Banka kredilerimize yetisemiyoruz

Ben senin yerinde olsam iyi kötü demem bi işe girerdim
Tamam okumuş olabilirsin KPSS istiyo olabilirsin ama meteliğe kurşun atarken de evde beklemek daha gerer beni

Evde kadın arıyoruz bakıcı. 1500tl maaş. 1tane türk bulamadık biliyo musun
zaten yabancı dili olan üniversite mezunu bi bakıcı havada kapılır. 2000 den aşağı da para vermezler. Ama işte sırf biri ne iş yapiyosun diye sorduğunda bakıcı deyip mahcup olmamak için asgari ücretle yyaşam mücadelesi vermeyi, gençliğinin baharında bütün zevklerden mahrum olmayi, sürekli sıkıntı stres içindebi evlilik ggeçirmeyi, hatta sağlığını bile tehlike ye atıp peynirinden bile kismayi göze aliyo bazılarımız. Elalem ne der düşüncesi herşeyin önüne geciyor

öyle bi alıntı yapmıssın ki bana ne yazdıgını bulamadım cokta aramadım acıkcası bu ne

Ben de üniversite mezunuyum. Bir yıllık evliyim. fakat öncesinde de mesleğimle hiç alakası olmayan işlerde çalıştım. Kurumsal olması haklarımı vermesi kafiydi. Tek amacım da kredilerimizi ödemek ve kimseye muhtaç olmadan ikimizin kuracağı bir hayatı sürmekti.

Allah'a şükür oldu da. Şu an severek yaptığım bir işim var. Ama inanın öncesinde ben de bedel ödedim. Ne yazık ki ülkemiz üniversitelerde sonrasında istihdam edilmeyecek milyon tane bölüm açıyor. Şunu da söylemeliyim Kpss şu an gerçekten zor.

Size tek önerim, bulabileceğiniz kurumsal bir firmada işe başlayın mağazalar dahi olabilir.
Daha sonra mesleğinize uygun bir iş bulduğunuzda eksilerde olmazsınız en azından.

Bence siz bir iş bulun. 3- 4 ay çalışsanız rahat edersiniz. İşe başlayın begenmeseniz dahi 1 maaş alana kadar sabredin. 1 aylık maaşınız en az 3 taksitinizd bedel bence.

1-2 ay çalışmakta fayda var. Diğerleri çözüm değil borç uzatmak yada ertelemek

Gerekirse mesleğinizle alakası olmayan bir işe girin vasıfsız eleman gibi. En azından borç biter. Asgari ücretle geçinmek imkansız bence.

çalışmanız lazım. iş seçme şansınız olmayan bir dönemdesiniz.

ben olsam boğazımdan sıkana kadar işe girerdim.

Ayda 70 lirayla geçinmeye çalışıp kredi notunu düşünmek ?

Şuan iş seçme lüksünüz yok. Marketlerde stand hostesliği sokaklarda anketörlükhatta ev temizliği ne bulursan yapmalısın.

Küçük bi şirkette sekreter olarak bile çalışabilirsin iş işte bulunur bi kaç ay sonra başka yere geçersin.

Evlilikten anladığınız onuda geçtim yaşamaktan anladığınız yarı aç yarı tok günleri heba etmek mi ?

borçlarınız varsa ve yetişemiyorsanız biraz bazı şeyleri göze alıp çalışmanız gerek. İlla yüksek bir mevkide ya da hayal ettiğiniz konumda çalışmak zorunda değilsiniz en azından borçlarınızı kapatana kadar iyi kötü siz de bir asgari ücretle çalışabilirsiniz.

kyk borcu da ödenmeyince vergi dairesine aktarılıyor ikide bir eve borcu ödeyin yoksa yasal süreç başlatılıcak diye kağıt geliyor.

maşallah iş için epey bahaneniz var
hepimiz çok sevdiğimiz işleri yapmıyoruz şekerim.
ezile ezile tecrübe edineceksin

hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben istanbuldayım çevremde iş yok diye yakınanların çoğu iş beğenmeyenler olduğunu gözlemledim. Merdivene temizliğe gidersin bir arkadaşın dediği gibi tekstil atölyesinde çalışırsın , markete kasiyer olarak girersin yani istanbul gibi biryerde çalışmak isteyene iş çok. Sizide anlıyorum bu saydığım işler iktisat mezunu biri için çok konusu dışında ama şuan ihtiyacınız varsa mecburen katlanılacak işler.

marketlerde kasiyerlik vs yapabilirsiniz neden zorunuza gidiyor anlamadım. lise mezunları dahi kasiyerlik yapabiliyor, siz üniversite bitirdim diyorsunuz mutlaka birine girersiniz. eşinizinki kadar bir maaş daha gelir evinize.

Küçük şehirde olduğunuz için belki iş bulamıyorsunuzdur.
Ama dil öğrenmişseniz evde özel ders verseniz
Uygun fiyat olursa hem talebiniz artar bence makul bir çözüm.

Evde kadın arıyoruz bakıcı. 1500tl maaş. 1tane türk bulamadık biliyo musun
Aynen canım bir tane türk düzenli çalışan yok hep gürcü kadınlar 550$ veriyoruz ve yeme içme bize ait üç tane türkle çalıştık hep kaytarma hep izin isteme asla düzenli gelip gitme yapmadılar kimse bana iş yok demesin hatta varsa 45 50 yaşlarinda yatıli kayinvalideme bayan arıyoruz

X