- 28 Ağustos 2024
- 96
- 37
Peygberimizden bu zamana kadar bu ayet yok sayilmadi da şimdi mi yok sayıldı öyle bişey olsa peygamberimiz duzeltirdi ama şimdiki yobazlarin işine gelmediği için ayeti geçersiz yapmışlar ayette bal gibi kadininda erkeginde namusunu koruması gerektiğini söylüyor ama yobazlar kadına taktığı için sadece kız çocuklarını öyle yetiştiriyorlar erkek çocukları istediğini yapıyor bu hiç adilce değil ve Allah adaletli ben buna inanıyorum Hz Ömer zamanında bir adam gelmiş benim kızıma görücü geldi ama kızım daha önce böyle bir hata yapmış çok pişman olmuş tövbe etmiş bunu goruculere soylemeli miyim demiş Hz Ömer de adama Allah ayıpları ortmeyi emretmiyor mu asla gidip söylemeyeceksin demiş Hz Ömer şimdiki yobazlardan daha iyi biliyordur dini herhalde bana göre öyle değil köylü erkekler bile önüne gelenle birlikte oluyorken ben nişanlısının bu günü kadar bakir kaldığına asla inanmamDini bilginiz var belki ama o dediğiniz ilişki yaşayan bir kadın ilişki yaşayan erkekle ayeti başka bir ayetle nesh olmuş geçersiz sayılmıştır. Ayrıca niye kandirsin karşısındakini yazık değil mi belki o erkek gerçekten kimse ile olmadı bekledi.
İyi de bu şekilde adamlar ceza çekmiş olmuyor ki. Adam bilmeyecek ki evlendiği kadın hpv geçirmiş, sevişmiş falan. O bakire aldığını sanıyor. Gezdim tozdum, çiçek gibi avrat aldım diye gerim gerim dolaşacak.Bakın ama bu muhafazakarlar dini kullaniyor adımın daha önce biriyle birlikte olduğundan adım kadar eminim çünkü bu tür kişiler erkek çocuklarını öyle yetiştiriyor onlara namustan vsden bahsetmiyorlar erkek ne yapsa günah sayılmaz olarak görüldüğü için erkek çocukları böyle şeyleri takmıyor yapıyor kız çocuklarına sadece bu meseleleri söylerler gözlerini korkuturlar ben bunların içinde yaşadığım için çok iyi biliyorum mesela beni babam evden dışarı çıkartmadı hapis hayatı yasatirdi sırf namus konusunda bişey olmasın diye ama evlendikten sonra eşimle konuşurken benden önce 3 kişiyle birlikte olduğunu öğrendim eşim istedigi kadar gezmiş tozmus sonra benimle rahatlıkla evlendi bense hapis hayatı yaşadım hiç adilce değil kız önüne gelenle olmamış bir hata yapmış pişman olmuş söylese ne olacak adam hemen gidip ailesine anlatır nişanı atarlar sanki nişanlısı sütten çıkmış ak kaşık ya olan yine bu kıza olacak belki ailesi namusa çok düşkün öldürecekler veya evden atacaklar yada çok kötü dövecekler söylememesi en doğrusu
Görücü usulü ile nişanlanmışsınız bu şekilde evlenenlerin neredeyse hepsi zaten önemsiyor bunun bence farkındasındır. Böyle bir durumda da sormak saçma bence. Genel olarak bekarete önem vermek ve sorgulamak çok saçma zaten de işte doğuda falan ekstra önem veriliyor ne yazık ki yapacak bir şey yok. Siz de görücü usulü evleneceğinize kendi kafa yapınızda bunu önemsemeyecek hatta sorgulamayacak biriyle evlenmeliydiniz. Nişanlınızın gerçekte umursamayacağını düşünüyor olsaydınız zaten söylerdiniz siz önemsediğini bildiğiniz halde beni bırakır ya da başkalarına anlatır diyerek anlatamıyorsunuz ikisi çok farklı şeyler.Önem veren biri olsaydı sormazmıydı sizce ?
bişey soracağımHpv kan tahlilinde cikmaz zaten hpv yok bende negatif cıktı
Yani o konuda haklısınız bana göre görücü usulü değil biriyle sevgili olup evlenmesi lazımdı daha önce böyle bişey yasadiysa ama gidip nisanlanmis şimdi söylese oldurebilirlerde riskli bişey başka bir bahane bulur ayrılabilir tabiki ona kalmış artıkİyi de bu şekilde adamlar ceza çekmiş olmuyor ki. Adam bilmeyecek ki evlendiği kadın hpv geçirmiş, sevişmiş falan. O bakire aldığını sanıyor. Gezdim tozdum, çiçek gibi avrat aldım diye gerim gerim dolaşacak.
Kimseyi kandırmaya hakkınız yok tabii ki doğruyu söyleyeceksiniz. Nişanlınız bunu önemsemiyorsa zaten evlenirsiniz önemsiyorsa da önemsemeyen birini bulun lütfenArkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım
Arkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım
Öncelikle buna önem veren bir yapısı var mı onu öğrenmek lazım.Geçmişimi anlatmayarak gercekten kandırmısmı oluyorum
E birlikte olmuş olabilir onun sorunu görücü usulunun amacı nedir? Gidip kendisi evlenecek birini bulamıyor mu normalde gorücü demek belli kriterlerde evleneceği kişiyi seçmesi demekBakın ama bu muhafazakarlar dini kullaniyor adımın daha önce biriyle birlikte olduğundan adım kadar eminim çünkü bu tür kişiler erkek çocuklarını öyle yetiştiriyor onlara namustan vsden bahsetmiyorlar erkek ne yapsa günah sayılmaz olarak görüldüğü için erkek çocukları böyle şeyleri takmıyor yapıyor kız çocuklarına sadece bu meseleleri söylerler gözlerini korkuturlar ben bunların içinde yaşadığım için çok iyi biliyorum mesela beni babam evden dışarı çıkartmadı hapis hayatı yasatirdi sırf namus konusunda bişey olmasın diye ama evlendikten sonra eşimle konuşurken benden önce 3 kişiyle birlikte olduğunu öğrendim eşim istedigi kadar gezmiş tozmus sonra benimle rahatlıkla evlendi bense hapis hayatı yaşadım hiç adilce değil kız önüne gelenle olmamış bir hata yapmış pişman olmuş söylese ne olacak adam hemen gidip ailesine anlatır nişanı atarlar sanki nişanlısı sütten çıkmış ak kaşık ya olan yine bu kıza olacak belki ailesi namusa çok düşkün öldürecekler veya evden atacaklar yada çok kötü dövecekler söylememesi en doğrusu
Kimseyi kandırmaya hakkınız yok tabii ki doğruyu söyleyeceksiniz. Nişanlınız bunu önemsemiyorsa zaten evlenirsiniz önemsiyorsa da önemsemeyen birini bulun lütfen
Bu durumda biri bunu söyleyip birini bulması zor bunu demek zor zaten bu yüzden çekiniyor
Bunu adama dese aile duyacak o ona öbürüne derken laf çoğalacak aileler karışacak ortalık yangın yeri
Görücü usulü ile evlendiren ailelerin geneli böyle olur
Konu sahibi bundanda çekiniyor olabilir
G gunces kesinlikle gezdi tozdu herşeyi yaşadı sonra aile kızı düzgün aklı başında evinin kadını çocuğunun anası birini aradı ve ailesi de yardımcı oldu malesef bu hep böyle olur
Bibi bazısı cidden bulamıyor ama.E birlikte olmuş olabilir onun sorunu görücü usulunun amacı nedir? Gidip kendisi evlenecek birini bulamıyor mu normalde gorücü demek belli kriterlerde evleneceği kişiyi seçmesi demek
Evet seni etiket yaptım canımBeni mi etiketledin sen yanlis olmus ama :) tesaduf gordum.
Ben aslında doğru diye yazmadım ama genelde amaç bu bana ters ama insanlarinda eşini secme hakkı var buna da artık karışmayızBibi bazısı cidden bulamıyor ama.Gerçekten kadınlarla iletişim konusunda ciddi sıkıntı çeken tipler var, haliyle kendi tanışıp evlenemiyor.
Bazısı da dediğin gibi kriterlerine uygununu görücü usulüyle daha kolay bulabileceğine inanıyor.
Bazıları da gezip tozup bir sürü kızla birlikte olupBibi bazısı cidden bulamıyor ama.Gerçekten kadınlarla iletişim konusunda ciddi sıkıntı çeken tipler var, haliyle kendi tanışıp evlenemiyor.
Bazısı da dediğin gibi kriterlerine uygununu görücü usulüyle daha kolay bulabileceğine inanıyor.
Evet seni etiket yaptım canım
Yanı ikisi de bulmuş ama yine mağdur malesef kadın oluyorIlk gordugumde yanlisti tesaduf gordum canim. Sonra duzeltmissin bildirim geldi.
Parecim valla oyle erkeklere de mustehak. Ikisi bulmus birbirini iste.