Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Ben benim hakkımda ne düşüncegini yada kendisinin beni kabul edip etmeyecegini merak ettigim icin degil, böyle bir hassasiyeti var ise o kişinin ben olmadiğimi dile getirdim direk.
Sonrasında ugrasamam kimsenin bekaret merakiyla hesap sormaya calismasiyla vs.
böyle toplumun bir kisminin hassas oldugu önemsedigi konularda dürüst olma taraftarıyım ben.
söyleyemem diyorsanızda çaresine bakacaksiniz.

Yani doğru haklısınız anlaşılabilir de bu konuda çok fikrim yok kendi gibi düşünüp davranan bireyle evlense çok daha mantıklı olurdu katılıyorum

Git diktir evlen diyen arkadaşlar cidden ağzım açık okuyorum konuyu . Sizlere inanamıyorum. Ahlaklı olmak dürüst olmaktan geçer. Konu sahibinin önceden olan ilişkisi kimseyi ilgilendirmez ama yaşam tarzına uygun biriyle evlenecek . Bu adam clublerde takılıp bakire biriyle evlenmek isteyen bir tipse inanın o kapsül olaylarını falan gayet bilir ve çakar . Hadi onu geçtim ya eski sevgilide fotoğraf var ve bir gün ortaya çıkarsa. Kendi görüşüne hayat tarzına uygun bir eş seçerse bunları açıkça konuşabilir . İlişki dediğin güvene dayalı olmali. Yalanlar üzerine inşaa ettiği o ev başına yıkılır.

Ayrıca yobaz insanlar olduğu kadar bu ülkede evlenmeden ilişki yaşamayan kadın ve erkek çok sayıda insan var. Yani bu böyle herkesin dalga geçeceği birşey değil . Dini inanç . Kişisel bir karar . Saygı karşılıklı olunca güzel bir şeydir. Fikirlere bazen o kadar şaşırıyorum ki böyle bir hayat tarzını kabul etmeyen insan görücü usulü neden evlenir ? İki yüzlülük bu

Ayeti ne güzel biliyormuşsunuz ,demişsiniz
Şimdi bunu uygulamak icin bu kız demeden adam nereden bilsin ?
Kesinlikle eşitliği savunan biriyim ,eşime her konuda "islamda kadın erkek eşit " diye çıkışan biri olarak
Nasıl bir ortamda yaşıyorsunuz acaba da nisanliniz da yapmıştır diye biliyor gibi yorum yapabiliyorsunuz ?
Nefs kadın erkek herkeste olan bisey ve herkesin kendi iradesinde
Kadın yaptıysa erkek kesin yapmıştır diye bir mantık olmamali

Lütfen artık saçmalamayın ya!!!! İki fe bir de görünüşünüze uymayan fikri demişsiniz ! Bu bir fikir değil! Bu bir saçmalık! Fikir nerde ? Bekaret fikir mi lütfen saçmalamayın ne dediğinizi bile anlamıyorum iyi günler

Hahahah
Düşünce = Düşünme sonucu ulaşılan, düşünmenin ürünü olan görüş.
Hani siz görüş bildiriyorsunuz ya
"Bekaretlik mi kaldı " diye
İşte bu düşünce oluyor
Ilişkiye girmek,bekaretin kaybolmasi ise eylem oluyor
Daha bunun ayrımını mi anlaticam size
Kimlerle muhatabım bencede iyi günler

Böyle şeyler yaşanmıyor gibi davranınca yok olmuyor bu lanet olaylar maalesef o yüzden herkes ona göre davranacak beni bu yuzden bi sefer eşim sorgulayacak oldu ki hiç saklamadım aha dedim bu kapı buda sapı
Görücü usulü görüşme cidden bir tuhaf.
Ben de bir kere denemiştim. Yatılı misafir asla istemediğimi söyledim, beyefendi de akraba sever biri çıktı. Bu yüzden olmamıştı. Yani çok garip beklentiler olabiliyor. Adam yatılı misafir ağırlamak uğruna talibini reddediyor düşün.

10/10 ama yatılı misafir kabul etmiyor instadaki videolar geldi aklima

Kız korkuyorum aileme söylemesinden diyor bu kız söylese nişanlısı gidip ailesine anlatsa belki Allah korusun bu kızında cinayet haberini alabiliriz herkes sanki kocası sütten çıkmış ak kaşık gibi davrandığı için bu yorumları yaptım ben hala nişanlısı hakkında olan fikirlerini savunurum bu tür erkekler ztn görücü usulü evlenir kendisi herhalti yer sonra tertemiz kız aramaya kalkisirlar muhafazakar insanları çok iyi biliyorum bununla ilgi bir sürü örnek verebilirim kız bir kere böyle bişey yaşadığından çok pişman olduğundan bahsetmiş bana göre de görücü usulü değil böyle şeyleri takmayan biriyle olmalıydı ama olan olmuş ben onu yargılamak yerine bir kaç çözüm önerisi sundum ya devam etsin nişanlısına aciklamasin ya da başka bahaneler bularak ayrılsın kendisi bilir artık

Bekaret fikir değil . Bulunduğunuz toplumdan çok uzaksiniz sanırım. Kadınlar ve erkeklerin cinsel ilişki yaşaması dinen caiz değil eğer nikahları yoksa . Zina olarak geçer ve kadın veya erkek farketmez herkes için haramdır . Biraz daha muhafazakar olarak yaşayan ailelerin çocukları zaten buna dikkat eder. Yani bu büyük bir olaydır . Bu kurallara uymak veya uymamak kişinin kendi elindedir .

Ben üniversiteden tanıdığım aşık oldugum adamla evlendim . Şimdi daha açık görüşlüyum şimdi olsa eşimle o zaman birlikte olabilirdim. Kimse beni görücü usulü biriyle evlendiremez. Çünkü bu ailelerin uygun gordugu hayatı yaşayacağım demek . Bu kültüre uygun yaşıyorum demek . Kayınvalidem ve kayinbabama yaşlanırsa ben bakabilirim demek . Zaten görücü usulü neden yapılır ? Çünkü dinen kadın ve erkeğin bir arada yalnız bulunmasi doğru değil . Yani anlayacağınız birinin size bakire veya bakir misin diye sormasina gerek yok .

iki kez ilişki yaşanla hiç yapmayan çok kolay anlaşılmaz. ama 2 sene evli kadınla bakire anlaşılır.
adam eni konu muhafazakarsa söylemek lazım, sonra anlarsa cok daha kötü. kafaya takmayacak biriyse sallayın.
görücüden kasıt ne bir de? eski usul görücü gibi mi, yoksa aile önerisi ile tanışmaya mı görücü diyorsuunz.
benim kuzenim de öyle tanıştı, ailedeki kadınlar önermiş. hiç muhafazakar bir aile değiliz, karşı taraf da değil. kuzenim de bakire değildi mesela. istanbulda avrupai yaşayan çalışan bir kadın. hiç de sorun olmadı sanırım hala gayet güzel evliler.

Ayrıca kimse böyle yaşamak zorunda değil . Ama bir insan bir dine inanıyor ve ona uygun yaşıyor diye kimseye hakaret etme hakkı doğmaz . Özgürlükte budur ya hani . Herkes kendine benzer hayatı yaşayan insanla evlenmeli. İki yüzlü olan insan ömür boyu mutlu ve huzurlu bir yaşam süremez . Dürüst olmak lazım .

Şimdi fark ediyorum yanlış yorumu alıntılanmışım ben bu mesajımda. Katıldığım yorum bu bence çok doğru bir yorum. Kendinizi tehlikeye sokacak bir şey yapmayın. Sorulmadan bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Millete anlatırsa boş boş olan size olur. Siz nişanlınıza söylersiniz o ailesine söyler güven olmaz erkek milletine. Madem çevreniz için önemli bir konu hiç riske atmayın kendinizi.

Pericim senin neden bu evlilikte kaldığını çok iyi anladım artık. Sen kalmıcan kim kalcak?

Katibin Ruhu sana cok pis kizdim. pericim gelmis insan bir etiket neyim yapar cok ayip bu yaptigin.

Pericim sen en son hamile kalmaya calisiyordun ne oldu? Bidaha lutfen bosanma lafini agzina alma sana hic yakisiyor mu?

Çizdiğin profil hanımcık elime erkek değmedi profiliyse adam da bunun alıcısıysa bir şey açıklamadan ayrıl. Eğer öyle değilse, kumarı oynamaya devam et arıza çıkarsa o zaman boşanırsın. Birbirinizi tanımıyor musunuz tanımadığın adamla evlenmek de kumar. Şimdiye kadar aranızda çekim olmadı mı.
Bu arada kimseye geçmiş ilişkimle ilgili demeç vermem/ verdirtmem ne münasebo.
Selam Hüsamettin ben daha evvel bang bang sen var bunda bir sorun görmek?

Sizden ahlaklı olduğum kesin. Vicdanınızı rahatsız ediyo benim gibiler değil mi. Hep de rahatsız olacaksınız olun da.

Sen kimin ne kadar ahlakli oldugunu nerden biliyorsun da boyle nefes almadan insanlarin ahlakina saydirabiliyorsun hayirdir peri? Biz senin kocana pek benzemeyiz bilgin olsun. Git kocani mi tokatliyorsun,hamile mi kaliyorsun, bosaniyormusun ne yapiyorsan yap agzindan cikani tartmadan yaziyorsan da hic yazma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…