Bana Annenizi anlatın...

CANIM ANNECıM BıTANEM. BENı DÜNYADA HERŞEYDEN ÇOK SEVEN TEK ıNSAN. Bilirimki herkes bırakıp gitse annecim kalır. Ne zorluklarla büyüttü okuttu bizi. BAbam vardı ama babam nazlı girişken değildir. Babacım da iyidir ama. Hep derim babamı severim ama annem bi yana dünya bi yanadır derim hep.Bostan bahçe yapıp gecenin 3ünde pazara giderek okuttu bizi. Babam ameliyat oldu çalışamadı. Annem ne yapayım ben demedi. Hep didindi. Aşık oldum kızdı çok çektirdi. Demediği kalmadı. Bana gelin olup giderken kendini asla ezdirme dedi. Ama eziyorlar annecim dedim. Bana gene sırtını dönmedi. Sabahlara kadar uyumadı. Annemi babamı bırakıp geldiğim kocam yeri geldi üzdü yıprattı. Bi tek o bırakmadı beni. CANIM ANNEM BıTANESıN SEN. Hep dua ediyorum RABBıM SANA ıNCıDEN Bı SARAY VERSıN CENNETıNDE.

beni bu dünyaya getirip her daim yanımda olan beni dinleyen beni anlayan benim için yapmayacağı şey olmayan dünyadaki Allahtan sonra tek koruyucum onunla olmaktan çok mutlu olduğum yegane varlık...hayatımdan gittiği zaman dünyanın da onunla yıkılacağını düşündüğüm kalbimi en fazla incitebilecek dünaydaki kanatsız melek...yanımda benimle yaşıyor ve yaşatıyor iyiki varsın ANNEM...:1hug:

Annem .... Herşeyim o benim. Çok zor bir hayat yaşadı benim annem. Aldatıldı, şiddet gördü.Gece ağlardı biz görmeyelim diye. Sabretti 3 çocuğum için dedi. Kendinden vazgeçti.Şimdimi şimdi mutlu torunlarıyla. Ve benim düğün teleşımda. Benim adıma çok mutlu. Nişanlımı çok seviyor. Ama yine ağlıyor gizli gizli ben uzağa gidiyorum diye. Canım annem. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi. Allah banada annem gibi bir anne olmayı nasip etsin. :Saruboceq:

50 yaşınada gelsem
onun lafını dinleyecegim
seni seviyorum annnemm

tam 2 ay oldu gül yüzünü görmeyeli
seni özlüyorummmm hemde çokkk

hayatımda en çok zıtlaşıp en çok tamamladığım ve tamamlandığım kişi. o benim için, ben onun için yaradılmışız sanki.

hayatta çocukları hariç herkesin otoriter bulduğu hatta zaman zaman tepkisinden korktuğu
aslında yumuşacık, kırılgan bir kalbe sahip :asigim:
bir ters bakışa bile kahrolan :gitme:
zaman zaman kırdığım döktüğüm, zaman zaman göbeğinde uyuduğum :1hug:
hassas kalpli, güçlü, temiz düşünceli cefakar annem :asigim:
keşke sana layık olabilsek :gitme:

Annem... Onun hakkında konuşmak benim için çok zor çünkü on sene önce kaybettim. Şimdi fotoğraflarına bakarken ne kadar güzel bir kadın olduğunu görüyorum. Siyah saçları, minicik burnu, ışıldayan sımsıcak gözleri. Çok içten, sevgi dolu,kimsenin hakkında kötü düşünmeyen, kendini ailesine adamış bir kadındı annem. Babamla çok aşıklardı birbirlerine. Akşamları ailecek televizyon izlerken babamın yanına oturur elini tutardı. Sabahları eğer uyanmazsak üstümüze atlar boğuşurdu bizimle. Bayılırdı kardeşim ve benle boğuşmaya. Bazen kardeşimle kavga ederken terlikle kovalardı bizi. :) Terlikleri duvardan sektirerek bize isabet ettirme konusunda feci yetenekliydi. Annem de biz de gülerdik onun bu atışlarına. Hani Karadeniz kadını, yorulmazdır, üstelik hamarattır da derler ya; annem tam bir Karadeniz kadınıydı. Gecenin birinde canımız peynirli pide çekti diye kalkıp hamur yoğurduğunu bilirim. Anneannemler başka şehirde oldukları biz de sıksık gidemediğimiz için annem, annesini çok özlerdi. Zaten çok duygusal, televizyonda aldığı her ölüm haberine hatta Türk filmlerine bile ağlayan bir kadın, birde anne özlemi olunca bazen iyice ağlamaklı olurdu. Geceleri hasta olduğumda uyanır annemlerin odasına giderdim. Hemen kalkar nane limon filan yapardı bana. Annem uyandığı an bile daha az hasta hissederdim kendimi. Ben onun kadar tatlı bir kadın tanımadım daha. Bazen bahçemizde maç bile yapardı bizimle. Etraftaki insanların anneleriyle olan ilişkilerine bakıyorum da ne kadar şanslı ve ne kadar şanssızmışım diyorum. Onun gibi bir anneye sahiptim ama çok erken kaybettim. Öyle işte... ınsanın annesi hakkında düşündüğü çok şey oluyor ama herşey kelimelere dökülemiyor.

Son düzenleme:
benimde annemle ilişkim hep mesefeli buna çok üzülüyorum
ama değiştremiyorum malesef ona göre ben hiçbişeyi beceremem
sürekli eleştirir hiçbişeyi yakıştıramaz bana memnun edemem hiç
canını verir bizler için hastalığımda yanımdadır ama bazen öyle kırıyorki
beni saatlerce ağlamak istiyorum arkadaş gibi olamadık bitürlü

BEN ANNEMİ HEM ÇOOOOK SEVERİM HEMDE ÇOOOOOOOOK GICIK OLURUM....

ANNEM ASLIINDA BİZLERE DÜŞKÜNDÜR AMA BELLİ ETMEZ SARILIP ÖPMEZ SEVDİĞİNİ SÖYLEMEZ

öyle canımlı cicimli konuşmaz genelde despot ve ağırdır..

laf sokmayı çok iyi bilir....

hiç fırsat kaçırmaz....

ablama beni keser sonra

ablamı bana keser ooooooo demediği laflar kalmaz.....

neyse ya anne işte ...

değişmez alınmaz satılmaz

ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Benim annem süper (=
Hiç bitmeyen enerjisiyle herşeye koşuşturmasıya tükenmek bilmeyen sevgisiyle şefkatiyle beni okşayan elleriyle tam bir melek....
Annem ...Canım annem...
Aramızda okadar güzel bir ilişki varki...Sadece benle değil tüm arkadaşlarımla çok iyi anlaşır...Sevgililermizi bilir ...Herşeyimizi arkadaşlarımızı bilir...
Annemden birşey saklamadım hiç birzaman ...Bişeyi söylemek te geç kalsam bile içimde huzursuzluk olur o bilsinki beni rahatlatsın ...Bilsinki bana bir çözüm bulsun...
Herzaman yanımda olmuştur...Ağladığımda neyin var demez bırakır kucağında kendime geliyim....
Bazen herkes sinir olur annesine... Ama hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez... Bazen kızıyorum ama diyorumki o beni düşünür benim ona yaptığım haksızlık ya olmasa? ölse?
Sonra kendime geliyorum ve annemin yanında alıyorum soluğu...
Belkide aramızdaki yaş farkı az olduğu için böyle iyi anlaşıyoruz...
Ben annemi çooo...k seviyorum...
(=

bende annemi erken kaybettim onu çok özlüyorum babam için hep ömrü ialdı derdi ne zaman ara bul getir türküsüs dinlesem ağlarım annem için onu çok özledim

yazılacak çok şey var aslında.Ben 28 yaşındayım halen annemi çözebilmiş değilim.Hayatı boyunca hep acıların kadını rolünde oldu.Aslında çok sağlıklı ve güzel çocukları olduğunu düşünüp mutlu olmak yerine hep mutsuz kalmayı tercih etti.28 yıl boyunca her gün ama her gün hastaydı.Okuldan gelince hep acaba bugün neresi ağrıyor diye düşünürdüm.Okul yolunda ölcek mi diye düşünür ağlardım.Hep babamı ve babamın ailesini kötülerdi.Biz 4 kardeş oturur hüngür hüngür ağlardık.
Şimdilerde bir sürü hastalıkla uğraşıyor.Bizi üzmeye devam ediyor.Diyet yapmıyor,spor yapmıyor ki bunlar mutlaka yapması gereken şeyler.Ama Ankaraya gitmesi gerekince para için telefon ediliyor.Eğer para az gelirse evlatlıktan rededildiğimize dair haber geliyor.Tüm yaptıklarımız bir anda siliniyor,unutuluyor.Daha 20 gün önce gidip ona yeni çamaşır makinası aldım.Ünlü Alman markasından.Falancanın makinası 8 kiloymuş diye pek beğenmedi.pencerelerini yaptırdım haber geldi 2 pencere yaptırdı diye kendini bir şey zannetmesin diye.4 sene önce birikmiş elektrik faturalarını ödedim net 1 milyardı,çıktığı evi unutmasın mecbur ödeyecek dedi.Düğünüme gelmek istemedi,eşimi bana o kadar kötüledi ki,eşimden bir dönem nefret ettim.Takacağı bileziği bile ben aldım verdim.Düğün salonunu bana söylemeden terkedip gitti.Bir aile fotomuz bile yok.Çünkü benim evlenmemi istemiyordu.Maaş elinden gidecek diye........
Daha anlatsam ohoooooooo

Her zaman agresifti.Ayağımda bıçak yarası bile var.Argo bir laf edince anne argo konuşma dedim diye elindeki bıçağı fırlatmıştı.Anlattıkça hatırlıyor ve hatırladıkça üzülüyorum.Karnemde zayıf varsa odaya kapatır döverdi,komşular kurtarırdı.Şu anda çok iyi bir lisede öğretmenim.Çok uğraştım onu değiştirmek için.Değişti mi hayır.Para gönderirisem iyiyim,1-2 ay para gönderemezsem soğuk davranır,konuşmak istemez.Amannnnnn,sırf vicdanımı rahatlatmak için,acıdığım için uğraşıyorum.ıyi anlaşan anne-kız görünce gözlerim dolar.Evime hiç gelmez,gelse de ben gidecem diye tutturur.Evimizde yemek emez,pilav yer,tavuğu bırakır.Bir şey alırsın asla giymem der,alır atar.
Uğraşlarım sonucu bazı şeyler biraz değişti.Benim boşanmayacağımı,eşimi sevdiğimi,anladı.Çok alttan alıyorum.Bu aralar iyi.
Tabii her annenin yapması gereken şeyleri de yaptı.O kadar nankör olmayayım.hastalanınca falan bakardı,çorba yapardı.Ama o zamanlar maddi durumu olmasına rağmen,çalışkan olmamama rağmen çok istediğm bisikleti almazdı.Arkadaşlarımın bisikletine para karşılığı binerdim.
Annelik çorba yapmak mıdır?Bir sokak kedisi görsem içim sızlar,hemen markete girer süt alırım,yardım etmeye çalışırım.Ki insan evladına neler yapar.Adanada öğrenciyken özel ders verirdim.Tanıtım firmalarında çalışırdım,memlekete salça,yağ,ped falan yollardım.Çocuk aklı işte.Kim anneydi kim evlat?

Ne zaman kardeş gibi geçinen anne kız görsem içim cız eder.

29 yaşındayım bende annemden bana karşı ne bir güler yüz nede şevkat gördüm. Ona göre anne çocuklarını sevdiğini belli etmez her istediği yapılmazdı.

Çok çektik biz ama şimdi rabbime binlerce şükürler olsun.İyi bir işim iyi bir maaşım ve oldukça iyi bir yaşamım var. Ama sadace kendi çabalarımla geldim bu seviyeye. Ama hep eleştrirdi beni kursa ona sormadan kayıt oldum diye bana neler saymıştı yabancı dil öğreniyorum diye üniverditeye kayıt olurken de cabası. Kendide çalıştı aslında ama asla gözündeki at gözlüklerini çıkarmadı çıkaramadı. Halad aöyle bencil sadece kendini düşünür bişey olsa bizi ne zorluklarla büyüttüğünü anlatır ama bu arada yaptıklarınıda unutur. Hastalıkları dolayısı ile hastane hastane çok dolaştı babamda annemde. Oldukça sorumsuzdu babam gerçi hala öyle. Annem genç yaşta evlenmiş ve 2 çocuk sahibi olmanın vermiş olduğu katılıkla hep bize uzaktı ben hala uzağım hiçbir zaman yakın hissetmedim hissedememde. O kadar bencilki hep kendi iyisini doğrusunu bilir geri kafalı modernlikten uzak ve uzak kalmayıda tercih eder. O kadar doluyumki ona karşı. evli abim evlendikten sonra bana bıraktı gitti onları baktım ettim yaptım ettim tatillere götrüdüm gene değersizim gene değersizim ben ne yaparsam yapıyım asla anneme yaranamam.

evlerinin kirasını veririm emeklisini yaptım sorsanız hala derki yapmak zorunda ne yapıyorki o bilmezse rabbim bilsin:sinifsinif: abim bu güne kadar neye ihtiyacınız var diye sormadı bile gene yapan benim .Kötüde benim. o kadar çokki yaptıkları

nikah günüm alınınca bize yapmadığını bırakmadı baktı ben yüzüğü çıkarmıyorum karşı tarafı tehdit etti ben intihar ettim bırakın gebersin dedi:sinifsinif: utanmadan hastaneye geldi ve benim istemememe rağmen yanımda kaldı:sinifsinif:rahatı bozulcak çünkü

nişanımda ellerine bilezik alıp taksınlar diye ben verdim 5 kuruş bana faydaları olmadı maaşımı alıp elleine vermemişim diye hiçbirşeyime karışmadılar kolundanda 20 burma bilezik va rşimdi nikahımdada benim aldığım bana taktığım bilezikleri bana takıcakmış allahından bulsun hiçbirşey demiyorum nefret ediyorum o kadar çokki yaptıkları hangisini anlatsam

Allah köpekleride ana yapar yaklaşsanız hırar bizimkiside oğlu 1 tane beni evlattan saymaz ama nedense oğlu bir haltına koşmaz olan gene bana olur. ABende sırf vijdan azabı çekmemek için yapıyorum

canımmmmmmmm
bitanem
herşeyim
can yoldaşım o benim
sırdaşım
dert ortağım
bütün hatalarıma rağmen
onu çokçok üzmeme rağmen hiç elimi bırakmayan herzaman bana sımsıkı sarılan
canım annnem
onu çok seviyorum
Allahım başımdan hiç bir zaman eksik etmesin onu
yazacak okadar çok şey varki daha anlatamam yazmakla bitmez ANNEM

annemi anlatmaya kelime bulamıyorum çok şeffakli ve fedakardı fakat calışıyordu ve biz iki kardeş annenemde kalmak zorundaydık ilkokulunun 2. ci döneminde annemin yanına ait olduğum yere geçmiştim ve çok mutluydum calıştığı için sadece akşamdan akşama görebiliyordum ama olsun yinede yanındaydım.evlendim halan daha benim için elinde geleni yapar ve kızımı benden daha fazla seviyor desem mübağa yapmış olmam kızım arasında inanılmaz güçlü bir bağ var buda beni mutlu ediyor. iyiki annemin çocuğu olmuş allah uzun ömürler versin onu çok seviyorum.:sm_cool:

canım bitanem yaşama sebebim anne deyince hep gözlerim dolar yüreğim burkulur belki şimdi gurbetteyim ondan uzağım o yüzdenonun üzüntüsü benim en büyük kederimdir hayatta şevkat ve sevgiyi doyasıya aldığım tek insan çok merhametlidir benim annem 21 yaşımdayım hiç kolay bi çocuk değildim aksi ve huysuzdum ama annecim bana bikere bile kızmamıştır o beni hep sevdi ve bana güvendi yaptığım herşeyin arkasında durdu.onun bizim için yaptığı fedakarlıkları saymaya kalksam sayfalar yetmez hep ben ve kardeşim için ki hala kardeşim için devam ediyo bu yaşında çalışmaya ah annem ah ben senin hakkını nasıl öderim canım anam

annem birtanem benim... hüzünlü kadınım... anlatamam ben annemi...
canımdan candır annem... güvendir... huzurdur...
sarıldı bana geçen gün "ben çocuklarımı çok seviyorum" dedi... biz de seni annem dedim... bizde seni...
yüreğimde annem... ruhumda annem... kanımda, canımda annem...
mutluluğumla mutlu olan, üzüntüme ortak olan can'dır...
onu en iyi annem şarkısı anlatır...

aneeeeeeemmmmm benim canım yaşam kaynağım herşeyim evlendim ve oğlum oldu anenemi hic üzmediğim icin ve hic yalan söylemedimdiye en önemlisi onu üzmediğim icin cok mutluyum ,keşke annemin bana davrandığını yarısını oğluma davransam ne olur hayata en son kötülüğünüzü bile istemeyecek kişidir ,kıymetini bilin , anneler kötü olmaz.sadece oda sevgi görmediği icin veremiyordur .bilmiyordur yani.

gurbetteyim ve annemi çok özledim,çocukluğumu özledim,gençliğimi özledim,anne kokusu
canım annem canım ailemm

Back