bana bir akıl verin şaştım kaldım

Birkaç detay hariç annemle babamın hayatını okudum resmen.O küçük bebekte sanki benmişim gibi..Bu anlattığınız olaylar bana çok tanıdık olduğu için size söyleyeceğim şey şu ; bu insanlar asla değişmeyecek.Siz ister anlatmaya çalışın derdinizi isterseniz aslında düşündüklerinin gerçek olmadığını söyleyin onlar size asla inanmayacak.Siz şu anda o minnak bebeğiniz ve sizin her daim yanınızda olan eşinize odaklanın.Hele hele sütünüz kesilecek kadar kendinizi sakın nolur üzmeyin.Çok geçmez siz gönlünüze göre bir işe girersiniz Allahım size yürü ya kulum der(inşallah) ve ileride zaten bu insanların aslında ne kadar iğrenç yaratıklar oldukları fikrine alışırsınız.O sizin hakkınızda kötü düşünenler de mutlaka anlar neyin kimin ne olduğunu.Bir laf vardır çok severim anlattıklarımı özetleyen ; keser döner sap döner gün gelir hesap döner.Allahım hepimizi , çocuklarımızı vicdanlı şefkatli insanlarla karşılaştırsın.

Son düzenleme:
dun esimle uzunca konustuk cocugumla seni cok seviyorum onlarda ya sevecek ya da gormeyecek ikiside olmuyorsa saygi duyacaklar dedi. cenaze evine gitmisti esim babannesi icin amasyadan orada kayinvalidem esime cocugu gormek istediklerini soylemis bayrama gelmek icinesimde olmaz annesini sevmeden o kizin cocugunu nasil seveceksin yasamin sutu mu kesilsin isteyken ben burnunsan getirde demis. annesine uzun bir sure bizi yok say oldu farzet kendini duzelt seni affetmemizi bekle bu affetme suresi ne zaman olur bilmem ama uzun olacagi kesin yillarda surebilir demis. gorumcem aglamis iki aile niye boyle diye o da kardesine bi gun annemle babamin ne kadar kotu oldugunu anlayinca abim hakliymis diceksin demis. annesiyle babasinada bu kiz kardesim ama Allah karima yaptiklarinizivbunda evlenince gosymtersin size demis cikmis gelmis. simdi ordaki herkes esime karin konusmazsa konusmasin sen annenle konus o oraya esini degil seni gormeye gelexek demisler utanmadan esimde yasam annemi gorunce seytan gormus gibi oluyo gelmesin bi zahmet kiz artik o arayinca bile huzursuz oluyo ne diyecek diye demis iste arasin seni demisler esimde esimin duymamasi gereken laf mi diyecek de iste ariyor aranasin demis. yani ortalik feci karisik durumda iglunu torununu gostermeyen gelinim onlara gore. ileride bana onlarla senn yuzunden gorusemedim derse ne okacak esim. bayram geliyo sen aramayacaksin hatta ben bile aramicam diyor simdiden korkuyorum.bana esimin halasida anlatti orada olanlari gozun arkada kalmasin esin seni savunuyor dedi ama arada cok yipraniyor

eşini öpte başının üstüne koy arkadaşım
biz bi yerlerimizi yırtıyoruz eşlerimiz bizi korusun diye ama nerde
görüşme eşini dinle
ailesi yüzünden huzurunuz bozulmasın
sende arayalım soralım deme
eşin uygun buldugu vakitte arayalım soralım der sana

Burada seni ilgilendiren bir durum yok esasen. Bu insanların eşine saygısı olsa seni bu kadar yormazlar. Eşin sana destek ne güzel işte. Madem eşinin ailesi seni kötü biliyor o zaman sende bayram, düğün vs... gibi ailenin bir arada olduğu günlerde hemen eşinin ailesinin yanındaki yerini al vazifeni yap kenara çekil. Millete onlar hesap vermek zorunda kalsınlar...

Çok şanslısın ki,ardında kapı gibi duran sağ duyulu eşin var.Ama sen de biraz millet ne der kaygısı görüyorum.Ya şunu derlerse ya benden bilirlerse....Ya Allah aşkına çocuğunda olmuş siz bir ailesiniz.Sana masada çocuğunla öl diyen,ailene hakaret eden,küçümseyen,gururunu kıran insanlarla iyi geçinmek gibi derdin ne anlamıyorum.İyilikten maraz doğar.Bu tür düşünen insanların,sana düğününde bilezik takmaya bile tenezzülü olmayan insanların senle iyi olacağına mı inanıyoprsun.Sen onlarla görüşsen,gitsen,ayyy kızımız çok iyiymiş mi diyeceklerini sanıyorsun.Sanane teyzesinden,bilmemnesinden aaa kim ne düşünürse düşünsün.İnsanları sen mi düzelteceksin.Bak bazen şer görünen şey daha hayırlıdır.Bu insanlarla görüşmemen daha hayırlı.Eşin kendi ister gider görüşür ister görüşmez.Bu insanlar sana,evliliğine zarar verirler anlayamıyor musun?Sabret,Allah a havale et.Bırak kim ne yaparsa ne düşünrse düşünsün.Dert mi arıyorsun.Evladınla kocanla yuvana bak.Gerisine karışma.

Herkes gibi bende önce eşine HELAL OLSUN diyeceğim delikanlı yürekli adammış bravo valla. Sen de iyi niyetinden uğradığın haksızlıkdan dolayı üzülüyorsun ama sen ne kadar kendini anlatmak istesen de bu insanlar seni anlamayacak üstüne daha beteri ile de karşılaşabilirsin.Kocan karışma yapma diyorsa adamın da var bir bildiği.Sen yavruna evine eşine konsantre ol Allah mutluluğunuzu daim etsin kimsecikleri de düşünme sen kendini biliyorsun kocan seni biliyor e daha ne olsun...

forumlarda okurum da böyle eş görmedim helal olsun. seni yarı yolda bırakmamış ezdirmemiş. hiç birşey yapma görüşme kv kp ile. kp ye de şaşırmamak elde değil insan bi ağır olur, her işe karışmaz öyle. vakti zamanında eşine de çok çektirmişlerdir ki anlamış ne olduklarını(ana babası olsa da). eşinin sözünü dinle yuvan için elinden geleni yap kv kp yi de takma, evinde de adlarını anma! yeteri kadar sabretmişsin zaten

Bebeğiniz hayırlı,uğurlu olsun..Allahım sağlık,mutluluk,huzur,bereket,sevgi,saygı dolu analı babalı uzun ömürler nasip etsin..

anlattığınız kadarıyla adımlar atmışsınız ama hor görülüp,itelenmişsiniz..

annesini babasını en iyi eşiniz tanır ve eşinizin ailesiyle olan sorunlarınızı kendisi görüp,dile getirmiş..siz bunca zaman yaşadıklarınıza rağmen hala bu ayrılık konusunda rahatsızlık duyduğunuzu söylemiş,belli etmişsiniz.. bu saatten sonra eşinizin haberi olmadan girişimlerde bulunmayın lakin iyi niyetinizi göstermeye devam edin..iyi kaldığınız sürece, birgün anlarlar sizi..

Asla görüşmeyin bu insanlarla...Eşine helal olsun hiç ezdirmemiş seni.Sende eşini dinle onun sözünü çiğneme...O sizi tanımadan yargılayan akrabalara gelince...Yan yana gelince git ellerini öp hal hatır sor evine davet et,yani sen uzak durma.Göster aslında anlatılan gibi biri olmadığını.Elbet anlarlar...Bak anlamıyorlar hala herkes düşman o zaman da boşver.Elinden geleni yapınca insan gerisini boşuna çabalamış oluyor maalesef...Sanki eşinin ailesinden herkes ölmüş gibi sadece kendi huzurunu düşün...Allah mutluluk versin...

kizlar yorumlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim hepinize bir arkadas demis gercekten hakli ben insanlar ne der diye biraz fazla korkuyorum Allahtan uzagiz hepsinden. dediginiz gii iyide olsam kotu diyecekler en guzeli bu duruma devam etmek yoklat gibi davranmak olacak

Cnm senin en buyuk sansin esin,,o senin yaninda bundan güzel daha ne olabilirki,, esin ailesi böyle oldugu sürece sana ve senin ailene daha cok baglanir kiymetini bil sende esine sahip cik,,milleti bosver kimseye kendini anlatma,, zaten o akrabalardan biri bigün birsey dese sana senin esin seni cok güzel savunur sen kendi yuvanin mutlulugundan baska birseyi kafana takma

Bazen böyle büyük ailevi problemlerin çözülmesi için zamana ihtiyaç vardır.
Bence bebeğine sarıl,eşine güven ve bu konu ile ilgili çok fazla düşünüp kurma.
Kayınvaliden ve kayınpederin eminim sadece sana karşı kötü değillerdir.
Demek istiyorum ki çevreleri-akrabaları arasında da onların bu çirkin yüzlerini görenler vardır.
Sen eşinin ailesi ile görüşme bi müddet -telefonda filan yani.
Bırak Allah havale et.
Anlıyorum çok içerliyorsun, çözülsün bu sorun istiyorsun ama karşınızdaki insanlar bu çizgide değillerse
sen ne yaparsan yap bu sorun çözülmez.
Zamana bırakın elbet birgün anlarlar hatalarını.
Unutma altın çamura düşse de altındır.
Sen kendinden emin olduktan sonra çevrenin ne düşündüğüne takılma.
Eşin seni koruyor ne mutlu ki.Eşin kendi ailesinin hatalarına tepki gösterebilmiş.
Bi müddet görüşmeme kararı da uygun bence.Üzülme et ,tırnaktan ayrılmaz ancak ayıran da sen değilsin.
Biraz küllenince olaylar karşılıklı adımlar atılır muhtemelen.
O zamana kadar sabırlı ve sakin oluyorsun, bebeğine sarılıyorsun tamam mı canım..

X