• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka kredilerimize yetisemiyoruz

Hayır bankalara hic basvurmadim. Orda da olmayacak tanıdığım kimsem yok. Tanıdık yoksa alacaklarını sanmiyorum artik o kadar usandim ki.
Siz bence yine de deneyin, bir sürü banka var. Yabancı diliniz falan varsa muhakkak deneyin. Hem direkt olarak okuduğunuz bölümle alakalı yani. Tecrübeye göre maaşın artması, yükselme gibi imkanları da var.

Onu da aradım. İnternetten araştırdım birilerine sordum ama yok diyorlar. İnsanlar nasıl buluyor anlamıyorum. Benim KOSGEB belgem bile var. Gorumcemle beraber bi dükkân acsak diyoruz araştırıyoruz ama ne acicaz bilmiyoruz. İlimizin de belgesi var. Her yönden araştırma halindeyim anlayacağınız ama sanırım ben yanlış yerlerde arıyorum.

Çağrı merkezinde de çalıştım ben gecen sene. Orada sürekli eleman giriş çıkışı var gelen duramiyor kaçıyor. Çeşit çeşit insan çeşit çeşit küfür ve hakaret duymaktan bayilanlar aglayanlar psikolojisi bozulanlar.... Neler neler oldu bir bilseniz. Öyle ukala insanlar var ki . benim her gün Burnum kanamaya başlamıştı orda. Dayanamadım çıktım.
Evet şuan bir yandan evde el isi ne yaparsam ilgi ceker de satarım diye bakiyorum bir yandan. Bir de onu deneyeyim.
valla bi kendine gel git dolaş bak umutsuz olma.bir iki az cok deme onu bunu yap dükkan acmak kolay değil be canım.oda ekstra masraf borclar bitince düşün onu derim.çık dolaş yarın mesela mağzalara fln basvur

Siz bence yine de deneyin, bir sürü banka var. Yabancı diliniz falan varsa muhakkak deneyin. Hem direkt olarak okuduğunuz bölümle alakalı yani. Tecrübeye göre maaşın artması, yükselme gibi imkanları da var.
Evet banka iyi olurdu bence de. Her şeyin hayirlisini yasatsin Allah. Bu zamana kadar varlığını hep hissettirdi. Elbet bir kapı aralar

Çok tesekkur ederim coook...
rica ederim canım.sen eşinle otur güzelce plan yap.kredi mi bekleteceksiniz yoksa vade mi uzatacaksınız oturun konuşun en güzel kararı gene siz verirsiniz.çünkü giderlerinizi biliyorsunuz.bazen doluya koyarsın almaz boşa koyarsın sığmaz.bilirim canım bu durumları.ama şunu unutma her zorluğun arkasından Allahım insana bi ferahlık veriyor.yeterki isyan etmeyelim çıkar yol illaki olacak.sakın akıl vermek olarak anlama ama ben zor dönemdeyken el emeği takı yapıp satmıştım çokta güzel kazanmıştım.sende seviyorsan o tür şeyler yapabilirsin.

rica ederim canım.sen eşinle otur güzelce plan yap.kredi mi bekleteceksiniz yoksa vade mi uzatacaksınız oturun konuşun en güzel kararı gene siz verirsiniz.çünkü giderlerinizi biliyorsunuz.bazen doluya koyarsın almaz boşa koyarsın sığmaz.bilirim canım bu durumları.ama şunu unutma her zorluğun arkasından Allahım insana bi ferahlık veriyor.yeterki isyan etmeyelim çıkar yol illaki olacak.sakın akıl vermek olarak anlama ama ben zor dönemdeyken el emeği takı yapıp satmıştım çokta güzel kazanmıştım.sende seviyorsan o tür şeyler yapabilirsin.
Evet Allah hep yanımızda bu da benim sinavim . taki işlerinden anlamam pek. Annem ben küçükken çiçek yapardı o zamanlardan kalma malzemeler var takıyı da çiçeği de öğrenmek isterim öğrenmeyi seven biriyim. Yarin bi annemle Konuşayım hem o da çok bunaldi bu sehirde . onun da kafası dağılır.

Evet Allah hep yanımızda bu da benim sinavim . taki işlerinden anlamam pek. Annem ben küçükken çiçek yapardı o zamanlardan kalma malzemeler var takıyı da çiçeği de öğrenmek isterim öğrenmeyi seven biriyim. Yarin bi annemle Konuşayım hem o da çok bunaldi bu sehirde . onun da kafası dağılır.
aynen kafa dağıtmak içinde birebir.bekarken yapmıştım ben.biriktirip çeyizime epey bişey almıştım :) annenle birlik olursan ohooo kimse tutamaz sizi.benim ablamda ünlü bir markanın temizlik ve kozmetik ürünü satıyor.iyi kazanıyor şükür.bu tür şeyler yaparsın feraha çıkana kadar ümitsiz olma canım

aynen kafa dağıtmak içinde birebir.bekarken yapmıştım ben.biriktirip çeyizime epey bişey almıştım :) annenle birlik olursan ohooo kimse tutamaz sizi.benim ablamda ünlü bir markanın temizlik ve kozmetik ürünü satıyor.iyi kazanıyor şükür.bu tür şeyler yaparsın feraha çıkana kadar ümitsiz olma canım
Çok tesekkur ederim biraz içim açıldı

Madem bu kadar zor durumdasin o zaman is secmeyeceksin. Satış Danışmanı arayan bissürü yerler var.oralara başvur.elini taşın altına koy. Her üniversite mezunu kendi mesleğini mi yapıyor zannediyorsun !!!
Hem iki sene beklemekte işler yoluna girmez daha çok bunalirsin. Calisman sart. Allah yardimci olsun...

Arkadasim sabreyle deninlenlere de aldirma cok uni mezunu bosta ocakta zam gelicek maaslara belki oda biraz size nefes aldirir cagri merkezinde yapamazsin cok zor bir is stres altinda daha da bunalirsn ucuza don al pazarda yer kirala sat duruma gore devm edersin baktin olmuyor devam etmezsin en azindan kimseye boyun egmezsin

insanı yerin dibine sokmaya ne kadarda hevesli bazılarımız ya.kadıncağız zaten sıkıntıda.yorumlara bakıyorumda yok sucuk yeme peynir ye falan.sucuk yediğini nereden biliyorsun.tövbe yarabbim.zaten iş arıyor bulamıyormuş yoksa neden sıkıntıya girsin zevk mi alacak bu durumdan.
Cok guzel yazmissin arkadasim fikir almak istiyor zaten bunalmis bide ustune gidiyorlar hayretle okudum

Ben sucuğu geçtim peynir bile almiyorum ki. Kayınpederim un almıştı çuvalla onunla evde ne varsa mercimektir haşhaş tir birşeyler yapıp is yerine yoluyorum mesela.
Allah yardımcınız olsun.
Eğer dediğiniz gibiyse,300 değilde 200 lira ödeyecek şekilde ayarlayın. 100 lira bile bu şartlarda sizin için artıdır. Sizinde krediniz varmış zaten. Birde geçicide olsa iş bulmaya bakın derim.
70 lira kalıyormuş aylık elinizde,çok çok az bir meblağ bu.

Kredi vadesini uzatalim mi yoksa 2 sene sonra bitince tamamen rahatliycaz nasılsa diye bu şekilde idare etmeye devam edelim mi sizce benim almak istediğim fikir bu konu hakkında arkadaşlar.
Canım biran önce bitirmeye bakın sakın uzatma yoksa bitmek bilmiyor hayat bu bazen hiç hesapta olmayan ödemeler çıkıyor birde faiz gerçekten çok zor bitirin ve asla bulasmayin nakit almalara bakın biz çok şükür iki senedir taksitte yok kredide ne alırsak nakit inan paranın bereketide artıyor

Bence kredi vadesini uzatsan da böyle 2 yıl devam edilmez çok yıpranırsın... Şartlarınızı iyileştirmeniz lazım. Kesinlikle sizin de çalışmanız lazım. Yok illa şu an için değerlendirme yap dersen bence vadesini uzatsan da elinize düzgün bi para geçmiyor ki 2 yıl böyle gitmek hem de eşin kredi vs olaylarını önemsiyor madem aksatmadan onu ödemek mantıklı gözüküyor.

eğer ki şu an işsizseniz ve ileride iş sahibi olmak adına çırpınıyorsanız, taksitleri düşürün, borcun süresi uzasa bile o zaman siz de çalışacağınız için daha kolay ödersiniz. kendi borcunuzu da mümkün olduğunca erteleyin.

Hanımlar benim sorunum su ki yeni evliyim eşim asgari ücretle çalışıyor. Onun evlilik öncesinden kredi borcu benim de öğrenim kredisi borcum var. İki krediyi de ayni ay odeyemiyoruz zaten.ikimizin taksiti de 300 TL . benim geri odemem temmuzda başladı ve ben o zamandan beri para buldukça az miktar odedim ama eşimin kredisini hep düzenli odedik. Kasım ayında hic birini odemeyip evdeki eksikleri tamamladık ve eşim bir ay taksit ödemediği için kredi notu düştü diye üzülüyor. Eşimin kredi borcu 2 sene sonra bitecek bu arada.
Simdi ben 2 sene daha disimi sıkıp eşimin kredisini düzenli ödemesini sağlayıp kendi kredimi bekleteyim mi yoksa eşime bankayla konuşup kredinin vadesini uzatarak aylık taksitini düşürmesini mi isteyeyim .
Eğer aylık taksiti düşerse bana aylık erzak parası biraz daha gelecek ama hem kredi suresi uzayacak hem de faiz artacak. Benim borcuma cok faiz gelmiyor ve faizleri de sildirilebiliyor af cikarsa. Cikmazdayim ne yapsam ?
sızın borcunuzu otelemenız daha mantıklı, kredı notunuzda etkılenmez , ama bır ay gecıkme oldu dıye kredı notu dusmez o konuda da ıcınız ferah olsun, benım ıkı kartım yapılandırma ıle kapandı, hala duzenlı odenmeyen kredı kartım var ve kredım var ustumde ( gecmıs zamanda gecıktırdıgımde oldu odemelerını) ona ragmen su an bır ev alacak kadar kredı cekebılıyorum...
bence sızın asıl yapmanız gereken sız bır ıse gırın, çalışın.

Back
X