• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka kredilerimize yetisemiyoruz

Hanımlar yanlış anlamayin da şuan sorduğumda soru olan kredi taksitine değil de benim issizligime odaklanarak zaten benim bozulmak üzere olan psikolojimi iyice dibe vurdunuz ve zaten içim kararmış halde düşünmekten uyuyamiyorum geceleri nefes almak yasamak bile o kadar zor ve gereksizmis gibi ki.. Bu konuda ben bi destek ararken siz beni daha da çıkmaza soktunuz. Bildiğim gerçekleri yuzume iyice carptiniz. Yok almıyorlar ise tanıdık değilse... Ne yapayım oleyim mi artik ne yapayım ben evden cikamiyorum ben para harcamamak için. Bir tek ailelerimize gidebiliyoruz. Bu şehirde arkadaşım bile yok yeniyim. Ve ben sizlerden bi fikir istedim. İyice daraldi içim. Kendimi geliştirmek için evde iki dil öğrendim ben şuan üçüncüsüne çalışıyorum. Ama yok olmuyor. Ben umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ama olmuyor. Ben hataliyim ben yanlışım okuyacagima çalışıp tecrübe edinseydim keşke dedirtiyor bu duzen .

Son düzenleme:
Dershanede halkla ilişkiler olarak tanımlanan ama aslında kayıt görevlisi olmanın MEB le yazışma arasındaki bağlantıyı kurabilen varsa anlatsın.
Yok artık diyorum.
Herkes size anlaşmış gibi, işe almamak için saçma sapan bahaneler üretiyor resmen.
İş bulma siteleri var günümüzde 2-3 tane ünlü.
Onları kullanın bari, birçok tecrübe aranmayan iş mevcut orada.
Emeklilik yaşını yaparlarsa böle, gencecik beyinler ve yeni iş güçleri böyle evinde oturur işte!
Allah sonumuzu hayır etsin, size de biran önce derdinize derman versin.
He buarada ben o sitelerden ne işler buldumda yol uymadı bana malesef cok ızak olmadın dediğim için

Dershanede halkla ilişkiler olarak tanımlanan ama aslında kayıt görevlisi olmanın MEB le yazışma arasındaki bağlantıyı kurabilen varsa anlatsın.
Yok artık diyorum.
Herkes size anlaşmış gibi, işe almamak için saçma sapan bahaneler üretiyor resmen.
İş bulma siteleri var günümüzde 2-3 tane ünlü.
Onları kullanın bari, birçok tecrübe aranmayan iş mevcut orada.
Emeklilik yaşını yaparlarsa böle, gencecik beyinler ve yeni iş güçleri böyle evinde oturur işte!
Allah sonumuzu hayır etsin, size de biran önce derdinize derman versin.
Amiin amiin.. Kendimi boşa yaşıyor gibi hissediyorum artik. Ben o kadar emek verdim. Gecenin bi vakti kara kara düşünüp çıkmaza girmek için vermedim o emekleri.

Amiin amiin.. Kendimi boşa yaşıyor gibi hissediyorum artik. Ben o kadar emek verdim. Gecenin bi vakti kara kara düşünüp çıkmaza girmek için vermedim o emekleri.
İçinizi ferah tutun.
Siz bu şekilde hala dimdik ele güne avuç açmadan yaşıyorsunuz.
Eşinizle anladığım kadarıyla bir sıkıntınız yok.
Kredi konusunda bir şey söylemedim çünkü yapılandırsalar dahi sizin hayatınızda pek fazla bir şey değişmeyecek.
Borç bitmeyecek, sadece süresi uzayacak ve bir yerde borç varken elinize fazladan kalan para da tamamen rahata erdirmeyecek.
Bu sebeple, o konuda fikir beyan etmedim.
Yılmayın, dimdik durun.
Çoğu insan böyle bir durumda feveran edip yuvasını yıkarken, siz çözüm arıyorsunuz.
Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün ama illa birgün emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
Umudu kaybetmeden, her gün daha çok hırslanarak devam edin hayatınıza.
Bu dönem gelip geçecek, emin olun.

İçinizi ferah tutun.
Siz bu şekilde hala dimdik ele güne avuç açmadan yaşıyorsunuz.
Eşinizle anladığım kadarıyla bir sıkıntınız yok.
Kredi konusunda bir şey söylemedim çünkü yapılandırsalar dahi sizin hayatınızda pek fazla bir şey değişmeyecek.
Borç bitmeyecek, sadece süresi uzayacak ve bir yerde borç varken elinize fazladan kalan para da tamamen rahata erdirmeyecek.
Bu sebeple, o konuda fikir beyan etmedim.
Yılmayın, dimdik durun.
Çoğu insan böyle bir durumda feveran edip yuvasını yıkarken, siz çözüm arıyorsunuz.
Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün ama illa birgün emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
Umudu kaybetmeden, her gün daha çok hırslanarak devam edin hayatınıza.
Bu dönem gelip geçecek, emin olun.
Allah'a şükür esimle problemimiz yok. Tek sorun maddiyat. Ona da aileler destek oluyor ben tek çocuğum ailem için bana yardim etmek sorun olmuyor ama halimi gördükçe onlar da uzuluyorlar. İki insan birbirini sevip sayıp el ele yürek yurege birlik oldukça her sorun asilir . ben de o yüzden bir çözüm arıyorum. Tesekkur ederim.

Verdiğiniz emeklerden bahsetmişsiniz, muhtemelen okumak için falan verdiğiniz emekleri kastediyorsunuz. Aynı bölümün 4. sınıf öğrencisiyim ve gerçekten bitirmesi kolay olmayan bir bölüm. Ben de sizin profilinizde yazan şehirde okuyorum hatta. Şehir küçük, imkanlar kısıtlı. Tabi okul bitince İzmir'e döneceğim ben o ayrı konu, neyse. Şimdi sizin bir İktisatçı olarak durumunuza acilen rasyonel bir çözüm bulmanız lazım. Sanırım 2 sene önce mezun oldunuz çünkü öğrenim kredisinin geri ödemesi mezuniyetten 2 yıl sonra başlar. Bu 2 sene içinde iyi-kötü pek tecrübe edinemediniz anlaşılan. Ve evlenmişsiniz. Evlilik çok büyük sorumluluk almak demek. Sizin acilen asgari ücretle herhangi bir işe girip para kazanmanız lazım. Ödemeleriniz çok değil aslında, toplam 600 yapıyor aylık. Ne iş olursa olsun yapmanız lazım yani şimdilik. Yani bunun çözümü kredilerin ödemesini erteletmek, vade uzatmak falan değil bence.

Verdiğiniz emeklerden bahsetmişsiniz, muhtemelen okumak için falan verdiğiniz emekleri kastediyorsunuz. Aynı bölümün 4. sınıf öğrencisiyim ve gerçekten bitirmesi kolay olmayan bir bölüm. Ben de sizin profilinizde yazan şehirde okuyorum hatta. Şehir küçük, imkanlar kısıtlı. Tabi okul bitince İzmir'e döneceğim ben o ayrı konu, neyse. Şimdi sizin bir İktisatçı olarak durumunuza acilen rasyonel bir çözüm bulmanız lazım. Sanırım 2 sene önce mezun oldunuz çünkü öğrenim kredisinin geri ödemesi mezuniyetten 2 yıl sonra başlar. Bu 2 sene içinde iyi-kötü pek tecrübe edinemediniz anlaşılan. Ve evlenmişsiniz. Evlilik çok büyük sorumluluk almak demek. Sizin acilen asgari ücretle herhangi bir işe girip para kazanmanız lazım. Ödemeleriniz çok değil aslında, toplam 600 yapıyor aylık. Ne iş olursa olsun yapmanız lazım yani şimdilik. Yani bunun çözümü kredilerin ödemesini erteletmek, vade uzatmak falan değil bence.
Canım burada herkes birini tanıyor şehir küçük is imkânı dar doğal olarak insanlar ya tanıdığını ya da en tecrübeli sini ise alıyor sen şehri biliyorsun az çok farkindasindir buradaki insanların kafa yapısının.

O kadar okudunuz emeğiniz var.Mesleğinize uygun bir iş bulmayı istediğinizi anlayabiliyorum ama anlattığınız göre şu an öyle bir iş bulamiyorsunuz.:KK43:
Bunları bir kenara bırakıp söyle 3-4 aylığına geçici olarak bir işte çalışsanız kazandığınız parayla biraz olsa nefes alırsınız sizce nasıl olur. :KK58:Örnek Tekstil Atölyesi ( ayakci olarak alınıyor ) yada bir Cafe, Pastane vb.
Yerlerde servis elemanligi gibi..

Ne olur iş yok demeyin :KK47:evde oturarak iş bulunmuyor:KK31:

Canım burada herkes birini tanıyor şehir küçük is imkânı dar doğal olarak insanlar ya tanıdığını ya da en tecrübeli sini ise alıyor sen şehri biliyorsun az çok farkindasindir buradaki insanların kafa yapısının.
Evet, biliyorum. Biz staj bile ayarlayamadık yani, staj aramaya devam ediyoruz. Diğer şehirlerde durum nedir bilemiyorum ama hiç öyle gençlerin elinden tutup bi iş öğretmek isteyen, yetiştirmek isteyen insana rastlamadık, anca ayak işleri yaptırmayı biliyorlar ya da bana hep öyle denk geldi. Bilemiyorum. İçinizi karatmak için söylemiyorum yanlış anlamayın ama bana göre orada hayat yok yani. Siz aramaya devam edin, muhakkak çıkar bir yerlerden. Bankaları denediniz mi hiç? Banka sınavları falan?

O kadar okudunuz emeğiniz var.Mesleğinize uygun bir iş bulmayı istediğinizi anlayabiliyorum ama anlattığınız göre şu an öyle bir iş bulamiyorsunuz.:KK43:
Bunları bir kenara bırakıp söyle 3-4 aylığına geçici olarak bir işte çalışsanız kazandığınız parayla biraz olsa nefes alırsınız sizce nasıl olur. :KK58:Örnek Tekstil Atölyesi ( ayakci olarak alınıyor ) yada bir Cafe, Pastane vb.
Yerlerde servis elemanligi gibi..

Ne olur iş yok demeyin :KK47:evde oturarak iş bulunmuyor:KK31:
Kafayı yemek uzereyim arkadaşım. İs aradigimi yazdım zaten. Eve kok salmadim ama KPSS den sonra da olmazsa bitkisel hayata gecerim herhalde evde.

insanı yerin dibine sokmaya ne kadarda hevesli bazılarımız ya.kadıncağız zaten sıkıntıda.yorumlara bakıyorumda yok sucuk yeme peynir ye falan.sucuk yediğini nereden biliyorsun.tövbe yarabbim.zaten iş arıyor bulamıyormuş yoksa neden sıkıntıya girsin zevk mi alacak bu durumdan.

Yabanci dil işe yarar kaç sene önce 2-3 asgari ücret edicek maaşa çalişiyordum ben.maden yabancı dilim var call centerlerda veya çevirmen olarak iş bak

Aklıma ne geldi şimdi:)eskiden ben bi dönem evlere iş veren yerlerden aliyordum iş .hiç yapamadin öyle yap inan çok iyi oaralar kazanılıyor.8yıllık evliyim buarada bende demeyin sonra ne cok iş yapmişsin diye:-)

Evet, biliyorum. Biz staj bile ayarlayamadık yani, staj aramaya devam ediyoruz. Diğer şehirlerde durum nedir bilemiyorum ama hiç öyle gençlerin elinden tutup bi iş öğretmek isteyen, yetiştirmek isteyen insana rastlamadık, anca ayak işleri yaptırmayı biliyorlar ya da bana hep öyle denk geldi. Bilemiyorum. İçinizi karatmak için söylemiyorum yanlış anlamayın ama bana göre orada hayat yok yani. Siz aramaya devam edin, muhakkak çıkar bir yerlerden. Bankaları denediniz mi hiç? Banka sınavları falan?
Hayır bankalara hic basvurmadim. Orda da olmayacak tanıdığım kimsem yok. Tanıdık yoksa alacaklarını sanmiyorum artik o kadar usandim ki.

Aklıma ne geldi şimdi:)eskiden ben bi dönem evlere iş veren yerlerden aliyordum iş .hiç yapamadin öyle yap inan çok iyi oaralar kazanılıyor.8yıllık evliyim buarada bende demeyin sonra ne cok iş yapmişsin diye:-)
Onu da aradım. İnternetten araştırdım birilerine sordum ama yok diyorlar. İnsanlar nasıl buluyor anlamıyorum. Benim KOSGEB belgem bile var. Gorumcemle beraber bi dükkân acsak diyoruz araştırıyoruz ama ne acicaz bilmiyoruz. İlimizin de belgesi var. Her yönden araştırma halindeyim anlayacağınız ama sanırım ben yanlış yerlerde arıyorum.

Yabanci dil işe yarar kaç sene önce 2-3 asgari ücret edicek maaşa çalişiyordum ben.maden yabancı dilim var call centerlerda veya çevirmen olarak iş bak
Çağrı merkezinde de çalıştım ben gecen sene. Orada sürekli eleman giriş çıkışı var gelen duramiyor kaçıyor. Çeşit çeşit insan çeşit çeşit küfür ve hakaret duymaktan bayilanlar aglayanlar psikolojisi bozulanlar.... Neler neler oldu bir bilseniz. Öyle ukala insanlar var ki . benim her gün Burnum kanamaya başlamıştı orda. Dayanamadım çıktım.

Hayır bankalara hic basvurmadim. Orda da olmayacak tanıdığım kimsem yok. Tanıdık yoksa alacaklarını sanmiyorum artik o kadar usandim ki.
Canım neden bukadar umutsuzsun kendine gel azıcık hayat yeni başlıyor tamam sıkıntılı ama inan düzelicek.git kapı kapı gez 3-5 e bakma herkesin kapısını cal inan bukursun bişeyler ben 17 yaşinda evlendim cok girdim işe eve aldım iş.

insanı yerin dibine sokmaya ne kadarda hevesli bazılarımız ya.kadıncağız zaten sıkıntıda.yorumlara bakıyorumda yok sucuk yeme peynir ye falan.sucuk yediğini nereden biliyorsun.tövbe yarabbim.zaten iş arıyor bulamıyormuş yoksa neden sıkıntıya girsin zevk mi alacak bu durumdan.
Çok tesekkur ederim coook...

Back
X