aksam ablamla bidaha konusmaya caliscam. kacmicam yapamam bunu zaten
Oncelikle onyargili olmaya hic gerek yok, konunun bulundugu yer bir derdim var. Yalan veya dogru burda bu seneryoda arkadasimiza en iyi tavsiyelerde bulunmamiz gerektigini dusunuyorum. 23 yasindayim yurtdisinda ailemle yasiyorum turkiyeye 2 sefer arkadaslarimla gittim, bu sene bir arkadasimla kesin donus yapiyorum ve henuz kimseyle beraber olmadim asik oldugum adamla bile. bunun yani sira benim ailem de evlilik oncesi iliskiye karsilar ama bana guvenirler. ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum.
burda ön yargılı yorum yapan yok,herkes derdini paylaşıyorsa her yorumada açık olduğunu bilerek konu açılıcak ozaman.burda çoğu kişi sizin düşünceleriniz kadar geniş de olamayabiliyor, genişten kastım son cümlenize dikkat edin ''ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum'' yorum yaparken ön yargılımıyım diye kimseye soracak halimde yok hemde böle bir konuda 23 yaşında biriisne
Oncelikle onyargili olmaya hic gerek yok, konunun bulundugu yer bir derdim var. Yalan veya dogru burda bu seneryoda arkadasimiza en iyi tavsiyelerde bulunmamiz gerektigini dusunuyorum. 23 yasindayim yurtdisinda ailemle yasiyorum turkiyeye 2 sefer arkadaslarimla gittim, bu sene bir arkadasimla kesin donus yapiyorum ve henuz kimseyle beraber olmadim asik oldugum adamla bile. bunun yani sira benim ailem de evlilik oncesi iliskiye karsilar ama bana guvenirler. ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum. ama sormak ve soylemek istediklerim var
1- bu cocukla nerde ne zaman tanistin ve ne zamandir iliskiniz var?( 5 sene diyorsunda bir anlat bakiyim nerde nasil ne zaman? 5 senelik iliskini ailen neden istemiyor? sence bunun sebepleri ne olabilir)
2- ablan telefonunu karistirmis olabilirmi veya bir gunluk tutuyormusun veya yakin bir arkadasina birsey anlattinmi senin icin endiselenecek birine? sence ablan nerden ogrenmis olabilir eger ogrendiyse yapicak pek bisey yok ama blof de yapiyo olabilir.
3-ailen senin canini asla yakmaz kesinlikle kendine bisey yapmayi dusunme ve eger negatif dusunuyorsak ve cocuk seni sadece kullanmis veya kotu niyetle sana yaklasmis ise olana ve olene care yoktur bu deneyimi 16 yasinda yasayan kizlar var sadece hatalarini tekrarlama ve ders cikar, bir otel odasinda seni terkedebilek olan bir sevgiliye senin icin degerli olan birseyi emanet etmek seni uzer ve uzmuste
4- su an hissetiklerin cok normal kendini zayif kimsesiz hissetme almanya gibi biryerde yasiyorsun siginabilirsin laflari sana mantiksiz geliyor cunki imkanlar olasada insan ailesine oyle bir rest cekemiyor buyuk ihtimalle turkler turku taniyor ve geri kafali bir toplumun icindesin seni cok iyi anliyorum.
5- sevgilinle sakin kacma cunki su an yaptigin sey ailen tarafindan affedilebilir ama kacarsan affedilmez bir hal alabilir.
6- cok bunlarisan annenle konus karnin 9 aylik hamile anne kapisina gitsen bile ana yuregi baskadir atsa atamaz satsa satamaz en azindan benim basima boyle birsey gelse korka utana ilk gidecegim annem olur.
7- bunu real yasantinda kimseyle paylasma kismeye guvenme
8- ablanin annene soyleyecegini sanmiyorum sana kirgin cani yanmis ve canini yakmaya calisiyor senin uzuntunu gordukce seni rahatlatmaya caliscaktir ona zaman ver.
su an icin olan bunlar degistiremezsin zamani geri alamazin ama kendini yeni bir hata yapmaktan onleyebilirsin.
oncelikle bu erkek arkadasinin niyetini anlamamiz lazim kimin nesi nasil tanistiniz ne zamandir berabersiniz ciddi bir iliskinizmi var telefonunu acip sana kacalim dediginde sormadinmi neden ulasamadigini cevabi ne oldu? yurtdisina veya vize ye merakli birisimi, maddi durumu nasil turkiye standartlarindan cikip almanyaya kapak atmak istiyor olabilirmi? tum secenekleri degerlendir bizede yaz hep beraber tartalim bicelim ve cocugun niyetini bir anlayalim. fakat seni seven birisi seni ailene karsi daha beter duruma dusurecegini bile bile sana kacalim dememeli ya cok cahil ya cok kucuk ya cok bencil yada senin dusecegin durum umrunda bile degil bir cikari var iyi dusun ve durust cevapla insan birini sevdigi zaman her yaptigi hareke masumane gelir sen tartamazsin belki ama biz olayin disinda oldugumuz icin gercekleri belki bir nebze daha iyi gorebiliriz bize en durust hali ile anlat sana yardim edelim. birtek olume care yok bunu aklindan cikarma allah yardimcin olsun.
öncelikle bukadar ilgilendigin icin cok tesekür ederim.
biz her sene türkiyeye akrabalarimizin yanina gidiyoruz. sevgilimde halamin komsusu ve kuzenim cok iyi arkadasi. öyle tanistik. telefonda ve internete konusmaya devam ettik .. dedigim gibi her sene oraya gidiyoruz 6 haftaligina .
acaba almanyaya gelmek icin yapiyor olabilir mi demissin. kesinlikle almanyaya gelmeyi düsünmüyor. herzaman burda yasayacaz der bana bikere bile almanyada yasayalim demedi. ona ulasamadim sordum nedenini tabiki, oda sarjim bitti dedi. bi telefon kulübesinden aradi beni ordan konustuk iste . ben ona durumu anlattim. ablamin söylediklerini falan. bana dedi ki birsey söylee ne yapalim nasil düzeltebilirim, istersen ablanla konusim falan dedi. ben bunun iyi bi fikir olmadigini söyledim, cünkü ablam ismini bile duymaya tahamül edemiyor. onunla asla konusmaz. ondan sonra dediki ben seninle ciddiyim, buraya gel evlenelim ondan sonra askerligim bitene kadar ailemin yaninda kal dedi.
öncelikle bukadar ilgilendigin icin cok tesekür ederim.
biz her sene türkiyeye akrabalarimizin yanina gidiyoruz. sevgilimde halamin komsusu ve kuzenim cok iyi arkadasi. öyle tanistik. telefonda ve internete konusmaya devam ettik .. dedigim gibi her sene oraya gidiyoruz 6 haftaligina .
acaba almanyaya gelmek icin yapiyor olabilir mi demissin. kesinlikle almanyaya gelmeyi düsünmüyor. herzaman burda yasayacaz der bana bikere bile almanyada yasayalim demedi. ona ulasamadim sordum nedenini tabiki, oda sarjim bitti dedi. bi telefon kulübesinden aradi beni ordan konustuk iste . ben ona durumu anlattim. ablamin söylediklerini falan. bana dedi ki birsey söylee ne yapalim nasil düzeltebilirim, istersen ablanla konusim falan dedi. ben bunun iyi bi fikir olmadigini söyledim, cünkü ablam ismini bile duymaya tahamül edemiyor. onunla asla konusmaz. ondan sonra dediki ben seninle ciddiyim, buraya gel evlenelim ondan sonra askerligim bitene kadar ailemin yaninda kal dedi.
okulun yokmu senin
var yaz tatilinde gidiyoruz türkiyeye
sakin okulunu birakmk gibi bi delilik yapmaa..
bu onceki hatandan daha buyuk bi hata olur ..
birakmayi düsünmüyorum.. ama artik derslerimle nasil ilgilencem onuda bilmiyorum.
kafami toparlayamiyorum
sevgilin istersen hmn evlenelim demi$ ya
o yuzden oyle dedim bende ..
ben bu senin sevgilinin samimiyetine inanamadim nedense
ablanin aylenin hakli olma ihtimali yokmu sence
uygun gormuyolar diyorsun, gerekçeleri ne?
eskiden cok capkindi. ablama göre o güvenilmez biri
Gitme bir yere.Suan ne kadar pismansan ailenden ayrildiginda kat kat fazlasini yasayacaksin.Goruyoruz tore cinayetlerini ailen bunlari yapmaz kesinlikle diyemem acikcasi bunu sen bileceksin ama ablan annene soylemez merak etme.sevgilin kuzeninin arkadasiymis ve halanlarin komsusuymus ablan ve yengenin onlardan ogrenme ihtimali yuksek.Bence halanlari da araya koyup istesinler duzgunce seni.
Bir daha da intihar deme.Seni cinsel iliskinden sebep yargilamam ama olme isteginden oturu cok agir konusurum.
Ayni kusagiz biz gencecigiz,basindayiz hayatin.Daha ne guzel gunler gorucez ne cok mutlu an yasiycaz...Kafani topla kendine gel ne ailenin dusuncesi ne sevgilin senden daha onemli degil.Allah yolunu acik etsin.
eskiden derken?
$imdi askerde 21 ya$inda olsa , 5 yillik ili$ki var ortada
16 ya$indayken mi çapkindi yoksa senleyken mi?
söyle söylim cok üzdü beni ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?