Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

eveeet sınavlar bitince gelicem demiştim hafta sonu bitti sınavlar ve ben geldim.

Öncelikle doğumdan kalma fazla kilolarım var. Cilt bakımım sıfır, vücut için ayda bi kere ağdaya butlaka gidiyorum. losyon aklıma gelirse kullanıyorum. Makyaj bazen dışarı çıkarkenn yapıyorum. Yani oldukça salık yaşıyorum.

Diodermina nın cilt ürünlerine bakıyorum sabahtan beri alıcam sanırım onları. Ama bu gün yüzümü gül suyu ile temizledim, az önce de mango özlü sabunla yıkadım. Şimdi kalkıp saçımı başımı toplayayım parfümleneyim eşim gelecek.
Yeniden doğmam lazım kızlar

Ben bakımlı bir bayan sayılmam hatta bakımsız kategorisine girdiğim bile söylenebilir:)
Ama bu topiği çok sevdim bundan sonra okuyacağım yararlı bir topik olmuş Simsim :)
İnşallah bende birgün bakımlı biri olurum. Bu aralar cok saldım kendimi :110:
teşekkür ederim canım :KK68: hadi sen de buraya ne yapmak istedigini,neler yaptıgını yazmaya başla :KK25:

eveeet sınavlar bitince gelicem demiştim hafta sonu bitti sınavlar ve ben geldim.

Öncelikle doğumdan kalma fazla kilolarım var. Cilt bakımım sıfır, vücut için ayda bi kere ağdaya butlaka gidiyorum. losyon aklıma gelirse kullanıyorum. Makyaj bazen dışarı çıkarkenn yapıyorum. Yani oldukça salık yaşıyorum.

Diodermina nın cilt ürünlerine bakıyorum sabahtan beri alıcam sanırım onları. Ama bu gün yüzümü gül suyu ile temizledim, az önce de mango özlü sabunla yıkadım. Şimdi kalkıp saçımı başımı toplayayım parfümleneyim eşim gelecek.
Yeniden doğmam lazım kızlar
hoşgeldin canım:KK24: bi yerden başlamak lazım ve sen o noktaya gelmişsin, artık zamanı gelmiş,hadi yaz buraya nasıl olmak istiyorsun ve neler yapıyorsun :KK66:

Saçıma elime yüzüme maskeler yaparım. 2 ayda bir cilt bakımına gitmeyr özen gösteririm. Epilasyonumu temizliğime çok dikkat ederim. Ama makyaj yapayım giyinip kuşanayım saçıma modrl vereyim yok ben de. Evde de öyleyim dışarda da. Hiç sevmiyorum bu özelliğimi.
diger kızlara dedigim gibi canım.. hayal et,yaz ve yap bu kadar basit :KK15:

simsims simsims bak şimdi sana nasıl olduğumu anlatıcam;
altımda ayrı üstümde ayrı eşofmanımsı kıyafetler var,alt pembe üst siyah beyaz çizgili gayet alakasız:KK12:
tırnaklarımdaki ojelerin yarısı soyulmuş yenilenmesi gerekiyor.
kaş-bıyık zamanım geldi ama kuaföre gitmeyi üşeniyorum.
saçlarımın dibi geldi boyanması lazım ama renginde oynama yapmak istediğim için ve henüz karar veremediğim için öylece duruyor.bu arada atkuruk yapıp ördüm,ama şimdi her tarafından tiftik tiftik saç çıkmış vaziyette.
yüzümde sivilceler çıktı,elimde egzama hortladı.

nasıl ama,benden adam olmaz:KK70:

simsims simsims bak şimdi sana nasıl olduğumu anlatıcam;
altımda ayrı üstümde ayrı eşofmanımsı kıyafetler var,alt pembe üst siyah beyaz çizgili gayet alakasız:KK12:
tırnaklarımdaki ojelerin yarısı soyulmuş yenilenmesi gerekiyor.
kaş-bıyık zamanım geldi ama kuaföre gitmeyi üşeniyorum.
saçlarımın dibi geldi boyanması lazım ama renginde oynama yapmak istediğim için ve henüz karar veremediğim için öylece duruyor.bu arada atkuruk yapıp ördüm,ama şimdi her tarafından tiftik tiftik saç çıkmış vaziyette.
yüzümde sivilceler çıktı,elimde egzama hortladı.

nasıl ama,benden adam olmaz:KK70:
bir tek egzama üzdü beni.çünkü biliyorum stres ve üzüntü kaynaklı ve bu geçmedikçe de zor geçiyor..inşallah tez zamanda geçer.. onun dışındakiler kolay düzelir.. kıyafetin alakasızsa, ya altına uygun giy ya da üstüne uygun giy :KK66: bu haftasonu kaş bıyık ve saçını halledebilirsin.. ayrıca tiftik saç güzeldir.. mesela ben bazen topuz yaparım ama o kadar muntazam olur ki dogal gözükmez gözüme.. ben de sanki akşam olmuşta saçlarım hafif dagılmış havası vermek için yanlarından tiftik tiftik yaparım,aynı şeyi örgü ve saç kuyrugunda da severim.. bu arada senin bi topikte fotonu gördüm haftasonu gezmesi için diyordu.. bence gayeeeeet kokoşsun… :KK37:

Son düzenleme:
bir tek egzama üzdü beni.çünkü biliyorum stres ve üzüntü kaynaklı ve bu geçmedikçe de zor geçiyor..inşallah tez zamanda geçer.. onun dışındakiler kolay düzelir.. kıyafetin alakasızsa, ya altına uygun giy ya da üstüne uygun giy :KK66: bu haftasonu kaş bıyık ve saçını halledebilirsin.. ayrıca tiftik saç güzeldir.. mesela ben bazen topuz yaparım ama o kadar muntazam olur ki dogal gözükmez gözüme.. ben de sanki akşam olmuşta saçlarım hafif dagılmış havası vermek için yanlarından tiftik tiftik yaparım,aynı şeyi örgü ve saç kuyrugunda da severim.. bu arada senin bi topikte fotonu gördüm haftasonu gezmesi için diyordu.. bence gayeeeeet kokoşsun… :KK37:
ya evet egzama başıma bela oldu,tam geçiyordu düzeldi derken yeniden hortladı,deterjanlarda yapıyor bende.evet gördüğün topikteki benden hafta içi hiç eser olmuyor,sadece haftasonları dışarıya çıkacaksam öyle oluyorum ama ben her daim olmak istiyorum,neyse yarın bir kuaföre gideyim bari.sonra gelir neler yaptım yazarım olurmu:KK39:

ya evet egzama başıma bela oldu,tam geçiyordu düzeldi derken yeniden hortladı,deterjanlarda yapıyor bende.evet gördüğün topikteki benden hafta içi hiç eser olmuyor,sadece haftasonları dışarıya çıkacaksam öyle oluyorum ama ben her daim olmak istiyorum,neyse yarın bir kuaföre gideyim bari.sonra gelir neler yaptım yazarım olurmu:KK39:
bende de deterjan allerjisi var.. :KK43: çok geçmiş olsun canım,tez zamanda geçsin :nazar: sende o potansiyel var bence,merak etme,biraz gayretle olursun..:)) bence harika olur :KK66:

kızlar moda yarışmasında "yılbaşı konseptine" katılacak var mı? ben katılmayı düşünüyorum :)
destekleriz tatlis
ben pazartesi yolcuyum kizlar anneme gidiyorum yeni yil icin bu hafta gelemedim
birde zayiflama grubunda olunca zaman yetmedi
ama simsimim yazdiklarina yakin takipteyim
kosjocaman muchhhhhhhhh

destekleriz tatlis
ben pazartesi yolcuyum kizlar anneme gidiyorum yeni yil icin bu hafta gelemedim
birde zayiflama grubunda olunca zaman yetmedi
ama simsimim yazdiklarina yakin takipteyim
kosjocaman muchhhhhhhhh
merhaba canım.. oooh ne güzel, ana kız iyi vakit geçirmeler,iyi gezmeler size.. :)bu arada yanlış anlaşılma olmasın yarışmada oy toplamak,kimlik açıklamak yasak :KK66: ama şimdiden manevi destegini hissettim,teşekkür ederim canım :KK68:

bugün kendime güzel bir elbise ve çanta aldım.. :KK36: uzun zamandır aradıgım tarz elbiseyi indirimde bulmak ve geçen kış begenip alamadıgım çantanın bu sezon daha güzel rengini bulmak gibisi yok :KK66: yaşasın, yılbaşında ne giyecegim belli oldu :KK66:

şimdi akşam yapıcaklarım:
evi toparlamak(iki günde savaş alanına döndü)
nevresim degiştirmek
banyoları temizlemek
çamaşrları makinaya atıp,sonra asmak
ütü yapmak(bu hafta buna 2. kez niyet ediyorum,umarım bu sefer başarırım)
ve kendim içinde güzel bir romantik komedi filmi izlemek..:KK37:

alışveriş notu:bu arada "mudo"da pazartesiye kadar herşeyde 3 al 2 öde var..

Son düzenleme:
nevresim değiştirmek dışında olanların hepsini yaptım.. yarına eşim süpürüp ben de sildim mii ev misss :KK73::KK73::KK73::KK73:
yarın yapmayı planladıklarım:
kendime güzel bir kahvaltı
sonra yürüyüş
banyo sonrası peeling ve vücut kremi
el ve ayaklara oje
kıl yün tüy işleri

ev için:
evi silme
çöp kutusunu silme
buz dolabını temizleme
çamaşır yıkama,asma
bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkalrı kaldırma
çekmeceleri düzenleme
nevresim degiştirme
kuruyan çamaşırları toplayıp kaldırma

Kızlar sizin yazdıklarınızı okuyunca aklıma gelenleri ilave edeyim:
Kıl-tüy sorununu lazer epilasyonla (diode) kökten çözdüm tavsiye ederim.

Kaşım az, bıyığım yok.bıyıktan yana şanslıyım, kaşlarımı da ayda 1 refectocil kaş boyasıyla boyuyorum.Benim gibi kaş fakirlerine veya kaşı açık renk olanlara şiddetle öneririm.

Saçlarımı dipleri kumral, uçları sarı kullanıyorum, düz sarıyken 3 haftada 1 dip boya isteyen saç, bu şekilde renk geçişi olunca beni 2-3 ay idare ediyor.böylece hem kuaför ziyaretlerimin arası uzuyor, hem saçlarım daha az işleme maruz kalıyor,hem de 'dipleri çıkmış' bir görüntüyle dolaşmak zorunda kalmıyorum.param da cebime kalıyor.

Saç kesiminizi usta ellerde yaptırmanızı öneririm.orantılı kesilmiş bir saç fönlüyken de fönsüzken de güzel görünür, uzadıkça şekilsizleşmez.ister atkuyruğu, ister topuz yapın şekilli durur.dandik biryerde kestirip boyatmaya vereceğiniz parayı iyi bir kuaförde kesime verip saçınızı kendiniz boyayın aynı paraya denk gelir, daha bakımlı görünür.

Sarı saçın zor olduğunu unutmayın.Ancak hakkını verebilecekseniz kullanın.makyaj ister, fön ister, bakım ister, dip boya ister, ister de ister :) istediğiniz sarı tutmaz, turuncu saçla veya daha kötüsü yanmış saçlarla çıkabilirsiniz salondan veya evde yaptığınız denemelerden.O yüzden olacaksa usta ellerde yapılmalıdır.sarı saç kullanmak size hem para hem zaman harcatır.Tüm bunları göze alıyprsanız yaptırın.turuncu-sarı dibi çıkmış yanık saçlar ve solgun görünümlü bir ciltle dolaşacağınıza size yakışan koyu bir renk kullanın.

Siyah saça çok temkinli yaklaşın.sert bir ifade verir, bazılarını bu renk çok boğar ve en önemlisi siyahtan dönüş yok gibi birşeydir.Siyahtan başka renge dönebilmek için illa ki açıcı kullanılacak ve saçlarınız mahvolacaktır.Ancak 'siyah bana çok yakışıyor, siyahtan asla sıkılmam, değişiklik sevmem, hayatımın geri kalanı boyunca siyah renk kullanacağım' diyorsanız boyatın.

Saç boyalarının üzerindeki bekleme süresine uyun.'Aman biraz fazla bekleteyim, iyi tutsun' falan derken bambaşka bir renk çıkabilir, üzülürsünüz.

Biraz da ekonomik-bakımlı olmak üzerine tüyolar vereyim:

Kuaför malzemecisi bir dükkan bulun mutlaka.Daha bugün kuaförümün bir müşterisine malzemecide 20tl olan ürünü 50tl ye sattığına şahit oldum.çok güzel saç serumları, maskeleri, profesyonel boyalar bulabilirsiniz.10küsür liraya market boyası alacağınıza aynı fiyata çok daha iyi boyalar alabilirsiniz.Oksidanınızı kiloluk alıp tasarruf edebilirsiniz.Yaşadığınız yerde böyle gir malzemeci yoksa, ürünleri internetten de satın alabilirsiniz.İnternet alışverişinde sanal kart kullanmanızı öneririm güvenlik açısından.

Kozmetik marketlerden kart çıkarttırarak veya facebook sayfalarını beğenerek indirimlerden haberdar olabilirsiniz.Kadınlar günü, anneler günü gibi zamanlarda hep %50 indirim olur, bu dönemlerde sürekli kullandığınız ürünleri stoklayabilirsiniz.Bu indirimleri yakaladığınızda loreal-maxfactor gibi markaları bir golden rose dan daha ucuza getirirsiniz.

Üşengeç bir insansanız 2si birarada 3ü birarada ürünler kullanabilirsiniz.Örneğin duşta jel yerine duş yağı beya kremi kullanmak kremlenmeye ayıracağınız vakti size kazandırır.Şampuan ve kremin ayrı kullanılması daha iyidir, ama sadece şampuan kullanmaktansa kremli şampuan kullanmak daha iyidir.garnier in birarada temizleyici-peeling-maske olan ürünü de yağlı veya karma ciltliler için güzel bir üründür.

İçinde peeling tanecikleri barındıran yağlar var ya,kuaförlerde görmüşsünüzdür.Biraz tuz ve dilediğiniz aromatik yağı(zeytinyağı bile olur) karıştırarak aynı etkiyi elde edersiniz.Gliserin de hem makyaj bazı olarak hem de suyla karıştırıp fısfısa doldurmak suretiyle saçınızın nemlenmesi ve kolay taranması için kullanabilirsiniz.

Göz çevrenize yağ veya yağlı şeyler sürmeyin, yağ butonları oluşur.Yağ bıtonşarı olan bir iş arkadaşıma yüzüne ne kullandığını sorduğumda acı badem sütü dedi.Butonların bu yüzden olabileceğini, göz çevresine sürmemesini söyledim, uyguladı ve bu dertten kurtuldu.Yine bir arkadaşımın yanakları çok sivilceliydi, tam da allık sürülen bölgedeydi tüm sivilceler.Dedim ki senin sivilcelerin hep allık sürülen bölgede farkında mısın? Allığın alerji yapıyor ya da fırçanda bakteriler olabilir, allığını da fırçanı da değiştir, fırçan kapaklı olsun ve sık sık yıka, bence bir dene dedim.Hiç aklıma gelmemişti, neler denemedim ki, hemen değiştireyim dedi ve bu illetten kurtuldu.Kendinizi iyi gözlemleyin.'benim yağ butonlarım var' veya 'benim sivilcelerim var' diye durumu kabullenmeyin.Nasıl geçiririmden önce neden oluyor olabilir sorusuna odaklanın, şüphelendiğiniz şeyi veya şeyleri değiştirin.

Bakımlı görünmekte giyimin de önemi büyük.aynı kıyafet ütüsüzken sizi paspal gösterir, ütülüyken ise iki dirhem bir çekirdek gösterebilir.Bunun en pratik çözümü ütü istemeyen kıyafetler almak :)

Bazen ucuz daha pahalıdır.Özellikle basic ürünleri kaliteli alın.Siyah bir çanta, Siyah bir takım, herşeyle kullanabileceğiniz bir gözlük ve saat gibi.10 tane saçmasapan çantanız olacağına 1 tane kaliteli çantanız olsun.İndirimleri, outletleri takip ederseniz bunları çok ucuza getirebilirsiniz.Yine markafoni, morhipo gibi siteleri takip ederseniz çok uygun fiyata çok kaliteli mallar alabilirsiniz.'Denemeden nasıl alacağım' diyenler, örneğin ben derimod ve hotiç te 38 giyerken, nine westte 37.5 giydiğimi biliyorum, böylece bu markalardan alışveriş ettiğimde yanılma şansım yok.Levis ın hangi modelinin bana yakıştığını ve bedenimi biliyorum, ama örneğin geçenlerde adidasın bir ayakkabısını beğendim netten, gittim avm de aynı ayakkabının başka rengini denedim ve 38.5 oldu, 38.5 sipariş ettim.Kaldı ki gelen ürün size olmazsa veya beğenmezseniz iade edebiliyorsunuz.Kargo masrafı oluyor sadece zararınız.%50 gibi bir indirimle alıyorsunuz ztn ürünleri, arada bir beğenmezseniz de kargo ücreti telef oluversin, beğendiklerinizden ettiğiniz karın yanında lafı olmaz.Hiç iade etmedim bugüne kadar beğenmediğim olmadı.

Nasıl ki basic parçaları en iyisinden almaya çalışıyoruz, 'çok moda' olan genellikle çok da çabuk 'demode' olur.Çok moda parçalarda veya kırk yılda bir kullanacağınız ne bileyim örneğin tek bir elbiseyle kullanabileceğiniz turuncu bir stiletto gibi ürünlere fazla para yatırmayın.Sadece 1 sezon kullanabileceksiniz, ya da yılda birkaç kez kullanacaksınız.

Çok uygun bir fiyata gece elbisesi buldunuz, size de çok yakıştı, 'amaan nerde giyeceğim' deyip almamazlık etmeyin.Bizim gibi düğünün bol olduğu bir memlekette illa ki yeri gelecektir.Son dakika kıyafet alıp kazıklanacağınıza uygun bulmuşken alın.

Her türlü alışverişte 'Ben bunu neyle giyeceğim, neyle kullanacağım' diye sorgulayın.Birçok parçayla kullanabileceğinize inanıyorsanız alın. Yoksa birsürü kıyafet dolu olan dolaba bakar bakar 'giyecek hiçbirşeyim yok' dersiniz.Sırf ucuz buldunuz diye aldığınız bir parçayı kombinlemeye çalışırken birsürü para harcayabilirsiniz.Bazen gördüğüm şeyleri sırf bu yüzden ucuz da olsa almam.Bilirim ki ben ona uygun ayakkabı, çanta bilmemne almaya kalkarım, o ucuz şey bana çok pahalıya gelir.

Takı konusunda da aynısı geçerli.Birsürü ucu bijuteriniz olacağına, modası geçmeyecek, sıkılmayacağınız, kaliteli, birbirine uyumlu birkaç takınız olsun.Altın ve gümüş takılar evladiyeliktir.

Bakımlı olmak insanın kendisine saygısından sevgisindendir.Siz kendinizi sevip sayarsanız başkaları da sizi sevip sayar.

En önemlisi de kendinizi tanıyıp kendinize uygun olanı seçmek.O mankene çok yakışan kıyafet belki size hiç yakışmayacak, o sanatçıya çok yakışan saç rengi belki size yakışmayacak, saç tipiniz belki kesime uygun değil, belki o kozmetik ürünü cilt türünüze uygun değil gibi gibi.cildinizin, saçınızın,vücudunuzun özelliklerini ve ihtiyaçlarını gözlemleyin.Kusurlarınızı gizlerken güçlü yönlerinize dikkat çekin.

Kendinizi sevin, kendinize güvenin,dik durun ve gülümseyin :) Hiçbirşey bundan daha çekici olamaz :)

Aklıma birkaç şey daha geldi.Saçlarınız uzamıyor mu, uzatmayın.Kendinize yakışan kısa veya medium bir model bulun.Uzun ve kırık bakımsız saçla dolaşmaktan iyidir.
Tırnaklarınız uzamıyor mu? Uzatmayın.Kısa ve bakımlı tırnaklarla dolaşın, yarısı uzun yarısı kısa tırnakla dolaşmaktan iyidir.saçınız kıvırcıksa onu kıvırcık olarak sevin :) düzleştireceğim derken yanmış, yarı kıvırcık yarı düz bozulmuş bir fönle dolaşmaktan iyidir.Kıvırcık saçınıza uygun bir kesim ve şekillendirme yolları öğrenin.Dümdüz, ince, pırasa gibi saçlarınız varsa uzun kullanmakta ısrar etmeyin.İyi kesilmiş bir bob modeli sizi çok modern gösterecektir.bronzlaşamıyor musunuz? Boşuna güneş altında yatıp istakoz gibi kızarmayın.Beyaz teninizi vurgulayan kyafet ve makyajlar seçin.Esmerseniz sarışın olmaya kalkmayın, esmer güzeli olun :) kendinizi tanıyın, kabullenin, sevin ve elinizdekiyle en iyisini yapmaya odaklanın.

Sütyen seçimi de çok önemli.harika bir kıyafeti bile rezil gösterebilir.vücut yapınıza uygun olmalı, asla dar olmamalı(yağlar pırtlıyor), içindeki kumaşı belli eden kıyafetlerle asla dantel kuntel kullanmayın, dolabınızda mutlaka sizi çok iyi gösteren bir beyaz veya ten rengi, bir siyah ve bir tane de aşağı kayıp düşmeyen askısız sütyeniniz olsun.En güzel straplez elbiseyi bile giyse, sütyenini çekiştirip duran bir kadın asla bakımlı görünmez.

İnsanı en çok güzelleştiren şey mutluluktur.Sizi mutsuz eden insanları hayatınızdan çıkarın, pozitif olun, keyif aldığınız şeyler için kendinize zaman ayırın.O 'hep yapmak isteyip bir türlü yapamadığınız' şeyleri yapın.Artık gitar çalmayı mı öğrenirsiniz, ispanyolca kursuna mı yazılırsınız, resim mi yaparsınız :)

Kırışacağım diye gülmemezlik etmeyin, bol bol gülün :) gülmek yüz kaslarını yukarı kaldırır.Somurtmaktan oluşmuş bir kırışıkla gülmekten oluşmuş bir kırışık arasında dağlar kadar fark vardır :)

5 kırışığın 4ü güneşten oluyormuş diye okumuştum biryerde.Güneş gözlüğü takmayı ihmal etmeyin, güneş koruyucu sürmeyi de ihmal etmeyin.günlük kreminizi, fondöteninizi veya bb kreminizi koruma faktörlü seçerseniz, ekstradan güneş kremiyle uğraşmazsınız.

Liflenirken ayaklarınızdan kalçaya doğru çıkın, aynı şekilde ellerden omuza doğru.yine duşunuzu banyonuzu serine yakın suyla sonlandırmak hem saçınıza hem de kan dolaşımıza iyi gelecektir.

Image-250.jpg

geçen hafta kuaföre gittigimde bu ürünü aldım.fönden önce saçlarıma uygulandı ve ben çok begendim.içindeki yaglarla hem bakım yapıp besliyor,hem de yumuşacık ve parlak yapıyor.. gerçekten anında fark ediliyor.. benim gibi saç bakımı yapmaya üşenenlere tavsiye ederim,aynı ismi gibi "iksir" :KK66:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1335680
geçen hafta kuaföre gittigimde bu ürünü aldım.fönden önce saçlarıma uygulandı ve ben çok begendim.içindeki yaglarla hem bakım yapıp besliyor,hem de yumuşacık ve parlak yapıyor.. gerçekten anında fark ediliyor.. benim gibi saç bakımı yapmaya üşenenlere tavsiye ederim,aynı ismi gibi "iksir" :KK66:
bende bu aralar saçlarıma her hafta yağlarla bakım yapıyorum
zayıfladıkça kendimi iyi hissettikçe güzelliğimede dikkat eder oldum
ama dahada bakımlı olmalıyım

aslında ben bu topiği izliyormuşum ama unutmuşum
aslında tamda ihtiyacım olan topik:KK53: sık sık takılırım artık
bu arada film izledin mi
gel tabiki beklerim :KK36:evet canım ama romantik degil gayet gerilimdi :)) "ejderha dövmeli kız" diye bi film izledik eşimle.. ben begendim tavsiye ederim..

gel tabiki beklerim :KK36:evet canım ama romantik degil gayet gerilimdi :)) "ejderha dövmeli kız" diye bi film izledik eşimle.. ben begendim tavsiye ederim..
oyy ben onun kitabını okudum okurken bile filmini izleyemem heralde demiştim
orjinal bir kitaptı eminim filmide güzeldir

X