• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana yardim edin, ne yapcagimi bilmiyorum

Keşke bazı şeyleri 10 düşünüp 1 yapabilsek
Çok cesaret ister ülke değiştirip bir "otelde" beraber olmak. Allahtan başına kötü bir şey gelmemiş.
Bence onu bunu boşver kendi hayatına bak. Sakın kaçmak gibi bir düşünce içine girme. Hesaplarını başka hesaplar açarak kapatamazsın...

bende sana soyleyim bi$ey
seni uzen birinin yanina tek ba$ina neden gittin
karde$ karde$ uyyucazli saniyordun
$u an tek istegim bu konunun fake olmasi ..
bu kadar saçma bi$ey yaptigina inanmak istemuyorum

guven sevgiden once gelmelidir boyle bi ili$kide , kalbini deil mantugini dinlemeliydin
olan olmu$ nolur ba$ka hatalar yapma ...

eskidendi o ... cok degisti
evet kalbimle hareket ettigim icin bu durumdayim suan
baska hata yapmak istemiyorum, hayatimi maf ettim zaten

gitmek istemiyorum zaten ama gercekten cok pismanim cok üzgünüm . ben nasil bu duruma geldim kendime inanamiyorum. herseyi kendi ellerimle maf ettim buna yaniyorum ben. düsünmeden sonucu düsünmeden gittim .

Evet yanlis birsey yaptin ama bu hayatinin sonu degil.Sevgilini ozlemis olman yanina gitmek istemen gayet normal.Giderken boyle seyler yasanabilecegini bilsek de bisey olmaz diye dusunuyoruz maalesef.Sonra da pismanlik bizi yakiyor.Suan soylediklerimiz seni rahatlatmaz belki ama sen ve senin hayatin herkesten onemli bu kadar stres yapma ablanla da durum duzelecek.

Evet yanlis birsey yaptin ama bu hayatinin sonu degil.Sevgilini ozlemis olman yanina gitmek istemen gayet normal.Giderken boyle seyler yasanabilecegini bilsek de bisey olmaz diye dusunuyoruz maalesef.Sonra da pismanlik bizi yakiyor.Suan soylediklerimiz seni rahatlatmaz belki ama sen ve senin hayatin herkesten onemli bu kadar stres yapma ablanla da durum duzelecek.

inshallah dedigin gibi olur hersey düzelir bundan baska hic birsey istemiyorum.

O zaman sen de yengeni tehdit et, ben de yengemin abimi aldattığını biliyorum söylerim herkese de. Belki güzel bir fikir değil ama elinde böyle bir koz varken kullan. Kısasa kısas. Ablan belki ortalık karışmasın diye susar.

Son düzenleme:
genelde 5 sayfa üzeri konuları okumaya çok üşenirim ama bu konuyu okudum nedense. sana gelecek olursak ...
aramızda çok yaş farkı yok... birini sevebilirsin , birliktede olabilirsin fakat bu kadar şey yapıp buraya dersen ki çok pişmanım ben inanmam.

bak şimdi sen aileni yalvar yakar ikna ediyorsun, sen ailene arkadaşlarımla gideceğim deyip yalan söylüyorsun, sen ailenden bir miktar para alıyorsun bunun için (ailenin durumunu bilemem ama sırf senin böyle bir lüksün için verilen paraya acıdım ), sen söylediğin yalanla ülke dışına çıkıyorsun, sen bilmediğin bir otele bir adamla gidiyorsun, sen sen ve yine sen ......

hatalarının sonu yok bilmiyorum farkında mısın ? ve şimdi pişmanım diyorsun . seninki pişmanlık falan değil bunu anla bir defa. sen sadece çok korkuyorsun . ailem bana bir şey yapar ablam söylerse diye. yoksa senin korktuğun falan yok . sen korkacak olsan kalkıp ülke değiştirmezsin değiştirsen de otele gidelim diyen adamla otele gitmezsin .. ayrıca şunu da merak ediyorum . akrabalarımın orada yaşıyor sevgilim demişsin. hangi şehirde yaşıyor ? şehri soruyorum çünkü ailene hangi şehre gidiyoruz dedin ? eğer ailene akrabalarınızın olduğu şehri söylediysen ben onların yerinde olsam teyzen,amcan (kim varsa Türkiye'de) onun yanında kal derim . .

ve demişsin ki ablam nasıl öğrendi acaba. bu çocuk akrabaların ile aynı şehirde yaşıyor ve sanırım sen o şehre gittin. belki bir akraban gördü yada akrabanızın bir komşusu. yada kuzenin siz otele girerken gördü ve ablana söyledi bu ihtimalleri neden düşünmüyorsun ?

bilmiyorum konuna hem üzüldüm hem sinirlendim. üzüldüm ablan ailenle tehdit etmemeliydi seni. sinirlendim çünkü bana pek inandırıcı gelmiyor her şeyi yaşayıp da daha sonra burada pişmanlık masalları anlatmak. burada söyledikleriniz sadece korkudan ibaret başka hiç bir şey değil... pişman olacaksan yapmayacaksın yaptıysan arkasında duracaksın bu kadar basit. yadırgamıyorum seni ilişkiye girdin diye çünkü seviyorsun anlarım .. ama doğru yer doğru zaman ve doğru kişiyse ... bu ülke değiştirmek , otele gitmek ve seni zamanında üzen güvenini sarsan adam olmamalı diye düşünüyorum ..

umarım şuan seviyor sandığın seni gerçekten seviyordur , umarım sen onun gerçekten doğru yüzünü görmüşsündür... umarım bundan 1 sene sonra (erkek arkadaşın daha 4-5 aylık asker sanırım eski konundan hatırlıyorum ) buraya bir konu açar ve biz evleniyoruz dersin ve biz seviniriz burada ...

ama yanlışlar yanlışları doğurur. tekrar hata yapmamanı dilerim:ssz::ssz:

Son düzenleme:
Oncelikle sunu ekliyim, butun yorumlari okumadim, ilk 2 sayfayi filan okudum. Ilk konuya gore yorum yapicam.

Benim aklima soyle bir durum geldi. Abla bu iliskiyi biliyor, ama bu arkadas belli ki dusunmeden kendi sonunu bilmeden hareket eden genclerden. Ya da ergen bilemicem. Adamin lafiyla nerden nereye gittigine gore biraz safca bir kiz. Abla bunu bildiginden konu sahibini uyariyor, ama arkadas dinlemeyip basina boyle is aliyor. Ustune ustluk de te Turkiyelere gidip iliski yasiyor aileye cok ters olmasina ragmen. Abla da muhtemelen boyle birden ortadan kaybolunca tahmin etmistir, ve yanilmamis da. Abla da artik ben onunu alamicam bunun diyerek araya aile buyuklerini karistirmaya karar vermis konu sahibinin iyiligi icin, ve o da hakli. Ablaya kizan olmus ama sizin kardesiniz boyle mantiksiz ve ciddi sorunlara goz gore gore gitse artik siz de benden gecti, daha otoriter aile bireyi bilsin derdiniz, hatta buraya konu acilsa burdakiler bile ablaya ailene soyle artik derdi yani. Ablada hicbir suc goremedim. Konu sahibine bunu soylemese kimbilir daha neler olacakti, belki de kiz, bir kere oldu kimse duymadi diyip devamini getirecekti. Adam da ortadan kaybolmus zaten, hadi gecmis olsun.

Simdi ablana git hatami anladim de, yalvar yakar, caydirmaya calis. Tabii gercekten hatani anladiysan, ve bir daha soz dinleyeceksen yap bunu. Yoksa birak, ailen dover mi sover mi bilmem ama seni ne idugu belirsiz adamlardan daha cok dusunur. Ablani kutluyorum, dusunceli bir abla, bu kadar sure sabretmis, artik baska care gorememis demek.
.

Son düzenleme:
sevgili sevgiline ulaşabilmiş olsaydın hiç de pişman olmayacaktın
hayır istediğini yap da kendini bari kandırma
ben bu evde kalamam kimsenin yüzüne bakamam diye diye kendini işle bakalım kaçmak için
ama önce bi bak bakalım özellikle yurtdışından gelmiş sahipsiz görülen gelinlerin başına neler geldiğini brdan da değil gazetelerden bi oku bakalım
senede anca 1 ay gördüğü birini çok sevmek nasıl bir şey o da ayrı bir muamma

sevgili sevgiline ulaşabilmiş olsaydın hiç de pişman olmayacaktın
hayır istediğini yap da kendini bari kandırma
ben bu evde kalamam kimsenin yüzüne bakamam diye diye kendini işle bakalım kaçmak için
ama önce bi bak bakalım özellikle yurtdışından gelmiş sahipsiz görülen gelinlerin başına neler geldiğini brdan da değil gazetelerden bi oku bakalım
senede anca 1 ay gördüğü birini çok sevmek nasıl bir şey o da ayrı bir muamma

ben gercekten pismanim bilmeden konusma. sevgilime ulastim ama birsey degismedi hala pismanim.

seni kinamiyorum buyuk konusmak gibide olmasin ama,
madem ailen kati bu konuda,
hangi akla hizmet hem yalan soyleyip gidiyorsun,
hemde birlikte oluyorsun,
simdide gelmissin ölmek istiyorum diyorsun,
simdi diyeceksiniz siz hata yapmadinizmi hic,
herkes hata yapar tabiki ama,
senin hatan 1 degil 2 degil,
ablan seni tehdit etmekte hakli,
yalan soyleyipte boyle yapabiliyorsan,
ileride daha kotusunude yapabilirsin diye korkuyordur,
ne diyeyim hakkinda hayirlisi olsun...

ha bide adam yalanci cikti nasil guveneceksin bu adama..

Son düzenleme:
19 yasindayim. ablamin nerden ögrendigini bilmiyorum.
Konusmaya calistim ama dinlemiyor. Sadece nasil böyle birsey yaptin seni taniyamiyorum dedi.. anneme söylicem dedi gitmeye cesaretin oldu ozaman bundan sonra olacaklardan korkma dedi. Ailem ögrenirse ölürüm zaten.

madem pismansin gercekten olanlardan, gidip ablanin gerekirse ayaklarina kapan ve yalvar,bundan sonra onun istedigi gibi davranacagina sevgilinle görüsmeyecegine ve gercekten verdigin sözlerde duracagina yemin et.ablalar vicdanlidir,kiyamaz sana, oda hakli seni atesten koruyorki.ki sevgilin senin icin gercekten bir ates topu.seni ne hallere düsürdügünden anlasiliyor bu :(( cok üzüldüm sana, genclik diyecegim ama sendeki deli cesareti kusara bakma.basina cok korkunc seyler gelebilirdi.verilmis sadakan varmis ama her zaman bu kadar sanslida olmazsin bunu iyice kafana sok, ve artik sifir hatayla ablanin güvenini yeniden kazanmaya bak.

ve bir abla tavsiyesi: bende cok hatalar yaptim bircok kisiye göre.ama onlar benim hatalarimdi.düse kalka yasamayi ben ögrenicem dedim herkese, hatalarimi bilip arkasinda durma cesaretini gösterdim.bircok defa yaptiklarim yüzünden kanatlarim cok kirildi.her defasinda hata benim diyip yaralarimi ben sardim,kimseden medet ummadan.simdi 30 yasimi gectim ve geriye dönüp baktigimda yaptigim hatalarimdan pisman degilim.onlardan ders cikardim ve bir daha yapmadim.birseyi yapip pisman olursan bu hata olur affi vardir! ayni seyi iki kere yaparsan bu aptalliktir ve hicbir mazereti yoktur!!!

ben seni anlayamiyorum daha 19 yasindasin ve baska ulkeye gozun kapali gidiyorsun....yetmiyormus gibi birde otele gidiyorsun... ailen nasil izin verdi anlamis degilim... amcana suna buna gidersinde arkadasinla nasil gonderdi anlamis degilim.... arkadasinla gonderdiyse ailen defalarca aramadimi demedimi kizim nerdesin yada turkiyedeki akrabalarini aramadimi bakin kizim geldi gozunuz ustunde olsun diye.... ya ailen bu konuda cok rahat yada sen macerayi cok seviyorsun.... bunlari yaptiysan sonuclarina katlanacaksin sunu bilki hicbirsey gizli kalmiyor....yaptiklarinin arkasinda durarak ya ablana yalvaracaksin yada ailene anlatip afff dileyeceksin.....

ben olsam ailemin kızmasından değil üzülmelerinden korkardım. Ama bana sadece beni öldürürler hayatım biter vs vs derdindeymişsin gibi geldi. Sen aileni seviyor musun gerçekten ?

Oncelikle onyargili olmaya hic gerek yok, konunun bulundugu yer bir derdim var. Yalan veya dogru burda bu seneryoda arkadasimiza en iyi tavsiyelerde bulunmamiz gerektigini dusunuyorum. 23 yasindayim yurtdisinda ailemle yasiyorum turkiyeye 2 sefer arkadaslarimla gittim, bu sene bir arkadasimla kesin donus yapiyorum ve henuz kimseyle beraber olmadim asik oldugum adamla bile. bunun yani sira benim ailem de evlilik oncesi iliskiye karsilar ama bana guvenirler. ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum.

burda ön yargılı yorum yapan yok,herkes derdini paylaşıyorsa her yorumada açık olduğunu bilerek konu açılıcak ozaman.burda çoğu kişi sizin düşünceleriniz kadar geniş de olamayabiliyor, genişten kastım son cümlenize dikkat edin ''ben evlilik oncesi iliskiye karsi degilim sadece dogru zaman dogru insan dogru yer olmasi gerektigini dusundugum icin cesaret edemedim. bu yuzden sana karsi onyargili yaklasmiyorum'' yorum yaparken ön yargılımıyım diye kimseye soracak halimde yok hemde böle bir konuda 23 yaşında biriisne

birincisi neden ustune aliniyorsun bilmiyorum ben bir kac gordugum yoruma bunlari yazdim ve nicklere bile bakmedim yani kisi hedeflemedim amacimda polemik yaratmak degildi sadece empati kurabiliyorum yurtidisina ailen gondermis rahatlardir zaten veya bu kiz yalan soyluyor demelerine on yargili davranmayalim dedim, yurtdisindayim ailem heryere gonderir ama evlilik disi iliskiye girmek onlar icin cok kotu kabul edilemez bisey yani hapis hayatida yasatmiyorlar ayrica, yalan veya dogru takilmadan yardimci olmaya calisalim yalansa gunahi boynuna gercekse belki bir hata yapmasini onleriz diye dusunuyorum.

ben onyargili olup olmayacagini bana sor demedim 23 yasinda biri olabilirim ama belki periyi senden daha iyi anliyorda olabilirim olmayadabilirim ayrica evlilik oncesi iliskiye karsi degilim evet bu beni rahatmi kiliyor? guvendigim pisman olmayacagim birisi kocamda olabilir nisanlimda olabilir vucud benim kizlik benim sonucta bu beni rahat yapmaz kendime saygim oldugunu dusunuyorum bilincli bir bireyde oldugumu dusunuyorum ben genismisim rahatmisim bu seni ilgilendirmez beni elestirmek hakkimda yorum yapmak da sana dusmez ama neden ustune alindigini anladim gercektende onyargili bir insansin 19 yasinda bir genc kizada veya 23 yasinda birine yardim etmeye calisan bir genc kizada yaklasmayi bu gosterdigin davranistan oturu bilmedigini dusunuyorum. lutfen sahsimi elestiren yorum yapan baska yorun yapma yaparsanda cevap vermeyecegim. bu foruma ne biri ile polemige girmek icin girdim nede tartismak nede yargilanmak icin girdim. belki cok iyi bir insansin belki cok tatlisin belki yasca buyugumsun seni tanimiyorum ve varsayimlardada bulunmak istemiyorum bu konununda hos yerlere varicagini dusunmuyorum ve bu topiclede bir ilgisi oldugunu sanmiyorum kendine iyi bak.

ablan bu çocuktan neden bu kadar nefret ediyor acaba bir tahminin var mı ? siz Türkiye'deyken bir şeyini mi gördü acaba o yüzden mi? ben de ablayım ve bir erkeğin kardeşimi ufacık üzme ihtimali bulunduğunu düşünsem çıldırırım... yanlış anlama bu söyliyeceğimi ama ablan seni kısaknmış ya da ne bileyim başka bir durum olabilir mi ? seni hiç tanımıyorum aynı şekilde ablanı da o nedenle soruyorum...
umarım her şey düzelir senin için en kısa zamanda...

öncelikle bukadar ilgilendigin icin cok tesekür ederim.
biz her sene türkiyeye akrabalarimizin yanina gidiyoruz. sevgilimde halamin komsusu ve kuzenim cok iyi arkadasi. öyle tanistik. telefonda ve internete konusmaya devam ettik .. dedigim gibi her sene oraya gidiyoruz 6 haftaligina .
acaba almanyaya gelmek icin yapiyor olabilir mi demissin. kesinlikle almanyaya gelmeyi düsünmüyor. herzaman burda yasayacaz der bana bikere bile almanyada yasayalim demedi. ona ulasamadim sordum nedenini tabiki, oda sarjim bitti dedi. bi telefon kulübesinden aradi beni ordan konustuk iste . ben ona durumu anlattim. ablamin söylediklerini falan. bana dedi ki birsey söylee ne yapalim nasil düzeltebilirim, istersen ablanla konusim falan dedi. ben bunun iyi bi fikir olmadigini söyledim, cünkü ablam ismini bile duymaya tahamül edemiyor. onunla asla konusmaz. ondan sonra dediki ben seninle ciddiyim, buraya gel evlenelim ondan sonra askerligim bitene kadar ailemin yaninda kal dedi.

rica ederim canim anladim peki kuzenin soylemis olabilirmi madem kuzeninle iyi arkadas kuzenin araciligi ile ogrenilmis olabilirmi? telefonda internette bir insani tam anlami ile tnaiyamazsinki ayrica zaman insanlari degistiriyor oda genc bir delikanli olmus iyi veya kotu huylari ile keske bukadar guvenmesen. duzeltmek istiyorsa guzel bir iliski yasayin, istemeye gelebilir ailenin gonlunu kazanabilir ama sakin kacmak gibi birseyi aklindan gecirme ayrica, onunla beraber oldun diye onunla evlenmek zorunda degilin gelecekte iyi bir es iyi bir baba olup olmayacagindan emin olmadigin birisine mecburiyet olarak sakin kendini teslim etme anliyorum seviyorsun ama karar almadan once kafani toparlaman lazim. ama sakin kacma bak burda herkez ayni seyi soyluyor sakin ailene boyle bir rest cekip sirtini donme ve kacma olucaksa rizalari ile olsun eger riza gostermiyorlarsa gozlerine soka soka yap ama arkalarindan is cevirme. biraz bekle sakinles dusun tasin sevgilinin davranislarini olc ablanin ustnue gitme onun davranislarini olc kuzeninin agzini ara ve dikkatli duzgun adim at en onemlisi insanlarin ne dusundugunu ne yapacagini dusunme kendine guzel akilli mantikli bir gelecek getirebilcek adimlar at. ve bir karar verdiginde bunu buraya yaz bak burda ablan kardesin annen gibi sana yardimci olmaya calisanlar var onlarin goruslerini al ani bir karar verme biz burdayiz :) uzulme tamammi.

Öncelikle sana vicdan azabı yaşatmak istemiyorum ama, niye ailenin kızacağını bildiği bir şeyi yapıyorsun?
Keşke izinlerini alsaydın, için rahat etseydi.
İzin vermeyeceklerini bildiğin için yalana başvurmuşsun sen de...
Gizli saklı işlere her zaman karşıyım.
Niyetim seni yadırgamak, yargılamak değil.
Genel görüşümü belirtiyorum sadece.
Dilerim hayatının geri kalanında yalana başvurmazsın sevgili arkadaşım...

Back