Her çamaşırı ayrı yıkayanlara çok şaşırdım, nasıl dolduruyorsunuz makinayı sadece iç çamaşır ya da çorapla
Ben yemek için masa örtüsü kullanırım, ufak 1.20 bir masam var, on tane zefir kumaştan örtü diktim her seferinde birini kullanıyorum, hafta sonuna birikiyor, mutfak havluları ile birlikte yıkıyorum ortalama 6-7 tane de havlu birikmiş oluyor, bir makina ediyor. Mutfakta tezgah silmek vs.. için kullandığım bezleri ve süngerimi makinaya atmam, suya basar iki taşım kaynatır elde yıkarım bunun için bir kabım var çelik. Nevresimler zaten bir makinayı dolduruyor hemen hemen 7 kg lık makinam, yine de yanına evdeki örtü cinsi şeyleri yada pijamaları da atıyorum boş çalışmasın diye. İki banyom var paspaslarını hafta bir yarım saatlik kısa programda yıkıyorum o da kedim olduğu için kum sıçratıyor yoksa banyo paspasına ne olacak yetişkin insanlarız idrar sıçrar falan denmişte klozet kullanmayı biliyor insanlar yahu neden paspasa sıçrasın.
Valla su israf etmemeye çalışıyorum. Havluları biriktirip tek makina yıkıyorum, bornoz kullanmıyoruz bana en gereksiz gelen ev tekstili üyesidir bornoz kokuyor gibi geliyor. Renkli siyah ve beyaz olarak ayırıyorum çamaşırları armutun sapına üzümün çöpüne boş makina çalıştırmamaya gayret ediyorum, korkuyorum susuzluktan bulaşık makinası içinde dolmadan çalıştırmam. Makina bir deterjan + üç durulama yapıyor bu kadar çamaşır ayırmak bana doğru gelmiyor, hepsi gayette temizleniyor ya da ben pisim bilemedim :))