• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Ayak havlusu dediği bizim evde el havlusu pislenince yere atılıyor 😂😂 annem babam abdest alırlar,onlar basıyorlar. Sonra da makinaya gidiyor. Cümbür cemaat diğer havlularla bornozlarla yikaniyor
İroni yaptım de ne olur şaka olsun lütfen 🫣

İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu😂😂😂 . Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.

Evet mermerşahiden dikilirdi, benim çocukluğumda vardı, annem karışmasın diye herkese başka oya yapardı, sonra o bezler banyoda küçük tüpün üzerinde kazanda kaynatılırak yıkanırdı ve tuvalet kağıdından çok daha sağlıklıydılar aslında. Tuvalet kağıtlarıyla bir sürü kimyasalı özel bölgemize sürüyoruz işin doğrusu. Tuvalet kağıtları yaygınlaştığında annemi bu konuda ikna etmek için çok uğraştık, rahmetli öldüğü güne kadar mermerşahi bezlerini kullandı, kendinize alın ben nereden geldiği belli olmayan kağıtları orama burama sürmem dedi hep :)))

Ozel olmaz sa neden elde yikiyorsunuz alerji falan mi var. Hassas bunyeli kişiler deterjan kullanmıyor
Mutfak bezi, toz bezi, temizlik bezi çok değil benim evde toplasanız 3-4 parça bir şey. Şimdi koskoca makineyi bunun için çalıştırmak gereksiz geliyor. Elde yıkayıp çamaşır suyunda ıslıyorum,sonra diğer havlu ve bornozlarla birlikte makinede yıkıyorum

Evet mermerşahiden dikilirdi, benim çocukluğumda vardı, annem karışmasın diye herkese başka oya yapardı, sonra o bezler banyoda küçük tüpün üzerinde kazanda kaynatılırak yıkanırdı ve tuvalet kağıdından çok daha sağlıklıydılar aslında. Tuvalet kağıtlarıyla bir sürü kimyasalı özel bölgemize sürüyoruz işin doğrusu. Tuvalet kağıtları yaygınlaştığında annemi bu konuda ikna etmek için çok uğraştık, rahmetli öldüğü güne kadar mermerşahi bezlerini kullandı, kendinize alın ben nereden geldiği belli olmayan kağıtları orama burama sürmem dedi hep :)))
Bir gün mecburiyetten herkes d.tunu taşa silecek de daha 2 nesil daha falan var heralde

Covid döneminin başında buna benzer bir çılgınlık yaşadım ama sonradan toparladım çok şükür, bu şekilde yaşamak çok yorucu olsa gerek

Covid dönemi ilk bir yılı özellikle hatırlamak bile istemiyorum😃 ama bunun sebebi korku pompalayan sözde bilim adamlarıydi biz değil

İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu😂😂😂 . Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
Hay ağzına sağlık ya.
Öyle saçma şeyleri sanki olması gereken ,genelgecer- olmazsa insanlığın sonu gelecek kurallar gibi saymışlar ki...bu hesapla geçmişte ne yaparlardı acaba? Modern çamaşır makinası var evlerde otuz yıldır. Misafirin çamaşırı, kocasının donu için ayrı merdaneli makina acarlardi 😂 nehirde çamaşır yıkarken donlardan sonra bir on dakka nehrin suyunun akmasını beklerlerdi ki Don değmiş suyla bebeklerinin kıyafeti yikanmasin😂😂

Hay ağzına sağlık ya.
Öyle saçma şeyleri sanki olması gereken ,genelgecer- olmazsa insanlığın sonu gelecek kurallar gibi saymışlar ki...bu hesapla geçmişte ne yaparlardı acaba? Modern çamaşır makinası var evlerde otuz yıldır. Misafirin çamaşırı, kocasının donu için ayrı merdaneli makina acarlardi 😂 nehirde çamaşır yıkarken donlardan sonra bir on dakka nehrin suyunun akmasını beklerlerdi ki Don değmiş suyla bebeklerinin kıyafeti yikanmasin😂😂

Aslında eskiden daha hijyenikti insanlar, sağlıklı pamuklu kumaşlardan eşya kullanıp, kazanlarda kaynatarak killi sabunlarla yıkıyorlardı, şimdiki usullerden çok daha temizdiler. Tabi ki böyle donu çorabı ayrıştırma seçeneği yoktu ama bence şimdiki nesilden daha iyiydiler, kimyasaldan uzak, sağlıklı kumaşlar falan.

Aslında eskiden daha hijyenikti insanlar, sağlıklı pamuklu kumaşlardan eşya kullanıp, kazanlarda kaynatarak killi sabunlarla yıkıyorlardı, şimdiki usullerden çok daha temizdiler. Tabi ki böyle donu çorabı ayrıştırma seçeneği yoktu ama bence şimdiki nesilden daha iyiydiler, kimyasaldan uzak, sağlıklı kumaşlar falan.
Kesinlikle. Benim çevremde de çok var, elinde olsa çamaşır suyunu içecek insanlar, sabah akşam tuvaleti mutfak tezgahını kimyasallarla yıkayan insanlar ailesinin sağlığına,hijyenine çok önem vermekle övünüyorlar. Oysa su gibi döktüğü o kimyasallar ailelerine hastalık olarak geliyor. Aslında hiç iyi bir şey yapmıyorlar. Ama temiz olduklarına , doğrusunun bu olduğuna o kadar inanıyorlar ki, aksini asla kabul edeceklerini sanmam.

Kesinlikle. Benim çevremde de çok var, elinde olsa çamaşır suyunu içecek insanlar, sabah akşam tuvaleti mutfak tezgahını kimyasallarla yıkayan insanlar ailesinin sağlığına,hijyenine çok önem vermekle övünüyorlar. Oysa su gibi döktüğü o kimyasallar ailelerine hastalık olarak geliyor. Aslında hiç iyi bir şey yapmıyorlar. Ama temiz olduklarına , doğrusunun bu olduğuna o kadar inanıyorlar ki, aksini asla kabul edeceklerini sanmam.

Maalesef inanmazlar :)
Anca hastalık gelince anlıyorlar
Ben bu konuyu alerjiyle yaşadım, beş senedir o aşırı kimyasalların hiç birini kullanmıyorum gayette temizlik oluyor

Makarna suyunda kirli don çorap yikadigimiz gün hersey için çok geç olacak bxhxhxh,o zaman da ay sen donu makarna suyunda mi yıkıyorsun ben saçımı duruluyorum o suyla midem bulandı muhabbeti yapcaz herhalde. Buzullar eriyo ayol. Denizleri musilajdan temizleyemiyoruz. Zaten bu nüfusu dünya kaldırmıyor artık. Param da yok ki Elon Musk gibi uzayda villa yaptirayim🥲 arsayı satıp kat karşılığı Marsta bi kamara alayım vxvxvhxh

Makarna suyunda kirli don çorap yikadigimiz gün hersey için çok geç olacak bxhxhxh,o zaman da ay sen donu makarna suyunda mi yıkıyorsun ben saçımı duruluyorum o suyla midem bulandı muhabbeti yapcaz herhalde. Buzullar eriyo ayol. Denizleri musilajdan temizleyemiyoruz. Zaten bu nüfusu dünya kaldırmıyor artık. Param da yok ki Elon Musk gibi uzayda villa yaptirayim🥲 arsayı satıp kat karşılığı Marsta bi kamara alayım vxvxvhxh

Dua ediyorum hep rabbim o günleri gösterme diye zaten yaşlanıyorum umarım yetişmem :)
Bireysel olarak elimden geleni yapıyorum ama herkesin belli bir bilince ulaşması lazım, evdeki çöpleri ayrıştırıyorum mesela, geri dönüşümü çok önemsiyorum komşularım kağıtçılar gibi oldun diye dalga geçiyor, geri dönüşümü atmaya giderken çöp saatine denk getirip asansör yerine merdiven kullanıyorum milletin kapısının önünden plastik, karton falan topluyorum bin kere söyledim anlamıyorlar oysa geri dönüşüm kutuları sitemizin önünde, bu kadar ciddiyetsiz yaşıyoruz

Namus davası gibi temizliğini öven insanların olduğu bir ülkede acaba neden hastaneler ağzına kadar dolu, yaslimiz bile Avrupanin yaslisindan daha yasli ve hasta. O kadar sağlığını düşünen vücudunu bu kadar mikroptan koruyacağına bıraksa biraz bünye mikrop görse daha iyi. Eğilip hırt hırt hali yikayacagina çıkıp iki spor yapsa, yemek yediği tabağa çamaşır suyu degdirene kadar 'pis' kullansa daha uzun ve sağlıklı yaşar halbuki.
Hele çocuğu olup onun gelecekte yaşayacağı su sikintisindansa iyyy iyrenc ben her şeyi ayrı yıkarım, kimsenin evinde meyve bile yemem portakalı bile yıkamıyorlar diye güya kendini övenler var. Ben geleceğe dair umudumu kaybediyorum bazen. Biri su konusu açsa hepsi ilk sırada yorum yazar evet su kaynakları önemli, dikkatli kullanmalı diye. Keşke uygulamada da öyle olabilse.

Dua ediyorum hep rabbim o günleri gösterme diye zaten yaşlanıyorum umarım yetişmem :)
Bireysel olarak elimden geleni yapıyorum ama herkesin belli bir bilince ulaşması lazım, evdeki çöpleri ayrıştırıyorum mesela, geri dönüşümü çok önemsiyorum komşularım kağıtçılar gibi oldun diye dalga geçiyor, geri dönüşümü atmaya giderken çöp saatine denk getirip asansör yerine merdiven kullanıyorum milletin kapısının önünden plastik, karton falan topluyorum bin kere söyledim anlamıyorlar oysa geri dönüşüm kutuları sitemizin önünde, bu kadar ciddiyetsiz yaşıyoruz
Ben de şampuan yerine karbonat sirke soğuk su kullanıyorum, dus jeli yerine gittiğim şehirlerden aldığım yerel organik sabunlar, saç bakım yağı yerine hindistan cevizi yagi, poşet yerine torba, ped yerine mestruasyon kabı, şaşal yerine suco şu kabı, pikniklere plastik bardak yerine yıkanır kalın kaplar, makyaj temizleme pamuğu yerine makyaj temizleyici havlu, plastik kap yerine minik tupperlar...
evdeki yoğurt kapılarını,şu şişelerini sokak kedilerine mama koymak için biriktiririm, atık yağları biriktiririm, ölsem lavaboya dökmem...
Bireysel olarak elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Yakında deodorantta da organik yöntemlere geçeceğim, fatih belediyesi gibi benim yaşadığım belediye de ürettiğimiz kompostlari alma yeri yaparsa bundan sonra meyve sebze çay artiklarini da biriktirecegim.
Ben kendi imkanlarımla doğaya saygılı olmak için bu kadar uğraşırken yan komşumun üç don için makina açması, kimyasalı döküp döküp tuz ruhlarını giderden göndermesi de beni rahatsiz ediyor:KK43:
Dünyayı yakarsa titiz ev hanımları yakicak :KK43:

Onu yıka bunu yıka bunu ayrı yıka denirken aklıma kıymayı yıkayan komşumuz geldi. Yarım kilo kıymayı çitileye çitileye 200 grama kadar düşürüyordu 🤦🏿‍♀️ Bu da normal olanı değildir inşallah

Back