• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bi yol gösterin

Gercekten de umursamiyor ve ben bunu hakedecek ne yaptim onu dusunuyorum. Daha once de rest cekmistim 3 gun geciyor geliyor konusuyor ozur diliyor ilgili gibi davraniyor sonra gene ayni

İşte yine aynı hata "ben ne yaptım" sorusunu niye soruyorsunuz ki?
Bunu hak edecek birşey yapmadığınız için bunları yaşıyorsunuz zaten.
İnanın, artık sorgulamaları bırakarak siz de onun anlamasını sağlayacak şekilde davranmalısınız.
İnşallah anlar ne diyeyim. Allah yardımcınız olsun.

Bi anda boyle olmadi . Sevgiliyken nisanliyken boyle degildi tabi ki. Evlenince bu sekilde olacagini bilemezdim bu noktaya geldim

''Daha onceleri de itis kakis oluyordu ama bu sefer beni sacimdan surukledi. Banyoya goturup dusta islatti beni.

Paralari aldi yuzume vurdu git hadi dedi. Gitmiyorum burasi benim de evim dedim. Neyse gece baya kavga ettik. Her kavgada beni asagiliyor.kotu sozler soyluyor. Seni istemiyorum seni sevmiyorum dedj
Ben ona o bana vurdu. En son kollarimi ellerimi oyle yumrukladi ki heryerim sis ve mor. ''

sürekli dayak yeyip hala evli kalma ısrarı neden?

tamam dayak yiyorsunuz ve hala gelip buraya bana kes dedi diye konu açıyorsunuz. biraz mantık lütfen.

Iste boyle deliriyor insanlar. Haberlerde kadinin teki adamin arabasini bogaza atmisti. Aynisini yapasim var

Yok canım yok. Sinirini anlıyorum ömrünü karartmaya değmez. Okadar gözünü karartıyorsan boşa gitsin. Deģmez.

tamam dayak yiyorsunuz ve hala gelip buraya bana kes dedi diye konu açıyorsunuz. biraz mantık lütfen.
Ondan sonra aile terapisine gittik bir daha siddet olmadi ama suanki derdim o degil. Bosanmiyorum diye hic bi sekilde tepki gostermeden oturmam mi lazim ?

Kızlar konuyu cok uzun uzadiya anlatip sizi sıkmak isyemiyorum. Konu esim. 1 bucuk yildir evliyiz o zamandan bu zaman suregelen problemlerimiz var.
Ama genel olarak son zamanlar icin sunu soyleyebilirim. Sabah ise gider gun icinde hic aramaz ben arayinca kisa keser. Ama kendi paket dakikalarini anasini babasini arayarak bitirebiliyor yani mesai icinde zaman buluyor. Sonra benle haberlesmesi gerektiginde beni ara diye mesaj atiyor. Bu duruma basta cok sinirlendim. Simdi ben de onu hic aramiyorum.
Haftasonu kendine bir is bulup hep disari cikiyor. Olabilir cikmaz demiyorum ama disari ciktiginda tamamen benle iletisimini kesiyor.
2 gun evvel aksam disciye gidelim diye konusmustuk ikimiz de disimizden sikayetimiz vardi. Onun tanidigi bi disci varmis dedimki mhrsden ardarda randevu aliriz falan tamam dedi. Ertesi aksam gelmis bana diyor ki ben randevu aldim. Dedim ben de alacaktim neden haber vermedin. Yok unuttum kes uzatma benden sonra sana da bakar falan. Kendi kendime icimden telkinledim uzatmicam diye o konu da kapandi.
Gene dun aksam konusuyoruz yarin bir isim var arac lazim dedim tamam dedi sabah ben ise giderken seni birakirim sen alirsin araci sonra. (Onun isyeriyle gidecegim yer cok yakin ) tamam dedim
Simdi bu sabah giderken arkadasini aradi. Beni alsana dedi. Ben sok oldum. Dedim ben seni birakirim zaten dipdibe. Hep bu sekilde yapiyoruz. Dedi oraya mi gidicektin sen simdi mi gidecektin bilmem ne. Artik ben de cok sinirlendim ya adami arayasiya yaninda benle konussan boyle problem olmayacak. Cok diyalogsuzsun falan. Bagirdi bana kes uzatma herseyi uzatiyosun problem ediyosun dedi indi arabadan ne isin varsa hallet falan hakaretler. Ben de karsilik verdim. Gelme eve dedim. Cileden ciktim. 1 saattir arabada oturuyorum. Ne yapmam nasi davranmam gerek. Adam kabul etmiyor gormuyor hatasino ya cocuk gibi. Ben ne yapayim
Açık konuşmak gerekirse bana seni biktirip ayrılmak istiyor gibi geldi eğer sevse bu şekilde davranmaz. Sen de umursama bakalım ne olacak.

Sen de onun gibi davran. Belki hatasını anlar. Hiç haber vermeden planınızı değiştirebiliyorsa sen de hiç haber vermeden senden beklediği bir şeyi (yemek, ütü iş paylaşımınız nasılsa artık.) yapma. Hiç haber vermeden haftasonu için plan yap. Evlilikte bireysel takılmak nasıl oluyormuş anlar o zaman

Ne yazikki bu bireysel takilma olayini bi turlu idrak edemiyor beyfendi

Açık konuşmak gerekirse bana seni biktirip ayrılmak istiyor gibi geldi eğer sevse bu şekilde davranmaz. Sen de umursama bakalım ne olacak.
Isin ilginc tarafi daha once bosanmayi heo ben dile getirdim o istemedi.amaci oysa bunun icin cok firsati oldu

Biraz problem sende aslında, sebebi de şu ki fazla özveride bulunuyorsun.
Kadın olarak böyleyiz malesef, aman sevdiğinden olsun, aman biraz aktivite olsun, aman o düşünmese de ben birazcık gayret göstereyim derken sanki sadece birşeyleri düşünmek ve ayarlamak senin görevinmiş gibi üzerine yapışıyor.
Mesela ben eşim ile seninle yaşadığım bir durumu yaşasam (dişçi durumu) gerçekten tepkim çok fazla olurdu.
Ne yani kaale alınmayacak birimi miyim? Eşinim yahu senin, randevu alırken bile bile durumu ki hele konuşmuşken nasıl unutursun? Unutulup akıldan çıkacak bir durum değil sonuçta. Eve gelirken listede olan yoğurt değil bu unutasın....

Böyle davranmayın siz de, bırakın o düşünsün birazda, o yorsun kafasını.
O program mı yapıyor kendisine iş çıkışı veya haftasonları ve haber mi vermiyor, siz de öyle yapın.
Eve geldiğin de "yemek yok mu" sorusuna "işlerim vardı bugün yemek yapamadım dışardan söyleriz artık" gibi cevaplar verin.
Özverili olmalı insan evliliğinde ama bu tek taraflı bir hal alıyorsa da karşı tarafı biraz aymalı, ayacağı şekilde davranmalı.
Çünkü daha önce de dediğim gibi bu tek tarafın sorumluluğunda birşey değil, iki tarafta gereken ilgi alakayı gösterdiği sürece "tadında evlilik" olur.

Kimse bunları yaşamıyor mu? Elbetteki yaşıyor, hiç bir evlilik dört dörtlük değil.
Ancak bencillik ve bireysel davranışlar oluşunca, o evlilik olmuyor malesef, çünkü evlilik ortak yaşamı gerektiren birşey.
Bireysel yaşanacaksa neden evleniliyor ki o zaman?

En azindan beni anlayan biri olduguna cok sevindim. Disci olayinda onceden konusmusken unutulacak bir durum yok ortada. Bu da beni cildirtiyor. Muhtemelen o da cildirtmak icim yapiyor

Konu sahibesi dayak mı yiyor muş? Ben atlamışım bu kısmı... :KK57:

Ondan sonra aile terapisine gittik bir daha siddet olmadi ama suanki derdim o degil. Bosanmiyorum diye hic bi sekilde tepki gostermeden oturmam mi lazim ?

Dayak kısmını öğrendikten sonra, bu iki yorumuna diyecek birşey bulamadım.
Oturup susma tabii ki, ancak zaten ortada normal üstü bir durum söz konusu.
Sadece problemlerin bu olsaydı, önceki söylediklerim geçerli olurdu.
Ancak niye böyle bir adama size el kaldırmış olmasına rağmen katlanıyorsunuz?
İlla ağız burun dümdüz etmesi mi gerek birşeyleri anlayabilmeniz için?

İşin zor. Adam seni umursamıyor. Senin ne dediğini bile dinlemiyor.

Sen de onu umursama. Arkadaşını mı aradı "iyi isabet oldu ben de tek başıma takılırım daha iyi" de..
Akşam yemek yapma sorarsa "arasaydın evde yemek olmadığını öğrenirdin" de..
Onu bazı şeylerin dışında tut. Daha çok aktif ol. Evde kös kös onu bekleme. Beklesen bile hissettirme..

En azindan beni anlayan biri olduguna cok sevindim. Disci olayinda onceden konusmusken unutulacak bir durum yok ortada. Bu da beni cildirtiyor. Muhtemelen o da cildirtmak icim yapiyor

Çıldırtmak için yapmıyor arkadaşım, senin tepkilerini ölçüyor ki dayak atabilecek bir mevzu çıksın ortaya.
Bunu anlamamak için biraz saf olmak gerek.
Ben dayak mevzusunu duyduktan sonra anlamayanlardan katagorisine girdim sanırım.
Çünkü anlam veremiyorum, bir kadın nasıl kendisine el kaldırabilen bir varlığı hala hayatında tutabilir?
Ne kadar seversen sev, ne kadar terapi görürsen gör "kes" demesinden belli zaten adamın nolduğu...

Çıldırtmak için yapmıyor arkadaşım, senin tepkilerini ölçüyor ki dayak atabilecek bir mevzu çıksın ortaya.
Bunu anlamamak için biraz saf olmak gerek.
Ben dayak mevzusunu duyduktan sonra anlamayanlardan katagorisine girdim sanırım.
Çünkü anlam veremiyorum, bir kadın nasıl kendisine el kaldırabilen bir varlığı hala hayatında tutabilir?
Ne kadar seversen sev, ne kadar terapi görürsen gör "kes" demesinden belli zaten adamın nolduğu...

Bi daha el kaldiramaz. Kaldirirsa ne olacagini kendi de iyi biliyor belki de bu yuzden boyle yapiyor. Burda o kadar cok tepki gosteriliyor ki insan derdini anlatamiyor ben de bu durumu anlamiyorum. Dediginiz gibi saf olabilirim biraz. Adamin derdi bosanmaksa bosansin bu sekilde beni sindirmek mi

Bi daha el kaldiramaz. Kaldirirsa ne olacagini kendi de iyi biliyor belki de bu yuzden boyle yapiyor. Burda o kadar cok tepki gosteriliyor ki insan derdini anlatamiyor ben de bu durumu anlamiyorum. Dediginiz gibi saf olabilirim biraz. Adamin derdi bosanmaksa bosansin bu sekilde beni sindirmek mi

Amacı boşanmanın sorumluluğunu sana yüklemek..
Yazmışssın ya boşanma lafını o yapmıyor ben yapıyorum diye, sen bu geçimsizlikten boşanrsan etrafa "ne oldu ki?" diyecek..

He bana göre sorumluluğu almaması umurunda olmamalı. Bence ortada evlilik birliği bile yok. Ama sen ısrarla çabalıyorsun.

1 buçuk yılda şiddet görmüş, terapi görüp atlattık diye düşünmüş ama aslında hala çift olamamışsınız..
Ne kadar çabuk tüketmişsiniz bazı şeyleri. Ya da hiç başlamamış ki tüketilsin..

Tamam işte sen de kafana göre takıl o zaman, o kendi kendine takılırken sen evde adamı bekleme onu hayatının merkezi yapma.

Bu arada adam asla düzelmez ama işte umudun olmasa konu açmazdın diye düşünüyorum.

iki gün sonra bu adam sizi yine döver. yani bi kere atılmış bi tokattan bahsetmiyoruz, ki o bile şiddettir, size önce döven sonra da duşa sokup ıslatan bi adamdan bahsediyoruz. insan sevmiyorsa söver de söver de. bu adam sizi sevmiyor ki.

Kızlar konuyu cok uzun uzadiya anlatip sizi sıkmak isyemiyorum. Konu esim. 1 bucuk yildir evliyiz o zamandan bu zaman suregelen problemlerimiz var.
Ama genel olarak son zamanlar icin sunu soyleyebilirim. Sabah ise gider gun icinde hic aramaz ben arayinca kisa keser. Ama kendi paket dakikalarini anasini babasini arayarak bitirebiliyor yani mesai icinde zaman buluyor. Sonra benle haberlesmesi gerektiginde beni ara diye mesaj atiyor. Bu duruma basta cok sinirlendim. Simdi ben de onu hic aramiyorum.
Haftasonu kendine bir is bulup hep disari cikiyor. Olabilir cikmaz demiyorum ama disari ciktiginda tamamen benle iletisimini kesiyor.
2 gun evvel aksam disciye gidelim diye konusmustuk ikimiz de disimizden sikayetimiz vardi. Onun tanidigi bi disci varmis dedimki mhrsden ardarda randevu aliriz falan tamam dedi. Ertesi aksam gelmis bana diyor ki ben randevu aldim. Dedim ben de alacaktim neden haber vermedin. Yok unuttum kes uzatma benden sonra sana da bakar falan. Kendi kendime icimden telkinledim uzatmicam diye o konu da kapandi.
Gene dun aksam konusuyoruz yarin bir isim var arac lazim dedim tamam dedi sabah ben ise giderken seni birakirim sen alirsin araci sonra. (Onun isyeriyle gidecegim yer cok yakin ) tamam dedim
Simdi bu sabah giderken arkadasini aradi. Beni alsana dedi. Ben sok oldum. Dedim ben seni birakirim zaten dipdibe. Hep bu sekilde yapiyoruz. Dedi oraya mi gidicektin sen simdi mi gidecektin bilmem ne. Artik ben de cok sinirlendim ya adami arayasiya yaninda benle konussan boyle problem olmayacak. Cok diyalogsuzsun falan. Bagirdi bana kes uzatma herseyi uzatiyosun problem ediyosun dedi indi arabadan ne isin varsa hallet falan hakaretler. Ben de karsilik verdim. Gelme eve dedim. Cileden ciktim. 1 saattir arabada oturuyorum. Ne yapmam nasi davranmam gerek. Adam kabul etmiyor gormuyor hatasino ya cocuk gibi. Ben ne yapayim
yavv kaç yaşında bu adam 18inde ergen haller... Paketi bitmesin diye ara beni ne demek yav :işsiz: işin zor valla kolay gelsin.

Bosanmaktan baska cikar yol gorunmuyor diyorsunuz yani. Kendi kendimi yipratiyorum ben de iste. Zaten kahrimdan kanser olup gidicem bu gidisle.

Bencil ve iletişim problemi olan bir eşiniz var.
Size davrandığı şekilde ona davranın, belki bir nebze anlar diyeceğim ama bu tipler pek anlamaz da.
Eğer seviyorsanız, buna katlanabiliyorum derseniz diyeceğim tek söz "ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" çünkü değişmez.
Bir nebze köreltirsiniz, yontarsınız ama biraz, bu sizi ne kadar tatmin eder bilmiyorum.
Malesef ki değişmiyorlar, keşke değişir diyebilseydik.

Aile terapisine başvurabilirsiniz, belki 3. bir şahıstan olanları dinlemesi ki bir uzmandan onun davranışlarını etkiler. Ama bu tarz konulara yaklaşımı at gözlüğü ile derseniz de yapacak fazla birşey yok malesef.
Kendinize evliliğinizin içinde bir hayat kurmak durumundasınız.
Aksi halde bu konular ilerde katlanarak devam edecek ve sizi zıvanadan çıkartacak.

Boşanma sebebi midir? diye bir avukat arkadaşıma sorduğum da "sen ne diyorsun, Savcılar bile bu durumu artık "boşanma sebebi" olarak direkt kabul ediyor demişti şaşırmıştım.
Yani sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
Aslında ortada bir şey yok muş gibi - insanin psikolojisini bozuyor bu durum - ama ortada çok şey var, ufak tefek can sıkan bencillikler, düşüncesizlikler ve rahatsız edici durumlar.

Tavsiyem çocuk yapmayın ve sıkı korunun, gerçekten bunu tecrübe ile söylüyorum.
Bütün bu kaos içerisine çocuk girdiğinde, herşey daha da karışıyor ve tek yıpranan kadın oluyor malesef.
Konu ile alakasız olarak, boşanma ile savcının ne alakası varmış? Hakim demek istediniz yada.

Back