Bakımlı ol(a)mamak..

2 bebek annesiyim. Biri 3 biri 1 buçuk yaşında. İlk doğumdan sonra tam kendimi toparlamaya başlamıştım ki supriz bir hamilelik daha. Hem ben hem bebeklerim için sancılı geçen bir zamandı. Simdi 1.5 yasinda olan kuzumda toparladı artık kendisini benden bağımsız oyunlar oynuyor evde kardeş kardeş takılıyorlar. Tabi hala geceleri biri göğsümde biri ayağımda öyle uyutuyorum. Bu hengamede kendime bakmak istesem dahi çok afedersiniz esim eve gelene kadar tuvalete bile gidemediğim oldu. Hala da oluyor zaman zaman. Esim gelince açım susuzum uykusuzum diyip atıyorum üstüne çocukları. Anca bi kendime zaman ayırıyorum. Dün eşimden birseyler istedim yine benim dediklerimi umursamadığı için almamış. Bende duşumu almış ustumu düzeltmiş hafif makyaj yapmış şekildeydim uzun zaman sonra.. Dediklerimi almadığı için kızdım biraz söylendim yemek yemek istemedim onunla. Zorla geldi kurdu sofrayı beraber yedik. Sana bu halinle lafta etsen kıyamam kızamam asla bebek gibisin, diğer turlu kendini dağıtıyorsun hic çekilmiyorsun dedi. Ben şok... Aslında çok güzel bi kadınsın ama bakmıyorsun kendine baksan ben senin bir dediğini iki etmem dedi... Yani tamam insanin kendine bakması önemli biyerde ama bana karşı davranışını değiştirecek kadarda mı önemli? Normalde o ettiğim laflarla adam benle konuşmazdı ama hiç sinirlenmedi bile geldi sarıldı su güzelliğe yakışmıyor bu sözler uzatma karıcm dedi.. Yani evde pijamalarla ne kadar bakımlı olacağım ki? Var mi evde böyle hem rahat hem şık olabilecek önerileriniz? Birde bebeklerle surekli bakımlı olmak mümkün mü gerçekten?
Bazı erkekler deger verıyor .Ben mesela evde esofmana balılırım.Tayt gıyebılırsınız uzerıne şık bluz fln

Oğlum 1.5yaşını geçti ikizlerim 5.aylarını bitirdiler. Evde bakıcı ve yaza kadar yardımcım da vardı. Ben ex öküz için işten gelip bebeleri doyuruyordum, banyolarını yaptırıp oglanla oyun oynuyordum ıkızlerı uyutuyordum, aksam yemegını yapıp sofrayı hazırlıyordum sonra duşa ve hazırlanmaya. Üstüme düzgün biseyler giyip makyajımı tekrar yapıyordum. Bunları yaptıgıma o kadar pişmanım ki. Sırf benı daha cekıcı bulsun istekli olsun arzulasın dıye kendımı boşuuuuboşuna paralamışım. Adam olan adam seven adam senı her halınle sever. Anayız biz her halımız olacak. Dizi çıkmış eşofman, dibi gelmiş saç, uzamış kıllar, alınamamış kaş, bir allık bile görmeyeli uzun zaman olmuş yanaklar, kurumuş dudaklar hepsi hepsi hepsi olur ve geçer. Bakımlı kadın gormek ıstıyorsa aksamları cocugu doyursun gazını cıkarsın yemeklerı yapsın sofrayı toplasın bı cay demlesın sende o arada onun ıstedıgı gıbı bır kadın olursun. Kıcını kasımaya vakıt bulamıyorsun adam gelmıs bakımlı olsaydın cart curt. Sen ıstedıgın ıcın kendıne bak kocan ıcın degıl. Bunu soylemenın bınbır yolu varken neden en kırıcı olanını secıyorlar. Bızım yaptıklarımızın aynısını ıkı gun ust uste yapsalar kıcının ustune oturmadan uyuyakalırlar oysa kı kadın butun bunları yaparken uykusuzluktan yıkılmak uzere oluyor. Ben bır kosede yıgılıp kalmaktan korkuyordum artık, ha ben bakımlı oldum da ne oldu dersen bosandım. Sımdıkı aklım olsaydı parmagımı dahi kıpırdatmazdım onun ıcın. Bana sırf yardım etsın dıye 'sen bakımlı olsan ben sunu bunu yapardım' dıyen adam ıcın rujumun kapagını dahi açmam bu saatten sonra. Kocan bile olsa kımsenın mabadını kaldırmaya gerek olmadıgını dusunuyorum.

5 aylık diş çıkarma arefesinde bir bebek ,25 aylık 2 yaş sendromunu atlatamamış bir çocuk,7 yaşında 1.sınıfa başlamış atarlı,özgüven tavan yapmış bir oğlan total de 3 çocuk annesiyim 🤦‍♀️😍
Ben sabah kalkar kalkmaz pijamalarımı çıkarıp,saçlarımı tarayıp güzelce topluyorum ve yüzüme bb krem,allık,hafif maskara ve rujla tamamlanan hafif bir makyaj yapıyorum. Gün boyu hem daha huzurlu ve güzel hissediyorum. Hem deee kendime vakit ayırma derdi kalkıyor ortadan. Arada oje sürmeye de vakit buluyorum akşam eşim gelince hehe 😉
Tüm bu sabah ritüelini 10 dakikada halletmiş oluyorum. Sonraki zamanlar zaten çocuklarla geçiyor. Bir de eşim gelince tuvalete giriyorum diye klozet üzerinde oturup kitap okumuşluğum da var 5,6 syf 🤣 Kendime bir şekilde zaman ayırmaya çalışıyorum.
Gece çocuklar yatınca da telefonda siteleri gezinip alışveriş yapmak en büyük zevkim oldu şu ara.
Bir de bir kozmetik markasının ürünlerini satıyorum. Gece sipariş felan giriyorum,kafam da dağılıyor. Getirttiğim ürünlerle kendime gece bakımı da yapıyorum yatmadan. Yani bu saatlerde ancak yapıyor olsam da yapıyorum genelde. Yapmadığım zaman daha mutsuz oluyorum. Kendim için yapıyorum. Sende bir şekilde yapmalısın bence kendin için 💕

Yaa ikiz mii. Maşallah. Bnmkilerde organize çalışıyorlar. Biri çıkamazsa masa sandalye tepesine diğeri yardim ediyor. Birlikte gardolap ve çekmeceyi ışık hızında dağıtıyorlar. Yetişemiyorum bazen hızlarına :) incindim açıkçası eşimin bu soylemlerine... sonuçta kendi keyfim için dağılmıyorum. Yavrularımla ılgilenmek zorundayım. Öyle yakınımda annem kv falanda yok.
Canim incinme. Ayni durum ben de dahil bircok kiside var. Erkekler en egitimlisi de olsa degismiyor iste. Guzel bakimliysan tavirlari degisiyor maalesef. Sorgulama seviyorsan bunu kabul etmeye bak.

Allahtan doğallığı sevmiyorum, ya da dogallık diye kendini dağitma egiliminden hoşlanmiyorum. Ne olursa olsun illa bir zillilik olacak gunumde, ya renkli aksesuar, ya topuklu terlik , makyajdan zaten az da yapsam vazgecmem, oncelikle kendim çok seviyorum, aynaya bakinca insanin kendine bile davranişi degisiyor🤣 Ben de ev konusunda, yrmek konusunda rahatim, hayatta uzemem kendimi bir is için🙈 Her zaman en kurtaticı olansa benim icin taytlar👌 21 aylik oglum, o da alisti, sabah uyan dis fircala, sac baş yap, ben makyaj yaparken yanimda oyun oynuyor.

Eşinizin söylemi hoş değil ama bakımsız olmakta doğru değil.. öğlen uyumuyor mu çocuklar ? O saati kendinize ayırsanız ?
5 ve 2,5 yaşında 2 çocuğum var,doğum yaptığım gün dahil duşumu almayıp bakımımı yapmadığım tek bir gün olmadı. Evde pijama yerine rahat ama daha şık şeyler seçebilirsiniz.
Ben bir buçuk yıldır WC ye gidemiyorum
Masallah size
Çocuklarınız sakin demek

Bence sizi motive etmek icin oyle konuşup davranmiş sanki ama kırıcı olmuş.

Eşlerin birbirlerini duzgun bir sekilde yonlendirmesi, elestirmesi taraftariyimdir ama sadece yonlendirmeyle olmuyor. Bakimli bir kadin gormek istiyorsa, eşinin bakima harcayak zamaninin olmasini saglayacak. Oyle hem evde herseyi yapsin, cocuk baksin bi de bakimli olsun olmaz iki cocukla.

Bunlarin disinda bakimsiz eşi güzel bulmakta aşkla maşkla alakali değil. Gunlerce yikanmamayi umursamayan adam veya kadin kendi de temizlige dikkat etmiyordur en fazla ve gozune de batmiyordur böylece.
Herşeyine özenen, temiz, titiz kendine bakan bir insan gunlerce yikanmamayi normal gormez.

Evdeyken gaza gelip bakımlı bi haldeysem eşim üstüne alınıyor, benim için mi güzelleştin sen diye peşimde dolanıyor. Hatta üstüne başına çeki düzen veriyor mahcup oldum şimdi seni böyle görünce diyor 😂😀 Bana hiç garip bi durum gibi gelmedi.

Bence eşiniz bakımlı olmanızı onun için atılmış bi adım olarak kabul etmiş , içten içe fazla mutlu olmuş demek ki tepesine de mıçsanız naz niyaz gibi görüp idare etmiş 😀

Ben bir buçuk yıldır WC ye gidemiyorum
Masallah size
Çocuklarınız sakin demek
İlk çocuğum yani kızım sabaha kadar sallanmadan uyumayan gün içinde devamlı kucakta gezen yoksa ağlayan bir bebekti.. bazı günler pusetinde banyoya koyar duşakabin Açık banyo yapardım.. yine pusetinde yanıma alır saçımı makyajımı yapardım. Hiç salmadım kendimi.. çocuktan öncede çocuktan sonrada heran dışarı çıkacakmış gibi hazırlanır öyle takılırım evde yoksa modum düşer..

Gerçekten kırıcı olmuş eşiniz.Bazı erkekler malesef o düşüncede oluyorlar yani size yardımcı olsun o zaman sürekli sizde onun istediği gibi giyinip süslenip.Boyle konuşan erkeklerin çoğu hem yardımcı olmayıp hem istekte bulunuyorlar ben biraz aileye bağlıyorum bunu yetiştirilmesine.Ama siz yinede sus pus olmayın yardımcı olsun madem size

2 bebek annesiyim. Biri 3 biri 1 buçuk yaşında. İlk doğumdan sonra tam kendimi toparlamaya başlamıştım ki supriz bir hamilelik daha. Hem ben hem bebeklerim için sancılı geçen bir zamandı. Simdi 1.5 yasinda olan kuzumda toparladı artık kendisini benden bağımsız oyunlar oynuyor evde kardeş kardeş takılıyorlar. Tabi hala geceleri biri göğsümde biri ayağımda öyle uyutuyorum. Bu hengamede kendime bakmak istesem dahi çok afedersiniz esim eve gelene kadar tuvalete bile gidemediğim oldu. Hala da oluyor zaman zaman. Esim gelince açım susuzum uykusuzum diyip atıyorum üstüne çocukları. Anca bi kendime zaman ayırıyorum. Dün eşimden birseyler istedim yine benim dediklerimi umursamadığı için almamış. Bende duşumu almış ustumu düzeltmiş hafif makyaj yapmış şekildeydim uzun zaman sonra.. Dediklerimi almadığı için kızdım biraz söylendim yemek yemek istemedim onunla. Zorla geldi kurdu sofrayı beraber yedik. Sana bu halinle lafta etsen kıyamam kızamam asla bebek gibisin, diğer turlu kendini dağıtıyorsun hic çekilmiyorsun dedi. Ben şok... Aslında çok güzel bi kadınsın ama bakmıyorsun kendine baksan ben senin bir dediğini iki etmem dedi... Yani tamam insanin kendine bakması önemli biyerde ama bana karşı davranışını değiştirecek kadarda mı önemli? Normalde o ettiğim laflarla adam benle konuşmazdı ama hiç sinirlenmedi bile geldi sarıldı su güzelliğe yakışmıyor bu sözler uzatma karıcm dedi.. Yani evde pijamalarla ne kadar bakımlı olacağım ki? Var mi evde böyle hem rahat hem şık olabilecek önerileriniz? Birde bebeklerle surekli bakımlı olmak mümkün mü gerçekten?
Erkeklerin bu noktadaki patavatsızlığı genelde o kadar içgüdüsel ki ciddiye alıp kızmak mı lazım yoksa acıyıp gülmek mi bilemiyorum ben bazen. Yani neye kırıldığınızı çok iyi anlıyorum ama bu tavırlar çoğunlukla beynin kıvrımlarından süzülüp de ortaya çıkan tavırlar değil işte. (Zaten bazı durumlarda gerçekten beyinlerinde bi kıvrım var mı yoksa düz otoban mı oralar diye çok sorguluyorum ben :KK53:)

Ne diyorduk, kadın erkek fark etmeksizin bu şekilcilik az ya da çok hepimizde var. Estetik beğenimizi kazanan, dürtülerimizi harekete geçiren insanlara karşı içgüdüsel olarak daha pozitif davranıyoruz. Ama kadınlar bu durumu idare ve ifade etmekte çok daha iyiyken erkekler bildiğin vasatlar.

Özellikle bu görselle tetiklenme ve bu beğenme/uyarılma halini direk dışa vurma durumu erkeklerde çok fazla. Ciddiye alıp kızsak diyorum ama sizin anlattığınız durum için kızamadım da. Baksanıza ufak bi kıyafet degisikligi ve hafif bi makyajla bile "aa karşımda yeni bi kadın var" hissine kapılıp yeni ve parlak bi oyuncak görmüş 3 yaşında çocuk moduna geçmiş enişte bey. Komik yani :KK70:

Size şu sahneyi bırakayım akşam akşam da keyfiniz yerine gelsin :KK70:

İlk çocuğum yani kızım sabaha kadar sallanmadan uyumayan gün içinde devamlı kucakta gezen yoksa ağlayan bir bebekti.. bazı günler pusetinde banyoya koyar duşakabin Açık banyo yapardım.. yine pusetinde yanıma alır saçımı makyajımı yapardım. Hiç salmadım kendimi.. çocuktan öncede çocuktan sonrada heran dışarı çıkacakmış gibi hazırlanır öyle takılırım evde yoksa modum düşer..
Pusette duran bebek iyidir :)
Benim bebeğim bir buçuk sene kucağımda bana ev gezdirdi .
sırt üstü uyanık olduğu sürece asla yatmadı ama asla
Bunun için sırtında bir sorun mu var diye doktora bile götürdüm .
Bebeğim pusetinde duran bir bebek olsa idi dünyalar benim olurdu :)
Şanslıymışsınız

Şanslıymışsınız
Yok ben yanlış anlaşıldım :) bu işleri yaparken kucakta olamayacağı için puseti kullanıyordum,ağlaya zırlaya yapıyorduk bişeyler.. onun dışındaki tüm vakitlerde kucakta hoppidi hoppidi gezecek sırtı yatağa geldiği an ağlayacaktı..

ne yani şimdi görselliğe göre mi yaklaşım yapıyo , dediklerimizi yaptırmak için illa full bakımlı mı olmalıyız,bi yerde okumuştum erkekler görsel hafıza olarak kadınlar duyusal olarak hareket ederler diye doğruluğu var mı acaba

Erkekler boyle malesef ama en azından bakımlı gorunce baya bı farklılasıyor bunıda dıle getırmıs ben olsam bunu kullanır o dusuncesıne pısman ederım(bakımlı olursan hersey olur dusuncesı). Taytlar al 6 7 degısık renk model ustune sık duran swetlerden al gobek yoksa gobek acık fılan onlarda rahat ben hep tayt gıyerım yada tayt gıbı rahat kotlardan sen rahat ederken oda bakımlı gorsun aksamda gelınce ısveyle cılveyle banyonu yap o cocuklara baksın madem yok dıyemeyecek at cocukları ustune. Makyajıda bı fondeten bı rımel zaten yetıyor ınsana topuz fılan. Zaten cocuklara bı oyuncak verıp sac duzlestırmek makyaj yapmak 15 dakıkanı alır

Şanslıymışsınız
Aynen ya... benim kızım da sırtı yatağa değdigi an ağlayan bir bebekti. Ben de çok düşündüm acaba sırtında bir sorun mu var diye. Ben de kaç sefer bebekle banyo yapmışımdır. Babası 15 dakika bile bakamadığı için banyodan içeri atıyordu resmen.... Çocuğum bu kadar huzursuz ve huysuz olduğu için hep kendimi suçluyorum acaba çok mu mana buldum diğer insanlarda.. Birilerinin ahı mı tuttu diye düşünüyorum... Benim kanımdan benim kızım napalım Allah sağlık sıhhat versin deyip yoluma devam ediyorum... Şimdi çok tatlı bıcır bıcır bir prenses oldu. Ama hala çok zor bir çocuk... Her dönemi sancılı geçiriyoruz. Ama ben saldım... karışmıyorum. Kendi halinde takılıyor. Çünkü asla asla bir şeyi öğrenmek denemek istemiyor. Mesela kış günü herkes montla dolaşırken benim kızım kısakollu tişört giymek istiyor. Ses etmiyorum. Karışmak sadece daha hırçın olmasına sebeb oluyor. Mesela bütün gün hiçbir şey ( evet sıfır) yemiyor. Koyuyorum yemek çorba vs önüne yemiyor. Sen bilirsin diyorum. Bir çocuk köfte patates sevmez mi benim ki sevmiyor. Banyo yaptıramıyorum tırnaklarını kesemiyorum. Dişlerini fırçalamıyor. Olması gereken herşeye karşı geliyor. Uzun zamandır karakterini geliştirmek için hiçbir şey yapmıyorum, tükendim. Okulda öğretmeni memnun gelişimi normal seyrinde imiş. Çok daha mesafe alabilirdik ama olmuyor. Her saniye vicdan azabı içindeyim .... Neden buraya bunları yazdım bilmiyorum.

Aynen ya... benim kızım da sırtı yatağa değdigi an ağlayan bir bebekti. Ben de çok düşündüm acaba sırtında bir sorun mu var diye. Ben de kaç sefer bebekle banyo yapmışımdır. Babası 15 dakika bile bakamadığı için banyodan içeri atıyordu resmen.... Çocuğum bu kadar huzursuz ve huysuz olduğu için hep kendimi suçluyorum acaba çok mu mana buldum diğer insanlarda.. Birilerinin ahı mı tuttu diye düşünüyorum... Benim kanımdan benim kızım napalım Allah sağlık sıhhat versin deyip yoluma devam ediyorum... Şimdi çok tatlı bıcır bıcır bir prenses oldu. Ama hala çok zor bir çocuk... Her dönemi sancılı geçiriyoruz. Ama ben saldım... karışmıyorum. Kendi halinde takılıyor. Çünkü asla asla bir şeyi öğrenmek denemek istemiyor. Mesela kış günü herkes montla dolaşırken benim kızım kısakollu tişört giymek istiyor. Ses etmiyorum. Karışmak sadece daha hırçın olmasına sebeb oluyor. Mesela bütün gün hiçbir şey ( evet sıfır) yemiyor. Koyuyorum yemek çorba vs önüne yemiyor. Sen bilirsin diyorum. Bir çocuk köfte patates sevmez mi benim ki sevmiyor. Banyo yaptıramıyorum tırnaklarını kesemiyorum. Dişlerini fırçalamıyor. Olması gereken herşeye karşı geliyor. Uzun zamandır karakterini geliştirmek için hiçbir şey yapmıyorum, tükendim. Okulda öğretmeni memnun gelişimi normal seyrinde imiş. Çok daha mesafe alabilirdik ama olmuyor. Her saniye vicdan azabı içindeyim .... Neden buraya çocuğun

Çocuğunuzun huyu bu
Sizinle ilgisi yök :(
Allah kolaylık versin canı sağ olsun

Hergün alarm kurun esiniz gelmeden yarım saat önce saçınızı üstünüzü duzeltıp hafif makyaj yapın. Bu size de iyi gelecektir. Ve yemekten sonra mutlaka çay veya kahve keyfi yapın eşinizle.

Back