Banka kredilerimize yetisemiyoruz

Kusura bakma canim ama is seciyorsun sen herhalde maden uzuluyorsun git bim a101 gibi yerlere is basvurusu yap hemen cagiriyorlar masa basi isi kim kaybetti sen bulacan hemde bu devirde bende memur olmadan once 15 aat calisip geliyordum ba caklarimda varis cikmisti ayakta durmakta

Kredi vadesini uzatalim mi yoksa 2 sene sonra bitince tamamen rahatliycaz nasılsa diye bu şekilde idare etmeye devam edelim mi sizce benim almak istediğim fikir bu konu hakkında arkadaşlar.
vadeyi uzatmayın ne kadar erken biterse o kadar iyi

Kredi vadesini uzatsanız da kıt kanaat geçineceksiniz. Yani hayat bu her an ekstra ödemeler çıkıyor. Bence ne yapın edin geçici bir işe girin. Bir bilemedin iki sene çalışıp biraz rahat hareket edin. Öbür türlü kıt kanaat geçimle bir yerden sonra sinirleriniz bozulur.

banka kredisini ödemeseniz faizi artacak ve gerçekten de kredi notu düşecek... öğrenim kredinizi 2-3 ayda bir ödeseniz, bankayı da her ay düzenli ödeseniz yetişemezmisiniz?
vadeyi uzatsanız ödediğiniz faiz de artacak, zaten faiz ödeye ödeye evlerin bereketi de kaçtı :KK43:
inşallah güzel bi kapı açılsın size de, yeni yıl geliyor, zam alır belki eşinizde... sıkacaksınız ama öyle-böyle bitecek inşallah.

Hanımlar benim sorunum su ki yeni evliyim eşim asgari ücretle çalışıyor. Onun evlilik öncesinden kredi borcu benim de öğrenim kredisi borcum var. İki krediyi de ayni ay odeyemiyoruz zaten.ikimizin taksiti de 300 TL . benim geri odemem temmuzda başladı ve ben o zamandan beri para buldukça az miktar odedim ama eşimin kredisini hep düzenli odedik. Kasım ayında hic birini odemeyip evdeki eksikleri tamamladık ve eşim bir ay taksit ödemediği için kredi notu düştü diye üzülüyor. Eşimin kredi borcu 2 sene sonra bitecek bu arada.
Simdi ben 2 sene daha disimi sıkıp eşimin kredisini düzenli ödemesini sağlayıp kendi kredimi bekleteyim mi yoksa eşime bankayla konuşup kredinin vadesini uzatarak aylık taksitini düşürmesini mi isteyeyim .
Eğer aylık taksiti düşerse bana aylık erzak parası biraz daha gelecek ama hem kredi suresi uzayacak hem de faiz artacak. Benim borcuma cok faiz gelmiyor ve faizleri de sildirilebiliyor af cikarsa. Cikmazdayim ne yapsam ?
Yapmanız gereken 2 krediyi de ödeyebilecek düzeye getirmek için yetkililerle konuşmak ya da sizinde işe girmeniz o da olmuyorsa en azından kendi kredinizi ödeyecek tutarda evde yapılan satışlarla eşinize destek olmak.

Önce kocanınkini ödeyip bitirin. Uzatma boşuna. Zaten 2sene yeterince uzun. Bide bu parasızlıkta üstüne faiz bindirmeyin

Hanımlar benim sorunum su ki yeni evliyim eşim asgari ücretle çalışıyor. Onun evlilik öncesinden kredi borcu benim de öğrenim kredisi borcum var. İki krediyi de ayni ay odeyemiyoruz zaten.ikimizin taksiti de 300 TL . benim geri odemem temmuzda başladı ve ben o zamandan beri para buldukça az miktar odedim ama eşimin kredisini hep düzenli odedik. Kasım ayında hic birini odemeyip evdeki eksikleri tamamladık ve eşim bir ay taksit ödemediği için kredi notu düştü diye üzülüyor. Eşimin kredi borcu 2 sene sonra bitecek bu arada.
Simdi ben 2 sene daha disimi sıkıp eşimin kredisini düzenli ödemesini sağlayıp kendi kredimi bekleteyim mi yoksa eşime bankayla konuşup kredinin vadesini uzatarak aylık taksitini düşürmesini mi isteyeyim .
Eğer aylık taksiti düşerse bana aylık erzak parası biraz daha gelecek ama hem kredi suresi uzayacak hem de faiz artacak. Benim borcuma cok faiz gelmiyor ve faizleri de sildirilebiliyor af cikarsa. Cikmazdayim ne yapsam ?
Öncelikle çok zor bi durum.
Allah sağlığa zarar vermesin . Bende aynı dertten müzdaribim. Erkak arkadaşımla 1 senedir borcun harcın içinden çıkamıyoruz. Evlenemiyoruz bile her yanımız borç .
Bence vadeyi uzatın , erzak alın . Belki ileride durumlar daha iyi olur. Böylelikle de iç huzurunuz da iyi olur ha 2 sene ha 3 sene.
Bende sizden duydum ilk defa , vade uzatılıp meblağtan düşülebiliniyor mu ?
Şartları nelerdir , bilginiz var mı ?

Hanımlar yanlış anlamayin da şuan sorduğumda soru olan kredi taksitine değil de benim issizligime odaklanarak zaten benim bozulmak üzere olan psikolojimi iyice dibe vurdunuz ve zaten içim kararmış halde düşünmekten uyuyamiyorum geceleri nefes almak yasamak bile o kadar zor ve gereksizmis gibi ki.. Bu konuda ben bi destek ararken siz beni daha da çıkmaza soktunuz. Bildiğim gerçekleri yuzume iyice carptiniz. Yok almıyorlar ise tanıdık değilse... Ne yapayım oleyim mi artik ne yapayım ben evden cikamiyorum ben para harcamamak için. Bir tek ailelerimize gidebiliyoruz. Bu şehirde arkadaşım bile yok yeniyim. Ve ben sizlerden bi fikir istedim. İyice daraldi içim. Kendimi geliştirmek için evde iki dil öğrendim ben şuan üçüncüsüne çalışıyorum. Ama yok olmuyor. Ben umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ama olmuyor. Ben hataliyim ben yanlışım okuyacagima çalışıp tecrübe edinseydim keşke dedirtiyor bu duzen .
burgerkinge gitsen alırlar zibil gibi iş ilanı var işte çözüm senin işe girmen para kazanman

Canım biran önce bitirmeye bakın sakın uzatma yoksa bitmek bilmiyor hayat bu bazen hiç hesapta olmayan ödemeler çıkıyor birde faiz gerçekten çok zor bitirin ve asla bulasmayin nakit almalara bakın biz çok şükür iki senedir taksitte yok kredide ne alırsak nakit inan paranın bereketide artıyor
250bin nakit biriktwerebilen birileri varmı maaşla

Ben de şehrimizdeki büyük bir tekstil firmasında çalışmayı istiyorum mesela. Geçenlerde orada çalışan birisiyle tanıştım iskurdan geldim dedi. Kız lise terk. Ben de gittim kaç kez iskur a ama bana hic o firmada eleman aranıyor denmedi. Bir tek ise yonlendirildim çağrı merkezi. Orda da çalıştım mesela. Oradan ciktigimda iskur a tekrar gittim şuan bana uygun is yokmuş muş muş. Ne zaman gitsem is yok. Ya adamı olan giriyor bu islere herhalde anlamadım gitti.
oldu canım başka?

herkese kizmissin ama şöyle dönüp baktığında senin çalışmandan başka çare yok. Senin bu noktada ne is olsa yapman gerekiyor. Hatta esin de ek iş yapsın. 300 lira için ssikintiya giriyorsunuz ayda uç gün öğrencilerin yaptığı tarzda anket doldurma, marketlerde urun tanıtma gibi işler yapsaniz bile cikarirsiniz o parayı. Bir suru bahane siralamissiniz işten cikartiyorlar filan diye. Cikattsalar ne yazar 1 ay çalışıp ciksaniz asgari ücretle çalışmanız bile 3 aylık taksidiniz tamam demektir. Anlıyorum üniversite mezunu olarak aağır geliyordur bu tarz işler ama başka careniz yok. Esinize de yazık. Ben ikna olmam iş bulamadığıniza. İllaki günü birlik ve ya sigortasiz, asgari ücretin altındada olsa bi seyler bulabilirsiniz. Bence 300 lira için iki yetiskin insanın sikayetlenmesi o tarz işlerde çalışmaktan daha gurur kirici. İkiniz de genç insanlarısiniz geçici bi sure için sıkıntıya girmeyi göze almalisinjz. Böyle bi durumda iş begenmemek bencillik. Herkes çocuk bakıcısı evine yardımcı arıyor bulamıyor siz iş bulamadığinizi iddia ediyorsunuz

ilk evlendiğimizde eşim işten çıktı, ben tek başıma tek maaşla hem ev kredisi hem 2 öğrenim kredisi ödedim. evimide geçindirdim, eşimin kurs parasınıda ödedim.. yeri geldi evdeki bozukları toplayıp ekmek aldım. merak etme bu günler geçer sen yeter ki eşine destek ol. ama iyi kötü deme bir işe gir. 500 giren evle 1000 giren ev bir olmaz. bir temizliğe gitsen 100 tl alırsın. evet temizlek zor ama hayat şartları zor. asgari ücretle geçinmek ütopya bu ülkede

herkese kizmissin ama şöyle dönüp baktığında senin çalışmandan başka çare yok. Senin bu noktada ne is olsa yapman gerekiyor. Hatta esin de ek iş yapsın. 300 lira için ssikintiya giriyorsunuz ayda uç gün öğrencilerin yaptığı tarzda anket doldurma, marketlerde urun tanıtma gibi işler yapsaniz bile cikarirsiniz o parayı. Bir suru bahane siralamissiniz işten cikartiyorlar filan diye. Cikattsalar ne yazar 1 ay çalışıp ciksaniz asgari ücretle çalışmanız bile 3 aylık taksidiniz tamam demektir. Anlıyorum üniversite mezunu olarak aağır geliyordur bu tarz işler ama başka careniz yok. Esinize de yazık. Ben ikna olmam iş bulamadığıniza. İllaki günü birlik ve ya sigortasiz, asgari ücretin altındada olsa bi seyler bulabilirsiniz. Bence 300 lira için iki yetiskin insanın sikayetlenmesi o tarz işlerde çalışmaktan daha gurur kirici. İkiniz de genç insanlarısiniz geçici bi sure için sıkıntıya girmeyi göze almalisinjz. Böyle bi durumda iş begenmemek bencillik. Herkes çocuk bakıcısı evine yardımcı arıyor bulamıyor siz iş bulamadığinizi iddia ediyorsunuz
Evde kadın arıyoruz bakıcı. 1500tl maaş. 1tane türk bulamadık biliyo musun

Ilk yorumlari okuduktan sonra daha da okumadim. Elime 70₺ kalsa ayda birakin isveren begenmemeyi ne is olsa yaparim moduna girerim. Esinizde sabirli adammis vesselam. Bu kadar bencillik hayat yorar.. Kpss yi kazansam rahat ederim kafasindan cikip asgari ucretle bi ise girerseniz ayda elinize 1000₺ kalacak ama siz kpssye hazirlanip peynir yememeyu tercih ediyorsunuz.. :stop:

Valla insan zor kaldimi herseyi yapar namus haricc

Esimin isyeri iflas etti. 3000 e yakin maas aliyodu ,arabada vermislerdi. Mudurluk yaparken bir anda
Asgari ucrete dustuk. Beklemek gibi luksumuz yoktu esimde gocunmadan 1 hafta icindegirdi ise ,mesai yapti fazladan 300 artti maasi ve kiramiz 850 +2 cocuk var biri okula gidiyor.
Napcaz derken kolunu dirsekten kirdi. 3 ay parca parca rapor aldi halada iyilesmedi.
Rapor parasi yetmeyince ben evde ek is yapmaya basladim. Cocuklarla cok zordu . Bazen gece 4 te yatip 7de kalktigim oluyordu ama gece gunduz yaptim ve bu zor donemleri kimseye muhtac olmadan astik. Bende meslek sahibiydim. Iyi yerlerde calistim hep ama esimde bende isten gocunmadik. O mudurken iscilik yapti...

Suan kendi meslegine dondu ve maasi eskiye dondu..
Sen tecruben yokken hedeflerini buyutme.
Madem peynir alamayacak duruma geldiniz heleki cocuk yokken begenmemezlik yapip evde oturma kapatin borcunuzu toptan

Birçok arkadaşa katılıyorum. Kpss bu sene erkene alındı ve sınav olur olmaz haziran atamasına yetişir mi sonuçlar bilmiyorum ama atanacağınızın garantisi var mı? a kadro derseniz, o daha zor. Yani 1, 1.5, 2 senelik bir süreç olabilir, kpss puanı aldıktan sonra. Hiç değilse 1 2 ay çalışsanız kendi okul kredinizi erteleseniz bile elinize harçlık olur, kitap vs alırsınız hem rahatça, öğrenciliğin masrafları hiç bitmiyor çünkü kendimden biliyorum. Bir arkadaşım gratise girmişti, kafa dağıtayım diye girdim demişti mesela. evinize yakın gratis, watsons gibi yerler varsa, ya da burger king, mc donalds gibi fastfood yerleri varsa, part time vs şansınızı deneyin. Ha siz çalışmak istemiyorsunuz diye yazmıyorum, belki başvurmak için fikir olur diye yazıyorum. Üni.de okurken garsonluk yapan arkadaşlar biliyorum ben, şimdi güzel güzel kurumlarda devlet memurları oldular. Hatta ünideyken, hafta da 2 3 gün temizliğe giden kızlar vardı yurtdışında, imrenmiştim resmen.

Madem bu kadar zor durumdasin o zaman is secmeyeceksin. Satış Danışmanı arayan bissürü yerler var.oralara başvur.elini taşın altına koy. Her üniversite mezunu kendi mesleğini mi yapıyor zannediyorsun !!!
Hem iki sene beklemekte işler yoluna girmez daha çok bunalirsin. Calisman sart. Allah yardimci olsun...
!!!
Arkadasim sabreyle deninlenlere de aldirma cok uni mezunu bosta ocakta zam gelicek maaslara belki oda biraz size nefes aldirir cagri merkezinde yapamazsin cok zor bir is stres altinda daha da bunalirsn ucuza don al pazarda yer kirala sat duruma gore devm edersin baktin olmuyor devam etmezsin en azindan kimseye boyun egmezsin
Allah razı olsun.
Cok guzel yazmissin arkadasim fikir almak istiyor zaten bunalmis bide ustune gidiyorlar hayretle okudum
Allah razı olsun anlayışınız için.
Allah yardımcınız olsun.
Eğer dediğiniz gibiyse,300 değilde 200 lira ödeyecek şekilde ayarlayın. 100 lira bile bu şartlarda sizin için artıdır. Sizinde krediniz varmış zaten. Birde geçicide olsa iş bulmaya bakın derim.
70 lira kalıyormuş aylık elinizde,çok çok az bir meblağ bu.
Allah razı olsun anlayışınız ve cevabınız için.
Canım biran önce bitirmeye bakın sakın uzatma yoksa bitmek bilmiyor hayat bu bazen hiç hesapta olmayan ödemeler çıkıyor birde faiz gerçekten çok zor bitirin ve asla bulasmayin nakit almalara bakın biz çok şükür iki senedir taksitte yok kredide ne alırsak nakit inan paranın bereketide artıyor
Ben de bankalardan kurtulmaya çalışıyorum hiç sevmem kredi kartıymış banka işiymiş.
Bence kredi vadesini uzatsan da böyle 2 yıl devam edilmez çok yıpranırsın... Şartlarınızı iyileştirmeniz lazım. Kesinlikle sizin de çalışmanız lazım. Yok illa şu an için değerlendirme yap dersen bence vadesini uzatsan da elinize düzgün bi para geçmiyor ki 2 yıl böyle gitmek hem de eşin kredi vs olaylarını önemsiyor madem aksatmadan onu ödemek mantıklı gözüküyor.
Evet bir şekilde iki sene idare edilecek bir an önce bitmeli. Benim kredime af gelme olasılığı da var. Af çok geliyormuş faizleri için.
Kendi bölümünüz olmasa bile kasiyerlik yapsaniz bile kardir bu durumda. En azindan atanana kadar ..
haklısınız.
eğer ki şu an işsizseniz ve ileride iş sahibi olmak adına çırpınıyorsanız, taksitleri düşürün, borcun süresi uzasa bile o zaman siz de çalışacağınız için daha kolay ödersiniz. kendi borcunuzu da mümkün olduğunca erteleyin.
Evet doğru söylüyorsunuz. Teşekkür ederim.
sızın borcunuzu otelemenız daha mantıklı, kredı notunuzda etkılenmez , ama bır ay gecıkme oldu dıye kredı notu dusmez o konuda da ıcınız ferah olsun, benım ıkı kartım yapılandırma ıle kapandı, hala duzenlı odenmeyen kredı kartım var ve kredım var ustumde ( gecmıs zamanda gecıktırdıgımde oldu odemelerını) ona ragmen su an bır ev alacak kadar kredı cekebılıyorum...
bence sızın asıl yapmanız gereken sız bır ıse gırın, çalışın.
Evet çalışmalıyım evden de olsa.
sende çalış burger kinge bile girsen eline asgari ücret geçer...

ev temizliğine gitseniz? etüt veya çocuk bakıcılığı?

Çalışmıyorsanız kredi borcunuzu erteletebilirdiniz neden ödemeye başladınız bu sıkışıklıkta?
Vergi dairesine düşmesin diye küçük küçük bir şeyler ödedim.
Kusura bakma canim ama is seciyorsun sen herhalde maden uzuluyorsun git bim a101 gibi yerlere is basvurusu yap hemen cagiriyorlar masa basi isi kim kaybetti sen bulacan hemde bu devirde bende memur olmadan once 15 aat calisip geliyordum ba caklarimda varis cikmisti ayakta durmakta
teşekkürler.
vadeyi uzatmayın ne kadar erken biterse o kadar iyi
evet düşündükçe ben de en iyisinin bu olduğuna karar verdim.
Kredi vadesini uzatsanız da kıt kanaat geçineceksiniz. Yani hayat bu her an ekstra ödemeler çıkıyor. Bence ne yapın edin geçici bir işe girin. Bir bilemedin iki sene çalışıp biraz rahat hareket edin. Öbür türlü kıt kanaat geçimle bir yerden sonra sinirleriniz bozulur.
haklısınız Allah yardımcımız olsun hepimizin.
banka kredisini ödemeseniz faizi artacak ve gerçekten de kredi notu düşecek... öğrenim kredinizi 2-3 ayda bir ödeseniz, bankayı da her ay düzenli ödeseniz yetişemezmisiniz?
vadeyi uzatsanız ödediğiniz faiz de artacak, zaten faiz ödeye ödeye evlerin bereketi de kaçtı :KK43:
inşallah güzel bi kapı açılsın size de, yeni yıl geliyor, zam alır belki eşinizde... sıkacaksınız ama öyle-böyle bitecek inşallah.
zaten 3 ayda anca birşeyler artırıp küçük ödeme yapıyordum vergi dairesine düşmesin diye.
inşallah tez zamandan borçlardan kurtulursunuz hayat zor...
Amiiin amin Allah razı olsun.
Yapmanız gereken 2 krediyi de ödeyebilecek düzeye getirmek için yetkililerle konuşmak ya da sizinde işe girmeniz o da olmuyorsa en azından kendi kredinizi ödeyecek tutarda evde yapılan satışlarla eşinize destek olmak.
Maliyeye dilekçe verdim bakalım sonuç ne olacak.
Önce kocanınkini ödeyip bitirin. Uzatma boşuna. Zaten 2sene yeterince uzun. Bide bu parasızlıkta üstüne faiz bindirmeyin
çok doğrusunuz. teşekkür ederim.
Öncelikle çok zor bi durum.
Allah sağlığa zarar vermesin . Bende aynı dertten müzdaribim. Erkak arkadaşımla 1 senedir borcun harcın içinden çıkamıyoruz. Evlenemiyoruz bile her yanımız borç .
Bence vadeyi uzatın , erzak alın . Belki ileride durumlar daha iyi olur. Böylelikle de iç huzurunuz da iyi olur ha 2 sene ha 3 sene.
Bende sizden duydum ilk defa , vade uzatılıp meblağtan düşülebiliniyor mu ?
Şartları nelerdir , bilginiz var mı ?
Amin sağlık oldukça her şey hallolur. Allah size de kolaylık versin. Şartları bilmiyorum detaylı araştırmadım. Kredi taksitimi 1 ay ödemezsem kredi notum düşer mi diye aratmıştım arama motorunda birisi vadeyi uzatsam nasıl olur diye sormuş benim de öylece aklıma geldi.
oldu canım başka?
.
Teşekkürler. Ben zaten sıkıntıdayım bir şeyleri göze aldığımın açık olduğunu düşünüyorum.
ilk evlendiğimizde eşim işten çıktı, ben tek başıma tek maaşla hem ev kredisi hem 2 öğrenim kredisi ödedim. evimide geçindirdim, eşimin kurs parasınıda ödedim.. yeri geldi evdeki bozukları toplayıp ekmek aldım. merak etme bu günler geçer sen yeter ki eşine destek ol. ama iyi kötü deme bir işe gir. 500 giren evle 1000 giren ev bir olmaz. bir temizliğe gitsen 100 tl alırsın. evet temizlek zor ama hayat şartları zor. asgari ücretle geçinmek ütopya bu ülkede
Evet insanlar güllük gülistanlık yaşamıyor. Emek vererek elde ediliyor mutluluk huzur. Kısa vadede durumumuz düzelmese de uzun vadede çok iyi olabiliriz sabredersek. Ben bu düşüncedeyim ve hep büyüklerimizin geçmiş hikayelerini aklıma getiririm.
Ilk yorumlari okuduktan sonra daha da okumadim. Elime 70₺ kalsa ayda birakin isveren begenmemeyi ne is olsa yaparim moduna girerim. Esinizde sabirli adammis vesselam. Bu kadar bencillik hayat yorar.. Kpss yi kazansam rahat ederim kafasindan cikip asgari ucretle bi ise girerseniz ayda elinize 1000₺ kalacak ama siz kpssye hazirlanip peynir yememeyu tercih ediyorsunuz.. :stop:
teşekkürler. okumadan anlamadan yazdığınız için.
Valla insan zor kaldimi herseyi yapar namus haricc

Esimin isyeri iflas etti. 3000 e yakin maas aliyodu ,arabada vermislerdi. Mudurluk yaparken bir anda
Asgari ucrete dustuk. Beklemek gibi luksumuz yoktu esimde gocunmadan 1 hafta icindegirdi ise ,mesai yapti fazladan 300 artti maasi ve kiramiz 850 +2 cocuk var biri okula gidiyor.
Napcaz derken kolunu dirsekten kirdi. 3 ay parca parca rapor aldi halada iyilesmedi.
Rapor parasi yetmeyince ben evde ek is yapmaya basladim. Cocuklarla cok zordu . Bazen gece 4 te yatip 7de kalktigim oluyordu ama gece gunduz yaptim ve bu zor donemleri kimseye muhtac olmadan astik. Bende meslek sahibiydim. Iyi yerlerde calistim hep ama esimde bende isten gocunmadik. O mudurken iscilik yapti...

Suan kendi meslegine dondu ve maasi eskiye dondu..
Sen tecruben yokken hedeflerini buyutme.
Madem peynir alamayacak duruma geldiniz heleki cocuk yokken begenmemezlik yapip evde oturma kapatin borcunuzu toptan
teşekkürler. Allah eşinize şifa versin.
Birçok arkadaşa katılıyorum. Kpss bu sene erkene alındı ve sınav olur olmaz haziran atamasına yetişir mi sonuçlar bilmiyorum ama atanacağınızın garantisi var mı? a kadro derseniz, o daha zor. Yani 1, 1.5, 2 senelik bir süreç olabilir, kpss puanı aldıktan sonra. Hiç değilse 1 2 ay çalışsanız kendi okul kredinizi erteleseniz bile elinize harçlık olur, kitap vs alırsınız hem rahatça, öğrenciliğin masrafları hiç bitmiyor çünkü kendimden biliyorum. Bir arkadaşım gratise girmişti, kafa dağıtayım diye girdim demişti mesela. evinize yakın gratis, watsons gibi yerler varsa, ya da burger king, mc donalds gibi fastfood yerleri varsa, part time vs şansınızı deneyin. Ha siz çalışmak istemiyorsunuz diye yazmıyorum, belki başvurmak için fikir olur diye yazıyorum. Üni.de okurken garsonluk yapan arkadaşlar biliyorum ben, şimdi güzel güzel kurumlarda devlet memurları oldular. Hatta ünideyken, hafta da 2 3 gün temizliğe giden kızlar vardı yurtdışında, imrenmiştim resmen.
teşekkürler.

Beni anlamaya çalışmadan direk acımasız konuşan bir sürü ünlemler kullanarak vurgulayan arkadaşlara da teşekkür ederim mesajların hepsini okumadan benim düşüncelerimi anlamaya çalışmadan yargılayan herkese kızdığımı sananlara da.. ben size ne danıştım sizler bana nasıl yaklaştınız neler söylediniz. Hepinizden Allah razı olsun.

X