- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
-
- Konu Sahibi Nazlisaglam93
Ya yok ne kusuru :)
Şöyle diyim ortalama lise döneminde baslayan bi sago donemim var. 12 yil falan heralde.
Cokta kalıp bir insanim cok yenilikci degilim.
Benim dinledigim sarkilarin da kufur yok. Esim sagonun da kufurlu sarkilari var diyince sok olmustum. Heralde ben inancli donemine denk geldim.
Bi soguma geliyor küfurlu sozler duyunca.
Ha beni sorarsan cok nadir agzimi bozarim ama gecen esimle konusurken o da soyledi cok cirkinlesiyorum cok cok yani. Yuzyuzs bakilmayacak duruma gelebiliyorum. Agzim dolusu kufur ediyorum. Ergen miyim peki ? Yas 27 2 cocukla ? Neden olmasin belki de hala !
Dedigin gibi belki de ergenlikte olmustur olan, gecenler de yeni sarkisi cikinca dinledim dondum bir daha eksik etegi dinledim cok agır ya.
Açtım sagoyu ahmak ıslatan dinliyorum :)
Birazdan cezayla sezenin sarkisini dinleyip senin attiklarini dinliciiim
Böyle birşey bu ülkede mümkün değil demedim ki. Pek tabi isteyen istediği kadar sevişir ve evlenir. Bunu ülke genelinde istatistiğe vurursak çok az bir kesimin bunu doğal karşıladığını ve bu tür bir hayat tarzını benimsediğini görmek şaşırtıcı olmaz. Türkiye içerisindeki bir azınlığın benimsediği hayat görüşünü dünyanın en normal şeyiymiş gibi ‘ay heralde sevişip karar vericez evliliğe’ tarzında dile getirmek bana komik gelen kısım.
Çevremin kısıtını falan geçelim de büyük resmeülke geneline bakalım. Birkaç kişinin verdiği gazla sevişip ertesi gün pişmanlık konusu açmasını istemiyorum kızcağızın. Gaz vermeye de engellemeye de gerek yok. Gerçeklerden bahsetmek kafi.
evet aslında sadece olay bundan ibaretBana bu Türkiye %95 müslüman genellemesi gibi geliyor. Hepimizin dini hanesi dolu ama kaçımız gerçekten muhafazakar bir hayat yaşıyoruz? Ancak 60tır. Kalanında deist agnostik dolu.
Coğrafya kaderdir belki ama değiştirmek bizim elimizde. Kadına bakirelik erkeklere milli olma mevzularını bitirecek olanlar bizleriz. Biz kadınlar olarak bakireliğe değer atfetmeyi bırakacağız. Evlenmek istemiyorsa illa bakire arasın diyeceğiz. Umursamayacağız yani.
Erkekler evlenmekle bize paye kazandırmıyorlar bakirelik arıyorsa evlenmek için o da kendi sorunu.
O genişlik derken hangisi kafada ki bosluk genişliği mi mesela bide yüzde 90 hekk nın bıçak sırtı konularından biri. Bir de bu tür yorum sahipleri var. Lütfen kızmayın
Burası Türkiye, muhataplarımız Türk erkekleri. Örf adet anane dediğimiz türden şeylere hepimiz muhatapsız. Ve Amerika vatandaşı gibi böyle şaşırır, kınar yorumlar sadece komik oluyor. Bazı adetlerimizi kimi örfümüzü tırnağım kadar sevmem forum da da çok mesajım var keşke daha kolay ve serbest bir kültürde doğsaydım diye. Ama bunlar bizim kodlarımız gömlek gibi çıkarıp atamayız, soyunamayız. Siz kafanızdan silseniz de muhataplarınız silmez, eşiniz, ananız, babanız, arkadaşınız, komşunuz silmez.
Ben Türkiye’de değil de başka bir ülkede mesela Avrupa’da doğmuş büyümüş olaydım o genişlik bende olabilirdi, evlenmeden önce yatabilirdim başka bir erkekle. Ama Allah’ınızın aşkına ‘Ay herhalde sevişip karar vericeeez‘tarzı tepkiler harbiden kütüğü Yozgat, Kütahya, Malatya, Ankara vs olan birine hiç yakışmıyor.
Bakire olmadan evlenilir pek tabi. Ama Türk erkekleri bunu yüzde doksan oranında kabul etmez. Doğrusu yanlışı yok bu işin. Kabul edersin veya etmezsin ama hee önüne gelenle yatan bir erkek gün gelip evlenmek istediğinde bakire bir kadınla evlenmek arzusundadır.
Kendi yorumuma ekleme yapmak icin alıntıladım..Kimi sorun etmez, kimi kendine dert edinir; kişiye gore değişir..
Yalniz şunu da ekleyeyim; bi insan bakire biriyle evlenmek de isteyebilir (kendi her halti yiyip kadinin bakire olmasini takinti yapan hanzolardan bahsetmiyorum elbette).. Bekareti onemseyen insanlari asagilamak, olmadik hakaretler etmek de cok yanlis, herkesin kendi tercihi sonucta..
Konu saptırıldığı icin dikkatimi cekti ve bu kisma deginmek istedim ben; bekaret takıntım olup insanlari siniflandirdigimdan degil yani.. Kendi fikrimizi, ozgurluk anlayisimizi ifade ederken ayni yanlışa dusmemek lazim..
Yo hayır dinle hiçbir alakası yok. Gençliğinde gününü gün edip bakireden başkasıyla evlenmem diyen erkekler iki rekat namaz nasıl kılınır bilmezler. Kitap müslümanıyız hayatlarımızdaki dini motifler inşallah ve maşallah tan ibaret genel olarak.Bana bu Türkiye %95 müslüman genellemesi gibi geliyor. Hepimizin dini hanesi dolu ama kaçımız gerçekten muhafazakar bir hayat yaşıyoruz? Ancak 60tır. Kalanında deist agnostik dolu.
Coğrafya kaderdir belki ama değiştirmek bizim elimizde. Kadına bakirelik erkeklere milli olma mevzularını bitirecek olanlar bizleriz. Biz kadınlar olarak bakireliğe değer atfetmeyi bırakacağız. Evlenmek istemiyorsa illa bakire arasın diyeceğiz. Umursamayacağız yani.
Erkekler evlenmekle bize paye kazandırmıyorlar bakirelik arıyorsa evlenmek için o da kendi sorunu.
Mide genişliği, midesizlik, prensip sahibi olmamak vs gibi terimleri çağrıştırdı size sanırım bahsettiğim genişlik. Bahsettiğim daha esnek sınırlara sahip olmak.O genişlik derken hangisi kafada ki bosluk genişliği mi mesela bide yüzde 90 hegüzel tespit
Ne sapıkça sorular soruyorsun hayırdır. Bunla nice mi seviştin bunla sonra mı.Peki bakire değilken hayatiniza şimdiki eşiniz girince onlada evlenmeden ilişkiye girdiniz mi
Evlenmeyecek, ortada bırakacak sonra o ilk sevişilen son sevişilenin başkası ile seviştiğini görünce seviştiğine pişman olacak, teee allahım ya.Hayır tani ki derdimi anlatıyorum ben bakire değilim ve artık kafamdaki bu sorudan kafayı yicem bunu merak ediyorum bakire olmayan kadın diyelim sevgilisi ile ilişkiye girip evlendi mi Yani yoruldim bunları düşünmekten
Yo hayır dinle hiçbir alakası yok. Gençliğinde gününü gün edip bakireden başkasıyla evlenmem diyen erkekler iki rekat namaz nasıl kılınır bilmezler. Kitap müslümanıyız hayatlarımızdaki dini motifler inşallah ve maşallah tan ibaret genel olarak.
Gerçekte Türkiye insanının değişebileceğine dair bir inancınız varsa ne mutlu size. Adına yobazlık mı, adet mi, edep mi, ahlak anlayışı mı ne derseniz deyin. İşlemiş, en derine nüfuz etmiş. En klas(!) dizilerimizde bile, 2019 da, hala aynı konu işlenirken bu coğrafya insanının hem de bekaret mevzundaki düşüncelerinin değişeceğine inanmanız en kibar tarifiyle fazla iyimserlik. Ben sizin kadar iyimser değilim ve açıkçası bunun için bir çaba sarfetmeyi de düşünmüyorum.
Şu an için ihtiyacım olan şey erkeklerin bekaret konusuna takıla masını sağlamaktaysa sırada beklemek alışkanlığı kazanması
Önce şu ayrımı yapalım. Savunduğum değil gördüğüm Türkiye'yi yazıyorum. Ve umduğum değil sandığım Türkiye’den haber veriyorum. Gözünü kulağını ağzını kapatıp hayallerindeki Türkiye’yi anlatanları ezelden beri anlamadım. Vakıa bambaşkayken teoride doğru kabul ettiklerimiz üzerinden ülkenin gidişatına rol biçmek.. ı ıh, ben yapamam. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşamıyorum. Fifti fifti olan o fiftilerden bir görüşün bir kısmıyla tanışıyorum ve bilişiyorum. Sizin görüşünüze göre yüz kişiden ellisi artık bu gelişimiş kabul ettiğiniz dünya görüşüne sahip olabilir.O halde sizin istatisliğinizle %90lık erkeklerin arasına karışacak erkek evlatlar da sizindir.
Dediğinizi anlıyorum ve fakat bazı satırlarına katılsam da, genel itibarıyla katılmıyorum. Gözleminizi nasıl yaptığınızı bilmiyorum ancak benim gözlemlerim de oranları farklı veriyor, çevreme, çevremdekilere ve aşk hayatıma bakınca. %90-%10 değil, size fifti fifti bir oran verebilirim ve bu en derine nüfuz ettiğini söylediğiniz algı/beklenti, ancak kadının değişimi ile aşılmaya başlanır.
Anneannem, eski kafa klasik bir kadın; "Kız kısmısı" sözünü bol kullanırdı ve kimi kuzenlerime hala daha kullandığını görüyorum. Ama bana karşı kullanamıyor, niçin dersin? Çenesini kapatıyorum, özgüvenliyim, kendimi seviyorum. Bu duruşum ona geçtiğinden bu yana ki seneleeer oluyor; beni böyle seviyor ve saygı duyuyor. Bunu da kültürel giyim-saç-makyaj algımız üzerinden söylüyorum, anlatabildim mi bilmiyorum. Bekaret konusu da böyle, siz kafanızda kurduğunuz ümitsiz tabloda %90lık erkekler arasından birini seçmeye yönelmek durumunda kaldığınızda, ülkenizin kaderini çocuğunuza ve torunlarınıza kadar taşıyacaksınız, eğer ki onlardan biri bu zinciri kırmayı başaramazsa, zinciri kıran biri ile karşılaşmadıkça. Bu yüzden %10luk kısmına yoğunlaşıp, çevrenizi buna göre geliştirin ki Türkiye'nin değişmekte olan yüzünü de görün, evlatlarınızı da kendinizle birlikte önce zihninizdeki, sonra çevrenizdeki bekaret hapsinden kurtarın derim. Oranların bir anda nasıl değiştiğini gözlemleyeceksiniz.
Nasıl ya? Evleneceginiz adamla sevişmeden mi evlenmeye karar veriyorsunuz? Seviştikten sonra ya hoşunuza gitmezse?