How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Misafirin var iki kazağı bir pantolonu, bir çorabı.
ona özel makina mi acicaz 😅 cok ilginç.
Ben genelde gittiğim şehirlerde sevdiğim insanların evinde yatıya kalırim,makina acilacaksa sorarlar 'kirlin var mı?' diye (bugün bile yatili misafirim, daha yatmadan sordular, coraplarimi ve yolda giydiğim pantalonumu attim insanların makinasina)
Aynı şekilde bize iki günlük gelene de biz sorarız. Ne olacak ki misafirin kıyafetinden? Uranyum mu giyip gelmiş?

Valla her sayfada ayrı şaşırıyorum,yazık günah. Biz makina dolmadiysa çalıştırmayız bile, boşa elektirk harcamayalim diye insanlar corabini bile ayrı yıkıyor 😮😮
Gercekten de insanların temizlik anlayışı cesit çeşit.
Kız yakında şu savaşları çıkacak. İçmeye şu bulamiycaz. Misafiri bilmem de bu kadar kategorik çamaşır yıkamaya dünya rezervleri kurudu Allah canımı alsın gxgxgxgx

Misafirin var iki kazağı bir pantolonu, bir çorabı.
ona özel makina mi acicaz 😅 cok ilginç.
Ben genelde gittiğim şehirlerde sevdiğim insanların evinde yatıya kalırim,makina acilacaksa sorarlar 'kirlin var mı?' diye (bugün bile yatili misafirim, daha yatmadan sordular, coraplarimi ve yolda giydiğim pantalonumu attim insanların makinasina)
Aynı şekilde bize iki günlük gelene de biz sorarız. Ne olacak ki misafirin kıyafetinden? Uranyum mu giyip gelmiş?

Valla her sayfada ayrı şaşırıyorum,yazık günah. Biz makina dolmadiysa çalıştırmayız bile, boşa elektirk harcamayalim diye insanlar corabini bile ayrı yıkıyor 😮😮
Gercekten de insanların temizlik anlayışı cesit çeşit.
Kuzucum, ben çamaşır yıkarken iç çamaşırı ayrı, çoraplar ayrı yıkamam sonuçta çamaşır makinesi temizlenebilen bir beyaz eşya belli aralıklarla boş makineye karbonat sirke ikilisini döküp sıcak suyla boş yıkama yaparsanız ne virüs kalır ne koku olur, şimdi şaşıranlar olacak :))) spor ayakkabıları da atar yıkarım, titiz değilim ama pis de değilim, tabii buradaki arkadaşlarımızın çamaşır yıkama alışkanlıklarına göre berbatım 😂 misafir çamaşırlarını ayrı yıkamak misafirin içini rahat ettirmek için tercih ettiğim bir şey, sonuçta misal iç çamaşırlarının yoğun olduğu bir çamaşır yıkıyorum diyelim, misafirim kendi çamaşırları bizimkilerle yıkansın istemiyordur, belki tiksiniyordur.

Kuzucum, ben çamaşır yıkarken iç çamaşırı ayrı, çoraplar ayrı yıkamam sonuçta çamaşır makinesi temizlenebilen bir beyaz eşya belli aralıklarla boş makineye karbonat sirke ikilisini döküp sıcak suyla boş yıkama yaparsanız ne virüs kalır ne koku olur, şimdi şaşıranlar olacak :))) spor ayakkabıları da atar yıkarım, titiz değilim ama pis de değilim, tabii buradaki arkadaşlarımızın çamaşır yıkama alışkanlıklarına göre berbatım 😂 misafir çamaşırlarını ayrı yıkamak misafirin içini rahat ettirmek için tercih ettiğim bir şey, sonuçta misal iç çamaşırlarının yoğun olduğu bir çamaşır yıkıyorum diyelim, misafirim kendi çamaşırları bizimkilerle yıkansın istemiyordur, belki tiksiniyordur.
Doğru dedin 🤔 bana son gelen misafir 2 kazak verdi. Biri beyaz biri gri, ikisi de polar, bu polarlari ayrı mı yikasak renkler karışmasın dedi, he diyip attım 7 bilinmeyenli makineye valla ruhu duymadı 🤣

Doğru dedin 🤔 bana son gelen misafir 2 kazak verdi. Biri beyaz biri gri, ikisi de polar, bu polarlari ayrı mı yikasak renkler karışmasın dedi, he diyip attım 7 bilinmeyenli makineye valla ruhu duymadı 🤣
Yapmadığım bir şeyi yapmış gibi anlatamam, valla ben öyle her şeyi ayrı ayrı yıkamıyorum, he evet kilimler, yorganlar ayrı yıkanıyor, nevresimleri de keza ayrı yıkarım beyaz çoraplar için ayrı makine, iç çamaşırları için ayrı makine açmam, renklilerle beyazları ayırır tıkarım yıkanır 😂 ama işte misafiri anlıyorum ben hal hareketlerinden gelen kadın misafirse makineyi direkt ona bırakıyorum yıkanacak kıyafetin varsa at yıka diyorum, bizde 4 bacaklı da var, e onun cicileri de oluyor, hanımefendinin koltuğunun minderleri örtüleri vs oluyor, kimi insan tiksiniyor istemiyor, biz 4 bacaklımızı evlat bildiğimizden onun eşyalarını bizimkilerle yıkamak acayip gelmiyor, şimdi bana yemeğe misafir de gelmez evde köpek var diye :)))

Yapmadığım bir şeyi yapmış gibi anlatamam, valla ben öyle her şeyi ayrı ayrı yıkamıyorum, he evet kilimler, yorganlar ayrı yıkanıyor, nevresimleri de keza ayrı yıkarım beyaz çoraplar için ayrı makine, iç çamaşırları için ayrı makine açmam, renklilerle beyazları ayırır tıkarım yıkanır 😂 ama işte misafiri anlıyorum ben hal hareketlerinden gelen kadın misafirse makineyi direkt ona bırakıyorum yıkanacak kıyafetin varsa at yıka diyorum, bizde 4 bacaklı da var, e onun cicileri de oluyor, hanımefendinin koltuğunun minderleri örtüleri vs oluyor, kimi insan tiksiniyor istemiyor, biz 4 bacaklımızı evlat bildiğimizden onun eşyalarını bizimkilerle yıkamak acayip gelmiyor, şimdi bana yemeğe misafir de gelmez evde köpek var diye :)))
Yok şimdi Allah için misafirin çamaşırını kendi dönümü çorabımı katıp da yıkamam ama aynı türden kazak mazak vardi mesela ben illa ona ayrı makina olsun diye düşünmedim. Kendi polarlarimi da attım ama düşününce haklısın. Ayrı yıkamak istemesi mantıklı. 😀

Yok şimdi Allah için misafirin çamaşırını kendi dönümü çorabımı katıp da yıkamam ama aynı türden kazak mazak vardi mesela ben illa ona ayrı makina olsun diye düşünmedim. Kendi polarlarimi da attım ama düşününce haklısın. Ayrı yıkamak istemesi mantıklı. 😀
Zaten kırk yılda bir yatılı misafirim geliyor, onda da onları mı kıracağım, her şeylerini ayrı yıkamakta bunu talep etmekte özgürler, titiz değilim ama misafirlerimin rahatlığını, temizlik kriterlerini önemserim, onların kullanacağı pike, nevresim, yastık, yorgan, hamam ve el yüz havluları ayrıdır hepsi misafir yatak odasındaki dolapta durur, yatıya gelmek isteyen olursa duyurulur😁

Banyo paspasıyla ancak yine paspastürü birsey varsa yıkarım kıyafet vs asla atmam. Ama atıldı diyede cop olmaz giysi yeniden yıkayın.

Banyo paspaslarini (kumasina göre ya 30 yada 60 derecede) ayrı temizlik bezleri ayri (duruma gore ya 60 derece ya 90 derece) koyu renkli çamaşırlar 60 derece ayrı 30 derece ayrı açık renkli camasirlar yine 60 derece ayrı 30 derece ayrı, havlular ayrı, nevresimler ayrı, mutfak bezleri önce deterjanlı kaynar suda bekletiyorum sonra kısa programda yikiyorum. Çamaşır makinem hiç gün yüzu görmedi 😟

Ben eskiden cok takardım bu çamaşır ayırması mevzusuna. Ama coronadan sonra bakış açım değişti. Kendim de sağlıkçı olduğum halde bakterilerin mantarların bir ömrü olduğunu ve hastalık yapabilmek icin belli bir yoğunlukta maruz kalmak gerektiğini yeniden öğrendim. Ve bu çamaşır konusu bi tik gevşettim.

Simdi genelde çamaşırın hassaslarına gore ayırıyorum. 30, 40, 50, 60 derece de yıkayacaklar diye. Eğer bir şeyin cok pis olduğunu düşünüyor fakat 40+da yıkayamayacak kadar da hassas görüyorsam onu tek başına ekstra durulama ile yıkıyorum. Havluları topluca 60 derecede yıkayınca benim kafam daha rahat oluyor. Ama bazen kıyafetlerle birlikte de atıyorum 40 derecede. Ölmedim, mantar vs de kapmadık yani. Uyuz vs gibi parazit olmadiktan sonra aslinda zannettiğimiz kadar onemli degil bu çamaşır ayırma meselesi. Tamamen sizin kendinizi nasil rahat hissettiginizle alakalı.

Konu sahibinin annesinden öğrenmediği izlenimine vardım çamaşır yıkamayı. Ya da boş bulundu bilemiyorum. Gönlüm su tasarrufundan yana olurdu ama yine de misafir çamaşırını ayrı yikatirdim ben en cok da misafirin rahatı icin.

Yoo ben kirlenince atıyorum
Sarı bez değil mi?
Meraktan soruyorum mutfakta sadece sarı bez mi kullanıyorsunuz?
Benim farkli boylardan 100e yakin el havlusu, kurutma bezi, ya da hamur örtüsü tarzı mutfak bezi diye nitelendirdiğim seyler var. Bi misafir agirlasam en az 20 parca kirlim cikiyor. Ben sürdürülebilir olmadığı için kağıt havlu cok az kullaniyorum acaba ondan mi diyeceğim ama bunlari bana Babaanem yaptı ceyizime hic bana sormadı bile. Onun evinde benimkinin 3 katı mutfak bezi vardır..halamın da öyle. Gerci ben o ikisinin de sarı bez kullandığını bilmem. Ben de bıraktım 2 sene once sarı bezi. Ama sarı bez kullanırken de el havlularımı kurutma bezlerimi kullanıyordum.

Benim farkli boylardan 100e yakin el havlusu, kurutma bezi, ya da hamur örtüsü tarzı mutfak bezi diye nitelendirdiğim seyler var. Bi misafir agirlasam en az 20 parca kirlim cikiyor. Ben sürdürülebilir olmadığı için kağıt havlu cok az kullaniyorum acaba ondan mi diyeceğim ama bunlari bana Babaanem yaptı ceyizime hic bana sormadı bile. Onun evinde benimkinin 3 katı mutfak bezi vardır..halamın da öyle. Gerci ben o ikisinin de sarı bez kullandığını bilmem. Ben de bıraktım 2 sene once sarı bezi. Ama sarı bez kullanırken de el havlularımı kurutma bezlerimi kullanıyordum.
Bez dendiği için sarı bez dedim
Yoksa havlu ve örtüleriö benim de var 😀

Bu kadar çaput ne işe yarar ki… tezgahta sarı bez kullanıyorum, iki günde bir çamaşır suyunda bekletiyorum geceden sabaha kadar. Bazen lavaboda sıcak suda cifle yıkıyorum. Onca kumaştan çok daha kullanışlı ve pratik oluyor

çamaşıra takıntılıyım diyordum konuyu okuyunca değilmişim anladım 😂 iç çamaşırlarını niye ayrı yıkıyorsunuz? gün yetmez bana öyle yapsam 😂 beyazlar ayrı, siyahlar ayrı, açık renkliler ayrı, koyu renkliler ayrı, el/yüz havluları ayrı, nevresim çarşaflar ayrı, bornozlar ayrı, banyo paspasları ayrı, sofra bezleri masa örtüleri mutfakta kullandığım havlu bez vs beraber yıkanır, temizlik bezleri de ayrı yıkanır, kızlarımın kıyafetleri bizimkilere; başka herhangi bir şeye karışamaz. en fazla kızların beyaz ve renklileri karışabilir onda da renk ayırıcı mendil kullanırım mutlaka.
ayakkabı da atıyorum makineye sonra makine temizleyici koyup boş çalıştırıyorum.

burda sofra bezleri ile banyo paspaslarını bir yıkayan üye konusu vardı iğrenç..

Paspaslarla beraber kıyafet yıkanmaz evet. Annenin bu kadar tepki göstermesinin de sebebi şu. Şöyle düyünüyordur, ben olsam ben de düşünürüm. Paspas mevzusunda bile bu kadar rahatsan kimbilir başka konularda nasılsındır. Banyoda kullandığın bez, sünger gibi şeyleri mutfakta kullanıyor musundur. Tuvaletin iç kenarına sıktığın çamaşır suyunu mutfak için de kullanıyor musun mesela? Leğen, maşrapa, fırça türü şeyleri mutfak için ayırıyor musun? Bunlar hep soru işareti.

Bu kadar çaput ne işe yarar ki… tezgahta sarı bez kullanıyorum, iki günde bir çamaşır suyunda bekletiyorum geceden sabaha kadar. Bazen lavaboda sıcak suda cifle yıkıyorum. Onca kumaştan çok daha kullanışlı ve pratik oluyor
Bu baya uçbi nokta benim icin yıllarca annem de aynı sizin gibi sarı bezi çamaşır suyunda bekletir kullanırdı cok iğrenirdim çocukken bile o sarı bezden ama kendim de ilk evlilik zaman i kullandım neyse ki sonra bıraktım. Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.

Back