Bana Annenizi anlatın...

Uyanmaktan nefret ediyorum senin rüyalarıma girdiğin geceler...
Hemen gözlerimi kapıyorum sıkı sıkı,yeniden dalarım uykuya,yeniden görürüm yüzünü diye.
Bazen yüzün gözümün önüne gelmiyor,sesini unutmuş oluyorum...kızıyorum kendime insan annesini hatırlamaz mı diye?
O yüzden seviyorum seni gördüğüm rüyaları.
Rüyalarımda hep soğuk bedenin,hep hemen gidecek gibisin.
Yine ölme anne diyorum,yine gitme.

Ne kadar masummuşsun sen,ne kadar fedakar.
Ben senin gibi olamıyorum anne.
Keşke diyorum keşke aklım başına geldiğinde sen çoktan gitmiş olmasaydın.

Babamın odası fotoğraflarınla dolu...ne güzel kadınmışsın sen anne.
Hele o dayımın motoru üzerinde deri pantolonlu resmin var ya,gülüyorum ona bakıp.Bu benim tontiş göbekli,karnıyarığı çok güzel yapan annem mi diye?
Ben hiç akıl edememişim anne,seninde çocuk,senin de genç ve çılgın bir kadın olduğunu bir zamanlar.
Hep mutfaktaki annemdin benim için.
Keşke diyorum anne keşke aklım başıma geldiğinde sen çoktan gitmiş olmasaydın.

Uyumayı ne çok severdin sen...Öyle rahat uyu ki şimdi annem,kimseler kıyamasın seni uyandırmaya.

dertli,fedakar annem benim :(
her ne kadar benim için cefa çekmemiş olsanda ben yinede seni çok seviyorum canım annem.küçüklüğümden beri hep beddualarla büyütmüş olsanda bizi,her zaman dediğim gibi kardeşime başka bana başkaydın.ve yıllar sonra gördükki insan en sevdiğiyle imtihan olurmuş sen bunu reddetsende kardeşim şu an nerede biliyorsun...
7 yaşında annesini dinlemeyip yanına cüzdan almadığı için elindeki parayı düşürüp kaybeden çocuğunu oklavayla dövüp her yerinde iz bırakmış olsanda,o izler yüzünden okula gitmeye utanmış olsamda,sana temizlikte yarım etmemiş olduğumuz için kardeşim değil yine ben dayak yemiş olsamda,1 yıl boyunca öss ye hazırlanan değil okula zorla gönderip öss ye ömründe bir kez yine senin zorunla girmiş olan küçük kızına kahvaltı hazırlayıp benim için hazırlamamış olsanda,ben o sınava ağlayarak girmiş olsamda,babamla kavga edip evi terk ederken beni bırakıp kardeşimi alıp götürmüş olsanda,bizi dinlemeyip saçma sapan bir adamla evlenip başımıza olmadık belalar açıp,babamla boşanmana sebep olup,sonra çocuğuyla boşanıp eve geri gelen kardeşimi değilde her tartışma sonrası beni evden kovmuş olsanda .....
yinede babam beni hırsızlıkla suçlayıp dövdüğünde beni koruduğun için,ama sonra para ortaya çıktığında benden özür dilememiş olsanızda yinede bu yaşa kadar büyüttüğünüz,okuttuğunuz,her durumda çevremize karşı beni övgü dolu sözlerle anlattığınız dahası hala karnımı doyurup ihtiyaçlarımı karşıladığınız için sizi çok seviyorum...
hakkınızı helal edin olur mu?

...hakkini hicbirzaman ödeyemeyecegim Melegimdir!
Gözümü kirpmadan canimi feda edebilecegim en degerli varligimdir!
Seni cok seviyorum anneeee iyiki varsin!
Dünyaya birkere daha gelsem...yine senin Kizin olmak isterdim <3

Yasayamadigi cocuklugunu bize yasatmak icin cirpinan,
Kendi okuyamadigi icin , bizi okutmak icin yoktan var eden,
Gecip giden gencligini bize vakfeden, varliginda ozledigim,
Yoklugunu dusunemedigim canim anam.
Yoldasim, dostum, gonlumun sultani.
Anne olunca daha iyi anladigim.
Allah basimizdan eksik etmesin.
Onu cok seviyorum.

annem her zaman sert görünürdü,sinirliydi ama içi pamuk gibiydi.onun ağladığını çok az gördüm.dayım vefat etmişti ben 10 günlük lohusaydım,kapıyı çaldım annem açtı gözleri şişti ağladığı belliydi ona sarılıp ağladım saatlerce ama sütüm kesilmesin , üzülmeyeym diye hiç ağlamadı ,teselliye ihtiyacı varken teselli etti.evlendğimde de evimde üzüntülü gitmeyeyim diye bana sarıldığında vedalaştığında hiç ağlamamıştı sonra bi akrabamızdan sabaha kadar ağladığını bensiz(tek kızım) nasıl yapacağını söleyp ağladığnı öğrendim.ben onu çok üzdüm çok kırdım ama o pamuk kalpli kadın hep benim arkamda durdu.ona her ne yaparsam yapayım,her ne demiş olursam olayım,kızsam,üzsem,küssem hep hep hep yanımdaydı,sevgisini bi an bile eksik etmedi.kıyafet almak için çarşıya çıktığmzda hep bana alırdı ,kendini bi an bile düşünmezdi ve ben giyinince kendi giyinmişten daha mutlu bakardı,mutlu olurdu. Bende anneyim şimdi.70 yaşına dahi gelsem onun sevgisinden uzak yaşayamam.onun gözünden akan tek yaşa canımı veririm.anne gibisi yok.asla olamaz

Okadar şey varki . Anlatmak mümkünmü annemin gobusune girdikten bu yana tam 24 yıl olmuş. Yaptıkları kelimelere sigarmi... Kısacası hernekadar annemizi sevsek kirmasakta kii muhakkak deli etmişizdir annemizi.. annelerin o çocuğun olsun anlarsın lafı nekadar doğruymus.. Hamile olduğumu duydugumdan beri annem babam aklima geldikçe ağlıyorum. Tvde gördüğüm anne baba sahnelernde ağlıyorum.. :( rabbim kimseyi anasz babasız bırakmasın.. annesinden babasindan ayrilanada rabbim sabir versin.. öbür tarafta belki bizden daha cok onlar anne ve babalaryla muhabbet şerefine nail olacak...

Yemek az olunca yavaş yavaş yiyen. Çocuklarına kalsın diye bizim yememizi izleyen anneler.. nasil ödeyeceğiz onların hakkını.. ah annnecim .keşke şimdi yanmda olsan...

Benim en kıymetlimdir, hayatımda en güvendiğim (babamdan bile çok), dünya yıkılsa zararını görmeyeceğim, herşeyde beni güzele yönlendiren, aklını en çok sevdiğimdir. (ben üni mezunu, annem ilkokul) eğitimle filanda alakası yok kadın akıllı:) bana bin basar. Bir konuya, olaya her yönüyle bakar, yönlendirir. Bayılıyorum ben bu kadına yaaa.. Eğer bir gün anne olursam bende kendi annem gibi olacağım.

ANNECİĞİM..Hayatın cefasını çekmiş, sefasını sürememiş meleğim benim.. Öylesine temiz yürekli,öylesine masum..Var mı ki Annem senin gibi bir varlık? Melek olmalıymış benim Annem..Ben ki böyle mükemmel bir insana,yaşadığı onca sıkıntılara rağmen sevgisini dogru duzgun gosteremeyen bir insan..Affetsin beni Anneciğim onu çok üzüyorum.Ama çokça seviyorum.Rabbim beni ondan ayırmasın o benım yasama tutunma sebebim!

gurbetteyim annemden çokkkk uzaklardayım, yazılanların bir kısmını okuyunca anneciğimi ne kadar özlediğimi anladım gözyaşlarımı tutamadım işte..
annemmm; benim annemm, benim herşeyim, canımm, sığınağım, dert ortağım, hayat ışığım, yolumu aydınlatan tek varlık, ne yaparsam yapayım asla hakkını ödeyemeyecegim meleğim benim, çocukları için hayatını hiçe sayan annemmm, benim bu kadar güçlü ayakları üzerinde dimdik duran biri olmamı sağlayan annem, tüm güçlüklerle mücadele etmemi öğreten annem, her seferinde ben cahilim diyen kalbi tertemiz annemm sen herkezden daha bilgili ve kültürlüsün annemmm...
iyiki benim annemsin iyiki senin kızınım iyiki benim kuzularımında senin gibi anneannesi var. çok şanslıyız bizler arkamızda sen varsın yaa sırtımız yere gelmez güzel annemmm..

SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNEMMMM BENİMM MELEĞİMMM

Anne..
İçimi dökmem gerekli olan o kadar dallı budaklı konu varki..
Annemi seviyorum..

Nerden başlanır bilmiyorumki..
Ablamın annesi ben de olsa ayaklarının altını öpe öpe bitiremezdim desem sanırım kafalarınızda şekillenir bir nebze..
Ben çok yalnızım.. Eşim ve ben.. İki kişilik kocaman bir aileyiz. Rabbimin nasib ettiği oğlumuzun gelmesine 4,5 ay kaldı..
Biz çok iyi anlaşan bir karı-kocayız.. Allah'ım iyiki onu karşıma çıkardı yoksa annem ve babamda yok etrafımda..

Gene de haklarında konuşmuyorum..
Yaşadıklarım çok ağır..

etrafımda olmadığında nefes alamıyorum desem uzunca yamaya gerek yktur herhalde :16:

ilk ergenliğe geçiş,gençlik dönemlerinde devamlı zıt gittiğim,ne dese ne istese öfleyip pöflediğim yapmak istemediğim,yardım istediğinde sıkılıp bunalıp bazen isyan ettiğim biriydi annem...anlaşamadığımız,kavgalı geçen çoooook günümüz olurdu..

yaş 20'lere dayandığında daha ılımlı oldu aramız,ben daha çok empati yapmaya başladım,gün geçtikçe daha çok sevdim bağlandım tabir-i caizse..geçmişte yaşananlara anlam yüklemeye,benim için olduğunu anlamaya başladım..

sonra 24-25'lere geldim,evlenme dönemi nişanlılık hazırlıklar başladı,annemi daha bi sevdim..benim için çabalayışını,tüm güzellikleri istediğini,kendinden önce beni düşündüğünü gördüm..yer yer pişmanlık duydum geçmişe dair,bazen keşke öyle davranmasaydım asi olmasaydım dedim..içten içe hep özür diledim,bana küsmeyeceğini gönül koymayacağını bilsem de...

şimdi yaş 26..herşeyi daha iyi anlıyo,daha iyi görüyorum..büyüdükçe olgunlaşmak,ailenin annenin yanından ayrılıp kendi yuvanı kurmak geliştiriyo yol gösteriyo insana..anlıyosun kavrıyosun ve dahası özlüyosun..bazı anlar değer bilmediğini düşünüp kahroluyosun..geçmişte anneni dinlememişken,şimdi ne dese doğru kabul edip yapmak istiyosun..yapamadığında buruklaşıyo için,üzülüyosun..

demem o ki,ne olursa olsun ne hissederseniz hissedin duygularınızı kontrol edin ve annenizi asla üzmeyin..hiçbi anne çocuğunun kötülüğünü istemez.yaptığı,söylediği herşey daima sizin ileride iyi bi hayata sahip olmanız,mutlu olmanız ve belkide kendi yaptığı hatalara düşmemeniz içindir..işte benim annem böyle biri..her anne gibi o da yüce,o da fedakar ve o da cennetlik..

seni çok seviyorum anoşum..her gün,her an daha çok..

annnemmmm
gül kokulum
sen gidince hayat bir kabus gibi çöktü üzerime senin gidişin büyüttü beni birden bire
oysa sen hiç kıyamazdın bize biz sıkıntı çekmeyelim babalı yetimken babasızlığımızı hissetmeyelim diye hep çok çalıştın...
birgün senin yanında hastaneye gitmiştim hemşire tansiyonunu ölçerken bu tansiyon seni çok yaşatmaz demişti dikkat et kendine....
küçüktüm anlayamamıştım o zaman çok yaşatmaz derken ne demek istediğini o tansiyon ölçen kadının...
o sözden sonra belki 3 sene sonrası sen gittiiin.....
neden dikkat etmedin anne kendine neden...
anneliğin kıyısından dönmüş biri olarak şimdi anlıyorum seni anne neden yemeyip bize yedirdiğini neden biz birşey istediğimizde yokkk dediğin halde üstünden az bir zaman geçtikten sonra o istediğimiz şeyleri bize aldığını....
giymeyip giydirdiğini bizim için yaşadığını....
ahhh anne ne olurdu kendine azzzz dikkat etseydin
ama rabbim seni bizden çokmu sevdi anne seni yanına aldı
oysa biz çok küçüktük anne büyümemiştikki daha
daha çok şey yaşamamız gerekmiyormuydu ha anne
anne ben seni o kadar çok özlüyorumki hele o kokun
sana sarılmadan uyuyamazdım korkaklığımdan sen gittiğinde anne ben hiç uyuyamadım korkumdan biliyormusun anne...
anacım mekanın cennet olsun rabbim senin gibi bir anne olmayı nasip etsin...
seninle sadece 12 sene yaşayabildim sen cennete gittin ya sonra....
annem nur içinde yatttt
büyüdükçe yokluğunda büyüyor anne
şimdi öyle yalnızımki
dizine uzanıp da sen saçımı okşarken uykuya dalmayı...öyle özledimki....

Son düzenleme:
nasıl anlatayım ki acaba
RABBİM tarafından bana gönderilen en büyük ve güçlü hediye ve ALLAHIM'DAN sonra beni koruyan yegane insan
hem psikoloğum,sırdaşım,dertdaşım,arkadaşım,meleğim benim güzel sevgi meleğim
akıttığım her bir göz yaşını silen ve benim gözyaşlarıma kıyamayıp benimle ağlayan
beni üzen herkese düşman olan
sırf ben seviyorum ve mutlu olayım diye herşeyi yapmaya çalışan
üzülmeyeyim diye gözümün içine bakan,öve öve bitiremeyen,
koklaya koklaya öpen
hasta olduğumda pervane olan
benim geleceğimi benden çok düşünen,yatıp kalkıp benim için dua eden
arkamda bir kale gibi duran canım o benim canımmmmm
bir tek annem olsun bana bişi olmaz
RABBİM sana şükürler olsun ki böyle bir anneyi bana vermişsin ne kadar şükretsem az ALLAHIM önce seni sonra annemi çok seviyorum:16::16::16:

annnemmmm
gül kokulum
sen gidince hayat bir kabus gibi çöktü üzerime senin gidişin büyüttü beni birden bire
oysa sen hiç kıyamazdın bize biz sıkıntı çekmeyelim babalı yetimken babasızlığımızı hissetmeyelim diye hep çok çalıştın...
birgün senin yanında hastaneye gitmiştim hemşire tansiyonunu ölçerken bu tansiyon seni çok yaşatmaz demişti dikkat et kendine....
küçüktüm anlayamamıştım o zaman çok yaşatmaz derken ne demek istediğini o tansiyon ölçen kadının...
o sözden sonra belki 3 sene sonrası sen gittiiin.....
neden dikkat etmedin anne kendine neden...
anneliğin kıyısından dönmüş biri olarak şimdi anlıyorum seni anne neden yemeyip bize yedirdiğini neden biz birşey istediğimizde yokkk dediğin halde üstünden az bir zaman geçtikten sonra o istediğimiz şeyleri bize aldığını....
giymeyip giydirdiğini bizim için yaşadığını....
ahhh anne ne olurdu kendine azzzz dikkat etseydin
ama rabbim seni bizden çokmu sevdi anne seni yanına aldı
oysa biz çok küçüktük anne büyümemiştikki daha
daha çok şey yaşamamız gerekmiyormuydu ha anne
anne ben seni o kadar çok özlüyorumki hele o kokun
sana sarılmadan uyuyamazdım korkaklığımdan sen gittiğinde anne ben hiç uyuyamadım korkumdan biliyormusun anne...
anacım mekanın cennet olsun rabbim senin gibi bir anne olmayı nasip etsin...
seninle sadece 12 sene yaşayabildim sen cennete gittin ya sonra....
annem nur içinde yatttt
büyüdükçe yokluğunda büyüyor anne
şimdi öyle yalnızımki
dizine uzanıp da sen saçımı okşarken uykuya dalmayı...öyle özledimki....

canım ya yine ağlattın beni...
annemin kıymetini bilmediğimi hatırlattın bana ...
aslında annem benim dert ortağım arkadaşım ama bazen ufak bişeye kızdığımda nasılsa affedeceğini bilidiğim için ondan alıyorum tüm hırsımı ama sonra çook üzülüyorum günlerce uyayamıyorum bile niye öyle yaptım diye....
ben varya aslında çoook şanslı bir insanımannem babam bizim için her zaman didinmişlerdir....
başkalarının anne babasına bakınca benim annem ve bababımın çocuklarına olan bağlılığını onlarda göremiyorum....
allahım uzun ömürler versinde ve kimseye anne baba acısı yaşatmasın....
düşünmesi bile bi kabus bence....
biz annemle aynı şehirde ve birbirimize çook yakın mesafede yaşıyoruz ama o gün görmesek birbirimizi illaki arar konuşuruz

canım ya yine ağlattın beni...
annemin kıymetini bilmediğimi hatırlattın bana ...
aslında annem benim dert ortağım arkadaşım ama bazen ufak bişeye kızdığımda nasılsa affedeceğini bilidiğim için ondan alıyorum tüm hırsımı ama sonra çook üzülüyorum günlerce uyayamıyorum bile niye öyle yaptım diye....
ben varya aslında çoook şanslı bir insanımannem babam bizim için her zaman didinmişlerdir....
başkalarının anne babasına bakınca benim annem ve bababımın çocuklarına olan bağlılığını onlarda göremiyorum....
allahım uzun ömürler versinde ve kimseye anne baba acısı yaşatmasın....
düşünmesi bile bi kabus bence....
biz annemle aynı şehirde ve birbirimize çook yakın mesafede yaşıyoruz ama o gün görmesek birbirimizi illaki arar konuşuruz

seni ağlatmayı istemezdim meleğimmm
sen hep güll
allah annenebabana hayırlı sağlıklı ömür versin canım benimmm

seni ağlatmayı istemezdim meleğimmm
sen hep güll
allah annenebabana hayırlı sağlıklı ömür versin canım benimmm
amin canım arkadaşım sende gül ömür boyu çocukluğunda bulamadığın mutluluğu çocuklarında tat inş...

Back