bende sana soyleyim bi$ey
seni uzen birinin yanina tek ba$ina neden gittin
karde$ karde$ uyyucazli saniyordun
$u an tek istegim bu konunun fake olmasi ..
bu kadar saçma bi$ey yaptigina inanmak istemuyorum
guven sevgiden once gelmelidir boyle bi ili$kide , kalbini deil mantugini dinlemeliydin
olan olmu$ nolur ba$ka hatalar yapma ...
gitmek istemiyorum zaten ama gercekten cok pismanim cok üzgünüm . ben nasil bu duruma geldim kendime inanamiyorum. herseyi kendi ellerimle maf ettim buna yaniyorum ben. düsünmeden sonucu düsünmeden gittim .
Evet yanlis birsey yaptin ama bu hayatinin sonu degil.Sevgilini ozlemis olman yanina gitmek istemen gayet normal.Giderken boyle seyler yasanabilecegini bilsek de bisey olmaz diye dusunuyoruz maalesef.Sonra da pismanlik bizi yakiyor.Suan soylediklerimiz seni rahatlatmaz belki ama sen ve senin hayatin herkesten onemli bu kadar stres yapma ablanla da durum duzelecek.
Peki senin planın neydi?
Ailenden kimsenin öğrenmeyeceğini mi düşünüyordun, bir de merak ediyorum Türkiye'deki masraflarınızı kim karşıladı.
sevgili sevgiline ulaşabilmiş olsaydın hiç de pişman olmayacaktın
hayır istediğini yap da kendini bari kandırma
ben bu evde kalamam kimsenin yüzüne bakamam diye diye kendini işle bakalım kaçmak için
ama önce bi bak bakalım özellikle yurtdışından gelmiş sahipsiz görülen gelinlerin başına neler geldiğini brdan da değil gazetelerden bi oku bakalım
senede anca 1 ay gördüğü birini çok sevmek nasıl bir şey o da ayrı bir muamma
19 yasindayim. ablamin nerden ögrendigini bilmiyorum.
Konusmaya calistim ama dinlemiyor. Sadece nasil böyle birsey yaptin seni taniyamiyorum dedi.. anneme söylicem dedi gitmeye cesaretin oldu ozaman bundan sonra olacaklardan korkma dedi. Ailem ögrenirse ölürüm zaten.
Oncelikle onyargili olmaya hic gerek yok, konunun bulundugu yer bir derdim var. Yalan veya dogru burda bu seneryoda arkadasimiza en iyi tavsiyelerde bulunmamiz gerektigini dusunuyorum. 23 yasindayim yurtdisinda ailemle yasiyorum turkiyeye 2 sefer arkadaslarimla gittim, bu sene bir arkadasimla kesin donus yapiyorum ve henuz kimseyle beraber olmadim asik oldugum adamla bile. bunun yani sira benim ailem de evlilik oncesi iliskiye karsilar ama bana guvenirler. ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum.
burda ön yargılı yorum yapan yok,herkes derdini paylaşıyorsa her yorumada açık olduğunu bilerek konu açılıcak ozaman.burda çoğu kişi sizin düşünceleriniz kadar geniş de olamayabiliyor, genişten kastım son cümlenize dikkat edin ''ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum'' yorum yaparken ön yargılımıyım diye kimseye soracak halimde yok hemde böle bir konuda 23 yaşında biriisne
birincisi neden ustune aliniyorsun bilmiyorum ben bir kac gordugum yoruma bunlari yazdim ve nicklere bile bakmedim yani kisi hedeflemedim amacimda polemik yaratmak degildi sadece empati kurabiliyorum yurtidisina ailen gondermis rahatlardir zaten veya bu kiz yalan soyluyor demelerine on yargili davranmayalim dedim, yurtdisindayim ailem heryere gonderir ama evlilik disi iliskiye girmek onlar icin cok kotu kabul edilemez bisey yani hapis hayatida yasatmiyorlar ayrica, yalan veya dogru takilmadan yardimci olmaya calisalim yalansa gunahi boynuna gercekse belki bir hata yapmasini onleriz diye dusunuyorum.
ben onyargili olup olmayacagini bana sor demedim 23 yasinda biri olabilirim ama belki periyi senden daha iyi anliyorda olabilirim olmayadabilirim ayrica evlilik oncesi iliskiye karsi degilim evet bu beni rahatmi kiliyor? guvendigim pisman olmayacagim birisi kocamda olabilir nisanlimda olabilir vucud benim kizlik benim sonucta bu beni rahat yapmaz kendime saygim oldugunu dusunuyorum bilincli bir bireyde oldugumu dusunuyorum ben genismisim rahatmisim bu seni ilgilendirmez beni elestirmek hakkimda yorum yapmak da sana dusmez ama neden ustune alindigini anladim gercektende onyargili bir insansin 19 yasinda bir genc kizada veya 23 yasinda birine yardim etmeye calisan bir genc kizada yaklasmayi bu gosterdigin davranistan oturu bilmedigini dusunuyorum. lutfen sahsimi elestiren yorum yapan baska yorun yapma yaparsanda cevap vermeyecegim. bu foruma ne biri ile polemige girmek icin girdim nede tartismak nede yargilanmak icin girdim. belki cok iyi bir insansin belki cok tatlisin belki yasca buyugumsun seni tanimiyorum ve varsayimlardada bulunmak istemiyorum bu konununda hos yerlere varicagini dusunmuyorum ve bu topiclede bir ilgisi oldugunu sanmiyorum kendine iyi bak.
öncelikle bukadar ilgilendigin icin cok tesekür ederim.
biz her sene türkiyeye akrabalarimizin yanina gidiyoruz. sevgilimde halamin komsusu ve kuzenim cok iyi arkadasi. öyle tanistik. telefonda ve internete konusmaya devam ettik .. dedigim gibi her sene oraya gidiyoruz 6 haftaligina .
acaba almanyaya gelmek icin yapiyor olabilir mi demissin. kesinlikle almanyaya gelmeyi düsünmüyor. herzaman burda yasayacaz der bana bikere bile almanyada yasayalim demedi. ona ulasamadim sordum nedenini tabiki, oda sarjim bitti dedi. bi telefon kulübesinden aradi beni ordan konustuk iste . ben ona durumu anlattim. ablamin söylediklerini falan. bana dedi ki birsey söylee ne yapalim nasil düzeltebilirim, istersen ablanla konusim falan dedi. ben bunun iyi bi fikir olmadigini söyledim, cünkü ablam ismini bile duymaya tahamül edemiyor. onunla asla konusmaz. ondan sonra dediki ben seninle ciddiyim, buraya gel evlenelim ondan sonra askerligim bitene kadar ailemin yaninda kal dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?