Ben de şampuan yerine karbonat sirke soğuk su kullanıyorum, dus jeli yerine gittiğim şehirlerden aldığım yerel organik sabunlar, saç bakım yağı yerine hindistan cevizi yagi, poşet yerine torba, ped yerine mestruasyon kabı, şaşal yerine suco şu kabı, pikniklere plastik bardak yerine yıkanır kalın kaplar, makyaj temizleme pamuğu yerine makyaj temizleyici havlu, plastik kap yerine minik tupperlar...
evdeki yoğurt kapılarını,şu şişelerini sokak kedilerine mama koymak için biriktiririm, atık yağları biriktiririm, ölsem lavaboya dökmem...
Bireysel olarak elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Yakında deodorantta da organik yöntemlere geçeceğim, fatih belediyesi gibi benim yaşadığım belediye de ürettiğimiz kompostlari alma yeri yaparsa bundan sonra meyve sebze çay artiklarini da biriktirecegim.
Ben kendi imkanlarımla doğaya saygılı olmak için bu kadar uğraşırken yan komşumun üç don için makina açması, kimyasalı döküp döküp tuz ruhlarını giderden göndermesi de beni rahatsiz ediyor
Dünyayı yakarsa titiz ev hanımları yakicak
Şampuan yerine karbonat sirke duymamıştım araştıracağım, temiz içeriğe yakın bir şampuan kullanıyorum, duş jeli falan da kullanmam zeytinyağlı yeşil sabun o kadar. Ölü hücreler temizlensin diye orta sertlikte bir lif kullanıyorum el yapımı.
Karbonatı koltuk altlarıma kullanıyorum roll on yerine, sprey deodorant falan kullanmam, bir şişe parfümüm bir yıl gidiyor neredeyse, tek fıs sıkarım tamam. Yüzümü gül suyuyla temizliyorum, makyaj zaten yapmıyorum çok nadir. Temizlemek içinde pamuk kullanıyorum. El ayak nemlendirme için hindistan cevizi yağı vücut için Nivea Q10 ona doğal bir çözüm bulamadım özellikle bacaklarım çok kuruyor. Mutfakta tupperlar benimde kurtarıcım onun haricinde cam ağırlıklı eşyalarım çantamdaki su şişeme kadar cam. Temizlik için ağırlıklı arap sabunu, çamaşırlar için beyaz sabun, sadece siyahlara normal deterjan kullanıyorum sabun leke bırakıyor onlarda. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama dedim ya bu konuda kollektif bir bilinç oluşması lazım bir binada 20-30 hane varsa bir kişinin dikkatiyle olmaz, bunu yaygınlaştırmak lazım