- 8 Mart 2020
- 602
- 1.726
- 63
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Ailesinin maddi durumu ve sizin ailenizin maddi durumu nasıl peki İstanbulda bir ev almak isteseniz yardim edebilirler mi?Ankara, eskişehir.. Ama ailem kabul etmez asla. İstanbulda iş bulmayana kadar tanıştırma sürecine girmek istemiyorum. Yoksa ortalık çok karışacak
Yani evet dik duruyorum o konuda. Ancak bazı şeyleri de öngörebilmek lazım. Ona kalsa aile hemen tanışsın istiyor ama belirsizlikler ortasında böyle bi yola girilsin istemiyoeumBelki konu sahibi dişli biri hepsini dize getirir
Daha ortada evlilik teklifi yok aile tanışması yok bana erken geldi yargıda bulunmak için.
Evet sorun yaşayabilir bu bir ihtimal ama tamamen yanılıyor da olabilir konu sahibi belki hiç sorun yaşamayacak sevgilisinin tutumu öyle olacak ki kimseye laf düşmeyecek bilemeyiz
Daha en baştan adama dayatmışsınız kendi isteğinizi, o günün şartlarıyla bugünün şartları bir değil üstelik şimdi çok daha zor her şey, ama siz halâ adamın sözünde durmasını bekliyorsunuz. Ben sizi biraz bencil buldum açıkçası. İstanbul gibi bir yerde yaşamak için kimseyi zorlayamazsınız, bir tercih yapmak zorunda da bırakmamalısınız. Eğer illa İstanbul olacak diyorsanız, ayrılmalısınız. Ankara, Eskişehir gibi yerler de küçük değil gayet büyük şehirler oralarda da iş imkanı fazla olur. Bence biraz bu noktada eğer karşınızdakini seviyorsanız, İstanbul'dan ayrılmanız gerekiyor. İlla onun şehrine de gitmeye gerek yok, başka üçüncü bir yere de gidilebilir.Merhabaalar 1 yıllık ilişkim var hemen evlenme gibi niyetim yok daha çok gelecek planları yapan konuşan sevgilim ..
Okuduğum şehirde buluşuyorduk 2 haftada bir , okul bitince de ben kendime şehrime döndüm ve çalışmaya başladımm . İlişkinin başlarında ailemin olduğu şehirde yani istanbulda yaşamak istediğimi söylüyordum o da tamam ilerde yaşarız diye kabul etmişti. İş bolluğu çok daha kolay iş imkanı olan bir şehir o yüzden sadece ailemden dolayı değil .
Şimdi ise istanbulda yaşamanın ikimizi zorlayacağını bunun için çaba gösterdiğini ancak olmazsa onun şehrinde yaşamamı bekliyor . Yani işin özü lafından dönüyor . İnanın sorunlu akrabaları var eminim ki orda yaşayınca hepsi birden başıma üşüşecek .Yıllarca babamın ailesinden çektiğimiz için akraba travması oluştu bende .Onun şehrinde asla yaşamak istemediğimi ,bu konuda net olduğumu biliyor.
Bana hep ilişkide evlilikte sadece tek taraflı fedekarlık olmadığını anlatmaya çalışıyor yani ikna etmeye işte.
ikimiz de 8-9 arası maaş alıyoruzz geçinmek çok zor olur değil mi ? moralim bozuk onu çok seviyorum işler yoluna girsin diye hep dua ediyorumm ama ya olmazsa ne yapacağım ben işin içinden çıkamıyorum
Yani şöyle başlarda bana istanbuldan ev alabileceğimiz yerler şurası falan derdi. Sonraki süreçte birikimini arabaya verdi. Yani daha tanımaya çalışıyordum o yüzden aile meselelerine karışmadım sadece dinliyordumAilesinin maddi durumu ve sizin ailenizin maddi durumu nasıl peki İstanbulda bir ev almak isteseniz yardim edebilirler mi?
Çünküü en baştan olacakları söylemem gerekiyordu iş ciddiye binince söylemek çok saçma geliyor bana. Ailem le onun arasında kaldım Adana da yaşamak istemiyoeumDaha en baştan adama dayatmışsınız kendi isteğinizi, o günün şartlarıyla bugünün şartları bir değil üstelik şimdi çok daha zor her şey, ama siz halâ adamın sözünde durmasını bekliyorsunuz. Ben sizi biraz bencil buldum açıkçası. İstanbul gibi bir yerde yaşamak için kimseyi zorlayamazsınız, bir tercih yapmak zorunda da bırakmamalısınız. Eğer illa İstanbul olacak diyorsanız, ayrılmalısınız. Ankara, Eskişehir gibi yerler de küçük değil gayet büyük şehirler oralarda da iş imkanı fazla olur. Bence biraz bu noktada eğer karşınızdakini seviyorsanız, İstanbul'dan ayrılmanız gerekiyor. İlla onun şehrine de gitmeye gerek yok, başka üçüncü bir yere de gidilebilir.
Adanao hangi şehirde
Siz Adana'yı istemiyorsunuz diye adamı İstanbul'a getirip geçim sıkıntısı yaşatmaya ne hakkınız var peki? En baştan daha birbirinizi doğru dürüst tanımadan "ben İstanbul'dan başka yerde yaşamam" demişsiniz işte bu bencillik değil de nedir? Adam da sizi kaybetmemek için tamam demiş ama şartlar değişmiş. Bence adamdan ayrılın, İstanbullu birini bulun siz.Çünküü en baştan olacakları söylemem gerekiyordu iş ciddiye binince söylemek çok saçma geliyor bana. Ailem le onun arasında kaldım Adana da yaşamak istemiyoeum
aileniz hangi ilçedeYani öyle her yerde çalışabilme gibi mesleğim yok benim. Annem en baştan karşı bizi de çiğnryip gitmezsin herhalde diyor off o kadar arada kaldım ki
BankacıBahsettiğiniz rakamlarla İstanbul’da yaşamak artık mümkün değil. Bir şekilde orta yolu bulmanız lazım. İlla Adana’da yaşamak zorunda değilsiniz. Erkek arkadaşınızın mesleği nedir?
Ama önceden düşünmek lazım. Yani neden mücadele içinde yaşayacağını öngördüğü bir evliliği onaylasın kiBelki konu sahibi dişli biri hepsini dize getirir
Daha ortada evlilik teklifi yok aile tanışması yok bana erken geldi yargıda bulunmak için.
Evet sorun yaşayabilir bu bir ihtimal ama tamamen yanılıyor da olabilir konu sahibi belki hiç sorun yaşamayacak sevgilisinin tutumu öyle olacak ki kimseye laf düşmeyecek bilemeyiz
Açıkçası onun alternatifleri daha yaşanılası.Ankara, eskişehir.. Ama ailem kabul etmez asla. İstanbulda iş bulmayana kadar tanıştırma sürecine girmek istemiyorum. Yoksa ortalık çok karışacak
Hanımefendi ben hiçbir zaman benim yanım erkeğimin yanı gibi kafaya girmedim. Çok aşıktım ama ilerde olabilecekleri de öngördüğüm için beklentilerimizi konuşurken dile getirdim. Bence sonradan söylenmesi daha kötü olurduSiz Adana'yı istemiyorsunuz diye adamı İstanbul'a getirip geçim sıkıntısı yaşatmaya ne hakkınız var peki? En baştan daha birbirinizi doğru dürüst tanımadan "ben İstanbul'dan başka yerde yaşamam" demişsiniz işte bu bencillik değil de nedir? Adam da sizi kaybetmemek için tamam demiş ama şartlar değişmiş. Bence adamdan ayrılın, İstanbullu birini bulun siz.
Kız kartlarını açık oynamış. Oğlan şimdi tamam diyeyim ileride ikna ederim diye çakallık yapmasaymış. Ben erkek kişisini haklı bulmadım.Siz Adana'yı istemiyorsunuz diye adamı İstanbul'a getirip geçim sıkıntısı yaşatmaya ne hakkınız var peki? En baştan daha birbirinizi doğru dürüst tanımadan "ben İstanbul'dan başka yerde yaşamam" demişsiniz işte bu bencillik değil de nedir? Adam da sizi kaybetmemek için tamam demiş ama şartlar değişmiş. Bence adamdan ayrılın, İstanbullu birini bulun siz.
Madem öyle değilsiniz, buyrun ayrılın erkek arkadaşınızdan. Adamın başını da yemeyin İstanbul diye. Vallahi ben adama üzüldüm yazık.Hanımefendi ben hiçbir zaman benim yanım erkeğimin yanı gibi kafaya girmedim. Çok aşıktım ama ilerde olabilecekleri de öngördüğüm için beklentilerimizi konuşurken dile getirdim. Bence sonradan söylenmesi daha kötü olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?