bana yol gösterin kafam çok karışık :(

Ş
Alternatifleri değerlendirip bir karara varmalısınız. Evet İstanbul'da hayat çok zor ev almak imkansıza yaklaştı. Devlet bankaları bir süredir kredi bile vermiyor mesela. Erkek arkadaşınız İstanbul fikrinden bu yüzden vazgeçmiş olabilir. Ama size de kendi memleketine taşınmayı dikte edemez. Bambaşka şehirlerde hayat kurabilirsiniz ama anneniz diretiyor. O da kendince haklı çocuğunun bambaşka bir şehirde yaşamasını istemeyebilir. Siz ne istediğinizi, gerçekte nasıl yaşamak istediğinizi düşünüp ona göre karar vermelisiniz. Aileden başka şehirde yaşamak hele ailenize düşkünseniz zor bir karar. Hele yıllık izniniz azsa ha deyince gidip göremezsiniz. Eş ailesinden de uzak kalacaksaniz onun da ailesine gideceksiniz tatil ikiye bölünecek. Bayram seyran nasıl olacak kime gidelim problemi çıkacak vs vs. Hepsine eni konu karar vermelisiniz. Mesela bizim şehirler birbirinden uzak yaşadığımız yer bambaşka. Eşimin 20 gün izni oluyor yaklaşık. Yılda bir defa gidebiliyoruz. Yazın bayramlara denk getiriyoruz. Bayramı iki tarafta geçiremiyoruz. Bunu sorun edecekseniz sıkıntı mesela. Tonla değişen var
Şuanda başka şehirden ev almak kolay mı bende bakıyorum İzmir’e Ankara’ya ev fiyatları uçmuş nerede uygun ev var ki

Benim abimler istanbulda esi calısmıyor 13 bin alıyor geçiniyorlar ama sigara alkol fakan varsa cok zor cok masraflı çünkü
Yol masraflı bence sadece oda heryere ulaşım var. Kira zaten artık heryerde arttı. Eski kiracıysa ucuzdur. Ben istanbulda herşeyin ucuzunu bulabiliyorum teme içme kıyafet. Başka şehirlerde kıyafet pahalı oluyor az yer oluyor alacak kendine mecbur bırakıyor. Eğer işine servisle gidiyorsan ve evin işine yakınsa haftasonları da gezersin yaşanır her türlü. Başka şehirde olup gezecek yer olmayıncada sürekli şehir dışına gidiyorsun oda masraflı bir durum ve burdaki kadar maaş vermiyorlar. Burda kazanıp toparlanıp sonra başka şehirden ev alabilirler

Ş

Şuanda başka şehirden ev almak kolay mı bende bakıyorum İzmir’e Ankara’ya ev fiyatları uçmuş nerede uygun ev var ki
Diğer şehirleri bilmiyorum tabii de Yozgat'ta bile 400- 500 bin arası evler tabii bunlar eski. Yeniler milyonları geçebiliyor şehir merkezinde. Evler her yerde uçtu Allah dar gelirliye sabır versin. Ben İstanbul'dayım evi arabayı aldık on yıllık evliyiz. Sıfırdan başlasak ne yapardık bilmiyorum.

Yol masraflı bence sadece oda heryere ulaşım var. Kira zaten artık heryerde arttı. Eski kiracıysa ucuzdur. Ben istanbulda herşeyin ucuzunu bulabiliyorum teme içme kıyafet. Başka şehirlerde kıyafet pahalı oluyor az yer oluyor alacak kendine mecbur bırakıyor. Eğer işine servisle gidiyorsan ve evin işine yakınsa haftasonları da gezersin yaşanır her türlü. Başka şehirde olup gezecek yer olmayıncada sürekli şehir dışına gidiyorsun oda masraflı bir durum ve burdaki kadar maaş vermiyorlar. Burda kazanıp toparlanıp sonra başka şehirden ev alabilirler
Eşi yabancı daha vatandaşlık almadığı için calısamıyor şirkerim aracı var onu kullanıyor o yüzden benzin araş masrafı yok biraz refah yasamak isterlerse 20 den asağısı cok zor zaten

Sanırım anlatamadım. Diyor ki eğer istanbulda iyi maaşlı iş bulamazsam burda (adana) zaten ev var araba var yaşarız. Yani ben istanbul olmazsa bu şehşrler olabilür diye önccesinde konuşuyorduk. Şu an bu şehirlerde gündemde değil.
Anladığım kadarıyla erkek arkadaşınız sabit fikirli, dediğim dedik biri değil. Sadece hayat standardının düşmesini istemiyor doğal olarak.

Eğer ailesiyle ve akrabalarıyla çok içli dışlı değilse, sınırını çizmeyi bilen biriyse sorun yaşamazsınız bence. Asıl sorun annenizde, kararlarınıza ve seçimlerinize saygı duymuyor.

Anladığım kadarıyla erkek arkadaşınız sabit fikirli, dediğim dedik biri değil. Sadece hayat standardının düşmesini istemiyor doğal olarak.

Eğer ailesiyle ve akrabalarıyla çok içli dışlı değilse, sınırını çizmeyi bilen biriyse sorun yaşamazsınız bence. Asıl sorun annenizde, kararlarınıza ve seçimlerinize saygı duymuyor.
Sınırlarını çizen birisi olsa bile evlendikten sonra değişebiliyor bu durum.
Kk da biraz zaman geçirince her konuda tetikte oluyor insan :(

Benzer durumu bende yaşadım. Eşimin memleketinde yaşamaya başladık evlenince ve ben hiç hiç istemiyordum. Akrabalık ilişkileri benim tarzıma çok uymuyor. Eşimle bu konudaki beklenti ve isteklerimi çok net konuştum ben ve sıkıntı yaşamadım. Hatta şimdi iyi.ki diyorum doğum yaptım ve yapayalnız başka bir şehirde olsam çok zorlanacaktım her şeyde bir hayır varmış onu gördüm

Back