tüketimi falan, insanlar hala dünyanın hem ekolojik yapısını fazla zorladigimizi hem de aşırı şu israf ettiğimizi görmüyor anlamıyor, bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete amaninHer çamaşırı ayrı yıkayanlara çok şaşırdım, nasıl dolduruyorsunuz makinayı sadece iç çamaşır ya da çorapla
Ben yemek için masa örtüsü kullanırım, ufak 1.20 bir masam var, on tane zefir kumaştan örtü diktim her seferinde birini kullanıyorum, hafta sonuna birikiyor, mutfak havluları ile birlikte yıkıyorum ortalama 6-7 tane de havlu birikmiş oluyor, bir makina ediyor. Mutfakta tezgah silmek vs.. için kullandığım bezleri ve süngerimi makinaya atmam, suya basar iki taşım kaynatır elde yıkarım bunun için bir kabım var çelik. Nevresimler zaten bir makinayı dolduruyor hemen hemen 7 kg lık makinam, yine de yanına evdeki örtü cinsi şeyleri yada pijamaları da atıyorum boş çalışmasın diye. İki banyom var paspaslarını hafta bir yarım saatlik kısa programda yıkıyorum o da kedim olduğu için kum sıçratıyor yoksa banyo paspasına ne olacak yetişkin insanlarız idrar sıçrar falan denmişte klozet kullanmayı biliyor insanlar yahu neden paspasa sıçrasın.
Valla su israf etmemeye çalışıyorum. Havluları biriktirip tek makina yıkıyorum, bornoz kullanmıyoruz bana en gereksiz gelen ev tekstili üyesidir bornoz kokuyor gibi geliyor. Renkli siyah ve beyaz olarak ayırıyorum çamaşırları armutun sapına üzümün çöpüne boş makina çalıştırmamaya gayret ediyorum, korkuyorum susuzluktan bulaşık makinası içinde dolmadan çalıştırmam. Makina bir deterjan + üç durulama yapıyor bu kadar çamaşır ayırmak bana doğru gelmiyor, hepsi gayette temizleniyor ya da ben pisim bilemedim :))
Portakalı, karpuzu, kiviyi vs zaten soyuyoruz diye yıkamayan titiz hanımlardan bahsediyorum.Kabuklu meyveyle başlayan yerde ne demek istediniz. Okudum okudum anlamadımkabuklu meyveyi yikamamak bana çok normal geldi. Yeşilliği suyla yıkamak falan ? Yemin ederim anlamadım
Sofra bezinin üstüne ekmeği koymayacaksak neden sofra bezi var.. hepsi makineden temiz çıkıyorsa bı sorun yok bence. Atabilsem kendimi de makineye atıp yikicam
Şu anda bile temiz su kaynakları çok az türkiye su fakiri bir ülke ve çok benciliz bu konuda en dikkat etmemiz gereken konu oysa bizden sonra ki nesilleri de düşünmek israf etmemek gerekHer çamaşırı ayrı yıkayanlara çok şaşırdım, nasıl dolduruyorsunuz makinayı sadece iç çamaşır ya da çorapla
Ben yemek için masa örtüsü kullanırım, ufak 1.20 bir masam var, on tane zefir kumaştan örtü diktim her seferinde birini kullanıyorum, hafta sonuna birikiyor, mutfak havluları ile birlikte yıkıyorum ortalama 6-7 tane de havlu birikmiş oluyor, bir makina ediyor. Mutfakta tezgah silmek vs.. için kullandığım bezleri ve süngerimi makinaya atmam, suya basar iki taşım kaynatır elde yıkarım bunun için bir kabım var çelik. Nevresimler zaten bir makinayı dolduruyor hemen hemen 7 kg lık makinam, yine de yanına evdeki örtü cinsi şeyleri yada pijamaları da atıyorum boş çalışmasın diye. İki banyom var paspaslarını hafta bir yarım saatlik kısa programda yıkıyorum o da kedim olduğu için kum sıçratıyor yoksa banyo paspasına ne olacak yetişkin insanlarız idrar sıçrar falan denmişte klozet kullanmayı biliyor insanlar yahu neden paspasa sıçrasın.
Valla su israf etmemeye çalışıyorum. Havluları biriktirip tek makina yıkıyorum, bornoz kullanmıyoruz bana en gereksiz gelen ev tekstili üyesidir bornoz kokuyor gibi geliyor. Renkli siyah ve beyaz olarak ayırıyorum çamaşırları armutun sapına üzümün çöpüne boş makina çalıştırmamaya gayret ediyorum, korkuyorum susuzluktan bulaşık makinası içinde dolmadan çalıştırmam. Makina bir deterjan + üç durulama yapıyor bu kadar çamaşır ayırmak bana doğru gelmiyor, hepsi gayette temizleniyor ya da ben pisim bilemedim :))
Yani ben anlamıyorum, makine zaten temizliyor. Milletin donundan ne olacak, o kadar derecede o kadar deterjanla onca dakika yikaniyor. Daha pislik mı kalırCanımın içi , ben mesela küçük kızımın donuyla misafirimin çorabını aynı anda yıkamam
Boşu boşuna makina çalıştırmaya bende karşıyım. Biriktirir öyle yıkarım , hatta lekesiz , sadece giyilip kirliye atılmış tshirtleri pantolonları 15 dakikalık programda yıkarım ancak dünyayı korumak başka kişisel sağlığı korumak başka
Eminim burada yorum yapan kadınların yüzde 70 i makinenin çalışma mantığını bilmiyordur
Yani çamaşır makinesi nasıl çalışıyor, nasıl temizliyor , o kazanlarin durumu ne , giderin durumu ne bilmediğine adım kadar eminim yoksa bu kadar pis yasamazlardi diye dusunuyorum
Bence hiç pis bir şey değil, otellerde falan nasıl bornozlari kullanıyorsunuz? Ya da nevresimlerini yanında götüren insanlardan misiniz?bu yüzden kimsenin evinde havlu kullanmam kağıt havlu isterimbence çok pis bi şey bu mesela
Şu anda bile temiz su kaynakları çok az türkiye su fakiri bir ülke ve çok benciliz bu konuda en dikkat etmemiz gereken konu oysa bizden sonra ki nesilleri de düşünmek israf etmemek gerek
Konu basligina bakip neden bu kadar cok yorum almis diye okudum konuyu.
Banyo paspasini, kilimleri, havlu-bornozlari ayri yikiyorum. Ama ic camasirlarini normal kiyafetlerden ayirmam, hatta ev kiyafetlerini bile ayri yikayanlari okuyunca sok oldum2 kisiyiz zaten evde ayda 2 defa mi yikayacagiz her seyi bu sekilde?
Neyse bugun de %50 pis oldugumu ogrendim.
Ev kıyafetlerini bilemem de mesela eşi toplu taşima kullanan komşum eşinin eve geldikten sonraki kıyafetlerini ayrı yıkıyor toplu taşima kullandı diyeevdeki herkesin çamaşirini iç çamaşirini ayrı yıkar herkesin el havlusu ve yüz havlusu ayrıymış. Elini yüzünü yıkadıktan sonra elini ayrı havluya yüzünü ayrı havluya kurular ne zaman görsem ya çamaşir asar ya da toplar kurutmasi da yok tüm gün çamaşirlarla ve tüm yıkadiklarini ütüler havlu çamaşir nevresim perde vs. Bikere çamaşir asarken tişörtü düştü aşağiya çok üzüldü şimdi bunu çöpe atmak zorundayım yeni almiştim diye
Yıkamıyorsun galiba. Aaa kirlendi deyip atma, göründüğünden daha kalın ve dayanıklıNasıl birkaö ay gidiyor
Ben haftada bir atıyorum
İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurduHer bakteri ölmez, ayrıca paspastaki toz , kıl, saç vs de yıkayınca gitmez tam tersi makinadaki diğer çamaşırlara yapışır, ya da makinaya yapışır
Yani gerçekten paspas ile hali ile insan üstüne giydiği şeyi bir arada yıkar mı, akıl var , mantık var
Onu duymuştumİyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu. Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?