Bana Annenizi anlatın...

annem bırtanedır benım herseyımdır.babasız buyuttu bızı.bırdefa vurmadı dovmedı kızmadı.hep konusup anlattı yapmamamız gereken seylerı.hamıle kaldım 9 ay benım evımde kaldı esıme bana baktı bebegım dogdu onada baktı buyuttu.bazen takılır bana senı buyuttum cocugunudamı ben buyutecem dıye.bende gulerım ılk torunu senın ıcın yaptım tabıkı bıze bakıcaksın dıye.ayrı sehırlerdeyız 1 ay oldu yanından gelelı tlf konusuyoduk ogun gozumde tutuyosunuz cok ozledım dedı.ben daha cok ozledım anne dedım.kızım 2 yasında anneannem bana kuzucum bıtanem dıyor sarılıyor opuyor mama yapıyor kopeklere goturuyor hıc kızmıyor dıyor.cok guluyorum senı cıkarcı senı dıye.bazen tv lerde ızlersın bobrek lazım olur anneye yada bıseyler annemle konusuruz ben verırırm abıme gerek yok derım gozlerı dolar olmaz der ben yasıcamı yasadım ya senın dıger bobregın ıflas edersede sana bısey olursa.boyle dusunur annem kıyamam.kusura bakma derım ona ben karar verırım.beraber alısverıs yapar kahve ıcmeye gıderız.bazen abımle bana kızar evlenecem sızle ugrasmıcam kocam ızın vermıyo dıcem der.yok tabı oyle bırsey saka yapıyor.bazen tartısırız hemen barısıverırız kus kalamayız.ben annemden ogrendım aynı evın ıcınde kus kalınmazı.esım bıle aıle anne ne demek senın annenı tanıyınca anladım der.daha neler yazarım annemle ılgılı ama bıtmez benımkıler.cok ozledım gelsede arkadasıma anneme dostuma babama herseyıme kavussam.bu arada abım bekar onu yalnız bırakmak ıstemıyor pek vardıyalı calısıyor 12 saat gunde.onada kıyamıyor banada.abım acındırıyor kendını anneme tabı senı ozlerım falan.az degıl su abımde evlensende kurtulsak senden dıyorum bazen.

tek kelimeyle candır annem :16:
herkesin annesin elbette dünyanın en iyi annesidir ama benim annem bi başkadır :16:
evlatlarına o kadar düşkün, o kadar emek veren, o kadar onlarla arkadaş olan bi anne o :31:
birtanem o benim :nazar:

Yemeyıp yedıren gecelerı uykusuz basımızda bekleyen cocukken her bayram usenmeden gece yarılarına kadar bıze elbıseler dıken, babam ev ekonomısınde yardımcı olmak ıcın el emegı goz nurlarını satıp para kazanan hayatımınn anlamı bırıcık annem ama sımdı allaha bın sukur herseyımız yerınde ama ben uzagım anama babama keske cocukluguma donsem sabahları annem kahvaltımızı hazırlarken kardesımle ben babamın yanına kosup yatsak aralarına gırıp sarılsak keskeeee cocuk olsam yıne onların dızı dıbınde allahım anama babama kardesıme saglıklı uzun omur ver yarabbım basımdan eksık etme

Herkesin annesi kendine özeldir tabi. Ama benim annem gerçekten çok iyidir. Mesela lise yıllarımdan hatırlıyorum. Bir arkadaşımıza giderdik annesi hep iş buyururdu. Diğer arkadaşlarımın evlerinde mesela yemek yerdik bulaşığı kız hemen annesi kızmasın diye yıkardır. Tamam bunlar kötü şeyler değil ama benim annem ben evlenene kadar bana tek bir iş bile yaptırmadı. Gönlü razı gelmiyodu yani. Birde bizim aramızda hiç yalan olmazdı. Mesela ortaokul lise yıllarında falan arkadaşlarım bir yere çıkabilmek için ailelerine yalan söylerlerdi ama benim sakıncalı bulmadığı yerler hariç her yere izin verdiğinden asla öyle yalan söz konusu değildi aramızda.

Kücücükken bas ucumda bana ninni söylerdin,
Sabahları uyanınca beni oksar, severdin.
Benim Annem güzel Annem beni al kollarına, kucagında oksa beni ninniler söyle bana..

--------------------------

Annemi 1 ay önce kaybettim ben, 52 yasında bir anda hayata gözlerini yumdu, gitti iste..
Resmine bakıyorum, icim alev alev yanıyor anneeeeeeemmm diye deli gibi bagırmak geliyor icimden, anne seni seviyorum, coook seviyorum..
Lise' ye gidiyordum, sabah benimle cıkar servis beklerdi, yalnız sıkılmayım diye..
Biryerim agrısa, dört dönerdi bir yerim agrısa ovar, ilac verir sürekli '' simdi nasıl, gecti mi? '' derdi.
Birseyimi bulamadıgım zaman, ben aramayı bıraksam o devam ederdi aramaya bulana kadar..
Ne zaman dısarı cıksam eger evdeyse önce kapıdan ugurlar, sonra cam' dan arkamdan bakardı ne zaman arkamı dönsem, onu cam' da görürdüm el sallardım, o' da bana karsılık verirdi.
Eve gec kalsam, cam' da görürdüm beklerdi gelmemi..
Su yemegi canım cok cekti desem, bir bakmısım yapmıs hemen, annem benim ya birtanemdi o anne gibi kim olabilir ki?
Simdi hersey yarım kaldı eve geliyorum, annem yok dısarı cıkıyorum arkama bakıyorum annem yok, olsun ben yine el sallıyorum ona görüyordur o beni, o' da bana sallıyordur elini.
İcim nasıl yanıyor bilseniz? Acıların en büyügünü yasadım ben, hala da yasıyorum gecicek mi? aslaa.. Yeri dolucak mı? Aslaaa..
O ki, 9 ay beni karnın' da tasımıs, beni beslemis, ne acılarla dogurmus bakmıs, büyütmüs bu yasa getirmis..
Annem o benim, melegim, canıııııımmm..
Simdi o kadar yalnızım ki, canımın yarısını kaybettim ben, en güzel günlerimi annemle yasadım özledim, hemde cok özledim..
Keske uzak bir yerler de olsa da, nefes aldıgını bilsem birgün dönecek olması umuduyla yasasam keske..
Seni cok seviyorum Anneeeeeeemmmm, seni cok seviyoruummm..

Son düzenleme:
annecim
sen çok seviyorum ama sen beni değil duruyu daha çok seviyorsun (kızım)
iyi ki varsın annem...

Canım annemmm, 36 yıllık evliliğinin 35 senesini çocukları için yaşamış bizler için katlanmış annem...her türlü derdi çekmiş, cocukları gülünce gülmüş ağlayınca ağlamış, yoklukta ekmekle idare etmesini bildiği gibi varlıkta da bozulmamış bi kadın benim annem. sen baskasın annemmm Rabbim bnim ömrümden alsın sana versin hep mutlu yaşa sağlıklı yaşa seni çok seviyorum...

Kücücükken bas ucumda bana ninni söylerdin,
Sabahları uyanınca beni oksar, severdin.
Benim Annem güzel Annem beni al kollarına, kucagında oksa beni ninniler söyle bana..

--------------------------

Annemi 1 ay önce kaybettim ben, 52 yasında bir anda hayata gözlerini yumdu, gitti iste..
Resmine bakıyorum, icim alev alev yanıyor anneeeeeeemmm diye deli gibi bagırmak geliyor icimden, anne seni seviyorum, coook seviyorum..
Lise' ye gidiyordum, sabah benimle cıkar servis beklerdi, yalnız sıkılmayım diye..
Biryerim agrısa, dört dönerdi bir yerim agrısa ovar, ilac verir sürekli '' simdi nasıl, gecti mi? '' derdi.
Birseyimi bulamadıgım zaman, ben aramayı bıraksam o devam ederdi aramaya bulana kadar..
Ne zaman dısarı cıksam eger evdeyse önce kapıdan ugurlar, sonra cam' dan arkamdan bakardı ne zaman arkamı dönsem, onu cam' da görürdüm el sallardım, o' da bana karsılık verirdi.
Eve gec kalsam, cam' da görürdüm beklerdi gelmemi..
Su yemegi canım cok cekti desem, bir bakmısım yapmıs hemen, annem benim ya birtanemdi o anne gibi kim olabilir ki?
Simdi hersey yarım kaldı eve geliyorum, annem yok dısarı cıkıyorum arkama bakıyorum annem yok, olsun ben yine el sallıyorum ona görüyordur o beni, o' da bana sallıyordur elini.
İcim nasıl yanıyor bilseniz? Acıların en büyügünü yasadım ben, hala da yasıyorum gecicek mi? aslaa.. Yeri dolucak mı? Aslaaa..
O ki, 9 ay beni karnın' da tasımıs, beni beslemis, ne acılarla dogurmus bakmıs, büyütmüs bu yasa getirmis..
Annem o benim, melegim, canıııııımmm..
Simdi o kadar yalnızım ki, canımın yarısını kaybettim ben, en güzel günlerimi annemle yasadım özledim, hemde cok özledim..
Keske uzak bir yerler de olsa da, nefes aldıgını bilsem birgün dönecek olması umuduyla yasasam keske..
Seni cok seviyorum Anneeeeeeemmmm, seni cok seviyoruummm..

canımmm işyerindeyim ama dayanamadım ağlayarak okudum yazını boğazıma bi düğüm oturdu sanki :43: Allah rahmet eylesin bitanem, Rabbim sabır versin...

bazen ben de onun kadar iyi bi anne olabilir miyim diye düşünüyorum....bu kadar fedakar...
evde kazakların overlok uçlarını dikip para kazanırdı çalışırken hep anlatırdı hep konuşurdu bizimle
okuma yazması yoktu cahildi güyaa ama bizi en çok bilgilendiren annemdi...babamla dengeli tutumları sayesinde
mutlu bi çocukluk mutlu bi gençlik geçirdik kardeşlerimle...

önünü görmesi ne yapacağını iyi bilmesiyle de çok şükür güzel yuvalar kurduk huzurumuzu bulduk
her zaman en güzeli için uğraştı durdu annem....okuyalım diye çok çaba sarfetti...kızım biz bu kadar biliyoruz
ama siz bizden daha çok bilin daha ileri gidin dedi hep...
hele bebeğimi kaybettikten sonra ya kaybedersem onu korkusu daha çok sardı beni...ben ağladıkça o ağladı
ben de sana kıyamıyorum işte dedi... :5:

her akşam arar beni eve geldin mi yemeğin var mı açmısın diye sorar
içim kabarır ağlayacak gibi olurum hiç belli etmem ama evet var derim işlerim yok derim içi rahat etsin...

Allah kimsenin annesini babasını başından eksik etmesin...

bazen sinirlensem de anneme.onu çok çok seviyorum iyi ki var iyi ki yanımda.cennetlik bir anne benim annemmmmmmm:54:

Sıcakta gölge, karanlıkta ışık, Üşürken ısıtan güneştir ANNE... Canını unutmuş canana aşık Sevgisi sönmeyen ateştir ANNE.

Sıcakta gölge, karanlıkta ışık, Üşürken ısıtan güneştir ANNE... Canını unutmuş canana aşık Sevgisi sönmeyen ateştir ANNE.

Ne kadar güzel söylemissiniz, karsılık beklemeden seven te
k kisidir anne..:43:
Evladına birsey olsa en cok onun canı yanar, en cok o üzülür..
Canım annem cok erken bırakıp gitti bizi, soke etti nasıl alısılır bilmiyorum..
Tek bildigim onu cok sevdigim ve sevecegim..

Annee...
4 kişilik bi aileysek ve 3 dilim pasta var ise ben tokum diyen insandır..

Annemmm..
Üzüldüğünü belli etmeyen, sabırlı,dimdik,hasta olsa belli etmeyen,kocaman kız birde üstüne evlat sahibi olmama rağmen hasta olsam dudaklarını alnıma koyup ateşimi öyle ölçen, hapsursamm taa yan odadna gelip bak sen hasta olucaksın şunu giy bakim diye tepemde biten, Bi daha mı gelicez dünyaya anasını satimm diye beni telkin eden, az dudak büzsem dizine yatıran, sevgisini belli etmeyen içten içe tapan kadın..
Annemle ufacık dahi tartışmamız olmamıştır şimdiye kadar kalbini kırmam kalbimi kırmaz
Annem diyince hep o sonsuz sabrı geliyor aklıma sabır küpü benim annem

sofraya her etli tavuklu bişiy geldiğinde ben etli yerlerini sevmiyorum deyip 4 çocuğuna paylaştırıp kendisi kemikli yerlerle yada çocuklardan kalanlarla idare edendir.
anaaaaammmmmm kurban olurum bastığın yerlere, kurban olurum koca göbeğine.....

Ne kadar iyilik yapıp beni düşünse her seferinde nankörlük yaptıgım halde sanki hicbisey yapmamisim gibi hala beni düşünebilen tek varlık belkide...

Annem benim aşkım,herşeyim,birtanem,yaşam kaynağım,mis kokulum,çok seviyorum anamı.Ben sanki bebeğim onun için,o da benim bebeğim.Benim anam anlatılmaz yaşanır...hayatını yavrularına adamış,çilekeş,bizi sarıp sarmalayan merhem anam benim.Ben sana sayfalar dolusu yazsam ,seni yine anlatamam.Aşkım annem Rabbim seni başımızdan eksik etmesin,kimseyi anasından ayırmasın

Kronik bir hastalık gibi,ne zaman tamam iyileştim desem aslında tekrar nükseden bir hastalık.Ne yalan söyleyim,tabii ki ona birşey olsa üzülürüm ama o kadar incitti ki beni artık onu eskisi gibi sevmediğimi fark ettim.Geçmişe dönüp baksam ayrı şimdiki ayrı.Evlatlar arasında ayırımı şiddetle kınıyorum.Birgün bu konuda bir kitap yazıp o ve onun zihniyetinde olanları tüm Türkiyeye rezil etmeyi gerçekten çok isterdim.Her aklıma geldiğinde yaptığı haksızlığı içim almıyor ve günün birinde umarım beni bu kadar etkilemez diyorum.Aslında ona;seni eski güzel duygularımla sevemiyorum çünkü bunu sen sağladın yazıklar olsun demeyi de çok istiyorum.

Catık kasları altında mavi gözlü bir melekti o, sert mizacı altında sevgi dolu bir yürekti, anaydı o.
Kızdıgında cabuk parlayan, siniri kolay gecmeyen, tatlı tatlı küsendi o,
Kızsan bana yine, bagırsan, agzına geleni saysan keske,
Ahh annem ahh..

annem; benim gözümde herkesin annesi için düşündüğü gibi dünyanın en güzel, en tatlı, en becerikli, en en ve bir çok en.. hayatım boyunca hep onun gibi olmak isteyeceğim kadın, benim hem annem hem babam babamı küçükken kaybettim o yüzden benim bütün kahramanım annem, o benim herşeyim, Allahım onu benden hiçbir zaman ayırmasın.
şimdi bende anne olmak için uğraşırken annemin değerini çok daha iyi anlıyorum, annelik başka birşey her insan da anne olmak için yaratılmamış bu bir gerçek:( mevlama şükrediyorumki böyle bir annem var dünyaya bin kere gelsem bin kerede annemi isterdim, bunları yazarken gözyaşlarımı tutamadım 27 yaşındayım ama annemin kucağını özlüyorum melek annem benim
çok şükürki annemi hayalkırıklığına uğratmadım vicdanım rahat bu yüzden mevlamdan tek dileğim annemin bana ihtiyacı olan her anda yanında olabilirim inşallah (farklı ilde olduğum için en büyük korkum bu; yanında olamamak).. yaşadığın müddetçe mutlu ol ve beni hiç bırakma annem ben birtek senin yanında hala çocuğum, şımarığım ve dilerim benim senin için hissettiklerimi rabbim evladım için banada nasip etsin, inşallah senin kadar başarılı olurum birinin kahramanı olurum, canım annem seni çok seviyorum..

Back