Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Eskiden de bu konuyu açmıştın. Daha geçen sanki aklıma geldin ne yaptı acaba diye. Konu sahibi ben sana çok üzülüyorum ya. Gerçekten. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Allah yardımcın olsun hiçbir tavsiyem yok benim

Yanı ikisi de bulmuş ama yine mağdur malesef kadın oluyor

Iki ucu b.klu değnek arada kalan yine kızlar erkeğe yine bir şey olmuyor

Kız dese bakire değilim diye kiza her türlü hakaret yapılır

Ama erkek dese diyemez de yine el üstün de baş tacı

Aynen oyle pare olan kiza olacak yine. Adam bakirse bilemeyecegim cunku gorucu usulunde bu isler nasildir bilmiyorum ama kendisi her halti yiyip gorucu usulu evleniyorsa mustehak.

Ben aslında doğru diye yazmadım ama genelde amaç bu bana ters ama insanlarinda eşini secme hakkı var buna da artık karışmayız 🤷🏼‍♀️ gezsin tozsun sonra bakire biriyle evlenmek istesin en nefret ettiğim şey ama napabiliriz böyleler işte
Görücü usulünün amacı bu zaten. Duygusallıktan uzak, kriterler belli, buna uygunsan tamam diyorsun, tamam dediysen uygun olduğunu varsayıyorlar. Severek evlenirken sevgilinle her konuda konuşup fikrini alabilirsin, çünkü resmiyet yok arada. Ama topu topu birkaç ay önce tanıştırıldığın bir adamla nasıl açık açık konuşacaksın ki?
Adama söyle diyorlar da ben asla katılmıyorum. Ne olursa olsun söylememeli bence.

Görücü usulünün amacı bu zaten. Duygusallıktan uzak, kriterler belli, buna uygunsan tamam diyorsun, tamam dediysen uygun olduğunu varsayıyorlar. Severek evlenirken sevgilinle her konuda konuşup fikrini alabilirsin, çünkü resmiyet yok arada. Ama topu topu birkaç ay önce tanıştırıldığın bir adamla nasıl açık açık konuşacaksın ki?
Adama söyle diyorlar da ben asla katılmıyorum. Ne olursa olsun söylememeli bence.
Zaten görücüye uygun olmadığını biliyordu bence ayrılmalı soyleyip yüz göz olamaya hiç gerek yok

Duymam efendim! Kadınlara yapıştırılan ve bilimsel hiçbir dayanağı olmayan bi saçmalık yüzünden bir kadının kendini ötekileştirilmiş hissetmesine saygı duymam! Bekaret kavramını önemseyen erkek kendisi de bakir değilse kesip sesini oturacak bunu yapmayan erkeğe de erkeğin bekaretini sorgulamayan tabulara da hiçbir kadın saygı duymasın !
Konuyu çok güzel carpittiniz
Sizin gibiler gercekten komik
Özgürlük dersiniz, herkesin fikri yaşantısı kendine dersiniz (ki evet öyle) ,ama sizin gorusunuze uymayan fikri de böyle bağırarak bastırmaya çalışırsınız,çirkeflik =hak savunmak oluyor sizde
Evet en doğru sizsiniz ,tebrikler!
Burda " erkek bakire olsa da olur ama kadin bakire değilse kesinlikle söylemeli " yorumunu görmedim ama lafı çevirip haklı çıkmak için kendinizce urettiniz bu fikri herhalde
Şuan kızı biliyoruz
Kaldı ki Tam tersi duruma şahit olup saygı duymuştum
Bi yakınım için kız erkeğe soruyor geçmişini
Ve erkeğin geçmişteki o tarz yakınlığını (ki cinsel bile degil) beğenmeyip ilişkiye devam etmek istemiyordu
Yani burada erkek sorun edeer,kadın edemez diyen yok ama siz haklı olmak için uydurun yine yazmadigimiz biseyler bulup

Ee böyle sorunlu bir aileniz vardi da neden görücüye hayir demediniz ki? Boyle ailelerden çıkıp yarinlar yokmuscasina sex yapip sonra ahlanip vahlanmayin arkadaslar (konunun tamamini okumadim)

Dertlendiginize göre nisanlinizin bekarete onem verdigini dusunuyorsunuzdur, yapacaginiz tek mantikli hareket cevrenizden gelecek tepkileri ekarte etmek icin baska bir bahaneyle ayrilmak olabilir.

Durustluk belliki size kazanc saglamayacak.

Sakın söyleme,diktir veya kırmızı kapsüller var ondan al.Zaten uzun süre seks yapmadıysan delik kapanmıştır yine zorlanırsın.Ben bir ay yapmasam çok zorlanıyorum ilk günki gibi oluyor.İlk gecenizde çok utangaç ol iyice vajinanı sık ki asla anlayamaz.Kendini çok kas,zaten hani vajinamızı kendi kendine kapatabiliyoruz ya kasabiliyoruz ya deliyi iyice sık orayı,asla anlayamaz.Hadi ameliyat kapsül olmadı mı vajinanın içine zararsız boyalardan sık ben bi lavaboya gideyim de lavaboya git içine vücuda zararlı olmayan boya damlat bin bir türlü yolu var yahu hadi hiç birini yapamadın adetin son gününe denk getir hayatında kaç kere bakire biriyle belli olmuşta anlayacak ? Benim ilk ilişkimde kan bile gelmedi.Adam belli ki bekarete önem veriyor söylersen herkese söyler.Ailen muhtemelen sıkı biri bir ömür yüzüne vurarlar öyle ilkel bir ailede dünyanın sonu gibi davranırlar kötü kadın muammelesi görürsün anlatma sakın ayrıca nişanlın illaki birileriyle beraber olmuştur eminim iş evlenmeye gelince eşten dosttan temiz aile kızı ister.Valla eskiden diktirenlere kızardım ne gerek var kandırmaya diye ama yemin ederrim erkekler hakediyorlar boşver vicdanda yapma kendisi hiç beraber olmadı mı sanıyorsun oldu tabi yinede bekarete önem verdiyse kandırılmaya hak.Vicdanda yapma sakın.

Eklemeden gecemeyecegim su yorumu^^ hayretler içinde okudum.

Sakın söyleme,diktir veya kırmızı kapsüller var ondan al.Zaten uzun süre seks yapmadıysan delik kapanmıştır yine zorlanırsın.Ben bir ay yapmasam çok zorlanıyorum ilk günki gibi oluyor.İlk gecenizde çok utangaç ol iyice vajinanı sık ki asla anlayamaz.Kendini çok kas,zaten hani vajinamızı kendi kendine kapatabiliyoruz ya kasabiliyoruz ya deliyi iyice sık orayı,asla anlayamaz.Hadi ameliyat kapsül olmadı mı vajinanın içine zararsız boyalardan sık ben bi lavaboya gideyim de lavaboya git içine vücuda zararlı olmayan boya damlat bin bir türlü yolu var yahu hadi hiç birini yapamadın adetin son gününe denk getir hayatında kaç kere bakire biriyle belli olmuşta anlayacak ? Benim ilk ilişkimde kan bile gelmedi.Adam belli ki bekarete önem veriyor söylersen herkese söyler.Ailen muhtemelen sıkı biri bir ömür yüzüne vurarlar öyle ilkel bir ailede dünyanın sonu gibi davranırlar kötü kadın muammelesi görürsün anlatma sakın ayrıca nişanlın illaki birileriyle beraber olmuştur eminim iş evlenmeye gelince eşten dosttan temiz aile kızı ister.Valla eskiden diktirenlere kızardım ne gerek var kandırmaya diye ama yemin ederrim erkekler hakediyorlar boşver vicdanda yapma kendisi hiç beraber olmadı mı sanıyorsun oldu tabi yinede bekarete önem verdiyse kandırılmaya hak.Vicdanda yapma sakın.

Bu arada su ustteki mesajda verilen oneriler "gelin hamami" geleneginin de çıkış noktası, tarihsel bir bilgi olarak not dusmek istedim.

Cok eski zamanlarda bakire olmayan gelinler, zifaftan once vajinalarina katran surermis, bunu bilen kaynanalarda zifaftan hemen once gelini hamama sokar bir guzel sicak suda yikarlarmis, soylentiye göre sicak suyun etkisiyle vajinadaki katran eriyip gidermis ve zifaf tamamlanmadan o evlilik tamamlanmaz ve iptal edilirmis. Zifaf oncesi bu durumun yasandigini bilen ahalide o geline daha fazla gorucu gitmezmis.

Yani tarihimizde cok eski zamanlardan bu yana bekaret sebepli kadinlara cok cektirilmis, resmen bir milletin kara lekesidir bu uygulamalar, utanc verici.

Gece uyuman gereken saatte böyle yazarsan ortaya cidden inanılmaz bir yorum çıkar 👍👍

E birlikte olmuş olabilir onun sorunu görücü usulunun amacı nedir? Gidip kendisi evlenecek birini bulamıyor mu normalde gorücü demek belli kriterlerde evleneceği kişiyi seçmesi demek
Yani bana göre de görücü usulü nisanlanmaması gerekiyordu bu konuda hatta yapmış ama burdaki üyeler sanki cinayet işlemiş gibi davranmışlar nerdeyse nişanlısını masum bir melek ilan etmişler adam birden çok ilişkiye girmiştir bu yaşına kadar o takmıyorsa bu kız niye taksın gidip söylese hiç iyi olac

Yani bana göre de görücü usulü nisanlanmaması gerekiyordu bu konuda hatta yapmış ama burdaki üyeler sanki cinayet işlemiş gibi davranmışlar nerdeyse nişanlısını masum bir melek ilan etmişler adam birden çok ilişkiye girmiştir bu yaşına kadar o takmıyorsa bu kız niye taksın gidip söylese hiç iyi olac
Olmayacak bence ya bir bahane bulup ayrılmalı yada hicbisey olmamış gibi evlenmeli bir kez yaşadığı için adam anlamaz herhalde diye düşünüyorum

Olmayacak bence ya bir bahane bulup ayrılmalı yada hicbisey olmamış gibi evlenmeli bir kez yaşadığı için adam anlamaz herhalde diye düşünüyorum
Bence ayrılmalı çünkü duyacaklar daha mı iyi olacak madem soyliyemiyor şunuda belirteyim buna asla takilan biri değilim evlilik öncesi cinsel hayatım vardı karşı olmam gibi bir durum olamaz ama olacaklar az çok ortada gorücünün amacının olduğu gibi

Bence ayrılmalı çünkü duyacaklar daha mı iyi olacak madem soyliyemiyor şunuda belirteyim buna asla takilan biri değilim evlilik öncesi cinsel hayatım vardı karşı olmam gibi bir durum olamaz ama olacaklar az çok ortada gorücünün amacının olduğu gibi
Valla ben küçükken duymuştum annemin uzak bir akrabasını düğünün ertesi günü babasının evine yollamışlar diye.

Asssla bekareti önemsemem hatta çok saçma gelir bir kadının da önemseyip kendine bunu yapmasını tasvip etmem. Ancak her şey aynı bakış açısına bakıyor. Siz evlenmeden önce cinselliğe hiçte hayır diyen biri değilmişsiniz ki eski sevgilinizle yok evlenicez şu bu laflarına inanıp yaşamışsınız. Siz bekareti umursamıyorken umursayan biriyle evlenmemelisiniz mesela. Evlenirken ortak olunması gereken düşünceler tam liste :KK70: ;
1- Siyasi görüş
2- Dini inanç ve yaşayış biçimi
3- Ailevi kavramlar
4- Ortak kültür çatısı.
5- Çocuk isteyip istememe durumu
6- Eğitim ve gelir durumu

Belki eklenecek şeyler çıkar şu an aklıma bu kadar geldi :)

Valla ben küçükken duymuştum annemin uzak bir akrabasını düğünün ertesi günü babasının evine yollamışlar diye.
Böyle şeyler yaşanmıyor gibi davranınca yok olmuyor bu lanet olaylar maalesef o yüzden herkes ona göre davranacak beni bu yuzden bi sefer eşim sorgulayacak oldu ki hiç saklamadım aha dedim bu kapı buda sapı 🤣

X