• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Konu basligina bakip neden bu kadar cok yorum almis diye okudum konuyu.

Banyo paspasini, kilimleri, havlu-bornozlari ayri yikiyorum. Ama ic camasirlarini normal kiyafetlerden ayirmam, hatta ev kiyafetlerini bile ayri yikayanlari okuyunca sok oldum 😅 2 kisiyiz zaten evde ayda 2 defa mi yikayacagiz her seyi bu sekilde? 🙈

Neyse bugun de %50 pis oldugumu ogrendim. 😬

Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.
Bir sarı bez birkaç ay gidiyor zaten. Atık sayılır mı tartışılır, hesaba alınacak bir atık değil yani. Çalışıyorsunuz diye hatırlıyorum, ben de çalışıyorum ve pratiklik çoook önemli. Neyse siz tiksinmişsiniz bir kere o yüzden vazgeçmezsiniz kendi bezlerinizden

Arkadaşlar , çoraplarınızı ayrı yıkayarak ya da ayak havlularını ayrı yıkayarak kendinizi rahatlatıyorsunuz bence. Dış ortamda ne pis yerlere oturuyorsunuz da ruhunuz duymuyordur. Bir metro koltuğuna oturduğunuz pantolon tek sefer giydiğiniz çoraptan temiz midir:halay:sanmam. Ya da bir kafe sandalyesine sizden önce kaç kişi oturup neler dökmüştür😬 çok düşünmemek elden geldiğince dikkat etmek gerek. Aşırı deterjan ve su tüketiminden kaçmak gerek. İç çamaşırı şöyle ayrı yıkanıyodur hepsi beyaz ve ten rengi gibidir ayrılacak kadar çok birikebilir yadsımam. Konu sahibesi paspası atmazdım ben de makineye ama pis bu ayrı yıkayım düşüncesinden değil algı olarak halı kategorisine alırdı heralde beynim. Ama haftada 1 yıkadığınız paspasın kirli olduğunu da düşünmüyorum. Ayak havlularından niye bu kadar tiksiniyo insanlar anlamadım😁hele bornoz. İnsan kesinlikle temiz olmalı ama bunlar yüzünden hayat da kaçmamalı😌

Bu baya uçbi nokta benim icin yıllarca annem de aynı sizin gibi sarı bezi çamaşır suyunda bekletir kullanırdı cok iğrenirdim çocukken bile o sarı bezden ama kendim de ilk evlilik zaman i kullandım neyse ki sonra bıraktım. Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.
Benim eşim de sarı bezden çok iğreniyor. Sarı bezle sildiğim bir yeri gider tekrar siler mesela. Ben de sarı yerine farklı renklerini alarak çözüm buldum çok anlamıyor artık 😅 Birkaç kullanım sonrası yıkıyor biraz daha kullanıp atıyorum.

Dünden beri konuyu okuyorum kendimi temiz zannederdim ama pisim galiba 🤣🤣🤣

Banyo paspasi ayrı yıkarım tabi ama iç çamaşırı ayrı ,çorap ayrı, pantolon,etek ayrı yikamam.

iç casmasiri için makinenin dolmasını beklesem donsuz gezerim sanırım 🤣🤣🤣

Vallahi tebirikler! Konu sahibide tam böyle bir cevap arıyordu o da oldu en temiz, konu sahibiyle siz oldunuz👏👏👏
Az önce makinaya çamaşır attım, bornoz ve havlularu makinada az yer kaldı paspasıda atsamıydım ki, çıkardı aradan 😅 hepsini bir yıkayan titiz oluyormuş ya, hayatımda ilk kez titiz olamayı yine kaçırdım

Bu baya uçbi nokta benim icin yıllarca annem de aynı sizin gibi sarı bezi çamaşır suyunda bekletir kullanırdı cok iğrenirdim çocukken bile o sarı bezden ama kendim de ilk evlilik zaman i kullandım neyse ki sonra bıraktım. Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.
Kağıt havlu daha hijyenik geliyor bana tezgah hariç masayı bile onla alırım, en son hafif ıslatır yemek masasını silerim

Bir sarı bez birkaç ay gidiyor zaten. Atık sayılır mı tartışılır, hesaba alınacak bir atık değil yani. Çalışıyorsunuz diye hatırlıyorum, ben de çalışıyorum ve pratiklik çoook önemli. Neyse siz tiksinmişsiniz bir kere o yüzden vazgeçmezsiniz kendi bezlerinizden
Nasıl birkaö ay gidiyor
Ben haftada bir atıyorum😃🥲

Yıkanınca gitmiyor mu o bakteri ve mantarlar. Yıkanınca gitmiyorsa bir sonraki seferde kıyafetleri yıkamıyormusunuz aynı makinede. Ya da paspaslar için ayrı kıyafetler için ayrı makineniz olabilir
Her bakteri ölmez, ayrıca paspastaki toz , kıl, saç vs de yıkayınca gitmez tam tersi makinadaki diğer çamaşırlara yapışır, ya da makinaya yapışır
Yani gerçekten paspas ile hali ile insan üstüne giydiği şeyi bir arada yıkar mı, akıl var , mantık var

Misafirin var iki kazağı bir pantolonu, bir çorabı.
ona özel makina mi acicaz 😅 cok ilginç.
Ben genelde gittiğim şehirlerde sevdiğim insanların evinde yatıya kalırim,makina acilacaksa sorarlar 'kirlin var mı?' diye (bugün bile yatili misafirim, daha yatmadan sordular, coraplarimi ve yolda giydiğim pantalonumu attim insanların makinasina)
Aynı şekilde bize iki günlük gelene de biz sorarız. Ne olacak ki misafirin kıyafetinden? Uranyum mu giyip gelmiş?

Valla her sayfada ayrı şaşırıyorum,yazık günah. Biz makina dolmadiysa çalıştırmayız bile, boşa elektirk harcamayalim diye insanlar corabini bile ayrı yıkıyor 😮😮
Gercekten de insanların temizlik anlayışı cesit çeşit.

Canımın içi , ben mesela küçük kızımın donuyla misafirimin çorabını aynı anda yıkamam
Boşu boşuna makina çalıştırmaya bende karşıyım. Biriktirir öyle yıkarım , hatta lekesiz , sadece giyilip kirliye atılmış tshirtleri pantolonları 15 dakikalık programda yıkarım ancak dünyayı korumak başka kişisel sağlığı korumak başka
Eminim burada yorum yapan kadınların yüzde 70 i makinenin çalışma mantığını bilmiyordur
Yani çamaşır makinesi nasıl çalışıyor, nasıl temizliyor , o kazanlarin durumu ne , giderin durumu ne bilmediğine adım kadar eminim yoksa bu kadar pis yasamazlardi diye dusunuyorum

En delirdiğim şeydir.
Evim şuan leş, zaten asla temiz biri değilim ama masaya tezgaha gelmeden yediklerimiz ya, onları görünce ‘bu mu temiz’ diyorum!
Kabuklu meyve diye yıkamayan, yeşilliği akan suya tutan, erik üzüm gibi şeyleri yine yağmur yağarmışcasına su ile buluşturan, aynı kaşıkla yemek tatlarına bakan, aynı bıçakla birçok farklı türü kesip bir de aynı tahtayı kullanan off off.
Camı yeri pis olsun da şu yemek mevzusu hiç çekilmiyor…
Kabuklu meyveyle başlayan yerde ne demek istediniz. Okudum okudum anlamadım 😂 kabuklu meyveyi yikamamak bana çok normal geldi. Yeşilliği suyla yıkamak falan ? Yemin ederim anlamadım 😂
Ben ayrı yıkarım. Havlulaları da ayrı yıkarım. Bazı kadınlar makinede ayakkabı yıkıyor onlara da ayrı şaşırıyorum. Asla yıkayamam. Arkadaşım yer sofrası kurmuştu sofra bezinin üstüne koydu ekmeği. Onu yıkadığı makinede ayakkabı yıkıyor. Anneme biz mi tuhafız milletmi pis anlamadım derim hep.
Sofra bezinin üstüne ekmeği koymayacaksak neden sofra bezi var.. hepsi makineden temiz çıkıyorsa bı sorun yok bence. Atabilsem kendimi de makineye atıp yikicam 😂

Evet😅Bu arada öyle temizlik takıntılı biri değilim ama çamaşır konusunda bu şekilde alışmışım.İç çamaşırlarını da eşimle benimkini ayrı ayrı yıkıyorum😅
Birgün kaynana dedi ki çamaşırın var mı yıkanacak diye. O zaman yeni evliyim bilmiyorum raconu tabi. Var dedim attim makineye, sanıyorum ki ben bilemem o yüzden dedi calistiriverecek makineyi. Meğer eşimle benim beyazlardan baska görümcemin, goruncemin kocasının, çocuklarının, kayinpederle kendi donlarini da atmış. Bir baktım hepimizin donu dönüyor makinede. O arada ativermis onları faketmedim. Bir daha da orada çamaşır yikatmadim biriktirip annemde yıkadım.
Okuyunca bir fenalık geldi mi? 😂

Konu basligina bakip neden bu kadar cok yorum almis diye okudum konuyu.

Banyo paspasini, kilimleri, havlu-bornozlari ayri yikiyorum. Ama ic camasirlarini normal kiyafetlerden ayirmam, hatta ev kiyafetlerini bile ayri yikayanlari okuyunca sok oldum 😅 2 kisiyiz zaten evde ayda 2 defa mi yikayacagiz her seyi bu sekilde? 🙈

Neyse bugun de %50 pis oldugumu ogrendim. 😬
Her okuduğumuza inanmamız gereken bir konu daha olduğuna inaniyorum.
Ayrı yıkancak şeyler belli birde ayrı yıkanmayacaklar belli
İç çamaşırı ayrı yıkarım, yok çorapları ayrı yıkarım yok eşiminkini ayrı yıkarım falan filan
Hiç inandırıcı değil ayrıca sayı olarak geçtim kimin okadar vakti var? Tek tek onlar birikcekte yıkandackta, he he aynen.
Ya evde 5 tane çamaşır makinası var yada atmasyon.

İç çamaşırı ayrı yıkarım, yok çorapları ayrı yıkarım yok eşiminkini ayrı yıkarım falan filan
Hiç inandırıcı değil ayrıca sayı olarak geçtim kimin okadar vakti var? Tek tek onlar birikcekte yıkandackta, he he aynen.
Yok yikayanlar var .Eskiden bir komşumuz vardı aynı binada oturan eşinin pantolonlarini ayrı,kendi pantolonlarini ayrı,eteklerini ayrı,eşinin kazaklarini ayrı,kendisine ait olanı ayrı yikardi makinesi sürekli çalışırdı balkonda çamaşırı hiç eksik olmazdı kadının gözümle görmesem ben de inanmazdım ama var böyle kişiler.

Birgün kaynana dedi ki çamaşırın var mı yıkanacak diye. O zaman yeni evliyim bilmiyorum raconu tabi. Var dedim attim makineye, sanıyorum ki ben bilemem o yüzden dedi calistiriverecek makineyi. Meğer eşimle benim beyazlardan baska görümcemin, goruncemin kocasının, çocuklarının, kayinpederle kendi donlarini da atmış. Bir baktım hepimizin donu dönüyor makinede. O arada ativermis onları faketmedim. Bir daha da orada çamaşır yikatmadim biriktirip annemde yıkadım.
Okuyunca bir fenalık geldi mi? 😂
Nedense kusmak istiyorum

Ayy çok yaşa . Bir karış don bir karış çorap için haftalarca makine açmayı mı bekliycem. O sırada o ölmediğini düşündükleri bakteriler mantarlar haftalarca halay çekecek😂 vakti bol olan kumda oynasın. Tamam en temiz en titiz en mükemmel ev kadını onlar.. Bravoo size 👏🏻👏🏻😂Konu kapanı dağılabilirler.

Yok yikayanlar var .Eskiden bir komşumuz vardı aynı binada oturan eşinin pantolonlarini ayrı,kendi pantolonlarini ayrı,eteklerini ayrı,eşinin kazaklarini ayrı,kendisine ait olanı ayrı yikardi makinesi sürekli çalışırdı balkonda çamaşırı hiç eksik olmazdı kadının gözümle görmesem ben de inanmazdım ama var böyle kişiler.
Mutlaka vardır öyle vakti çok, başka işi olmayan insanlar. Hastalık derecesinde “temiz” olduğunu düşünenler
Olabilir
Ama var oldukları normal olduklarını göstermez
Aynı yatağa girdim adamın pantolonuyla kendiminkide ayırcak kadar boş bir hayatım yok açıkcası

Ayy çok yaşa . Bir karış don bir karış çorap için haftalarca makine açmayı mı bekliycem. O sırada o ölmediğini düşündükleri bakteriler mantarlar haftalarca halay çekecek😂 vakti bol olan kumda oynasın. Tamam en temiz en titiz en mükemmel ev kadını onlar.. Bravoo size 👏🏻👏🏻😂Konu kapanı dağılabilirler.
Hayır makina beyazları zaten ortalama 2 saatde yıkıyor
Hepsini ayrı yıkasam evde 4 kişiyiz
8 saat sade don yıkar makina
Bidaha dolana kadarda ortalama 10 gün geçer
Peşine bide ayrı ayrı kurtumaya atmak gerekir
Ortalama 3 saatde o sürse
12 saatde kurutma işlemi
Evin iç çamaşrırlarını yıkamak 2 gün 🤣🤣🤣
Hepimiz aynı anda temiz iç çamaşırı giyemeyiz hiç bir zaman 😂😂 bi tatile gitsek birininki mutlaka yıkanmamış olur bu denklemde

Son düzenleme:
Back