Bakirelik

Kendinizi olduğunuz gibi kabullenin bir şey yaptınız oldu bitti. Tövbe etmişsiniz, İslam’da kul hakkı dışında her şeyin affı vardır. Sevgilinizle ayrılsanız bile sizi siz olduğunuz için hatalarınızla doğruluklarınızla karşınıza çıkacak insanlar muhakkak vardır. Yeter ki dürüst olup attığınız her adımın hayata yönelik sorumluluklarını alın. Neticede sevdiğiniz güvendiğiniz biriyle yaşadınız bunu sokaktan geçen teK gecelik Biriyle değil.

Ay sevmişsin sevişmişsin ne var yani? Kime ne zararın var da utanasın ki?
Böyle şeyleri yapmadan evvel ahlak, namus, bekaret vs vs bu tip kavramların sizin için ne ifade ettiğine iyice karar verin ki daha sonra yaptıklarınızın sorumluluğunu taşıyabilin.
Ben evli değilim bakire de değilim. Nişanlımla berabet oldum ama pişman veya kötü hissetmiyorum çünkü bana göre ahlak, namus bir zar parçası ile bağlantılı değil. Sorumluluğunu da alırım gerekirse.
Haklısınız ama kendimi kötü hissediyorum sanki hayatımın her anında önüme çıkacakmış gibi

zaten dinimizde zinaya yaklaşmayın diye bu yüzden diyor duygusal bir beraberliğin sonu ilişki ye çıkıyor ateşle barut misali ve buraya kadar konu açtığınıza göre sizi çok üzmüş pişman olmuşsunuz umarım daha büyük hatalar yapmanıza sebep olmaz ayrıca bu kadar ileri gittiyseniz o kişiyi sevmişsiniz ve mantıklı görmüşsünüzdür. niye evlenmeyesiniz ki ? askere gittiğine göre erkenden kaçmıyor gibi geldi. yani neden evlenemeyecekmiş gibi düşünmenizi anlamadım başka birisi benimle evlenmez diye düşünmeniz zaten çok yanlış ama o kişyiyle evlenmeyi mantıklı bulmuyorsanız ben buna şaşırırım işte gerçekten.

Yaptıysanız pişman olmayın. Hata olduğunu düşünseniz bile tövbe etmişsiniz artık kendinizi yıpratmayın. Bakire olup olmamanız kimseyi ilgilendirmez, ailenizi de ilgilendirmez bu sizin hayatınız. Yaşadığımız deneyimler bizi olgunlaştırır. Bundan sonra ne olursa olsun siz istemeden kimse ile birlikte olmayın. İsteyerek birlikte olduysanız da kendinizi üzmeyin.

Niye kirli olacakmışsın, erkeğin elinin kiri kadının cenazesi değil mi? Bu coğrafyada böyle gördüğün için bu düşüncelerin. Bu gayet normal. Sen eğiteceksin bu toplumu eğitme adayısın lütfen ortadoğu zihniyetini susturmaya çalış. Böyle büyüdün böyle gördün ortadoğuda kadınlar 2. Sınıf işte bu yüzden

Çok tövbe et hele ki bugün. Allah affedicidir senide affeder inşallah. Önemli olan yaptığın pismanliktan ders çıkarmaktır.

Bu tür şeylerde vicdan azabı çeken ve üzülen insan ailesine karşı suçluluk yaşayan insan başımın tacıdır.

Sakin ol bu kadar abartacak birşey yok... kendine hiç yoktan eziyet etme... karşına doğru insan çıkınca bekarete filan bakmıyor emin ol...bakire değildim sevgilimle de cinsellik yaşıyoruz... evlenme teklifi aldım kendisinden çok kısa bir zamanda... bir zar parçasını bu kadar büyütmeyin...

bu kadar tabularınız vardı da neden yattınız eğer yattıysanız da pişman olmayın,şahsen ben böyle bişey yapmam mesela bakirelik de değil kendimi kullandırmış gibi olurum erkek milletine bu konuda da güvenmem

Niye kirli olacakmışsın, erkeğin elinin kiri kadının cenazesi değil mi? Bu coğrafyada böyle gördüğün için bu düşüncelerin. Bu gayet normal. Sen eğiteceksin bu toplumu eğitme adayısın lütfen ortadoğu zihniyetini susturmaya çalış. Böyle büyüdün böyle gördün ortadoğuda kadınlar 2. Sınıf işte bu yüzden
Dogru söylüyorsunuz ben bir eğitimci olacağım ama ister istemez gün içinde aklkma geliyor ve kendimi kötü hissediyorum

Dogru söylüyorsunuz ben bir eğitimci olacağım ama ister istemez gün içinde aklkma geliyor ve kendimi kötü hissediyorum
Yanlış anlamayın ama gün içinde mesela nasıl aklınıza geliyor ve kendinizi kötü hissediyorsunuz?
Yani mesela yemek yerken seviştiğiniz mi geliyor aklınıza yoksa seksle veya sevgilinizle ilgili bir şey mi tetikliyor?

"Ben bu duyguları yaşamadım siz de yaşamayın" deme haddine sahip değilim, sonuçta herkesin yaşadığı şeylere verdiği tepkiler aynı değil. Ama kendinizi bu derece kötü hissetmeniz de sağlıklı değil. Evet bir karar vermiş ve sonrasında pişman olmuşsunuz, olabilir hepimiz insanız. Pişmansanız bundan sonra tekrarlamazsınız ama bu şekilde gün içinde durup hatırlayacağınız bir şey de değil bu.

Ülkemizde cinsellik tabu. Yaşamak istemissiniz yaşamışsınız. Vicdan yapılması gereken bir durum yok. En azından uzun süreli bir birlikteliginizle yasamissiniz. Bazi erkekler milli olmak için genel eve gidiyor. Sonra bakire bir kızla evlenmek istiyor. Çok tuhaf zihniyetler. Ailenize karşı niye yüzünüz kızarsın. Kendi hayatın kendi kararların seni ilgilendirir. Pişman olup tövbe etmişsin. Bu seninle Allah arasında

Yanlış anlamayın ama gün içinde mesela nasıl aklınıza geliyor ve kendinizi kötü hissediyorsunuz?
Yani mesela yemek yerken seviştiğiniz mi geliyor aklınıza yoksa seksle veya sevgilinizle ilgili bir şey mi tetikliyor?

"Ben bu duyguları yaşamadım siz de yaşamayın" deme haddine sahip değilim, sonuçta herkesin yaşadığı şeylere verdiği tepkiler aynı değil. Ama kendinizi bu derece kötü hissetmeniz de sağlıklı değil. Evet bir karar vermiş ve sonrasında pişman olmuşsunuz, olabilir hepimiz insanız. Pişmansanız bundan sonra tekrarlamazsınız ama bu şekilde gün içinde durup hatırlayacağınız bir şey de değil bu.
Şöyle aklıma geliyor, ailemi gün içinde görünce ben nasıl böyle bir şey yaptım çok kötü bir insanım annem duysa ne der yarın öbür gün duyarlar mı diye diye sürekli düşünceler içerisindeyim. En basitinden kital okurken bile içimden sen bakire değilsin kimse seni kabul etmeyecek pis bir insansın diye aklıma geliyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum

Ülkemizde cinsellik tabu. Yaşamak istemissiniz yaşamışsınız. Vicdan yapılması gereken bir durum yok. En azından uzun süreli bir birlikteliginizle yasamissiniz. Bazi erkekler milli olmak için genel eve gidiyor. Sonra bakire bir kızla evlenmek istiyor. Çok tuhaf zihniyetler. Ailenize karşı niye yüzünüz kızarsın. Kendi hayatın kendi kararların seni ilgilendirir. Pişman olup tövbe etmişsin. Bu seninle Allah arasında
Evet dogru haklısınız. Aslında sevgilimle hala beraberliğim sürüyor ama aylardır görmedim onu askerlikten dolayı acaba diyorum onu bu kadar çok uzun süredir görmediğimden dolayı mı aklıma geliyor bu konu

Şöyle aklıma geliyor, ailemi gün içinde görünce ben nasıl böyle bir şey yaptım çok kötü bir insanım annem duysa ne der yarın öbür gün duyarlar mı diye diye sürekli düşünceler içerisindeyim. En basitinden kital okurken bile içimden sen bakire değilsin kimse seni kabul etmeyecek pis bir insansın diye aklıma geliyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum
Bunlar normal, sağlıklı bir pişmanlık hissi değil. Burada yazışarak da içinizi rahatlatabileceğinizi pek düşünmüyorum. Hem bu günlerinizi hem hayatınızın ilerleyen zamanlarını düşünerek bu durumu atlatmanız için en güzeli aslında destek almanız bence.

Evet dogru haklısınız. Aslında sevgilimle hala beraberliğim sürüyor ama aylardır görmedim onu askerlikten dolayı acaba diyorum onu bu kadar çok uzun süredir görmediğimden dolayı mı aklıma geliyor bu konu
Olabilir. Bir de ayet Zinaya yaklasmayın diye. Sadece cinsellik degil göz zinası da var. El ele tutusmakta günah. Günah istedim diye hayatı kendinize zehir etmeyin

Senin icin farkinda olmasan da onemliymis, artik yapacak bir sey yok. Bazen kendimizi olmadigimiz kisi gibi dusunuyoruz, oyle olmak istiyoruz. Ama degilsek degilizdir ve oldugumuz her halde guzeliz. Dunya da senden bir tane var, degerinin farkina var.

Şu yaştan sonra kendi hayatın Kendi sorumluluğun. Hataysa hata değilse değil. Yıllarca yorgan altını iş tü kaka diye kafamıza vura vura elele tutuşmayı bile kirlenmekten sayan ataerkil ailelerimiz oğulları ilk milli oluşlarını aslan oğlum diye pohpohlayadururken, kızlarının bir erkeğin elini tuttuğunu gördüğünde döve döve eve götüren bir türk ailesi için hiçte kendini kirlenmiş hissetmenin lüzumu yok. Niye anne olamayasın hiç mi kimsenin hata yapmaya hakkı yok. Hayatına seni yüreğinden sevenleri kabul et gerisini yolla gitsin.

X