Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

bugünü önceden planlayınca listeye uymak için elimden geleni yaptım..inanın çogunu yapmazdım..
bugün neler yaptım:
evi eşim süpürdü ben sildim
yatakodasını topladım
bir kaç kez çamaşır yıkadım,astım,
dünden kuruyanları topladım,yerleştirdim
bulaşık makinesini topladım
mutfagı temizledim
çöp kutusunu sildim
nevresim degiştridim(işte bugün değiştirdigim nevresim..en sevdigim nevresim :)
Image-251.jpg

kendim için:
banyo sonrası saç bakım yagı(iksir :) ve yüzüme peeling
tırnak eti iticiyle tırnak etlerimi geriye ittim
el ve ayaklarıma oje sürdüm
bugünü de başarıyla tamamladım :))

bugünü önceden planlayınca listeye uymak için elimden geleni yaptım..inanın çogunu yapmazdım..
bugün neler yaptım:
yatakodasını topladım
mutfagı temizledim
çöp kutusunu sildim
Eki Görüntüle 1336646

kendim için:
bende beğendim nevresimini kelebekler harika:KK68:
ben nevresimi dün değiştirdim senin listenden farklı olarak
ama bakım işi hiç olmadı :KK43: artık bende yarın yaparım:63::KK51:

Bugün de aklıma gelenleri yazayım.

Deneyin :) 'kırmızı ruj bana yakışmıyor' ne bileyim 'kısa paça pantolon bana yakışmıyor' gibi tabularınız olmasın.Size yakışan bir kırmızı tonu, size yakışan bir eyeliner çekme tekniği, size yakışan bir kısa paça pantolon mutlaka vardır.Yeniliklere açık olun,deneyin.

Eyeliner konusunda sıkıntı çekenler, boş bir vaktinizde geçin aynanın karşısına,sürün sürün silin, alıştırma yapın.Eliniz alışınca çok kolay olacak eyeliner çekmek.Kalemler genelde akar, eyelinersa her zaman kusursuz görünür :KK66:

Dişlerinizde bir kusur varsa ertelemeyin, napın edin yaptırın.gerekirse yemeyin, içmeyin yaptırın.tel takmak gibi uzun süreli tedaviler gözünüzü korkutmasın, sonuçta sayılı gün çabuk geçiyor ve ömür boyu inci gibi dişleriniz oluyor :)

Dik durun.Bu sizi güvenli gösterir.2 kadını aynı giydirelim, aynı bakımı yapalım, dik duran daha gösterişli, daha çekici durur.Bunu alışkanlık haline getirmek için başınızın üzerinde kitapla gezebilirsiniz evin içinde, işe yarıyor.

Mümkünse toplum içinde sakız çiğnemeyin.Çiğniyorsanız da dikkatli çiğneyin.Cak cak çirkin bir şekilde sakız çiğneyen kadın istediği kadar şık ve bakımlı olsun, itici görünür.

Çantanızda cımbız ve törpü içeren minik bir set bulundurun.tırnağınızın ne zaman kırılacağını bilemezsiniz.özel günlerde çantanızda mutlaka yedek çorabınız ve hatta minik dikiş setiniz olsun.Yoksa yılbaşı gecesi özenle seçtiğiniz kıyafetinizi ve saçınızı makyajınızı 'kaçık bir çorap' veya 'patlamış bir fermuar' gölgede bırakabilir.bu tip özel günlerde giyeceklerinizi önceden tam takım deneyin.belki de çamaşırınız o kıyafete uygun değildir, ya da o pardösü o elbiseden kısadır ve çirkin duracaktır, belki ayaklarınız ayakkabının içinde öne kayacak ve silikon takılması gerekir gibi küçük ayrıntıları fark etmenizi sağlar.yine kırmızı veya koyu renk oje kullanıyorsanız, ojeniz mutlaka çantanızda olmalı.minik bir ayna da görüntünüzü kontrol etme olanağı verir.Dişinizde maydonozla gezmezsiniz :)

Makyajınızı mutlaka yeterince ışıklandırılmış ortamda yapın.Yoksa gün ışığına çıktığınızda korkunç bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz :)

Kalıcı makyaj yaptırıp da pişman olmayan tanıdığım olmadığını ekleyeyim.kaş modası değişken, bir kavisli kaş moda oluyor, bir kalın kaş, birara uzaylı gibi yukarı bakıyordu kaşlar :) ve bu kalıcı makyajların rengi attıkça pembe, mor, mavi gibi renklere dönüyorlar, kimse pembe kaşlar arzulamaz.dudaklarda çerçeve de makyajsızken korkunç görünüyor. Zaten çerçevenin modası da geçti.Siz bunlar kızardıkça bozardıkça rötuş yaptırmak zorunda kalırsınız, artık beğenmediğiniz birşeye habire para ve zaman harcarsınız, her defasında o kaşlar kızarır kabuk tutar bilmemne, insan içine çıkamazsınız.benden söylemesi :) kaşlar için özel kalemler, rimeller, farlar var.illa birşey yapmanız gerekiyorsa bunları kullanın.Bir parça vazelin sürmek bile kaşları belirginleştiriyor ve dağılmalarını önlüyor.

Mas
bugün neler yaptım:
yatakodasını topladım
mutfagı temizledim
çöp kutusunu sildim
Eki Görüntüle 1336646

kendim için:
masaaalah canım süoersin

evet haklısın kacıyorum galıba
bugun uyanıp tum sosyal medya baglantılarımı kapattım. tlf da bi süre herkese cvp vermeyecek acıl aılevı seyler ıcın bazen kullanıcam.
bı 10 15 gün kadar kafam da ruhum da dınlensın ıstıyorum.
yapmaya heves edıp yapmadıgım bı cok sey var bu kılo vermek de buna dahıl.
-binicilik sporunu yarım bıraktım ılerletmek ıstıyorum ( maddı olarak bıraz agır bı spor o yuzden kpss sonrasına erteledım baba parasıyla lüks olmaz)
- merak uyandıran heveslendıgım kıtaplar var 3-4 tane (1.sı bin muhtesem gunes 2.si milenaya mektuplar 3.deli cocugun güncesi 4.ucurtma avcısı vs..)
- Kuran mealını bitirmek istiyorum (baskalarının yorumlarından degıl anladıklarımı ırdeleyerek bılmek ıstıyorum)
-kpss programı hazırlayıp uymak ıstıyorum ( herseyın başı para kpss yı kazanıp ekonomık ozgurluggumu kazanmam gerekıyor. özelde calısma sansımda var fakat ozelın maası daha dusuk ve calısma suresı devlee gore cok uzun - ögretmenim )
-spor ve dıkkatlı beslenmeyı de bır arada uygulayıp yasam tarzı halıne getırmek ıstıyorum ( ve bi sürü kilocuklar _bi 15 kılo kadar_ verip kendımı de herkesı de sasırtmak degısıklık yapmak ıstıyorum)

BUNLAR İSTEYİP YAPMAYA YANASMADIGIM, YANASSAM DA YAKIN GUNLERDE VAZGECTIGIM SEYLER.
hepsıne baslamak ıstiyorum.

bu hale kışısel gelısım uzamanları "atalet" diyor. Yenmek gerek.. bı kere yenınce def edebılıyorsun yenemeyınce o senı yıyıp duruyor pısmanlık ve hırs arasında kalıp gucsuzlesıyorsun.

bugun adımı attım Yarın DAHA SAĞLIKLI BIR GÜN OLACAK BENIM İÇİN

VAKTIMI YIYIP BENI PASİFLENDİREN SEYIN buyuk ölcüde sosyal medya olduguna karar verdım dozunu ayarlamak ıcın bı sure kullanmayacagım . (çok fazla zamanımı alıp dıger seylerı sonra yaparım bosver dedırtıyor..)

bılgısayarıda sadece KK ve muzık ıcın kullanıyorum. KKdan ayrılmayacagım ne zaman ayrılsaam kılo alıp dondum en son 1 yıl kadar once yogun gelmısım onun ustune 8 kılo almısım mesela bıraktıgım sure ıcınde.

Üstelik kilo verdıgım zamanlarda 3 *4 kılo bıle olsa adet düzenım yerıne oturuyor kılo aldıgım donemler bazen atlıyor bozuluyor..
Canım seninle çoğunlukla aynı sorunlarla mücadele ediyorum bende ayrıyeten bir çoçukta bide koca var 15 kilo vermem Lazım saclarım eski uzunluğuna erişmesi Lazım ve KPSS en önemlisi bu hep ertelediğimiz ailem için ne işim bitiyor nede hayatın telaşı yoruldum artık yoruldum Gözlerimi kapatıp Herşeyin eksi haline dönmesini istiyorum

Merhaba simsims,
Burayı yeni takip ediyorum.Yüz küsür sayfayı okumadım.Fakat anladığım kadarıyla paylaşımlar ve görüş alışverişlerinin yanısıra günlük işlevide görüyor.Sanıyorum bakıma dair alışkanlıklarınızı oturtmak ve istikrarı sağlamak için yazıyorsunuz. Konuyu açalı 5 ay olacakmış neredeyse, bir durum değerlendirmesi yapabilir misiniz? Kendinizde 5 ay öncesine göre nasıl bir gelişme görüyorsunuz? Merak ettim.Yazmayı bende önemserim, etkili bir yöntemdir.Neyi yapıp yapmadığınızı, eksik kalanları hatırlatabiliyor.

Merhaba simsims,
Burayı yeni takip ediyorum.Yüz küsür sayfayı okumadım.Fakat anladığım kadarıyla paylaşımlar ve görüş alışverişlerinin yanısıra günlük işlevide görüyor.Sanıyorum bakıma dair alışkanlıklarınızı oturtmak ve istikrarı sağlamak için yazıyorsunuz. Konuyu açalı 5 ay olacakmış neredeyse, bir durum değerlendirmesi yapabilir misiniz? Kendinizde 5 ay öncesine göre nasıl bir gelişme görüyorsunuz? Merak ettim.Yazmayı bende önemserim, etkili bir yöntemdir.Neyi yapıp yapmadığınızı, eksik kalanları hatırlatabiliyor.
merhaba :) çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki hayatımda çok şey değişti.. geçen marttan beri diyet günlüklerinde blog gibi hem düşüncelerimi hem yediklerimi paylaşamaya başladım ve belli bir düzen oturttum.. sonrasında kişisel bakım ve ev işleriyle ilgili de kendimi motive etmek için aynı sayfada devam etmek yerine bu sayfayı açtım.. resimlerle saglıklı beslenmedeki istikrarı kişisel bakımım ve ev bakımımda da saglamak ve burda benim gibi hissedenlerle buluşmak istedim.. mart ayında kk da topik açtıgımda tamamen bitmiş, tükenmiş, mutsuz, depresyonda biriydim.kadın kimligini unutmuş, unuttugu için de kimligini kaybetmiş bir kadındım..işimde mutsuz,özel hayatımda mutsuz, evimde mutsuz ve bakımsızken bir gün bunu degiştirmeye karar verdim ve yazmaya başladım.. yazdıkça mutlu oldum,kendimi tanıdım.. tanıdıkça yazdım, mutlu oldum, kilo verdim..işte böyle muhteşem bir kısır döngüdeyken, bu kısır döngüye hem kişisel hem ev bakımını katmak için bu topigi açtım..çünkü eksik kalmıştı bir yanım.. ev işlerini düzenli yapmaya,planlamaya başladım.ev kıyafetlerimi değiştirdim.eşofman ve pijamayla evde dolaşmak yerine kendime güzel güzel taytlar tünikler aldım.kişsel bakım,kişisel gelişim, saç, makyaj hepsine dikkat ettim.. ve geldigim nokta gerçekten beni mutlu eden bir nokta.. klasik bir laf ama "çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır" derler yaa.. aynen öyle.. kendimi sevmeyi, deger vermeyi, önemsemeyi ögrendim.. ben güzel ve bakımlı bir kadın oldum,ilk önce ruhumu besledim sonra kendimi yeniledim.. :KK36:

Aysar_ Aysar_ tabi "muhteşem bir kısır döngü" yanlış oldu.. Muhteşem bir değişim,biriyle beslenen,aynı zamanda yenikleri de içine alan güzel bir etkileşim diyebilirim :KK66:

teşekkür ederim canım :KK68: eskiden nasıldın peki anlatsana? eski sen nasıldın?
Ben 170 boyunda sacları beline kadar uzanan 63 kiloda Sülün bir bir kızdım yürüdümü herkesi kendine baktırabilen bir kız Elleri ojesiz gezmeyin bu KonuDa mütavazi olamayacam ama doğumdan sonra 86 kiloda Saclarını küt olan tırnakları kısa bir kadın oldum bu değişim 9 ayda oldu canım ne yazık ki şimdi biraz toparladım gene

Ben 170 boyunda sacları beline kadar uzanan 63 kiloda Sülün bir bir kızdım yürüdümü herkesi kendine baktırabilen bir kız Elleri ojesiz gezmeyin bu KonuDa mütavazi olamayacam ama doğumdan sonra 86 kiloda Saclarını küt olan tırnakları kısa bir kadın oldum bu değişim 9 ayda oldu canım ne yazık ki şimdi biraz toparladım gene
canım benim evlilik, dogum bize kendimizi bir süreligine unutturuyor ama o da sensin bu halinde.. istersen gene öyle olabilrsin.. sen de yaz neler kişisel bakımını,neler yaptıgını.. bak, gör nasıl değişiyorsun :KK66:

merhaba :) çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki hayatımda çok şey değişti.. geçen marttan beri diyet günlüklerinde blog gibi hem düşüncelerimi hem yediklerimi paylaşamaya başladım ve belli bir düzen oturttum.. sonrasında kişisel bakım ve ev işleriyle ilgili de kendimi motive etmek için aynı sayfada devam etmek yerine bu sayfayı açtım.. resimlerle saglıklı beslenmedeki istikrarı kişisel bakımım ve ev bakımımda da saglamak ve burda benim gibi hissedenlerle buluşmak istedim.. mart ayında kk da topik açtıgımda tamamen bitmiş, tükenmiş, mutsuz, depresyonda biriydim.kadın kimligini unutmuş, unuttugu için de kimligini kaybetmiş bir kadındım..işimde mutsuz,özel hayatımda mutsuz, evimde mutsuz ve bakımsızken bir gün bunu degiştirmeye karar verdim ve yazmaya başladım.. yazdıkça mutlu oldum,kendimi tanıdım.. tanıdıkça yazdım, mutlu oldum, kilo verdim..işte böyle muhteşem bir kısır döngüdeyken, bu kısır döngüye hem kişisel hem ev bakımını katmak için bu topigi açtım..çünkü eksik kalmıştı bir yanım.. ev işlerini düzenli yapmaya,planlamaya başladım.ev kıyafetlerimi değiştirdim.eşofman ve pijamayla evde dolaşmak yerine kendime güzel güzel taytlar tünikler aldım.kişsel bakım,kişisel gelişim, saç, makyaj hepsine dikkat ettim.. ve geldigim nokta gerçekten beni mutlu eden bir nokta.. klasik bir laf ama "çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır" derler yaa.. aynen öyle.. kendimi sevmeyi, deger vermeyi, önemsemeyi ögrendim.. ben güzel ve bakımlı bir kadın oldum,ilk önce ruhumu besledim sonra kendimi yeniledim.. :KK36:
Aysar_ Aysar_ tabi "muhteşem bir kısır döngü" yanlış oldu.. Muhteşem bir değişim,biriyle beslenen,aynı zamanda yenikleri de içine alan güzel bir etkileşim diyebilirim :KK66:
Vallahi sizi tebrik ederim! :KK9: Açık yüreklilikle anlattığınız içinde çok teşekkür ederim.
Öncesi-Sonrası gibi olmuş :) Ne mutlu size. Kendinize büyük bir iyilik yapmışsınız.Dikkat çekmek istediğim bir nokta; bu yaptıklarınızın işte bakım-dış görünüş durumlarının medeni durumla hiçbir ilgisi yok bence. Her ne yapmışsanız kendiniz için yapmışsınız. Ve sonuçta ortada :) Eminim bu yenilenmiş halinizin eşinize/sevgilinize, arkadaşlarınıza,dostlarınıza pozitif manada yansımaları olmuştur.
Ayrıca KK'daki konular silinmiyor biliyorsunuz ilerde yine aynı durumlardan müzdarip olursanız bu konularınızı okuyup güç alabilirsiniz. 'Vay be ben ne yapmışım zamanında' diyebilirsiniz. :) Bu forumda bakımdan veya ev işlerinden dert yananların konularına rastlamıştım.Sizin bu yöntemi onlara önermek lazım aslında
:KK66:

X