Bakımlı ol(a)mamak..

Kuzum sen kocan gelmeden makyaj yap dekoltelerini giy sacini basini yap eve gelsin begeniyor ya tam öpecekken ver eline süpürgeyi kovayi al sana bakimli kadin
Hahah harikasın yaa :) gocunmaz ama yapar sağolsun. Ama hem kendime bakmaz hemde evi temizlemezsem hic elini sürmüyor bir işe :)

Hele bide yumoş kokan eşofman giydiysem benden iyisi olmuyor bazen ama adam beğenmiyormuş :)))

Ya sizin uranyumla calistiginizi falan mi saniyorkendileri grip olsa sanirsin ustlerinden tır gecti
Bazen insanim ben insan diye hatırlatmalar yapıyorum. Talia yemez talia uyumaz talia üşümez talia hasta olmaz ne bu melaike mi? Insanim ben yeter diyorum da ne fayda.

Hele bide yumoş kokan eşofman giydiysem benden iyisi olmuyor bazen ama adam beğenmiyormuş :)))
Sen onu begeniyormusun peki . Birde bu acidan bak. Biz eşlerimiz bize begenmedikleri yonlerimizi söyleyince kendimizi kötü hissediyoruz. Kendimizi eksik suçlu görüyoruz. Ben kendim için kendime bakiyorum . Olduğu kadar. Kendime saygı duymazsam kimse bana saygı duymaz. Kimse mükemmel değildir. Bende öyle.

2 cocukla zor oluyordur haklısınız fakat benim 1 çocuk oldugu için kendime zaman ayırıyordum,bazen kendime bakamıyorum, eşim de çoğu şeyi yapmama ragmen birşeylere kusur buluyordu yemekleri 2 3 çeşit istiyordu VS. Sonra daha özenli giyinip makyaj fön yaptıgım günlerde ise evin dagınıklıgını görmez bir de dışardan yemek söylerdi, yorulmuşsundur sen diyerek. Bu yüzden hep bakım yaparım kalan zamanda ev işleri fakat şuan çalıştığım için zaten giyim saç fön temizlik daha da dikkat ediyorum ev haline göre, ama evde de güzel renkli taytlar ve güzel çeşit çeşit kıyafetler var hafif de Bi makyaj pekala yeter

Bence iki küçük çocukla bakımlı olmak imkansız. Gece uykusuzluktan gözlerinin altı mosmor oluyor istediğin kadar göz makyajı yap nafile... Tüm gün elin sudan hiç çıkmıyor, nasıl bakımlı ellere tırnaklara sahip olabilirsin ki.... Güzel giyinsen yarım saat içinde yemek kokacak ya da çocuklara birşey yedirirken lekelenecek. İnsanlar bırakın süslenmeyi tuvalete gidemiyor çocuk varken...

Bazı cocuklar sakin tabiatlı oluyor onların anneleri belki bakımlı olabilir.

Anneleri tamamen haklı buluyorum hem hiçbir seye yardım etmeyen hem de eşinden bakımlı olmasını isteyen erkekleri de öküzün önde gideni olarak görüyorum.

Fakat şöyle bir durum da var; Dediğim gibi hak veriyorum bir yandan fakat etrafımda bazı anneler görüyorum; kokuyor. Yani kendisi de rahatsız oluyordur eminim ama leş gibi kokuyor. Ben özellikle emziren annelerin daha dikkatli olmasını beklerim. Yani ben 2 metre uzaktan kadının sütle karışık kötü ter kokusunu alıyorum çocuk bir de emmek zorunda valla acıyorum bebelere. Öte yandan annenin durumunu da anlıyorum ama ne olur bebişleriniz için ne yapıp edin banyo yapın. Benim kızım da çok zordu ama ben özellikle de emziriyorken kızıma saygımdan ölsem de bitsem de hergün duşumu alıyordum, kıyafetlerimi sürekli değiştiriyordum. Mesela bazı anneleri görüyorum ( dedigim gibi bir yandan da anlıyorum ama) bakamıyorum bile, gözleri çapak içinde kokuyor üstü başı perişan saçlar başar dağılmış ( bir zamalar belki bende öyleydim ama olmamalı işte ) Tamam süper bakımlı jilet gibi olmayalım ama biraz da etrafımızdaki insanlar için özellikle de bebişlerimiz için kendimize dikkat edelim.

Ay resmen ilham aldim gidip sacimi duzlestiriciyle yatistirdim bi rimel bi kalem bi ruj surdum
Yaa çok tatlısınız bende dün çok geç uyudum sabah erken kalktım hiç bişey yapasım yoktu bende sizden ilham alıp hemen saçlarımı yatıştırıyorum

hanımlar bu arada çocuklarınız emzik emiyorsa banyoda aynanın önüne koyun pusetin içine,emziği verin bide şarkı açın hem onunla konuşup hem hazırlanabilirsiniz. Ben arada dans filanda ediyorum o yavrumda şapşal şapşal napıyo bu kadın diye izliyor. Benim küçük için yöntemim bu yani. Normalde asla kucaktan inmek isteyen bi çocuk değil ama bu şekilde hazırlanana kadar oyalanıyor. Bi yere gitmem gerekiyorsa da bu yöntemle hazırlanıyorum. Saçımı,makyajımı herşeyimi yapabiliyorum.

Nıye şok oluyorsunuz.erkeklerım hepsı aynı. Şaka gibi.adam ne demıs ya.sız orada sıcmaya vakıt bulamıyorsjnuz.yorgunluk ayrı bıtkınlık ayrı.paikolojısı ayrı.kendınıze bakmanız ıcın teşvik edıyor aklı sıra.bunlar aldatir aldatınca da ee sen de cok salmıstın ama der.

Geçen yeğenlerim bende kaldı. Yaşları sizinki gibi. Unutmuşum küçük çocuk bakmayı. Oturacak zaman bulamadım. Devamlı bir yedirme, uyutma, toplama hali. Gerçekten yorucu.

iyi yönden bakarsak, ikisi beraber büyüdüğünde, kendinize ayıracak daha bol vaktiniz olacak inşallah.

ama iki küçük bebek çok yorucu. O sebeple gayet anlaşılabilir haliniz ve eşinizin size teşekkür etmesi gerek.

tavsiyem bir kaç küçük basic kıyafet alabilirsiniz, uyumlu olan. Penye geniş pantolonlar, uyumlu t shirtler. Eşiniz gelmeden üstünüzü birkaç dakikada değiştirirsiniz. Pijama eşofman modundan akşam dahi olsa çıkmak size de iyi gelecektir bence.

Benim kızların arasında da 1.5 yaş fark var. Hatırlıyorum da o yaşlarda makyaj yapmayı bırakın gözümün çapağıyla geziyordum. Çok çok zor. Şimdi biri 10 biri 8.5 yinede kendime fazla zaman ayıramıyorum. Hep bir koşturmaca.

Bir buçuk yaşında bebeğim var
Eski halimden eser yok
Eski resimlerime bakınca ben bile kendime ayrı bir saygı duyuyorum
Bir ay kaslarımı alamadığım oluyor , bebeğim uyuyunca vakit olsa da benim kolum kalkmıyor .
Bu durum pek de umurumda değil şuanda

Hangimiz karşımızdaki insan bakımlı olsun istemeyiz ama bunu söylemenin bir adabı var. Hele ki 2 çocukla akşama kadar dinlenme fırsatı olmayan bir anneye de her gün böyle olsan denmez. İlla teşvik edip moral verecekse de hayatım bugün çocuklar daha az yormuşlar heralde bi enerjik gördüm seni filan deseydi yeterdi. Niye sıvamış anlamadım. Ne gerek vardı? Süse püse bakıma bu kadar önem veren erkekler de bir zahmet eve yardımcı alsalar.

Eşinizin söylemi hoş değil ama bakımsız olmakta doğru değil.. öğlen uyumuyor mu çocuklar ? O saati kendinize ayırsanız ?
5 ve 2,5 yaşında 2 çocuğum var,doğum yaptığım gün dahil duşumu almayıp bakımımı yapmadığım tek bir gün olmadı. Evde pijama yerine rahat ama daha şık şeyler seçebilirsiniz.

Esimin gözünden ben

Kuaföre gitmek lüks artık benim içinde geçen bir arkadaşa dedim gelmişken benim bıyıkları alıver
Ben beceremiyorum. Aldı sagolsun. Sonunda da demez mi ayy kiz elin yuzun açıldı . Dalga geçiyor sandım güldüm baktım ciddii

Esiniz icin degil kendiniz icin kendinizi salmayin. En azindan pijamalardan kurtulun. Bunu kendinjz icin yapin. Psikolojiniz de daha iyi olur. Kendinize deger verdiginizi gosterirsiniz. Birakin hersry dort dortluk olmak zorunda degil. Ama kendinizi birakmayin. Hayat gelip geciyor. Bir vun bir bakiyorsunuz ki yuzumdeki bu cizgiler ne zaman olustu, amma da salmisim kendimi diyorsunuz ve kimse size sacinizi supurge ettiniz diye madalya vermiyor. Ustelik kendine deger verenler daha cok deger goruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…