• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Birgün kaynana dedi ki çamaşırın var mı yıkanacak diye. O zaman yeni evliyim bilmiyorum raconu tabi. Var dedim attim makineye, sanıyorum ki ben bilemem o yüzden dedi calistiriverecek makineyi. Meğer eşimle benim beyazlardan baska görümcemin, goruncemin kocasının, çocuklarının, kayinpederle kendi donlarini da atmış. Bir baktım hepimizin donu dönüyor makinede. O arada ativermis onları faketmedim. Bir daha da orada çamaşır yikatmadim biriktirip annemde yıkadım.
Okuyunca bir fenalık geldi mi? 😂
Allahım midem bulandı

Ayak havlusu dediği bizim evde el havlusu pislenince yere atılıyor 😂😂 annem babam abdest alırlar,onlar basıyorlar. Sonra da makinaya gidiyor. Cümbür cemaat diğer havlularla bornozlarla yikaniyor
bu yüzden kimsenin evinde havlu kullanmam kağıt havlu isterim 😬 bence çok pis bi şey bu mesela:KK23:

O da bişey mi rahmetli yengem çocukları yıkadığı suya damlatırdı çamaşır suyunu😳😳
Bir arkadaşım vardı
Bulaşık deterjanına
Yerleri sildiği suya sabuna şapuana çamaşır suyu koyardı
onu getirdin aklıma
MEsele temiz olmaksa dök içelim dostum🤣🤣🤣

Mahalle olarak birlikte mi biriktirip yikiyosunuz donlari 🫥 hergun 8 tane dön degismiyosaniz o makina nası dolar ki? Neyse du ben de lincini yiyim donlar çamaşırların ayrı yikanircilardan ayrıca demet Akalın'ın geçtim imla konusunda
🤣🤣Dolmasını beklemiyorum tabi ki

Her okuduğumuza inanmamız gereken bir konu daha olduğuna inaniyorum.
Ayrı yıkancak şeyler belli birde ayrı yıkanmayacaklar belli
İç çamaşırı ayrı yıkarım, yok çorapları ayrı yıkarım yok eşiminkini ayrı yıkarım falan filan
Hiç inandırıcı değil ayrıca sayı olarak geçtim kimin okadar vakti var? Tek tek onlar birikcekte yıkandackta, he he aynen.
Ya evde 5 tane çamaşır makinası var yada atmasyon.
Ama var ve çamaşırları çok düşük ve kısa programda çalıştırıyor çoğu...... ben havluları 60 derece altı yıkamam ama diğer çamaşırları mı çok narinse 40 genelde yüksek ayar çalışır makinem beyaz sirke ve çamaşır sodası kullanıyorum deterjana ek olarak ............. hiç kimse kendini kandırmasın 30 derecede 15 dk yıkanan kıyafet temiz olamaz dışarda oturulan yerler ve makinenin içinde bile artık suda milyon tane bakteri var zaten (iç çamaşırımı ayrı ve kaynayan suda elde yıkıyorum ve ütülerim ) banyo ve tuvalette basbas kullanmıyorum ....

Son düzenleme:
Her çamaşırı ayrı yıkayanlara çok şaşırdım, nasıl dolduruyorsunuz makinayı sadece iç çamaşır ya da çorapla
Ben yemek için masa örtüsü kullanırım, ufak 1.20 bir masam var, on tane zefir kumaştan örtü diktim her seferinde birini kullanıyorum, hafta sonuna birikiyor, mutfak havluları ile birlikte yıkıyorum ortalama 6-7 tane de havlu birikmiş oluyor, bir makina ediyor. Mutfakta tezgah silmek vs.. için kullandığım bezleri ve süngerimi makinaya atmam, suya basar iki taşım kaynatır elde yıkarım bunun için bir kabım var çelik. Nevresimler zaten bir makinayı dolduruyor hemen hemen 7 kg lık makinam, yine de yanına evdeki örtü cinsi şeyleri yada pijamaları da atıyorum boş çalışmasın diye. İki banyom var paspaslarını hafta bir yarım saatlik kısa programda yıkıyorum o da kedim olduğu için kum sıçratıyor yoksa banyo paspasına ne olacak yetişkin insanlarız idrar sıçrar falan denmişte klozet kullanmayı biliyor insanlar yahu neden paspasa sıçrasın.
Valla su israf etmemeye çalışıyorum. Havluları biriktirip tek makina yıkıyorum, bornoz kullanmıyoruz bana en gereksiz gelen ev tekstili üyesidir bornoz kokuyor gibi geliyor. Renkli siyah ve beyaz olarak ayırıyorum çamaşırları armutun sapına üzümün çöpüne boş makina çalıştırmamaya gayret ediyorum, korkuyorum susuzluktan bulaşık makinası içinde dolmadan çalıştırmam. Makina bir deterjan + üç durulama yapıyor bu kadar çamaşır ayırmak bana doğru gelmiyor, hepsi gayette temizleniyor ya da ben pisim bilemedim :))

Her çamaşırı ayrı yıkayanlara çok şaşırdım, nasıl dolduruyorsunuz makinayı sadece iç çamaşır ya da çorapla
Ben yemek için masa örtüsü kullanırım, ufak 1.20 bir masam var, on tane zefir kumaştan örtü diktim her seferinde birini kullanıyorum, hafta sonuna birikiyor, mutfak havluları ile birlikte yıkıyorum ortalama 6-7 tane de havlu birikmiş oluyor, bir makina ediyor. Mutfakta tezgah silmek vs.. için kullandığım bezleri ve süngerimi makinaya atmam, suya basar iki taşım kaynatır elde yıkarım bunun için bir kabım var çelik. Nevresimler zaten bir makinayı dolduruyor hemen hemen 7 kg lık makinam, yine de yanına evdeki örtü cinsi şeyleri yada pijamaları da atıyorum boş çalışmasın diye. İki banyom var paspaslarını hafta bir yarım saatlik kısa programda yıkıyorum o da kedim olduğu için kum sıçratıyor yoksa banyo paspasına ne olacak yetişkin insanlarız idrar sıçrar falan denmişte klozet kullanmayı biliyor insanlar yahu neden paspasa sıçrasın.
Valla su israf etmemeye çalışıyorum. Havluları biriktirip tek makina yıkıyorum, bornoz kullanmıyoruz bana en gereksiz gelen ev tekstili üyesidir bornoz kokuyor gibi geliyor. Renkli siyah ve beyaz olarak ayırıyorum çamaşırları armutun sapına üzümün çöpüne boş makina çalıştırmamaya gayret ediyorum, korkuyorum susuzluktan bulaşık makinası içinde dolmadan çalıştırmam. Makina bir deterjan + üç durulama yapıyor bu kadar çamaşır ayırmak bana doğru gelmiyor, hepsi gayette temizleniyor ya da ben pisim bilemedim :))
Valla sen pissen ben de pisim, aynen ben de bu rutini uyguluyorum. Makinayi boş calistirmam. Direkt denizlere,doğaya salınan pis kimyasal atikli su, gereksiz su tüketimi falan, insanlar hala dünyanın hem ekolojik yapısını fazla zorladigimizi hem de aşırı şu israf ettiğimizi görmüyor anlamıyor, bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete amanin 🤔torunlarımız yıkandığı suyla yemek yapacak biz hala 3 donu 5 tişörtle yikayamam ivreenç diye geziniyoruz. Neyse bakalım hersey kısmet bxbxhzh

Kabuklu meyveyle başlayan yerde ne demek istediniz. Okudum okudum anlamadım 😂 kabuklu meyveyi yikamamak bana çok normal geldi. Yeşilliği suyla yıkamak falan ? Yemin ederim anlamadım 😂

Sofra bezinin üstüne ekmeği koymayacaksak neden sofra bezi var.. hepsi makineden temiz çıkıyorsa bı sorun yok bence. Atabilsem kendimi de makineye atıp yikicam 😂
Portakalı, karpuzu, kiviyi vs zaten soyuyoruz diye yıkamayan titiz hanımlardan bahsediyorum.
Islak mendille sileni gördüm ben.
Umarım böyle yapmıyorsunuzdur.
Yeşillik ise musluğa tutulmaz, bir kap içinde karbonat, sirke vb şeylerle bekletilir.
Normal gelmesin bunlar, beden sağlığı.

Şu anda bile temiz su kaynakları çok az türkiye su fakiri bir ülke ve çok benciliz bu konuda en dikkat etmemiz gereken konu oysa bizden sonra ki nesilleri de düşünmek israf etmemek gerek

Canımın içi , ben mesela küçük kızımın donuyla misafirimin çorabını aynı anda yıkamam
Boşu boşuna makina çalıştırmaya bende karşıyım. Biriktirir öyle yıkarım , hatta lekesiz , sadece giyilip kirliye atılmış tshirtleri pantolonları 15 dakikalık programda yıkarım ancak dünyayı korumak başka kişisel sağlığı korumak başka
Eminim burada yorum yapan kadınların yüzde 70 i makinenin çalışma mantığını bilmiyordur
Yani çamaşır makinesi nasıl çalışıyor, nasıl temizliyor , o kazanlarin durumu ne , giderin durumu ne bilmediğine adım kadar eminim yoksa bu kadar pis yasamazlardi diye dusunuyorum
Yani ben anlamıyorum, makine zaten temizliyor. Milletin donundan ne olacak, o kadar derecede o kadar deterjanla onca dakika yikaniyor. Daha pislik mı kalır 😅
Bir de dünyadaki en pis şey idrar mi? Dağda kalsan açık yaraya isiyorsun streilize olsun diye, mahsur kalan insanlar idrarını içip hayatta kaliyor. yani insanin kendini soyutlayacagi, kesinkes değmemesi gereken bir şey değil bence. Hatta titiz insanların çok kullandığı porcözler ,leke çıkarıcılari,tuz ruhları çok daha zararlıdır insan hayatına,eminim.
Benim kedim bazen kıyafetlerimin üstüne pisliyor, diğer çamaşırlarımla beraber onu da atıyorum.
Ne olacak yani, cidden anlayamıyorum.
Parkta bahçede çimene oturuyoruz, Allah bilir kaç dakka önce kimin köpeği geldi isedi 😅
bu yüzden kimsenin evinde havlu kullanmam kağıt havlu isterim 😬 bence çok pis bi şey bu mesela:KK23:
Bence hiç pis bir şey değil, otellerde falan nasıl bornozlari kullanıyorsunuz? Ya da nevresimlerini yanında götüren insanlardan misiniz?
Hiç hijyen takıntılı biri değilim,bir zararini da görmedim. Zaten evime gelecek yakınlıkta insanlar benim ne denli mikrop biri olduğumu bilirler, o yüzden sorun değil 😂

Şu anda bile temiz su kaynakları çok az türkiye su fakiri bir ülke ve çok benciliz bu konuda en dikkat etmemiz gereken konu oysa bizden sonra ki nesilleri de düşünmek israf etmemek gerek

Aynı fikirdeyim, evlerimizde her şeyden bir tane yok, biriktirip yıkanır kimse ölmez, kazakla donda aynı makinaya girer kaç su yıkanıyor zaten. Ben çamaşır suyunu bile korkarak elime alıyorum sadece klozet içlerine kullanıyorum. Beyaz sabunla çamaşır yıkayıp, arap sabunuyla temizlik yapıyorum. Kozmetiğin, deterjanın türlü türlüsünü almamaya çalışıyorum böyle donu ayrı yıkarım,çorabı ayrı yıkarım bana doğru gelmiyor. Teknoloji gelişti çamaşır makinamı alırken bile içindeki çamaşıra göre su almasını seçtim, neden fazlasını kullanayım. Duş alırken su ısınsın diye beklerken altına on litrelik pet şişe koyuyorum doluyor biliyor musun su ısınana kadar, onu bile boşa akıtmamaya çalışıyorum, elde bulaşık yıkamamaya gayret ediyorum. Temiz su sonradan balkon yıkamaya,temizliğe vs ev içinde kullanıyorum. İki şişede kilerde yedeğim var öyle su kesilince kullanmak için. Su dünyadaki tüm kaynaklardan değerli elektriksiz,gazsız durabilirim ama susuzluktan ödüm kopuyor. Bu yıl havuz, halı yıkama ve araba yıkamaya kısıtlama getirmeyi konuşuyor belediyeler biz hala o ayrı yıkansın bu ayrı yıkansın çok rahatız bu konuda maalesef

Konu basligina bakip neden bu kadar cok yorum almis diye okudum konuyu.

Banyo paspasini, kilimleri, havlu-bornozlari ayri yikiyorum. Ama ic camasirlarini normal kiyafetlerden ayirmam, hatta ev kiyafetlerini bile ayri yikayanlari okuyunca sok oldum 😅 2 kisiyiz zaten evde ayda 2 defa mi yikayacagiz her seyi bu sekilde? 🙈

Neyse bugun de %50 pis oldugumu ogrendim. 😬

Ev kıyafetlerini bilemem de mesela eşi toplu taşima kullanan komşum eşinin eve geldikten sonraki kıyafetlerini ayrı yıkıyor toplu taşima kullandı diye 😃 evdeki herkesin çamaşirini iç çamaşirini ayrı yıkar herkesin el havlusu ve yüz havlusu ayrıymış. Elini yüzünü yıkadıktan sonra elini ayrı havluya yüzünü ayrı havluya kurular 😃 ne zaman görsem ya çamaşir asar ya da toplar kurutmasi da yok tüm gün çamaşirlarla ve tüm yıkadiklarini ütüler havlu çamaşir nevresim perde vs. Bikere çamaşir asarken tişörtü düştü aşağiya çok üzüldü şimdi bunu çöpe atmak zorundayım yeni almiştim diye 😶

Ben titiz biri degilimdir ama banyo paspası ile kiyafet ben de yıkamam hakli ama bilmiyormussunuz birkac defa daha yıkanıp giyilir bence kiyafet

Ev kıyafetlerini bilemem de mesela eşi toplu taşima kullanan komşum eşinin eve geldikten sonraki kıyafetlerini ayrı yıkıyor toplu taşima kullandı diye 😃 evdeki herkesin çamaşirini iç çamaşirini ayrı yıkar herkesin el havlusu ve yüz havlusu ayrıymış. Elini yüzünü yıkadıktan sonra elini ayrı havluya yüzünü ayrı havluya kurular 😃 ne zaman görsem ya çamaşir asar ya da toplar kurutmasi da yok tüm gün çamaşirlarla ve tüm yıkadiklarini ütüler havlu çamaşir nevresim perde vs. Bikere çamaşir asarken tişörtü düştü aşağiya çok üzüldü şimdi bunu çöpe atmak zorundayım yeni almiştim diye 😶

Covid döneminin başında buna benzer bir çılgınlık yaşadım ama sonradan toparladım çok şükür, bu şekilde yaşamak çok yorucu olsa gerek

Annenizin bu kadar hassas olduğu bir konuyu evlenmeden önce size öğretmemiş olması çok ilginç.

Her bakteri ölmez, ayrıca paspastaki toz , kıl, saç vs de yıkayınca gitmez tam tersi makinadaki diğer çamaşırlara yapışır, ya da makinaya yapışır
Yani gerçekten paspas ile hali ile insan üstüne giydiği şeyi bir arada yıkar mı, akıl var , mantık var
İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu😂😂😂 . Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.

İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu😂😂😂 . Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
Onu duymuştum :kusmuk:meyve tabanlarının yanında verilen el bezleri gibi başka şeyler bezler de varmış :rolleyes:

Back