Konu sahibi,esinizin size fiziksel siddet uygulamasi disinda kafaya taktiginiz seyler hep teferruat,incir cekirdegini doldurmaz. Siddet uygulayan,yataktan tekmeyle dusuren ve sacindan tutup surukleyen bir kocayi savunacak kadar aptal degilim,asla. Ama siz yanlis bir evlilik yapmissiniz, neresinden donseniz kar. Elbet tekrar evlenecek mutlu olacaksiniz ama Kurtle evlenip de evde Kurtce konusmamasini saglayabilen yoktur

kulaga da cok manasiz gelmiyor mu? Simdi ben Turkum,haliyle de Turkce konusuyorum. Yanima bir ingiliz gelse ingilizce konussa napicam adami dovecek miyim?
Veya anneniz size gelecek olsa,gelirken teyzeni de getireyim mi diye soracak mi? Siz bu noktada bi dakka esime sorucam mi diyeceksiniz?veya teyzemi kosedeki marketin onune birak gelmesin diyebilecek misiniz? Ya da annecim esim seni istemiyor teyzemi ver telefona onu cagirayim bize sen de mal gibi bak diyebilecek misiniz?
Son dakika misafirine yapilacak yemek bellidir,salonun ortasinda kuzu cevirecek haliniz yok. Yapin bir makarna, buzlukta kofteniz varsa cikarin,yoksa patates kozleyin,domates biber koyun yanina. Hic bir sey yoksa evde kirin iki yumurta,uzerine sarimsakli yogurt,biber sosu tamam.
Simdi diyeceksiniz ki bu okuz koca bunlari hak etmiyor evet etmiyor ben de farkindayim. Ama yas 20 guzel arkadasim. Yasitlarin universitede kopya kagidi hazirlayip vizelere giriyor su siralar. Olmus bitmis evlenmissin keske mutlu olsaydin ama bak benim yasima geldiginde anlayacaksin soylediklerimi.