Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Dini bilginiz var belki ama o dediğiniz ilişki yaşayan bir kadın ilişki yaşayan erkekle ayeti başka bir ayetle nesh olmuş geçersiz sayılmıştır. Ayrıca niye kandirsin karşısındakini yazık değil mi belki o erkek gerçekten kimse ile olmadı bekledi.
Peygberimizden bu zamana kadar bu ayet yok sayilmadi da şimdi mi yok sayıldı öyle bişey olsa peygamberimiz duzeltirdi ama şimdiki yobazlarin işine gelmediği için ayeti geçersiz yapmışlar ayette bal gibi kadininda erkeginde namusunu koruması gerektiğini söylüyor ama yobazlar kadına taktığı için sadece kız çocuklarını öyle yetiştiriyorlar erkek çocukları istediğini yapıyor bu hiç adilce değil ve Allah adaletli ben buna inanıyorum Hz Ömer zamanında bir adam gelmiş benim kızıma görücü geldi ama kızım daha önce böyle bir hata yapmış çok pişman olmuş tövbe etmiş bunu goruculere soylemeli miyim demiş Hz Ömer de adama Allah ayıpları ortmeyi emretmiyor mu asla gidip söylemeyeceksin demiş Hz Ömer şimdiki yobazlardan daha iyi biliyordur dini herhalde bana göre öyle değil köylü erkekler bile önüne gelenle birlikte oluyorken ben nişanlısının bu günü kadar bakir kaldığına asla inanmam

Ben evlilikte insanların seçme şansının elinden alınmasına karşıyım.
Yani adamların bize saçma gelen kriterleri olabilir. Saygı duymak gerekir. Bir şeyleri saklayarak istemediği bir evliliğe zorlamış oluyorsunuz. Adil değil. Haksızlık.
Ben bakire evlenmedim. Eşimden saklamadım da. Kandırarak evlenmek istemezdim.
Sizin yerinizde olsam ayrılırdım. Ailemin çok da tanımadığı, görücü olmayan bir evliliğe yönelirdim.
Diyelim sonuna kadar gittiniz bir şekilde anladı. O saatten sonra tüm sülaleye reklam etse daha mı iyi olacakk? Saçma bir risk alıyorsunuz

Bakın ama bu muhafazakarlar dini kullaniyor adımın daha önce biriyle birlikte olduğundan adım kadar eminim çünkü bu tür kişiler erkek çocuklarını öyle yetiştiriyor onlara namustan vsden bahsetmiyorlar erkek ne yapsa günah sayılmaz olarak görüldüğü için erkek çocukları böyle şeyleri takmıyor yapıyor kız çocuklarına sadece bu meseleleri söylerler gözlerini korkuturlar ben bunların içinde yaşadığım için çok iyi biliyorum mesela beni babam evden dışarı çıkartmadı hapis hayatı yasatirdi sırf namus konusunda bişey olmasın diye ama evlendikten sonra eşimle konuşurken benden önce 3 kişiyle birlikte olduğunu öğrendim eşim istedigi kadar gezmiş tozmus sonra benimle rahatlıkla evlendi bense hapis hayatı yaşadım hiç adilce değil kız önüne gelenle olmamış bir hata yapmış pişman olmuş söylese ne olacak adam hemen gidip ailesine anlatır nişanı atarlar sanki nişanlısı sütten çıkmış ak kaşık ya olan yine bu kıza olacak belki ailesi namusa çok düşkün öldürecekler veya evden atacaklar yada çok kötü dövecekler söylememesi en doğrusu
İyi de bu şekilde adamlar ceza çekmiş olmuyor ki. Adam bilmeyecek ki evlendiği kadın hpv geçirmiş, sevişmiş falan. O bakire aldığını sanıyor. Gezdim tozdum, çiçek gibi avrat aldım diye gerim gerim dolaşacak.

Son düzenleme:
Önem veren biri olsaydı sormazmıydı sizce ?
Görücü usulü ile nişanlanmışsınız bu şekilde evlenenlerin neredeyse hepsi zaten önemsiyor bunun bence farkındasındır. Böyle bir durumda da sormak saçma bence. Genel olarak bekarete önem vermek ve sorgulamak çok saçma zaten de işte doğuda falan ekstra önem veriliyor ne yazık ki yapacak bir şey yok. Siz de görücü usulü evleneceğinize kendi kafa yapınızda bunu önemsemeyecek hatta sorgulamayacak biriyle evlenmeliydiniz. Nişanlınızın gerçekte umursamayacağını düşünüyor olsaydınız zaten söylerdiniz siz önemsediğini bildiğiniz halde beni bırakır ya da başkalarına anlatır diyerek anlatamıyorsunuz ikisi çok farklı şeyler.

Geçmişinde onun yaşadığı cinsellik varsa bu adam anlamaz mi sanıyorsun? Hiç ilişkiye girmese bile kolay olmadığını biliyordur. O şekilde kan gelmese bile sorun etmiyor çoğu. Ben normal doğum yapamadım vajen darlığı vardı Dr. Uygun görmedi (ailede genetik) ama ilk ilişkimle, şimdikini anlamıyor mu eşim?

Eğer bunu önemsiyor ise kan gelmedi diye doktora götüren bile var. Dr. Anlamayacak mı? Ne kadar onur kırıcı, bir de o adamı hoş görüyorlar.

Hpv kan tahlilinde cikmaz zaten hpv yok bende negatif cıktı
bişey soracağım
sorması ayıp nişanlınız size yaklaşmaya çalışmıyor mu?
oradaki tavırlarından bile anlaşılır önem verip vermediği

önem vermeze bakire mi diye düşünmeden ilişki yaşamak isterdi bu zamana kadar diye düşünüyorum
ve şu da var
siz söylediniz diyelim benim için önemli değil diyip sonra kendi de sizinle birlikte olmak isteyebilir
olsanız bir dert olmasanız bir dert
dikkatli olun derim

İyi de bu şekilde adamlar ceza çekmiş olmuyor ki. Adam bilmeyecek ki evlendiği kadın hpv geçirmiş, sevişmiş falan. O bakire aldığını sanıyor. Gezdim tozdum, çiçek gibi avrat aldım diye gerim gerim dolaşacak.
Yani o konuda haklısınız bana göre görücü usulü değil biriyle sevgili olup evlenmesi lazımdı daha önce böyle bişey yasadiysa ama gidip nisanlanmis şimdi söylese oldurebilirlerde riskli bişey başka bir bahane bulur ayrılabilir tabiki ona kalmış artık

Arkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım
Kimseyi kandırmaya hakkınız yok tabii ki doğruyu söyleyeceksiniz. Nişanlınız bunu önemsemiyorsa zaten evlenirsiniz önemsiyorsa da önemsemeyen birini bulun lütfen

Arkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım

Simdi bu adam nasil bir adam? Gezip gezip en son gorucu usulu evleneyim mi demis? O size gecmiste sunu sunu yaptim sorun olur mu diye soyledi mi? Yalana karsiyim ama erkegin gezip tozup gorucu usulu evlenmesine de karsiyim.

Geçmişimi anlatmayarak gercekten kandırmısmı oluyorum
Öncelikle buna önem veren bir yapısı var mı onu öğrenmek lazım.
Bir de kendisi yaşamış mı?
Eğer kendisi yaşamışsa buna önem veriyor olmasının bir önemi yok sormadığı müddetçe.
Ama sorarsa ve kendi doğruyu söylerse siz de anlatmak zorundasınız?
Ama sormaması yapmadığınızı düşünmesindense ve sizde bunu biliyorsanız bu kandırmak olur.
Karışık bir durum sormuyorsa ve bu konu hakkında hiç bir şey ima etmiyorsa sizde söylemeyin.
Ama bir şekilde sizin bakire olduğunuzu sanıyorsa ve sizde bunu anladıysanız söyleyemeyecekseniz ayrılın.

Koskoca bir ömrü böyle bir vicdan azabıyla kendinize kahredersiniz.

X