- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.942
-
- Konu Sahibi papatyalarr
Muhasebe okuyorum. Ben anlamiyorum insanlara neden yaptim neden.boyle dusunuyorum diye sormadim hayata karsi nasil direnmem gerektigini bilmedigimi soyledim bu konuda yardimci olunmasini istedim. yaptigim is henuz 18 yasindayken dogru degil bizim dinimize ve milletimize karsi da. Evlilik dusunuyorduk 5 ay icinde istemeye geliceklerdi ve birden bire bana karsi kufurleri vs birden bosluga kapildim ilerisini dusunmekten bugunu yasayamiyorum artikneden bu kadar üstüne gidiyorsunuz bizimde çocuklarımız var hangimiz 18 yaşındaki düşündüklerimizi beğeniyoruz kii... 18 yaşındaki yasadığımız duygularla 30 yaşından sonra yaşadığımız duygular bir mi ? Yapmayın Allah aşkına kız sizinle bir sıkıntısı paylaşmış çoğunuz yapmasaydı diyorsunuz çözüm bu .. Elbette evlenmeden bizim ülkemizde ve dini gerek böyle şeylerin yaşanmasıını uygun görmüyorum... Ama kimseyide kınamam olmuşsa yapılacak bişey yok..bu arkadaşa iyiyce suçlusun psikolojisine sokmayın lütfen.. hepimizin evlatları var iyi düşünün derim ...
canım eğitimine ağırlık ver okuyormusun bilmiyorum ama okulu bitir iyi bir iş bulursan bakireliğe takılmayan biri elbet çıkar karşına... Ama bundan sonra birlikteliklerinde asla bunu yaşama kendine zaman ver...Hatalar hepimiz için önemli olan hatayı görüp tekrarlamamak... unutma okul ve iyi bir iş seni kurtarır....
Muhasebe okuyorum. Ben anlamiyorum insanlara neden yaptim neden.boyle dusunuyorum diye sormadim hayata karsi nasil direnmem gerektigini bilmedigimi soyledim bu konuda yardimci olunmasini istedim. yaptigim is henuz 18 yasindayken dogru degil bizim dinimize ve milletimize karsi da. Evlilik dusunuyorduk 5 ay icinde istemeye geliceklerdi ve birden bire bana karsi kufurleri vs birden bosluga kapildim ilerisini dusunmekten bugunu yasayamiyorum artik
bak bölümün çook güzel kendini geliştir .. şirketlere git gönüllü çalımak istediğini söyle çalış 6 ay sonra işi öğrenirsin çok iyi bir iş bulursan iyi bir gelirin inan bakireliğe takılmayan birini bulursun.. Ayrıca sana bu kadar kötü söz söyleyen biriyle evlenmek zorunda değilsin evlensende bu dert bitmez emin ol.. Sen iyi bir iş iyi bir gelirle hayatını kurtarırsın.... Hayata daha yeni başlıyorsun asıl hayata kendine uğraş bul mesleki olarak kendini çoook geliştir.. Dil öğren bak bunlar seni ileriye taşıyacak unutmaaaa....Muhasebe okuyorum. Ben anlamiyorum insanlara neden yaptim neden.boyle dusunuyorum diye sormadim hayata karsi nasil direnmem gerektigini bilmedigimi soyledim bu konuda yardimci olunmasini istedim. yaptigim is henuz 18 yasindayken dogru degil bizim dinimize ve milletimize karsi da. Evlilik dusunuyorduk 5 ay icinde istemeye geliceklerdi ve birden bire bana karsi kufurleri vs birden bosluga kapildim ilerisini dusunmekten bugunu yasayamiyorum artik
anneme anlatsam yanimda olacagina eminim fakat ona karsi utancim buyuk sevdigim cocugu biliyordu gorustugumuzu ama bunu soylersem onu utandiririm saniyorum icimde yasiyorum uzun zamandir biyere yazip anlatmak istiyordumZaten birde tam ergenlikteyken bu hatayı yapmışsın , annen seninle fazla ilgili değil miydi seni yönlendirmesi gerekirdi bunlar hep saklı gizli mi oldu
suan biyerde stajerlik yapiyorum kafa dagitmami sagliyor gercekten tesekkur ederim..bak bölümün çook güzel kendini geliştir .. şirketlere git gönüllü çalımak istediğini söyle çalış 6 ay sonra işi öğrenirsin çok iyi bir iş bulursan iyi bir gelirin inan bakireliğe takılmayan birini bulursun.. Ayrıca sana bu kadar kötü söz söyleyen biriyle evlenmek zorunda değilsin evlensende bu dert bitmez emin ol.. Sen iyi bir iş iyi bir gelirle hayatını kurtarırsın.... Hayata daha yeni başlıyorsun asıl hayata kendine uğraş bul mesleki olarak kendini çoook geliştir.. Dil öğren bak bunlar seni ileriye taşıyacak unutmaaaa....
yorum yapanlar lütfen sizinde evlatlarınız vardır yada olacaktır karşınızda 30 yaşında olgun düşünen biri yok daha bu hatayı yaptığında 18 yaşında yapmayın ... çaresiz olduğunu düşünen bir insana birde siz tekme atmayın laflarınızla...Benimde kızım var hayatın ne getireceğini bilemeyiz lütfen yorumlarınızı yaparken iyi düşünün derim...
sen kazayla birlikte oldun..ve ondan sonra bir çok kez birlikte olduysan adam sana ne dese yutman lazım..
Yaşınız çok küçük,daha önünüzde upuzun bir hayat var Rabbim kısmet ederse.Muhasebe okuyorum. Ben anlamiyorum insanlara neden yaptim neden.boyle dusunuyorum diye sormadim hayata karsi nasil direnmem gerektigini bilmedigimi soyledim bu konuda yardimci olunmasini istedim. yaptigim is henuz 18 yasindayken dogru degil bizim dinimize ve milletimize karsi da. Evlilik dusunuyorduk 5 ay icinde istemeye geliceklerdi ve birden bire bana karsi kufurleri vs birden bosluga kapildim ilerisini dusunmekten bugunu yasayamiyorum artik
Muhasebe okuyorum. Ben anlamiyorum insanlara neden yaptim neden.boyle dusunuyorum diye sormadim hayata karsi nasil direnmem gerektigini bilmedigimi soyledim bu konuda yardimci olunmasini istedim. yaptigim is henuz 18 yasindayken dogru degil bizim dinimize ve milletimize karsi da. Evlilik dusunuyorduk 5 ay icinde istemeye geliceklerdi ve birden bire bana karsi kufurleri vs birden bosluga kapildim ilerisini dusunmekten bugunu yasayamiyorum artik
Cok tesekkur ederim bu sozleriniz bana moral veriyorbekaretini kaybettin diye masumiyetini kaybetmezsin..
ama sana en büyük tavsiyem kendine bir sahip değil bir sevgili edinmen ilerde.
birilerinin yatağına koynuna girince senin sahibin olmadıklarını bil.eliyle yedirmesi seni sahiplenmesi vs seni sevdiğini göstermez..sen kendi kendine sahip çık ve gücünün farkına var.
ikinci tavsiyem ilerde birine tekrar gönlün kayar da bir şeyler yaşamaya başlarsan birlikte olma zaten bekaretim yok diye..kendini korumasını bil..karakterin duruşun gücün ön planda olsun..bunun içinde oku oku oku.
sen bu kadar üzülürken bu kadar acıklı cümleler kurarken nasıl masumiyetini kaybettiğini düşünürsün..hiç üzülme ama dersini al yaşadıklarından...günah boyutunda düşünürsen şöyle bil Allah affedicidir pişman olup tevbe edip bir daha yapmayanı affeder.İnsanlar affetmez ama Allah affeder ..(günah boyutunda kendini sorumlu hissediyorsan diye belirttim)
kimseye anlatmak zorunda değilsin..ayaklarının üzerinde dur, senin için öncelikleri sırala..okulunu bitir mesleğini al..ayrıca kendini sakın yalnız hissetme bizim toplumumuzda kimse dile getiremiyor ama büyük ihtimal iki kadından biri evlenmeden bekaretini kaybediyor.
kendini sev canım..:) karakter aynı sen, gülüş aynı sen, duygular aynı sen...fiziksel olarak tırnağının kırılması gibi düşün..her şey aynı.
ilk sayfaları okursa görürüsnüz aklın nerde yapmasaydın diye bir sürü yazı var ayrıca emin olun daha bunu gibi düşünen zihniyette bir sürü insan gelecek onlara söylemek istiyorum sizi haratsız edecek bir durum yok üzerine alanlar çıkar elbet.. yorum yaparken evlatları olduğunu düşünmezler atar tutarlar bundan dolayı yazdım...herkes gayet normal yorumlar yapıyor ikidir uyarı yazıyorsun ama bu uyarıların muhatabı tek yorum göremedim ben.
hatta bu tip konularda konu sahibini nelerle suçlayan ne saçma insanlar ve yorumlar oluyor,bu konu bence çok mantıklı ilerliyor.neden iki msjın birinde uyarı yapıyorsun ki? bu çok rahatsız edici bence.
Canim masumiyetle bekaretin ne alakasi var? Bir hata yaptin tamam pismansin ama daha cok gencsin. Dunyanin sonu mu bu yaa? Ben boyle seylere cok karsiyim. Simdi günümüz genclerinin bazilari erkek arkadasiyla surtunme, vs herseyi yaşar ama kizlik zarini esine birakir, bunun surtunmeden hicbir farki yok bence. Sen daha cok gencsin, o kisiyle birdaha gorusme. Oku, ekonomik özgürlüğünü eline al. Kendi sansini kendin yarat. Sen kirlenmedin ne kirlenmesi yahu nasil kendini böyle gorebilirsin?
Bende aynen eve gelince neyi fark ettigini bi türlü anlayamadimo yanlışlıkla yapıyo, sende eve gelince farkediyosun. sizin beyinleriniz nerdeydi o esnada, sonrada algılıyosunuz olayı
böyle söyleyenlere de sakın kulak asma yutmak zorunda falan değilsin...nerden dönersen kardır.bu adamdan uzaklaş..hayatına çok güzel yön ver...kendine değer verdikçe sana çok güzel kapılar açılcak..umudunu ASLA kaybetme..pişman olmuşsun bunun dışında da hiçbir şey haketmiyorsun ne adamın sözlerini yutmak ne milletin konuşmalarına katlanmak ne de ömrün boyunca kirliyim diye dolaşmak...sen pişman oluyorsan temizsin :)