Banka kredilerimize yetisemiyoruz

Aynen canım bir tane türk düzenli çalışan yok hep gürcü kadınlar 550$ veriyoruz ve yeme içme bize ait üç tane türkle çalıştık hep kaytarma hep izin isteme asla düzenli gelip gitme yapmadılar kimse bana iş yok demesin hatta varsa 45 50 yaşlarinda yatıli kayinvalideme bayan arıyoruz
Aynen bizde. 600$ hafta sonlarıda cep harçlığı. 1500ü geçiyo bile. Türk bulduk kına var komşu gelcek çocuğum hasta. Yalan doğru bilmiyorum hep bi bahane.

Hanımlar benim sorunum su ki yeni evliyim eşim asgari ücretle çalışıyor. Onun evlilik öncesinden kredi borcu benim de öğrenim kredisi borcum var. İki krediyi de ayni ay odeyemiyoruz zaten.ikimizin taksiti de 300 TL . benim geri odemem temmuzda başladı ve ben o zamandan beri para buldukça az miktar odedim ama eşimin kredisini hep düzenli odedik. Kasım ayında hic birini odemeyip evdeki eksikleri tamamladık ve eşim bir ay taksit ödemediği için kredi notu düştü diye üzülüyor. Eşimin kredi borcu 2 sene sonra bitecek bu arada.
Simdi ben 2 sene daha disimi sıkıp eşimin kredisini düzenli ödemesini sağlayıp kendi kredimi bekleteyim mi yoksa eşime bankayla konuşup kredinin vadesini uzatarak aylık taksitini düşürmesini mi isteyeyim .
Eğer aylık taksiti düşerse bana aylık erzak parası biraz daha gelecek ama hem kredi suresi uzayacak hem de faiz artacak. Benim borcuma cok faiz gelmiyor ve faizleri de sildirilebiliyor af cikarsa. Cikmazdayim ne yapsam ?
Öncelikle umarım en kısa zamanda gönlünüzce bir iş bulup çalışırsınız anladığım kadarıyla maddi anlamda zordasınız.Malesef günümüzde tek maaş yetmiyor hele ki borçlar varsa bence su anda rahatlamanız için vadeyi uzatın derim bu süreçte zaten iş bulursanız ya da kpssyle atanırsanız yeniden yapılandırırsınız borçlarınızı Allah yardımcınız olsun.

Allah yardımcınız olsun.
Bende arkadaslara katılıyorum
Ayda 70 tl ile geçinmeye çalışmaktansa giderim herhangi bir işte çalışırım ben olsam..
Bende okudugum mesleği yapmıyorum
Ama çok şükür kimseye muhtaç olmadim ne istediysem yaptım.
Borçlandıysamda tıkır tıkır maaşımla ödedim..
3e 5e bakmadan girin çalışın.
Madem 70 tlyle geçiniyorsunuz sizin maaşı komple krediye yatırırsınız.
1 senede kapanmıs olur

Hanımlar benim sorunum su ki yeni evliyim eşim asgari ücretle çalışıyor. Onun evlilik öncesinden kredi borcu benim de öğrenim kredisi borcum var. İki krediyi de ayni ay odeyemiyoruz zaten.ikimizin taksiti de 300 TL . benim geri odemem temmuzda başladı ve ben o zamandan beri para buldukça az miktar odedim ama eşimin kredisini hep düzenli odedik. Kasım ayında hic birini odemeyip evdeki eksikleri tamamladık ve eşim bir ay taksit ödemediği için kredi notu düştü diye üzülüyor. Eşimin kredi borcu 2 sene sonra bitecek bu arada.
Simdi ben 2 sene daha disimi sıkıp eşimin kredisini düzenli ödemesini sağlayıp kendi kredimi bekleteyim mi yoksa eşime bankayla konuşup kredinin vadesini uzatarak aylık taksitini düşürmesini mi isteyeyim .
Eğer aylık taksiti düşerse bana aylık erzak parası biraz daha gelecek ama hem kredi suresi uzayacak hem de faiz artacak. Benim borcuma cok faiz gelmiyor ve faizleri de sildirilebiliyor af cikarsa. Cikmazdayim ne yapsam ?
Merak ettim ailenizin maddi durumu nasıl, esinizin asgari ücretle çalıştığını biliyorlar mi? Bi çocuğu buyutup, okutmak, ayakları üzerinde durmasını sağlamak ailenin görevidir . siz okurken krediyle okumussunuz ailenizin sırtından bu yyukumlulugun yarısını almış siniz. Şimdi esinizin bu kadar para kazandığını bilip bi de üzerine bu borcu yiktilarsa cçok vicdansizlar. Durumları biraz iyiyse bahset sikintinizdan. Gerçekten çok uüzüldüm bu yyaştabu kadar zor bi hayata bbasladiginiz için.

Merak ettim ailenizin maddi durumu nasıl, esinizin asgari ücretle çalıştığını biliyorlar mi? Bi çocuğu buyutup, okutmak, ayakları üzerinde durmasını sağlamak ailenin görevidir . siz okurken krediyle okumussunuz ailenizin sırtından bu yyukumlulugun yarısını almış siniz. Şimdi esinizin bu kadar para kazandığını bilip bi de üzerine bu borcu yiktilarsa cçok vicdansizlar. Durumları biraz iyiyse bahset sikintinizdan. Gerçekten çok uüzüldüm bu yyaştabu kadar zor bi hayata bbasladiginiz için.
ailem de sıkıntımızı biliyor ama onlarında düğün kredileri araba kredisi... emekli maaşıyla zor idare ediyor. Babam maddi olarak destek veriyor elbet ama bir de kredimi öde diyemem. Babam da üzülüyor elbet. Bu ay araba kredisi de bitecek ve kendi evini satıp üzerine kredi çekip hem bize hem kendilerine ev alacak babam daha ne yapsın. Allah razı olsun hep arkamda durdular. Eşimin ailesi daha da zor durumda o halde kayın pederim evime çuvalla un aldı patates aldı her gelişinde eli dolu gelir.

Aynen canım bir tane türk düzenli çalışan yok hep gürcü kadınlar 550$ veriyoruz ve yeme içme bize ait üç tane türkle çalıştık hep kaytarma hep izin isteme asla düzenli gelip gitme yapmadılar kimse bana iş yok demesin hatta varsa 45 50 yaşlarinda yatıli kayinvalideme bayan arıyoruz

aynen
gündüzlü bakıcı arıyoruz 9-6 çalışacak haftada 1 gün tatil 1200 tl
ama kimse gelmiyor

Bankalar , borca dayalı para sistemi , faizler ve merkez bankası hakkında bilgilenirsek yaşadığımız tüm sorunların düğüm noktasını bulabiliriz arkadaşlar. Bu konuda Prof. Mete Gündoğan hocamızı takip etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca ev alma konusunu düşünen arkadaşlara da Prof. Dr. Gültekin Çetiner'in güneş köy projelerine bir bakmalarını tavsiye ederim..

Yeni evlisin altinlarina noldu onlari bozdur

X