- 18 Mart 2013
- 3.736
- 12.038
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu platformda kimse Kuranı Kerim'i yok saymıyor canım. Ama artık insanların işine karismamayi öğrendik burda dura dura. Çünkü her soru soran Müslüman değil. Burada bir çok dinden insanlar var. Biz din dışı yorumlar yapmaya çalışıyoruz. Diğer türlüsü her doğru heryerde söylenmez diyerek banlanip sutlaniyoruz Siteden.Aynen ne buyuk konusacaksin gun gelir basina gelir derler aslinda bu konularda konusmayi sevmem ama bazilari sanki normalmis gibi konustu Kurani yokmu sayiyorsunuz yani nasil bir jenerasyon dogru gercek ortada herkes gunah oldugunu biliyor bilmezlikten gelmesin istedim
İnşallah öyle olur geçmişi unutmak istiyorum acı veriyor hatta keşke beynimize reset atsak unutsakCanim hiç oyle kötü düşünme. Olabilir insanız hatalar yapıyoruz herkesin geçmişinde küçük buyuk keskeleri vardır. Benim tanidigm biri vardı bakire değildi. Eşine açıklamış. Evlendiler 2 çocuk doğurdu okadar mutlu ki. Keskelerle hayat yaşanmıyor biliyormusun. Bir çizgisi olmalı insanın. Hata saydigin günlerin üzerine bir çizgi cekiceksin. Aklından bile geçirme meye çalışacaksın hatta içinden kendin bile konusmicaksin. Unutmaya caliscaksin. Umarım Cok mutlu olursun
Olsun olsun öyle düşünme dört dörtlük olsak ne olurdu hayatta. Ozaman ne anlamı kalırdı. İnsan hata yapa yapa doğruları öğreniyor. Sonradan yüzüne kakilir korkusu mu yasiyorsun canım.İnşallah öyle olur geçmişi unutmak istiyorum acı veriyor hatta keşke beynimize reset atsak unutsak
Siz ona karsi kendinizi kucuk dusurmeyin sakin ezdirmeyin kendinizi. Bu bir kusur mu da kendinize yediremiyorsunuz. Yetiskin bir birey olarak kimseyi ilgilendirmez ne yaptiginiz. Evleniceginiz esinizle tanismadan onceki hayatinizda yasanmis olan bir sey onu ilgilendirmez cunku o zaman o yoktu. Ve gecmise gidip degistiremezsiniz. Bunu normal bir sey kabul edip herseyin en iyisini yasamayi hak ettiginizi kendinize soylemelisiniz.Merhaba arkadaşlar daha önceki yazılardan hatırlarsınız belki suan ki konuştuğum erkek arkadaşıma açıkladım bakire olmadığımı o da ilk başta sorun etti söylendi yüz ifadesi düştü sonra düşündü karakterin kişiliğin daha ağır bastı dedi Haziran da isteme olacak kısmetse ama ben hala kendimi kötü hissediyorum değersiz gibi çünkü beni öyle bilmiyordu o da zor kaldırdı ama anlayışlı biri tabi hatta bir daha bu konu açılmasın dedi ben hala içimde yara kalmak gibi ilerde nasıl anne olacağım diyorum çünkü ailem beni bu konuda çok tembihlerlerdi benim daha önce bu hatayı yapmam Kendime bile yediremem ilerde evlensem mutlu olcakmıyım diye sorgulamalar .benim gibi olup evlenenler bu psikoloji ile nasıl başa çıktınız?
Yaşamış olduğum pişmanlık geçmişi değiştiremiyoruz malesef sonra karşıma çıkan eş adayına haksızlık mı yapıyorum diyorum değişik ruh halleri çıkmazlık karşımdakinin en kötü zamanda yüzüme vurur mu düşğncesiOlsun olsun öyle düşünme dört dörtlük olsak ne olurdu hayatta. Ozaman ne anlamı kalırdı. İnsan hata yapa yapa doğruları öğreniyor. Sonradan yüzüne kakilir korkusu mu yasiyorsun canım.
Erkekler kendi geçmişlerini anlatmazlar ama bizden de geçmişimiz de birşey olmasın derlerSiz ona karsi kendinizi kucuk dusurmeyin sakin ezdirmeyin kendinizi. Bu bir kusur mu da kendinize yediremiyorsunuz. Yetiskin bir birey olarak kimseyi ilgilendirmez ne yaptiginiz. Evleniceginiz esinizle tanismadan onceki hayatinizda yasanmis olan bir sey onu ilgilendirmez cunku o zaman o yoktu. Ve gecmise gidip degistiremezsiniz. Bunu normal bir sey kabul edip herseyin en iyisini yasamayi hak ettiginizi kendinize soylemelisiniz.
Malesef öyleler ama biz onlara kendimizi ezdirmedikçe dik durdukça herşey daha farklı ve güzel olabilir. Sizden başka kimse değerli değilErkekler kendi geçmişlerini anlatmazlar ama bizden de geçmişimiz de birşey olmasın derler
Niye haksızlık olur sanki eş adayın hiç mi biriyle birlikte olmadı.Kimse hatasız değil kusursuz değil.Eeger yalan söylersen haksızlık yapmış olursun.Bu konuda icinnrahat olsun bir şeyler yasamissin arkasında dur oncedendi geçti gitti.Namus bakirelikte değil ki sadakat da keza öyle.Umarim her şey istediğin gibi olur.Yaşamış olduğum pişmanlık geçmişi değiştiremiyoruz malesef sonra karşıma çıkan eş adayına haksızlık mı yapıyorum diyorum değişik ruh halleri çıkmazlık karşımdakinin en kötü zamanda yüzüme vurur mu düşğncesi
Eş adayının daha önce cinsel birlikteliği olmamış kendi böyle dediNiye haksızlık olur sanki eş adayın hiç mi biriyle birlikte olmadı.Kimse hatasız değil kusursuz değil.Eeger yalan söylersen haksızlık yapmış olursun.Bu konuda icinnrahat olsun bir şeyler yasamissin arkasında dur oncedendi geçti gitti.Namus bakirelikte değil ki sadakat da keza öyle.Umarim her şey istediğin gibi olur.
İlginç aslında erkekler bu konuda rahat böyle olmadı demezler.Sen dürüst olmuşsun buna bak canım bekar bir kadın yada erkek daha önce evlilik yapmış insanlarla evleniyor sorun etmiyor.Bak benim arkadaşım da 2 çocuklu evlendi asma bekardi düğün bile yaptılar çok mutlular.Eş adayının daha önce cinsel birlikteliği olmamış kendi böyle dedi
İnş cnm onu seviyorum ama inş mutlu olurum bendeİlginç aslında erkekler bu konuda rahat böyle olmadı demezler.Sen dürüst olmuşsun buna bak canım bekar bir kadın yada erkek daha önce evlilik yapmış insanlarla evleniyor sorun etmiyor.Bak benim arkadaşım da 2 çocuklu evlendi asma bekardi düğün bile yaptılar çok mutlular.
Anlamaya bilmenize uzuldum sanki kadinin dogru birsey yaptigini soyler gibi erkek kabul edebilir elbette onu sayet gercekten seviyorsa ama kasininda yaptigi günah yalanmi ?ben bir muslumana gore soyledim
bence bu kızlık zarı ile ilgili bütün konular yasaklansın ve silinsin . herkesin bir doğrusu var zaten şimdi insanlar böyle bir hata işledi diye hayatı mahvolmalı tabiki de şimdi bu kadının karşısına çıkan kişi bunu önemsiyorsa olabilir başkası önemsemez belki önemsemeyecek olan kişi ile daha mutlu bir evliliği olacak. ayrıca kızlık zarı dikim diye saçma sapan bir konu var bu forumda mesela onlar falan yasak olmalı diye düşünüyorum. dini konuşmak yasak sa en azından dürüstlük konuşulsun. bu erkekler yapıyor deyip kendimizi aklayacağımız bir konu değil ki yapan kendine kim olursa olsun.
Aileden yetişme tabular beynimin içine etmiş gibi
Kurani Kerim hepimize bahdesilmis sayet altini ciziyorum muslumansan hayir zina dini nikah ve resmi nikah disi yapilan cinsel iliskidir .Namus bir kadina ait bir kavram degildir bunun cinsellikle alakasi yok namusu cinselligi yok erkek yapsada zina kadin yapsada Kurani yok sayamazsiniz evet sadece dini nikah yapip cinsel munasebette bunlarin evliligi kabul edilmiyor gunumuz turkiyesinde bu kolay bir yön seciliyor ama kesinlikle kabul etmiyorum bunun altinda baska birsey yatiyordur sizin dediginiz konu cok baska baska yönlere cekmeyin bana inanmiyorsan Kurani ac oku dini nikah kiyim kurtulun boyle birsey yok gerekenler belli sadece din degil normali dini nikah ve resmidir Ben din dersi vermiyorum ki cinselligi bu çağ icin normal görenlerin mesajini hayretle karsiliyorumzina böyle bir şey değil evli olan şahsın evlilik dışındaki durumunu kapsar ama konu zaten bu değil. erkeklere birisi bu tip uyarılar yapma gereği duymuyor ki en dinine düşkün erkek bile uygun zamanı bulduğunda bunu yapmaktan da çekinmiyor imam nikahı yaptık deyip hop çıkıyor işin içinden o yüzden sizin derdiniz burada kadınlara din dersi vermek olmasın.
Şu kafalardan çıksak mı artık? İsteyen istediği kişi ile sevişir; kadın yada erkek farketmez. Ben cidden şaşırıp; kalıyorum artık. Hastalık bulasmadığı sürece isteyen istediğini yapsın. Millet nelerle uğraşıyor bizim 21. yüzyılda konuştuğumuz konuya bak.
Konu sahibesi karşınızdaki adamı istemişsiniz ve sevişmişsiniz. Kimseye de bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Ojenizin rengine kim karar veriyor? Saçınızın rengine karıştıracak mısınız? Sizin bedeniniz sizin kararınız. Ben de evlendiğim zaman bakire değildim. Eşim konusunu bile açmadı. Acsaydi eşim olamazdı. Şu ataerkil kafadan bir kurtulun lütfen. Eğer belli bir yaşın üstündeyseniz kimseye de hesap vermeyin. Hata yaptım
Bu platformda kimse Kuranı Kerim'i yok saymıyor canım. Ama artık insanların işine karismamayi öğrendik burda dura dura. Çünkü her soru soran Müslüman değil. Burada bir çok dinden insanlar var. Biz din dışı yorumlar yapmaya çalışıyoruz. Diğer türlüsü her doğru heryerde söylenmez diyerek banlanip sutlaniyoruz Siteden.Bu platformda kimse Kuranı Kerim'i yok saymıyor canım. Ama artık insanların işine karismamayi öğrendik burda dura dura. Çünkü her soru soran Müslüman değil. Burada bir çok dinden insanlar var. Biz din dışı yorumlar yapmaya çalışıyoruz. Diğer türlüsü her doğru heryerde söylenmez diyerek banlanip sutlaniyoruz Siteden.
hangi ayette dediğin yazar? Kuranı alet etme cehaletine.
hangi ayette dediğin yazar? Kuranı alet etme cehaletine.Sen benim dinime laf ediyon sorun olmuyorda ben kendi dinimi anlattimmi sorun oluyor o zaman kusura bakma diyeceksin senin dinindeyim ama önemsemiyorum senin dininde degilim diyeceksin modaratörde kimi banlayacagini sasirmis bakin benim isime karisiyorlar dinimi sorgulayip küfür ediyorlar bu sahsi banlamiyorsunda beni banliyorsun !!!!!hangi ayette dediğin yazar? Kuranı alet etme cehaletine.