- 12 Ocak 2010
- 16.668
- 25.042
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim özgüvensizliğim ve hayattaki başarısızlığa bu konuyu nasıl bağladınız? Konunun tamamını okumamışsınız bile.Görümceme takık değilim aksine o bana takık.Kayınbabam bana kızm bigün beraber yemeğe gidelim ailecek dediğinde bile araya girip baba senin paranmı varda gidiyosun diyebilen biri.Eşimin ailesinin bana değer verdiğini görünce kıskanan aslında biçok kişiyi kıskanan biri.Eşimle ilgili konuysa kendi bile ileri gittiğinin patavatsız konuştuğunun farkında.Konuşma buraya gelene kadar güzel güzel sohbet ediyorduk.Ama eşimin ailedende gelen patavatsız konuşma ve belaltı vurma huyları var.ben yeni yeni farkediyorum son aylarda.Çok acı gerçekten bişeyi tam bilmeyip ordan ahkam kesmenizEsin kendince takilmak istemis fakat oyle bir reaksiyon almis ki yeterince pisman olmustur zaten. Soyledigi zaman lutfen, ailemle ilgili bu tarz sakalardan hoslanmiyorum deseniz konu kapanacak. Ben esinizden cok sizi yadirgadim. Oyle bir nefret var ki yazdiklariniz da bir acik yakalamis ve bunu nasil kullansam diye gozunuz donmus gibi..
Herkes bilsin nasil bir terbiyesiz oldugunu diyorsunuz ama bosanmayacaksaniz bilseler ne bilmeseler ne? Sizin yapmak istediginiz bakin sorun bende saniyosunuz ama bende degil onda diyerek kusur oklarini ese yoneltmek ama ben bunu anlamakta zorlaniyorum. Es ailesinden nefret edip onlarin gozunde kusursuz olmak istemek?
Acik ve net soyluyorum erkek olsam asla sizin gibi bir esim olsun istemezdim. Esimle iki kakara kikiri yapip gulemeyeceksem, en ufak bana gore kusur olmayan ona gore kusurumu afise etmek icin gozu donen bir esi ne yapayim. Esinizi gectim gorumcenize de fena halde takiksiniz. Lan da denir, manyak ta denir bunlar kisisel tercihtir. Siz salon hanimefendisi olabilirsiniz ama kimse sizin gibi olmak yada yaninizda kasmak zorunda degil.
Kendi ozguvensizlik ve hayattaki basarisizliklarinizin faturasini yaninizdakilere degil kendinize kesin ve dogru acidan bakmaya calisin kendinize. Sadece bu sekilde iyilesebilirsiniz.
Cunku hic normal degilsiniz.
annesi bu kadarınada onay vermez.aileler hakkında böyle bi konuşmanın iğrenç olduğunu bilir.utanır onun adına.Ama ben ailem hakkında onlara malzeme vermek istemiyorum diye susacağım.Sadece sorarsa konuşmasını bilmiyor bazen çok ileri gidiyor diyebilirim.bilmiyorum.çünkü kv aramızı biraz soğuk görse benden sorar bi problem varmı diye..bi derdin olursa anlat der bana ailene ablana annene anlatma bana anlat..hatta daha önce bi sorunu anlatmıştım bana iyiki ailene anlatmamışsın.Ben böyle bişeyi kızım anlatsa o aileden tiksinirim demişti.Yani ben hep tek başıma çekiyorum çektiğimi.eşimde inanılmaz bi inat var samimi oldukça dahada terbiyesizleşiyor..Esini cocuk olarak goruyorsun olarak kime soylesem kime sikayet etsem diye dusundugune gore. Terbiyesizlik yapmis ama senin abarttigin kadar tepki vermen sacma. Bu tarz konusmalardan hoslanmiyorum lutfen dikkat et dersin. He kendine ceki duzen vermezse tepkini sertlestirirsin. Ailesi boyle diyorsun oda o ailede buyudu icinde var ve bunu normal karsiliyor. Ayrica annesine soylesen ne var bunda der sana. Zaten usluplari bozukmus
Bende düşünmüştüm ya kardesimle ayni dogum tarihimiz ikimizde normal dogum. Oyle olunca dusunmustum bende Aralık cok soguk tabi hep o aya denk gelmis diye :))Ben düşündüm, düşünüyorum da bunu.
Kendimle alakalı da şakasını yaparım, oo şubat soğuktur diye.
Niye bu denli abarttınız ki!
Tamam söylemese iyiydi, söylemiş ve siz de kızmışsınız.
E yeter, amaç ne?
Ne terbiyesiz ya ama erkeklerin aklı fikri hep bu kısımda, aile büyüğün o senin eşinin annesi babası arkasından böyle dediği insanların suratına nasıl bakıcak acaba, sende dönüp deseydin senin babanda ananı yapmış ama eksiz yapmış diye töbe töbeeee sabah sabah canım sıkıldı he kendi babası ve annesi içinde böyle şeyler aklına getiriyo mu acabaBu akşam eşimle hiçbi problemimiz yokken..hatta biraz dertleştik sakin bi şekilde uyuyacakken birden bire doğum günlerinden konu açıldı.bana abilerimin ablalarımın doğum aylarını sordu.5 kardeşiz bende saf saf sayıyorum.Baktım aniden sırıtarak demekki baban anneni genelde kışın deyip durup yapmış dedi...Şok geçirdim sen ne diyosun dedim ne biçim laf bu.E tabi kışın geceler uzun diyede ekledi.Şuan yazdıklarıma inanamıyorum....Bende o an herşey koptu.Sen ne terbiyesiz adamsın dedim..böyle bişey söylenirmi.Ne dedimki diyor bilimsel bi gerçekten bahsettim..O şokla ona defalarca terbiyesizsin dedim.oda bana sensin o.deyip sustu.Ben bu adamla aynı yatakta bile uyumak istemiyorum.Durdum bikaç dk. bekledim.belki kusura bakma der diye.Sonra yanlış konuştum diyemiyorsun dedim.söylesene dememem gerekirdi diye.. O sırada ben senin şımarıklığını çekemem deyip arkasını döndü.O an ondan öyle nefret ettimki bu dediğini herkese söylicem.Ve demekki baban anneni kışın yapmış diyor dicem..o sinirle..ve anında inkar edip ben yapmış demedim dedi...çünkü ne kadar rezil konuştuğunun farkında.Bağırıp çıktım odadan.Şimdi ben bunu kime nasıl anlatayım...Bu düpedüz terbiyesizlik değilmi? kendi ablamlara aileme anlatsam ondan tiksinirler.Onun annesine yarın arayıp bu durumu anlatsam bu sefer herkes duyar annemin babamın cinsel hayatını ağzına alacak kadar rezil olduğunu..arada benim anne babamın itibarı düşer..ağızlarına meze olur.ve eminim kızarlar ona ama ne fayda..Çıktım odadan bi daha seninle aynı yatakta yatanın onuru gururu yoktur insan hiçmi haddini bilmez dedim..Bu insan zaten sürekli küfürlü konuşan bi ailede büyümüş.Bi ortamda görseniz ya ne kadar aklı başında düzgün bi insan dersiniz.makul konuşan.Ama ailesi o kadar patavatsızki o bu tür konuşmaları bile normal görüyor belkide.Halâ ellerim titriyor.Ailem böyle konuşan bi adamla evli olduğumu bilse bana ne der...Lütfen akıl verin ben ne yapayım..onun annesine açıp oğlunuz böyle terbiyesizce konuşuyor diyeyimmi..yine arada giden benim annem babam olacak.öyle bi konuki kime ne anlatayım.dipnot:karadenizli bi aile.ve bu konularda çok rahat konuşabilen tipler.Oğullarını padişah gibi görüyorlar
iyi de siz kadın kadına ve kendi annen anneannen yani bunu şakalaşabilirsiniz de insan eşine baban da anneni hep kışın yapmış denir mi üslup denen bişey varEe evli cift yaz kis sevisiyordur muhtemelen. Sizide seviserek yaptılar. Bunu yedi sulaleye yaymaya olay cikarmaya gerek yok bence.
Benim geyzemle benim aramda yaklasik 9 ay 10 gun var. Hep derim anne anannem dogurmaya calisirken sen neler yapiyomussun diye guler gecer.
emin olun ben onun annesi babası hakkında böyle bişey deseydim..seninde aklın oraya çalışıyor ailem hakkında konuşurken düzgün konuş der kızardı bana.Ne terbiyesiz ya ama erkeklerin aklı fikri hep bu kısımda, aile büyüğün o senin eşinin annesi babası arkasından böyle dediği insanların suratına nasıl bakıcak acaba, sende dönüp deseydin senin babanda ananı yapmış ama eksiz yapmış diye töbe töbeeee sabah sabah canım sıkıldı he kendi babası ve annesi içinde böyle şeyler aklına getiriyo mu acaba
Aynisini dusundum :)konuya şaşırdım bazı yorumlara da ayrı şaşırdım
biz eşimle demekki enseye tokat g.te patlak yaşıyoruz bu hayatı
E tamam sizde kızmışsınız işte.emin olun ben onun annesi babası hakkında böyle bişey deseydim..seninde aklın oraya çalışıyor ailem hakkında konuşurken düzgün konuş der kızardı bana.
bence sizin eşinizle aranızda ciddi problemler var, buda tuzu biberi olmuş.hayır o çok övündükleri oğullarının ne kadar terbiyesizleştiğini görecekler.Bunlar bi sorun varsa kesin kadındadır problem diyen tipler.Böyle bi sözü savunacak kadar düşmedilerse, anlasınlar benim ne yaşadığımı.nelere sustuğumu.