Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Eskiden de bu konuyu açmıştın. Daha geçen sanki aklıma geldin ne yaptı acaba diye. Konu sahibi ben sana çok üzülüyorum ya. Gerçekten. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Allah yardımcın olsun hiçbir tavsiyem yok benim

Aynen oyle pare olan kiza olacak yine. Adam bakirse bilemeyecegim cunku gorucu usulunde bu isler nasildir bilmiyorum ama kendisi her halti yiyip gorucu usulu evleniyorsa mustehak.

Görücü usulünün amacı bu zaten. Duygusallıktan uzak, kriterler belli, buna uygunsan tamam diyorsun, tamam dediysen uygun olduğunu varsayıyorlar. Severek evlenirken sevgilinle her konuda konuşup fikrini alabilirsin, çünkü resmiyet yok arada. Ama topu topu birkaç ay önce tanıştırıldığın bir adamla nasıl açık açık konuşacaksın ki?
Adama söyle diyorlar da ben asla katılmıyorum. Ne olursa olsun söylememeli bence.

Zaten görücüye uygun olmadığını biliyordu bence ayrılmalı soyleyip yüz göz olamaya hiç gerek yok

Konuyu çok güzel carpittiniz
Sizin gibiler gercekten komik
Özgürlük dersiniz, herkesin fikri yaşantısı kendine dersiniz (ki evet öyle) ,ama sizin gorusunuze uymayan fikri de böyle bağırarak bastırmaya çalışırsınız,çirkeflik =hak savunmak oluyor sizde
Evet en doğru sizsiniz ,tebrikler!
Burda " erkek bakire olsa da olur ama kadin bakire değilse kesinlikle söylemeli " yorumunu görmedim ama lafı çevirip haklı çıkmak için kendinizce urettiniz bu fikri herhalde
Şuan kızı biliyoruz
Kaldı ki Tam tersi duruma şahit olup saygı duymuştum
Bi yakınım için kız erkeğe soruyor geçmişini
Ve erkeğin geçmişteki o tarz yakınlığını (ki cinsel bile degil) beğenmeyip ilişkiye devam etmek istemiyordu
Yani burada erkek sorun edeer,kadın edemez diyen yok ama siz haklı olmak için uydurun yine yazmadigimiz biseyler bulup

Ee böyle sorunlu bir aileniz vardi da neden görücüye hayir demediniz ki? Boyle ailelerden çıkıp yarinlar yokmuscasina sex yapip sonra ahlanip vahlanmayin arkadaslar (konunun tamamini okumadim)

Dertlendiginize göre nisanlinizin bekarete onem verdigini dusunuyorsunuzdur, yapacaginiz tek mantikli hareket cevrenizden gelecek tepkileri ekarte etmek icin baska bir bahaneyle ayrilmak olabilir.

Durustluk belliki size kazanc saglamayacak.

Eklemeden gecemeyecegim su yorumu^^ hayretler içinde okudum.

Bu arada su ustteki mesajda verilen oneriler "gelin hamami" geleneginin de çıkış noktası, tarihsel bir bilgi olarak not dusmek istedim.

Cok eski zamanlarda bakire olmayan gelinler, zifaftan once vajinalarina katran surermis, bunu bilen kaynanalarda zifaftan hemen once gelini hamama sokar bir guzel sicak suda yikarlarmis, soylentiye göre sicak suyun etkisiyle vajinadaki katran eriyip gidermis ve zifaf tamamlanmadan o evlilik tamamlanmaz ve iptal edilirmis. Zifaf oncesi bu durumun yasandigini bilen ahalide o geline daha fazla gorucu gitmezmis.

Yani tarihimizde cok eski zamanlardan bu yana bekaret sebepli kadinlara cok cektirilmis, resmen bir milletin kara lekesidir bu uygulamalar, utanc verici.

Gece uyuman gereken saatte böyle yazarsan ortaya cidden inanılmaz bir yorum çıkar

E birlikte olmuş olabilir onun sorunu görücü usulunun amacı nedir? Gidip kendisi evlenecek birini bulamıyor mu normalde gorücü demek belli kriterlerde evleneceği kişiyi seçmesi demek
Yani bana göre de görücü usulü nisanlanmaması gerekiyordu bu konuda hatta yapmış ama burdaki üyeler sanki cinayet işlemiş gibi davranmışlar nerdeyse nişanlısını masum bir melek ilan etmişler adam birden çok ilişkiye girmiştir bu yaşına kadar o takmıyorsa bu kız niye taksın gidip söylese hiç iyi olac

Olmayacak bence ya bir bahane bulup ayrılmalı yada hicbisey olmamış gibi evlenmeli bir kez yaşadığı için adam anlamaz herhalde diye düşünüyorum

Olmayacak bence ya bir bahane bulup ayrılmalı yada hicbisey olmamış gibi evlenmeli bir kez yaşadığı için adam anlamaz herhalde diye düşünüyorum
Bence ayrılmalı çünkü duyacaklar daha mı iyi olacak madem soyliyemiyor şunuda belirteyim buna asla takilan biri değilim evlilik öncesi cinsel hayatım vardı karşı olmam gibi bir durum olamaz ama olacaklar az çok ortada gorücünün amacının olduğu gibi

Valla ben küçükken duymuştum annemin uzak bir akrabasını düğünün ertesi günü babasının evine yollamışlar diye.

Asssla bekareti önemsemem hatta çok saçma gelir bir kadının da önemseyip kendine bunu yapmasını tasvip etmem. Ancak her şey aynı bakış açısına bakıyor. Siz evlenmeden önce cinselliğe hiçte hayır diyen biri değilmişsiniz ki eski sevgilinizle yok evlenicez şu bu laflarına inanıp yaşamışsınız. Siz bekareti umursamıyorken umursayan biriyle evlenmemelisiniz mesela. Evlenirken ortak olunması gereken düşünceler tam liste ;
1- Siyasi görüş
2- Dini inanç ve yaşayış biçimi
3- Ailevi kavramlar
4- Ortak kültür çatısı.
5- Çocuk isteyip istememe durumu
6- Eğitim ve gelir durumu

Belki eklenecek şeyler çıkar şu an aklıma bu kadar geldi :)

Valla ben küçükken duymuştum annemin uzak bir akrabasını düğünün ertesi günü babasının evine yollamışlar diye.
Böyle şeyler yaşanmıyor gibi davranınca yok olmuyor bu lanet olaylar maalesef o yüzden herkes ona göre davranacak beni bu yuzden bi sefer eşim sorgulayacak oldu ki hiç saklamadım aha dedim bu kapı buda sapı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…